Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 63

• 58 884
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
От снимките днес  Peace

# 436
Попадна ми един откъс от сценария. За съжаление ъгълчето се беше скъсало и не се четеше ясно номерът на сериятаq но е 100 и нещо. Ето преведената част:

Притъмнява, две приведени сенки се придвижват между гробовете. Забухва бухал, припляскват крила от разпилелите се на всички страни прилепи, които изкарват от унеса двете сенки. Те вдигат глави и изненадани се спират миг преди да се сблъскат. Двамата се взират един в друг и ... изведнъж стонове се изтръгват от гърдите им.
- Яхя ?! Ташлъджалъ ?!
- Матракчъ, Насух бей ?! О аллах, ти ли си това, помисилих, че някой дух витае.... Какво правиш тук по това време ?
- Ами-и-и-и... какво, знаеш... МОЯ го убиха,великия ми, а жената за която ме ожениха... е тя вече се взе с един друг, дето искал да седне на миндера, Рюстем проклетника... Сам съм, човек, сам като куче на тоя свят...
- О-о-о Всевишният ми е свидетел, няма друг, така да те разбира, МОЯ също го убиха....
- Каааак ? – извиква Насух и се свлича на колене. Прилепите и другите летящи чавки се укротяват, накацват по близките клони и притихват, за да доловят всяка дума.- Нима шехзаде Мустафа се пренесе в Рая...
Яхя почесва брадата си, изтръсква няколко косъма, които заспалата гримьорка е пропуснала да залепи, както обикновено, и през сълзи поклаща глава.
- Да, откакто и леля му се пренесе в кокошарника стана непоносимо и  МОЯ явно се остави на съдбата си, ах... а за жени – просто не искам да чувам. Сякаш е от голямо значение колко ти е черен и гъст мустакът, само там са им очите, е не само... и майките си слушат,  все някой от дивана да хванат, Рюстем например....
Поетът бавно се привежда, нежно подхваща Матрака(като дискретно проверява как са пружините на подматрачната му рамка) и впива поглед в очите му. - Мамка му, нищо не скивам – опитва се незряло да римува той - .... Да вървим да ударим по едно в кръчмата, а ,Насух бей.

Най-после падналият вдига взор, от огъня на който припламват искри. Осветяват посивялата брада и поруменелите му бузи.
- Хади холан, какви ти кръчми, имам разкошна одая, остана ми от зестрата – и двата силуета плавно се преливат, като акварели - хади джанъм, да вървим там преди .....

Надолу листът също беше скъсан и за съжаление и аз не знам какво пише. Е преводът ми може да не е съвсем точен и всъщност да се случи съвсем друго в епизода, ама за това се сърдете на Гугъл ага...

Последна редакция: вт, 12 фев 2013, 22:03 от belbel4e

# 437
Попадна ми един откъс от сценария. За съжаление ъгълчето се беше скъсало и не се четеше ясно номерът на сериятаq но е 100 и нещо. Ето преведената част:

Притъмнява, две приведени сенки се придвижват между гробовете. Забухва бухал, припляскват крила от разпилелите се на всички страни прилепи, които изкарват от унеса двете сенки. Те вдигат глави и изненадани се спират миг преди да се сблъскат. Двамата се взират един в друг и ... изведнъж стонове се изтръгват от гърдите им.
- Яхя ?! Ташлъджалъ ?!
- Матракчъ, Насух бей ?! О аллах, ти ли си това, помисилих, че някой дух витае.... Какво правиш тук по това време ?
- Ами-и-и-и... какво, знаеш... МОЯ го убиха,великия ми, а жената за която ме ожениха... е тя вече се взе с един друг, дето искал да седне на миндера, Рюстем проклетника... Сам съм, човек, сам като куче на тоя свят...
- О-о-о Всевишният ми е свидетел, няма друг, така да те разбира, МОЯ също го убиха....
- Каааак ? – извиква Насух и се свлича на колене. Прилепите и другите летящи чавки се укротяват, накацват по близките клони и притихват, за да доловят всяка дума.- Нима шехзаде Мустафа се пренесе в Рая...
Яхя почесва брадата си, изтръсква няколко косъма, които заспалата гримьорка е пропуснала да залепи, както обикновено, и през сълзи поклаща глава.
- Да, откакто и леля му се пренесе в кокошарника стана непоносимо и  МОЯ явно се остави на съдбата си, ах... а за жени – просто не искам да чувам. Сякаш е от голямо значение колко ти е черен и гъст мустакът, само там са им очите, е не само... и майките си слушат,  все някой от дивана да хванат, Рюстем например....
Поетът бавно се привежда, нежно подхваща Матрака(като дискретно проверява как пружините на подматрачната му рамка) и впива поглед в очите му. - Мамка му, нищо не скивам – опитва се незряло да римува той - .... Да вървим да ударим по едно в кръчмата, а ,Насух бей.

Най-после падналият вдига взор, от огъня на който припламват искри. Осветяват посивялата брада и поруменелите му бузи.
- Хади холан, какви ти кръчми, имам разкошна одая, остана ми от зестрата – и двата силуета плавно се преливат, като акварели - хади джанъм, да вървим там преди .....

Надолу листът също беше скъсан и за съжаление и аз не знам какво пише. Е преводът ми може да не е съвсем точен и всъщност да се случи съвсем друго в епизода, ама за това се сърдете на Гугъл ага...

newsm10 newsm10 newsm10   Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 438
Всички дами, които желаят да си поръчат рокли от сериала, могат да го направят на адреса, изписан върху роклите.  Hug  bouquet

Цена: 327 евро

Цена: 400 евро

Цена: 360 евро

цена:350 евро

Цена: 350 евро

Цена:350 евро

Цена: 345 евро

Ако Ви интересуват подробности, пишете на администратора: http://vk.com/id188536607

# 439
 newsm78 newsm78 newsm78
Коя да си поръчам за халвета при Бали бея?
Имам чувството,че кройката е една и съща с   различно пристягане на ръкавите и на деколтето!

# 440
  • Sofia
Великолепни, с риск да съм малко нахална, ще попитам...
Дали някоя великолепна хатун, списваща често тук, би сложила в подписа си линк към гласуването за нашите герои? За халвет не можем всички да се доредим, но поне да си гласуваме ката ден...

# 441
vip4e, стягай се, че май ще постелят матрака на грешното легло.... ей виж колежката чудни роклички е наснимала, давай да друснем едно форумско хоро,  married   да не го друсне нещо друго човека..

vvi, на теб пък за кво ти е рокля ?! newsm78 на нея мястото и е на купчина на пода
 Ти май не си със сериозни намерения  newsm44  хе-хе-хе  не си конкуренция

# 442
# 443
belbel4e, ако знаеш как имах нужда от смях в този мрачен ден  Laughing Благодаря ти   bouquet  Hug
Аз викам да пратим малко помощ от темата за сценария, че много боксува напоследък.

# 444
Цитат
vvi, на теб пък за кво ти е рокля ?! newsm78 на нея мястото и е на купчина на пода
 Ти май не си със сериозни намерения  newsm44  хе-хе-хе  не си конкуренция
мммммммммм! Embarassed
 Няма да ходя по анцунг на халвет я! Друго си  е балито да размята (разбирай съблича)коприна, а не трико!
А  за конкуренцията-аз го давам под прикритие  за изненада и на обекта и на противника Joy!

# 445
newsm78 newsm78 newsm78
Коя да си поръчам за халвета при Бали бея?
Имам чувството,че кройката е една и съща с   различно пристягане на ръкавите и на деколтето!
Аз пък искам тоалета шев и кройка  на Ферузето ! Crossing Arms Mr. Green
белбел4е Joy Joy

# 446
  • Sofia
belbel4e,  Hug Hug Hug
Отчетох се 5 пъти по мъжката част и 4 пъти по женската!
Жалко, че и Михримах не е там..

# 447

belbel4e, поздравления за скъсаното листче! Hug Hug

Ани, благодаря ти за трейлъра, клипчето със Сюлейман и Хюрем и за любопитните снимки от backstage-а.  Hug Hug

Всъщност, ти да не би да си член на екипа на ВВ по интернет? newsm78 newsm78 Rolling Eyes

# 448
  • София
Аз си мисля, че няма истинско отвличане. Някой за когото не се и сещаме в момента просто е прибрал принцовете превантивно за да се избегне по-голяма беда. И този някой ще е изненадата и ще е тайната на Харем, когато разбере кой е.... Тайната, която ще постави всеки на мястото му...

И аз така ги виждам нещата, но си мислех, че имам прекалено богато въображение.  Laughing Някой "отвлича" принцовете, за да ги скрие и предпази. Някой предан на СС или Хюрем... newsm78

# 449
Хайде малко история ,относно това как е ставало поставянето на престол на нов султан:

С начала XVI в. установилась традиция, согласно которой при восшествии на престол новый султан торжественно с частью войска, с визирями, знатными вельможами и религиозными сановниками направляется в мечеть Султана Эйюпа, где шейх уль –ислам надевал ему на пояс легендарный клинок основателя династии Османа Гази, после этого шейх уль-ислам всенародно провозглашал его Повелителем мусульман.
Мечеть Сультана Эйюпа построена в 1459 г. в царствование Мехмеда II на месте захоронения верного сахаба пророка Мухаммеда Абу Эйюпа эль – Ансари, скончавшегося во время осады Константинополя арабами в 674-678 гг.
 Thinking Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт