За празника на любовта у нас, ще гука СЕПТЕМВРИйче мъничко със нежен глас!

• 20 794
  • 733
  •   1
Отговори
# 375
  • shumen
ООф и на мен ми се излиза,но е едно мрачно при нас.Ще видим като се наспи дребен може да направим едно чакръче из квартала,че ми се стегна душата вътре вчера.Да идва по скоро пролетта и да се стопля времето.

# 376
nub55,на 3 часа яде Габи през деня.1вите 2 месеца качи по 900 гр,третия около 500,4тия-700.
Аз си мисля,че реве като я махам от гърда,защото и отнемам радостта даа си цока лежерно,попридрямвайки  newsm78 .Но не знам как да се справя с този проблем

Толинка,ям круши всеки ден и в резултат аз не излизам от 00,а памперса на Габи пак е празен Mr. Green

Етоо и сега същото нещо-махнах я след 15 миунти и толкова жално се разрева,че я върнах обратно

# 377
Как минаха празниците?Simple Smile) 1dating Drunk
Дени...дано всичко свършва бързо. Praynig.Добре е ,че си потърсила и второ мнение.Само ти знаеш какво ти е и през какво минаваш.Очакваме те бързо  да се завърнеш с прекрасни новини!
Картофеното пюре не се пасира с пасатор...заприличва на гума.Някакви нишки се разрушават и става жилаво и лепкаво.Вече в комбинация с други зеленчуци не знам как е,но вероятно тогава ще пасирам и аз.Ден 3  от захранването предстои:).
Данека ти си ми идеалния пример за майки дето само за "ако" говорят.Така си го представях преди да родя ама добре че грешах  hahaha

# 378
Здравейте и от мрачно Търново! Чета ви с голям интерес за захранването. Даже за някои неща не бях се замисляла ( пасирането на картоф) ,но вече имам готови решения, благодарение на вас!  smile3508
Мисля да започна да захранвам на 1 Март! Нов месец, ново начало, пролетен месец , 10 дни след ваксини уж  Heart Eyes Май и други майки си бяха харесали тази дата. Ще се радвам да се водим Simple Smile

При нас няма да ни се разминат 2 операции (на Пламен). Заведох го при 2-ма доктори К. Георгиев в св. ИВан Рилски и Цеков в Токуда, София. Исках да сондирам мнение, а то се оказа напълно еднакво и на 2-мата неврохирурзи. Вторник ни приемат в Св. Иван Рилски, така че няма да ви се включвам в темите. Прегръдки и целувки от нас с Пламен  Hug
Много стиснати палци имате от нас с Лазар. Вярвам, че всичко ще мине добре!  Praynig

За кърменето - разни хора, разни....организми.Не всеки има кърма и предразположеност към образуването и . Но моите наблюдения са ,че има и майки, които не полагат усилия , а само се оплакват и мрънкат ( не визирам никои от форума, а моя лична приятелка Simple Smile )

Ох, отивам да си направя кафе, че много ми се спи. Малкия се е разпял от 5,30 сутринта. Ще го правя оперен певец в Ла Скала  Laughing Laughing Laughing

# 379
Здравейте,милички!
Надявам се,че сте изкарали вчерашния празник по-добре от мен Simple Smile

Днес дадох на малкия останалото пюренце от домашна тиква(теглих го-70г),после му дадох и на Ганчев да опита(около 90 г) и взе че му хареса,даже повече от домашно приготвеното.Утре мисля да пробвам пак морковче -взела съм на ХИП.Та изяде приблизително 150 г и АМ не поиска.

Според вас от кога мога да заменям след обедната каша с кисел?

Фейт,столчето е мн хубавичко  Hug+

# 380
Стаси - Да! Съжалявам да го напиша, защото знам колко трудно ти беше да приемеш така стеклите се обстоятелства. Но опитай следващия път. Много майки, които не успяват да кърмят първото си дете откриват пропуска и се справят успешно с кърменето на второто. Не се натоварвай! Каквото е станало не може да се промени - само бъдещето зависи от нашите избори.
Дени ще се молим за вас непрестанно!
Белче,  миленита беше писала че бебешките клизми са най-препоръчвани от гастро-ентеролозите. По втория въпрос - това не е недостиг на кърма. Според мен търси близост. За да се оцени стига ли му кърмата на бебчето трябва да се отговори на редица въпроси. Ако все още те вълнува и ти се ще да отложиш захранването - пиши ми на лични. Ако решиш да захраниш - не мисля че е нещо фатално. Бебето ще си покаже.

# 381
Поколоко, стискам палци всичко да мине по най-лекия и безболезен начин и за бебчо и за вас.  Hug Praynig
Аз иначе си  харесах столче за хранене в последната брошура на Хиполенд - Чиполино Буено. Някой ползвал ли е такова? Дали е добро? http://www.hippoland.net/media/action/file/default/A2.pdf
Иначе аз днес дадох 4 ден чиста тиква, но малката хич не я харесва. Мисля утре да взема картоф с тиква, понеже картофчето и харесваше. newsm78

# 382
pocoloco1Praynig.

# 383
Барби, то ще си покаже де, но според мен се разболявате. Дано греша!
Гледам пак кърмачки - не кърмачки се обсъждат. Кой какво му казали и как му го казали, та се обидил. Пак ще ви пускам притчата за обидата - http://kyokuten.net/index.php?IDMenu=987 Не е хубаво да се обиждате толкова много, не е хубаво. Стига с тези добри и лоши майки. Да дефинираме понятието "лоша майка" - тази която бие, унижава и опозорява детето си по жесток начин и не полага елементарни грижи за развитието и прехраната му. Щом някоя е влязла във форум да чете и да споделя за развитието на детето си, значи полага елементарна грижа и от тук на сетне може да прави добро, по-добро или най-добро за детето си. Всеки му според умствения багаж и приоритетите. Другото момичетата са го казали - Марти, Лъки  Hug  bouquet

# 384
Pocoloco, добре, че взе нещата в свои ръце! Hug Успех и бързо да минава всичко!
Да дам и аз отчет от консултацията - наддал е 150 грама и 1,5 см. Педи каза да следя как се храни и да й кажа. Ами как се храни - чудесно - в месец след бити ваксини наддава с малко, няма ваксини - наддава повече...те така. На 6 месеца има ли задължителна ваксина newsm78 Някой беше споменал хепатитна?

# 385
Поколоко,дано всичко мине бързо и сте добре  Heart Eyes
Вчера мм беше направо за похвала.нищо не ми подари,но сготви,чисти,гледа Алекс,докато бях навън.Вечерта се събрахме със сестра ми и приятеля й-хапнахме,пийнахме.Алекс беше кротка.Почувствах се човек 1dating Wine Glass  bath1 luvbed

# 386
Поколоко, всичко ще е наред с бебчо, стискаме палци Simple Smile  Praynig Hug

Белче, може да сте в период на скок в растежа и затова така да прави бебчо... ние няколко пъти вече минавахме по този път и както с всяко друго нещо- просто трябва да въоръжиш с търпение и да чакаш да отмине Simple Smile

По въпроса за кърменето- аз родих секцио /наложи се/ и първите 3-4 дни нямах кърма...Постоянно слагах бебчо на гърдата , той се мъчеше да суче, но нищо не потичаше- той плачеше жално, а аз два пъти по-жално.... Много ме беше яд, че трябва да му давам АМ, но нямах избор за момента в родилното... Като се прибрахме у дома, продължих с опитите... и кърмата ми тръгна Simple Smile Simple Smile Simple Smile Бях на върха на щастието- Томи си хапваше сладко- сладко и аз бях щастлива! Радвам се, че не се отказах, но при мен явно  е трябвало просто да мине време, докато при други майки проблема може да е друг.... А и както се казва- всяка майка сама решава кое е най-доброто за детето й!Най-важното е бебоците да са здрави и обичани!  Grinning Grinning Grinning

P.S. Само и аз да похваля ММ- за празника вчера ми подари уникална дълга рокля на Виктория Сикрет!!! Simple Smile Как да не го обичам!!!  Kissing Heart

# 387
След като свърших със зъболекаря минах да си взема очилата и ето  Rolling Eyes
Скрит текст:
. ....ще ми трябва време докато свикна....ако въобще се случи..... Sad   

# 388
И ние след консултация:6900 г,66 см  Mr. GreenДругия месец ще има ваксина +кръвни изследвания.Каза ни да си вземем и колекторче за урината.

# 389
  • София
Ей от сутринта съм голяма хаймана Mr. Green
Стефис, Рошли не се ядосвайте , хора всякакви някои са коне с капаци и щом те имат не може някои да няма кърма, не прави нужното ГРУПОСТИ. С Карина нямах и я кърмех има няма 2 м. а прових какво ли не само лайно не изядах и нъцки. Не се обвинявам, че не съм знаела , пък с второто вече знам  Mr. Green Сега повярвайте ми не правя нищо и не ям нищо по различно, и кърмя на 3ч - 3ч и половина и има. Не съм го слагала през половин час денонощно и има еми това е божа работа. Ако нямах щеше да си яде АМ и хич и нямаше да се трогвам по въпроса. Голямото ми дете като е яло какво, живо и здраво е - не мисля че съм била лоша майка, пък сега видите ли съм добра. Гледайте си сладките деца за които със сигурност сте най-добрите майки и се радвайте на живота Hug Hug Hug
Белче ако дете плаче и е неспокойно бих се намесила .Дуфалак или клизма за бебета Heart Eyes
Поколоко кураж и късмет Praynig Hug
Не бих давала  чужда кърма. Не искам и да навлизам в темата какво ядем и колко ни е полезна кърмата, че сигурно ще се избием. Кърмата не е това което е била преди 30-40г Едва ли някоя от вас яде всичко био, за да е био един продукт трябва да се отглежда мисля, че на не по-малко от5км. от асфалтов път.
Извинявам се за дългия пост, ако има грешки пиша с лявата ръка докато се храним. Олекна ми Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт