Красотата на земята сме събрали във цветята! Пролетни тръпки.

• 42 622
  • 730
  •   1
Отговори
# 30
Според мен не го пипай, ако стъблото изглежда наред. Сега е зима, нормално е да вяхнат листата, моя ако го видиш на какво прилича - сухи листа и на върха нещо се зеленее. След месец би трябвало от пазвата на всяко сухо листо да избие, ще видиш зеленко и по върха, ще се събуди и ще тръгне. Така мисля.
Heart Eyes Дано!

# 31
Здравейте,
видях, че някои от вас са показали азалии.
Подариха ми бяла азалия  Heart Eyes влюбих се в нея, бихте ли споделили какви грижи да полагам за нея? Поливане и тнт   bouquet

# 32
  • Gone with the wind
Нези, азалиите обичат да им е влажно, но без пряко слънце. Което пак е доста условно, защото в счетоводството ни има една азалия, която по цял ден я пече, пък тя си цъфти и расте, цъфти и расте. Зимата я дръж на по-хладничко (старата ми оцеля миналата зима при доста екстремни условия, но пък лятото я бах забутала зад куп други китки на цветарника и я убих от неполиване  :oops)
Почвата трябва да е кисела (продават специална почва за азалии, но пък почвата изпод някой бор ще ти свърши дори по-добра работа)

# 33
  • Бургас
За азалията и аз да кажа,миналата пролет март месец си взех една и я оставих на открита тераса,април зарових саксията под бор и се чувстваше прекрасно,цъфтя си доволно,дори не съм торила.Прибрах я късна есен,издържа на ниски температури,предполагам за кратко време обаче.Тези новите ги засадих в почва изпод бор и в момента са на хладно,като се постопли и те отиват на двора.
Преди време уморих няколко,държах ги на топло,дали това беше причината или не съм уцелила поливането newsm78

# 34
За азалията и аз да кажа,миналата пролет март месец си взех една и я оставих на открита тераса,април зарових саксията под бор и се чувстваше прекрасно,цъфтя си доволно,дори не съм торила.Прибрах я късна есен,издържа на ниски температури,предполагам за кратко време обаче.Тези новите ги засадих в почва изпод бор и в момента са на хладно,като се постопли и те отиват на двора.
Преди време уморих няколко,държах ги на топло,дали това беше причината или не съм уцелила поливането newsm78
Азалията ти е цъфтяла през лятото? Аз съм непросветена де, но си мислех, че те цъфтят основно през есента и зимата...Мислех да си купя сега една азалийка, но ме предупредиха, че като прецъфти, ще си почакам до идната зима. А на мен целта ми е да гледам красиви цветчета. Направо ми писна от листна маса вкъщи, която по никакъв начин не успявам да накарам да цъфне Simple Smile

# 35
Докато живеех в Белгия азалии имаше страшно много по парковете. То предполагам не е баш тази азалия, която се продава при нас, но на мен точно на такова ми приличаше. Едни сравнително големи храсти и отрупани с цветове. Бяха засадени между дърветата по на сянка и се скъсваха да цъфтят постоянно. Аз в нас имах няколко азалии, и им бях хванала цаката. Слаах ги доста честичко във вода. Имах си едно легенче на терасата и там ги поливах всичките под ред. Обаче една есен нещо ми кипна канчето и не помня въшки ли имаха или какво и ги оставих навън и те замръзнаха.

Бях си купила от Кауфланд мини рози. Голяма, голяма грешка. Уж ги бях изолирала, но ми напълниха цветята с листни въшки и повече такива рози в нас НЕ  Crossing Arms

# 36
  • София

Бях си купила от Кауфланд мини рози. Голяма, голяма грешка. Уж ги бях изолирала, но ми напълниха цветята с листни въшки и повече такива рози в нас НЕ  Crossing Arms

Аз миналата година направих същата грешка и оттогава МНОГО внимавам!!!

# 37
Според мен не го пипай, ако стъблото изглежда наред. Сега е зима, нормално е да вяхнат листата, моя ако го видиш на какво прилича - сухи листа и на върха нещо се зеленее. След месец би трябвало от пазвата на всяко сухо листо да избие, ще видиш зеленко и по върха, ще се събуди и ще тръгне. Така мисля.

И моят здравец всяка зима изглежда така, но напролет живва и после цъфти.

# 38
Като подхванахте темата за здравеца, имате ли на идея от къде мога да си намеря различни цветове? Имам лилав и бял. Лилавият си е на село из двора, той си е стандартният. Комшийките пред блока са си направили градинки и там също задължително има здравец. Аз им дадох да си посадят и от белия, дано се е хванал. Обаче искам и други цветове  Crossing Arms знам че и жълт има, но къде  Thinking

# 39
Като подхванахте темата за здравеца, имате ли на идея от къде мога да си намеря различни цветове? Имам лилав и бял. Лилавият си е на село из двора, той си е стандартният. Комшийките пред блока са си направили градинки и там също задължително има здравец. Аз им дадох да си посадят и от белия, дано се е хванал. Обаче искам и други цветове  Crossing Arms знам че и жълт има, но къде  Thinking
Ето от тук си поръчах.
http://sortovisemena-bg.com/categories/%D0%97%D0%B4%D1%80%D0%B0% … 013&c=1000182

# 40
За пръв път виждам такъв здравец!  Shocked

# 41
И аз в интерес на истината. Сортовете, които аз знам са малко по "стандартни".  Ще разгледам сайта по обстойно  Hug

# 42
  • Бургас
Miss Mari ,не цъфтя лятото,започна да образува пъпките в началото на септември,но аз я прибрах чак ноември.След прибирането преболедува леко,но до скоро имаше цвят.
А имам и градинска която си е в земята направо и си изкарва зимата без проблем и защита,тя цъфтя рано миналата пролет.
тази е стайната

А тази е градинската

# 43
Denima, чудесни са!!! Все така да ти радват окото и занапред!

# 44
  • Бургас
Благодаря,дано ги опазя тези саксийните,градинската не я мисля,водичка да има в жегите и стига,почвата покрай боровете и стига за подхранване.Да си покажа и плодчето  Simple Smile
Бяха две и едното капна,вкуса е между мандарина и портокал а се води мандарина.Имам и помело и маслина ама тях не съм си ги прибрала още,за сега на съхранение,че няма къде да ги настаня.

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 18:01 от denima

Общи условия

Активация на акаунт