Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 18

• 29 927
  • 761
  •   1
Отговори
# 615
Mamushker, от колко часа си на консултация - може да се засечем?
Как ражда първия път - каза, че бебока бил 4 килограма тогава? Нормално или секцио?

# 616
Здр. и от мен ,аз днес имам мн задачи ,трябва да ходя до университета да си взема тема за дипломната ,щото така ли иначе ще скучая по цял ден поне да взема да напиша нещо ,снощи цяла вечер не съм спала ,беше мн зле очите ми се затварят но само за 1-2 мин и после пак се ококора,днес съм и на преглед  ще си ми дадат болничния по майчинство HugАма ако знаете как ме мързи ,тук сутринта валеше сняг ,сега сигурно е студено на вън spoko spokoНещо не ми е на кеф

# 617
Здр. и от мен ,аз днес имам мн задачи ,трябва да ходя до университета да си взема тема за дипломната ,щото така ли иначе ще скучая по цял ден поне да взема да напиша нещо ,снощи цяла вечер не съм спала ,беше мн зле очите ми се затварят но само за 1-2 мин и после пак се ококора,днес съм и на преглед  ще си ми дадат болничния по майчинство HugАма ако знаете как ме мързи ,тук сутринта валеше сняг ,сега сигурно е студено на вън spoko spokoНещо не ми е на кеф
и на мен не ми е на кеф вече 3 ден, по цял ден лежа почти, а и аз трябва да ходя за болничния по майчинство разните там други неща. Като гледам колко е мрачно навън не ми се мърда  Whistling

# 618
Здравейте мами Simple Smile

аз най-накрая се наканих да започна с пазаруването за бебето, а и за себе си. До сега не съм купила нищичко, защото все си мислех, че е рано, ама като гледам вие сте в пълна готовност, та аз се попритесних и почнах вече да гледам. Исках да ви питам вие имате ли някакви конкретни предпочитания към марка бебешки стоки и какво купихте?

Мои познати с бебета ми препоръчаха биберонките и бутилчиците на NUK. AVENT категорично казаха НЕ, защото даже в Канада и САЩ били забранени, заради някакъв материал, който използвали при производството на продуктите си, който не бил много безобиден за деца.

# 619
Пффф, много мразя да пия хапчета, защото ги забравям.

Ох, като прочетох това и се сетих, че не съм си пила хапчетата за бъбреците тая сутрин  Crazy Благодаря за напомнянето  Blush
Аз също забравям, затова съм си сложила аларми на телефона  Sunglasses
Но понякога се слува да спра алармата и да продължа, каквото правя в момента, с идеята, че ей-сега ще го изпия и после да забравя  Joy

# 620
Здравейте мами Simple Smile

аз най-накрая се наканих да започна с пазаруването за бебето, а и за себе си. До сега не съм купила нищичко, защото все си мислех, че е рано, ама като гледам вие сте в пълна готовност, та аз се попритесних и почнах вече да гледам. Исках да ви питам вие имате ли някакви конкретни предпочитания към марка бебешки стоки и какво купихте?

Мои познати с бебета ми препоръчаха биберонките и бутилчиците на NUK. AVENT категорично казаха НЕ, защото даже в Канада и САЩ били забранени, заради някакъв материал, който използвали при производството на продуктите си, който не бил много безобиден за деца.

Аз покрай лекциите за бременни се сдобих с шишета и биберони на различни марки (раздават ги като мостри) - авент, нук, мам, чико - по форма на биберона тези на нук най-много ми харесват (изглеждат наистина анатомични/ортодонтски), но после ще видим какво ще каже бебо по въпроса Simple Smile

# 621
Свърших някои задачи, но всичко правя с тройно забавено темпо  Laughing
Разходих кучето, пазарувах, пуснах прахосмукачката, измих хладилника... Сега почивка. После бисквитена торта и ходене до лекарката. После гладене.
За сметка на това утре само ще мързелувам  Sunglasses

# 622
Относно шишетата моя приятелка ми даде 2 по 60 мл на Д-р Браун със система против колики, та и аз съм в размисли дали да купя още 2 такива по 260 мл или да купя цял комплект на авент. Нека мамите, които са ходили на лекции или не им е за първи път да дадът съвет.

# 623
на всяка лекция общо взето има някоя фирма, която си прави реклама на продуктите и казва, че техните продукти са "най"...така че от лекциите няма как да добиеш представа кое е добро и кое - не; единствено като ти дадат мострата и след това я пробваш на бебето ще знаеш кое му харесва Simple Smile
Като цяло за Нук съм чела най-много добри отзиви, а и една приятелка, стоматолог, ми го беше препоръчала;  но и аз ще се радвам мамите с опит да кажат коя марка им харесва най-много Simple Smile

Последна редакция: вт, 19 фев 2013, 13:40 от animal

# 624
the_witch

поне не купувай AVENT...както писах в САЩ и Канада е забранено да се продават изобщо....наскоро говорих с една майка, която даже им е потърсила сметка как може да влагат определени материали и да пишат, че са безвредни и те нещо съвсем завоалирано са и отговорили...
... така че аз определно няма да купя техни неща....

..Диди Димова (една от многоизвестните консултантки) препоръчва НУК...

# 625
svetlanavaleva, благодаря за информацията.

# 626
Alexiana, ще ме заразиш с тази бисквитена торта. Добър стимул да се поразмърдам и да стана от леглото, ама пусти мързел... Ще видим до довечера, може пък да я направя.
От моя опит с шишетата нищо не мога да ви посъветвам, защото ми се "падна" бебе, което не искаше биберони изобщо, нито за хранене, нито залъгалки. Авент, Нук имам чисто нови, мислех, че е от формата, марката и т.н., сега ще ги стерилизирам само, за да са в готовност.

# 627
Защо предварително бързате с покупката на шишета, при кърмене практически не са необходими...едно или две, колкото да се намират.
Извинявам се, на който му се е преяло, но поне става супер лесно  Wink

# 628
не само, че не са необходими, а и по-добре без тях (особено за залъгалките) поне според мен Simple Smile аз нямах намерение да купувам изобщо, но на някои лекции раздават всеки път или шише или залъгалки и скоро ще имам и да подарявам, ако някой иска Simple Smile

Като стана дума за лекции - вчера на лекцията за къпане на бебето казаха, че се къпе всеки ден; сега случайно попаднах на "Часът на мама", където казват, че нямало нужда да се къпе всеки ден, а 1-2 пъти седмично...вие какво мислите по въпроса?
Също вчера казаха, че в първите дни (докато не е паднало пъпчето) бебето е по-удобно да се къпе направо под чешмата

Последна редакция: вт, 19 фев 2013, 14:36 от animal

# 629
Аз имам едно шише и няколко залъгалки,но не съм ги купувала. Все подаръци от разни промоции. Шишето може да ми свърши работа,ако много се наложи нещо и трябва да оставя кърма или понеже ще ми вадят зъб след като родя и после 2 часа никакво кърмене. Та за един път.... Но залъгалките не смятам да ги ползвам. Ако кърмиш не е добре да се дава на детето залъгалка. Ако не кърмиш тогава да.

Общи условия

Активация на акаунт