ПЪРВОКЛАСНИЦИ - Тема 18

• 35 673
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Честита Баба Марта! Много здраве и усмивки Hug
Нашето тържество също ще бъде без родители. Навремето тържеството на баткото беше в един театър и родителите присъствахме. Децата бяха искрено щастливи и доволни, че могат да ни представят какво са научили.  Но изглежда сега всеобщо това се избягва.
В нашата занималня също първо учат, след това се занимават с нещо допълнително от помагалата или диктовки и едва след това играят.

# 571
  • София
мартеа
Скрит текст:
Две деца, бивши възпитаници и едно - настоящ в 129 ЦДГ. Подкрепям с две ръце и с чиста съвест. Няма такъв невероятен персонал другаде /от първия служител до последния!!!  Heart Eyes/

# 572
Честита баба Марта!

на училищната врата  са лепнали 3 листа - един с домашните и 2 - за събиране на пари Mr. Green  / охрана и тържеството на буквите/ В този ред на мисли колко е при вас сумата за охрана, ако имате такава?
Иначе самото тържество е на 13-ти в училището, могат и родители да присъстват. Буквата "З" - ще бъде моето хлапе. Ама текста му е точно едно изречение. Whistling

При нас госпожата от занималня ги води на обяд, до 13.30 играят, след това пишат домашните. Проверява ги, дава допълнително задачи , диктовка/препис на текст или да четат . Зависи по кое е било слабото представяне.

# 573
Честита баба Марта!

на училищната врата  са лепнали 3 листа - един с домашните и 2 - за събиране на пари Mr. Green  / охрана и тържеството на буквите/ В този ред на мисли колко е при вас сумата за охрана, ако имате такава?
Във всички училища и детски градини охраната е задължителна и заплатите на персонала се поемат от съответната община. Аз поне за първи път чувам, че се събират пари за охрана. Да не би да имате освен тази и друга допълнителна?

# 574
Празникът на буквите ще е към края на месеца,какво точно ще е още не се знае.Госпожата искаше само да знае кои деца не се притесняват да излизат на пред хора и да изпълняват нещо(стихче,песен или театър).
Зелено училище ще имат началото на април ако се съберат деца,но аз се съмнявам.Иначе моята с радост би отишла ако има кой да я сресва сутрин.
В четвъртък като отидох да я прибирам ги заварих отвън,някой се е обадил че има бомба в училището.Детето беше много щастливо, че се учили как да се евакуират  Grinning не беше и разбрала за друго.

# 575
Честита баба Марта!

на училищната врата  са лепнали 3 листа - един с домашните и 2 - за събиране на пари Mr. Green  / охрана и тържеството на буквите/ В този ред на мисли колко е при вас сумата за охрана, ако имате такава?
Във всички училища и детски градини охраната е задължителна и заплатите на персонала се поемат от съответната община. Аз поне за първи път чувам, че се събират пари за охрана. Да не би да имате освен тази и друга допълнителна?

ами не знам.... има един дядо, който се мота и е по-скоро присъствие Grinning
събирахме 2 пъти по 15 лв. за охрана, като тук влизало и видеонаблюдение, освен т.нар. "жива охрана"

# 576
В нашия град "живата охрана" във всички училища е по програма към Бюрото по труда. От там се поемат осигуровките и заплатата на наетите.

# 577
  • нейде там, където ....
Честита баба Марта!

.....

При нас госпожата от занималня ги води на обяд, до 13.30 играят, след това пишат домашните. Проверява ги, дава допълнително задачи , диктовка/препис на текст или да четат . Зависи по кое е било слабото представяне.

И при нас бяха казали, че ще се процедира така, но се оказва, че първо правят допълнителните неща, а домашните - ако остане време. Такава ѝ била системата, на госпожата от занималнята.  Twisted Evil Смятам да повдигна въпроса какво е предвидено, по принцип, пред ръководството на училището. А до тогава настоях детето ми да прави в занималнята това, което ни беше казано, че ще се прави в началото на годината.

При класната - нямаме проблеми, справя се отлично, с по 1-2 грешки на диктовка, при това не на всяка. СТигнали са до малко х. По математика хем го хвали, хем го прави по такъв начин, че иска в нас да решава още, и още.  Grinning Ще има тържество за осми март, но още не се чува нищо за тържество за буквите.
Охраната си е към училище, не са ни събирали допълнително пари.

# 578
  • Габрово
мойри, при нас също се събират пари за охрана - 10 лв. еднократно в началото на учебната година, като ако има две деца в училището от едно семейство, се плаща като за едно. Охраната се осъществява от мъж на над средна възраст, едно време им викахме портиери  Mr. Green. Има и камери в училището, но парите които събираме са само за живата охрана.

Тържеството на буквите ще бъде през март в градската художествена галерия и доколкото разбрах децата няма да са букви. Щяло да има игри по темата, викторини и стихчета. Звучи ми интересно и разчупено.

# 579
Охраната се осъществява от мъж на над средна възраст, едно време им викахме портиери  Mr. Green. Има и камери в училището, но парите които събираме са само за живата охрана.

И при нас така(не плащаме нищо), а за камерите-не виждам никаква причина да се плаща по принцип.  Peace
Странното при нас, е че в стола (който се явява приземен етаж под училището, и имащ вътрешно стълбище, от което влизаш в у-щето, ) може да влезе всеки, необезпокояван, а иначе не пускат...прави са принципно за да не става анархия по коридорите, но когато навън е -10, да не пускаш чакащите родители във фойаето, си е  #2gunfire

# 580
В този ред на мисли колко е при вас сумата за охрана, ако имате такава?

Пари за охрана събираха в началото на учебната година по 12 лв.
Има двама души на единия заплатата е от училището, той го играе и портиер, а ние плащаме заплатата на втория който основно обикаля външния училищен двор.Отделно си има и камери.

# 581
При нас също има видеонаблюдение и охранителите са по двама на смяна. Странно ми, е че в едни училища се събират пари, а в други тази дейност се поема от някоя институция.

# 582
  • Някъде на път....
Диктовката от днес: "Аз испратих на баба светя."
 Sad

# 583
Как обяснявате правилния правопис на предлозите?
Моят син често пише "слеТ", "наТ" , а не се сещам дума за проверка

За представките също не се сещам как да обясня правописа-разказвам, изказвам , изпитвам... newsm78

# 584
  • София
Охраната в училищата е общинска- с "общинско" работно време.
Ако се иска да има присъствие и след часовете или през уикенда- допълнително се наема от ръководството. Peace
В училището, където ходя на народни танци има човек до 21ч, като съм сигурна, че остава и след нас. Вярно е на преклонна възраст, но си има значение, че е там.

Светкавица, хвърли ме в размисли Thinking

Общи условия

Активация на акаунт