Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 18

• 29 911
  • 761
  •   1
Отговори
# 630
Добро утро и от мен. ))

Какъв мързел ме е налегнал, не е истина....)
Вчера бях при лекарката да видим бебока, всичко му е ок, главичката е още високо, 2600гр., околоплодни води предостатъчно, плацента 1ва степен, абе всичко е идеално.)
Сега се опитва да ми пробута идеята да чакаме до към 20ти март за секциото, ама на мен хич не ми се иска, а и мъжа ми вече си писа отпуска от 10ти до 20ти. )
В неделя ще ходя в болницата за запис на тонове и тогава ще решаваме окончателно...)

Приеми го така, ако издържиш до 20.03 вероятността синът ти да е Овен, а не Риба Winkсе увеличава
Аз редовно правя бисквитена торта в къщи, редувам с грис, мляко с ориз и кремчета различни разновидности.
Бях на фризьор, боядисаха ме, малко да придобия вид.
Не мога да спя и ставам рано, понякога и от глад се събуждам Embarassed

# 631
Като стана дума за лекции - вчера на лекцията за къпане на бебето казаха, че се къпе всеки ден; сега случайно попаднах на "Часът на мама", където казват, че нямало нужда да се къпе всеки ден, а 1-2 пъти седмично...вие какво мислите по въпроса?
Също вчера казаха, че в първите дни (докато не е паднало пъпчето) бебето е по-удобно да се къпе направо под чешмата
В много от статиите пише, че не е необходимо първите месеци бебето да се къпе всеки ден, като му се извършва тоалет при всяко сменяне на памперса. Но всички майки около мен си ги къпят всеки ден и това се е превърнало в нещо като ритуал, в началото идват бабите, майката, таткото и всички дружно къпят едно бебе. На мен тези неща не ми се нравят много. 
Аз гледах една мрежа за коритце и исках да питам дали някой си е взел и дали е подходяща докато падне пъпчето?

# 632
Да се отчета. Днес бях на ЖК за 45-дневния. Оплаках му се за контракциите - и той ми каза да пия Гинипрал. Пили ли сте го това?

Иначе момчето е добре. Все така расте по-голям. Главата му отговаря на 36 г.с. - добре че по принцип ще съм секцио, иначе не си представям тази глава как се ражда Simple Smile Измери го 2200 гр. Плацента, води - всичко е нормално.

# 633
Здравейте и от мен,
Сега се връщаме от ЖК, взех си и аз 45 дневния , та  от 15.02 съм вече в майчинство.Чухме само тоновете на бебо, добре е , не могат да го измерят, защото е седалищно и краченцата са му слезнали много надолу и не знам колко е наддал, надявам се от последния път поне до 2кг да е стигнал, казаха че не очакват голямо бебе.
Мамушкер да се оправяш бързо.
Мирама както е тръгнало май и аз като теб секцио средата на март , само че на мен мнооого ми се иска да е Овен, като мен та, ако може да е след 21 март ще съм много доволна Simple Smile

# 634
Да се отчета. Днес бях на ЖК за 45-дневния. Оплаках му се за контракциите - и той ми каза да пия Гинипрал. Пили ли сте го това?

Иначе момчето е добре. Все така расте по-голям. Главата му отговаря на 36 г.с. - добре че по принцип ще съм секцио, иначе не си представям тази глава как се ражда Simple Smile Измери го 2200 гр. Плацента, води - всичко е нормално.
Гинипрал трябва да комбинираш с хапчета за сърце, аз пиех с предишната бременност гинипрал+ пропранолол...ако мислиш, че не ти трябва със сигурност, не го пий

# 635
slonbalon

Гинипрала е много тежко лекарство....изписват го за контракции, но винаги заедно с някакъв бета блокер (друго лекарство), което да неутрализира страничните ефекти на Гинепрала.

Гинепрала е добър препарат за контракции, но предизвиква силно сърцебиене, аритмия и какво ли още не на сърцето. Опитах се да го пия 1 ден по лекарско предписание и просто се отказах на 2-рия ден.....реших, че бета блокера който изписват с него не е съвсем полезен за бебето и вместо това си останах в къщи да си лежа, почивам, да си пия магнезия и но-шпа. Бих казала, че се чувстам значително по-добре сега без да се тровя с излишни лекарства.

# 636
Здравейте и от мен днес!  Peace
Аз пък щях да припадна на лекции днес, като ми стана едно топло, горещи вълни, лошо. букавално си ми прилоша и си тръгнах. само като излязох навън на хладничко и всичко се оправи. След това минах през лекаря, оплаках му се, измери ми кръвното ниско, каза ми айрян със сол.После каза, че корема ми твърд и имам контракции. Ама аз нищо не съм усетила, сега 2 дни ношпа да пия.  Crazy Crazy Crazy Мразя хапчета. скара ми се, че не си пия витамините.  Rolling Eyes
И днес казаха лежане  и почивка.  Tired Tired Tired
Доки каза, че съм добре   с килата +12, ама аз се оплаках, че ми тежи вече. той разказа за някакво проучване в Англия където направили макет на корем в реални размери и го поставили на мъже за няколко месеца. Имали адски много оплаквания, спрямо жените.
Ама аз трябва да сготвя и да свърша някои неща из нас все пак.
Доктора забрави да ми изпише нещо за хемороида, ама аз съм харесала един билков крем. Не, че го усещам, ама мисълта, че е там... Outta Joint

За шишета, аз съм против пластмасата, с биберона няма как.  Купила съм си само 1 на НУК-стъкло. Смятам да кърмя, залъгалка няма да давам, четох, че не трябва докато кърмиш. Ама едно шише за чай за коликите да имам. Помпата ми  е на авент и е чиста гадна пластмаса, ама ще се ползва като съм на упражнение в университета да се цедя,а  таткото ще гледа бебчо за 2-3 часа.
Зълва ми вече ми донесе капки за колики от Англия. Смятам обаче и анасонче да варя.
И сухо мляко имам 2 кутии за всеки случай-АМ. няма да ги отварям, ако не ги ползвам, ще ги подаря на някой.
За къпане, аз всеки ден по една баня ще му удрям на малкия разбойник, да свиква  с водата, пък и до сега е бил в течност ще му се понрави мисля. Много статии са писани в чужбина също така, а климата е от огромно значение за бактерии и микроорганизми. Тук април, май са оптимални температури за развитието на повечето, по добре по една баня. Лично мое мнение обаче.

Отивам да си полегна малко.
Приятна вечер на всички!
  bouquet

# 637
Здравейте момичета, аз се включвам да споделя прегледа,всичко ни е нормално, само дето имам контракции от няколко дни и ми изписаха магнерот 3Х1,допивам си и витамините, имам за още седмица някъде.
Искам да си купя шезлонг или люлка,обаче не мога да реша,кое ще е по-удобно.Моля мамите с опит да ми дадат съвет. Харесала съм http://rayatoys.com/baby/details.php?offer=11136  или нещо такова http://www.bebelandia.bg/product/18587/fisher-price-detski-shezlong-3-v-1.html
Какво ще кажете?

# 638
Здрасти и от мен! Simple Smile
Вчера ходих за кръв и урина. Днес за секрет. Утре пак - за стерилна урина... писна ми вече!  Tired
За 3 дни съм качила 0.5кг и вече съм +10 т.е 49кг. Пак каза, че бебето било голямо за мен, сърдечните тонове са 154 удара в мин. и имам много чести контракции или както тя се изрази "с такива контракции се ражда". Хемоглобина ми е нисък - 106 и ми изписа да пия Феро-Фолгамма 2 пъти на ден по 2. И левкоцитите ми не били добре, но не разбрах какво точно им има...  Mr. Green Даде ми 45 дневния и от 15ти вече съм в майчинство! Вика ме на 5 март пак за ПКК и контролни изследвания и думите й бяха: "след това ще се видим в 38-9 седмица ако изобщо удържиш до тогава, ама като гледам - няма". В крайна сметка, когато бебка реши, тогава ще излезе! Wink
Та туй то мойто положение...! Дано при вас нещата са по-добре!
 Hug

# 639
Взех си болничния, пак разходих кучето... Егати въртележката, изобщо не разбрах как мина денят. Сега имам да гладя, после дори малко служебна работа да свърша.
Но мисля, че след два-три дена вкъщи и вече няма да има какво да прява. За да не се депресирам, в четвъртък съм на работа  Joy Все пак последните 10 години работя и съм ползвала по 20 дена отпуск на година - не съм свикнала да съм вкъщи.

# 640
Оле, Алексиана, свиква се, аз и отпуска почти не ползвах, ама тази година 1 работен ден нямам

# 641
Опа,ето ме и мен,още се гледаме с малката,бяхме на разходка и се опитах да дремна,но уви-не става.За къпането-всеки ден е ок,а това да не се мокри пъпчето само в БГ го има.Оливия си я родих в чужбина-няма такива неща-къпехме се нормално,само почиствахме после пъпа със спирт-след няколко дни падна.

# 642
Здравеите мамчета Simple Smile
Да ви се похваля и тук за биометрията и доплераДнес прегледа мина ОК.Бебка е станала 2319г,води,плацента и кръвооток са ОК.Докторката и направи цяла фотосесия LaughingИма голями бузанки LaughingВирви с 9-10 дни напред,та ще се захващам с багажа по-сериозно LaughingИзмести ми термина на 30.03.вече незнам какво да казвам на хората,като ме питат за кога го чакаме бебето Mr. Green
Скрит текст:
всички бебчета да си стоят там където са до края.Камито палчета и от мен Hug
Смърфче мерсио.Обиколници вЗехме,към комплекта
Скрит текст:
Сега ми остана в понеделник да отида за 45 дневния и изследванията

# 643
Ето ме и мен.  Завърнах се от доктор отдавна, обаче досега лежах увита и трепереща - имам Т. Пих 1 парацетамол по препоръка на лекаря и легнах. Тоновете на беба са й добре, но пак е диагонално  Rolling Eyes и сега ще ходя на тоневе през 3 дни. Щото с товаа постоянно въртена се притесняват да не се увърти в пъпната връв.  Praynig
Сина ми го почнах с АБ. ММ се разболява и той. Направо ужас.

Пазете се и не ходете много много навън на вирусите.  Hug Всички си имаме болежки, ама с тоя вирус стават кошмар. Скъсах се да кашлям, направо се дера. И няма мускул дето да ме е боли.  Тряба да ни лепнат карантина на вратата  Mr. Green.

Пак  ще кажа - пазете се здрави.

Alexiana
от 13:00 бях ама с тази Т по-добре, че не сме се засекли.

# 644

Мечо ама тя бузанката се усмихва даже   baby_neutral
ех, така не можахме да го видим нашето мъниче както трябва, все ръцете пред лицето и се крие

пазете леглата, а на болните бързо оздравяване  Hug

и ние  ще вземем обиколници, ама може би другата седмица или по-нататък, че ММ бърза с ремонта и направо не виждам как ще успеем Crazy

Общи условия

Активация на акаунт