Красотата на земята сме събрали във цветята! Пролетни тръпки.

• 42 986
  • 730
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, темите ви са страхотни ! А за цветята - нямам думи. Досега съм ви чела. Имам молба към вас - бихте ли ми казали кои са топ 30 /или дори 50/ на най-популярните стайни саксийни цветя? Във всички сайтове има азбучници и т.н., но не знам кои са най-търсените. Питам във връзка с магазин. Знам например фикуси, бенджамини, бегония, азалия, каланхое, гуцмания,  - но тях съм си ги купувала по-скоро аз, и не знам масата хора на какви цветя най-често се спират. Ще съм ви изключителна благодарна. Връщам се да чета

# 376
  • Пловдив
Хексилина това по сенполиите прилича на памуклийка. Може да пробваш да измиеш листата със сапунена вода. След това остави сенполиите на тъмно и без течение докато хубаво изсъхнат. Друг съвет не мога да дам.  Hug
Здравейте, темите ви са страхотни ! А за цветята - нямам думи. Досега съм ви чела. Имам молба към вас - бихте ли ми казали кои са топ 30 /или дори 50/ на най-популярните стайни саксийни цветя? Във всички сайтове има азбучници и т.н., но не знам кои са най-търсените. Питам във връзка с магазин. Знам например фикуси, бенджамини, бегония, азалия, каланхое, гуцмания,  - но тях съм си ги купувала по-скоро аз, и не знам масата хора на какви цветя най-често се спират. Ще съм ви изключителна благодарна. Връщам се да чета
Ами може би ще е добре всеки да каже своите топ-стайни растения и ще си направиш извода  Laughing Аз например ще посоча тези, които имаме от години и са хем красиви хем лесни за гледане. Ама чак 30 няма да са  Laughing
1. Спатифилум
2.Сенполия
3. Дифенбахия
4. Фикус
5. Пеперомия
6. Драцена
7. Орхидея Фаленопсис
8. Трилистник
9. Каланхое
10.Калатея

# 377
Да, не съобразих че ще затрудня. Добра идея за топ 10. Благодаря за отзивчивостта!

# 378
Да, не съобразих че ще затрудня. Добра идея за топ 10. Благодаря за отзивчивостта!
Аз ще добавя бенджамин, декоративни розички и сезонни.

# 379
  • Бургас
Ами то в топ 10 ,30 или 50 могат да влезнат много.Ако става въпрос за търсене зависи и от сезона.По Коледа например са хит коледните звезди и коледничета.По Велик ден великденчета/великденски кактус/
Иначе като най-масово отглеждани  бих добавила
нолина
маранта
кротон
хлорофитум
бегония
сингониум
олеандър/зокум/
хибискус/китайска роза/
хоя
абутилон
традесканция
палмички разни-хамедорията е по компактна и често срещана
мен ако питате мога и 100 да изброя,щото аз всичко харесвам Laughingа какво имам май и аз вече не знам
Днес влезнах в една цветарска борса,ми то цветя и чудо и гледах ,гледах ми то почти всичко си имам.

# 380
Още Mr. Green
- циклама
- папрат
- юка
- шефлера
- мечове
- алое
- пелея
- дърво на живота
- гуцмании

# 381
  Добрютро. Идвам ви на гости с молба за съвет.  Simple Smile
  Подариха ми роза (без корен), която увехна, но по стъблото избиха листенца. Въпросът ми е дали мога
да засадя тази розичка по някакъв начин?

# 382
  • в огледалото на живота
  Добрютро. Идвам ви на гости с молба за съвет.  Simple Smile
  Подариха ми роза (без корен), която увехна, но по стъблото избиха листенца. Въпросът ми е дали мога
да засадя тази розичка по някакъв начин?
Доколкото разбирам стрък роза нали?
Аз имам опит с карамфил.Беше е леко разклонение и пъпки по него.Отрязах клончето под него и го бучнах в саксийка;отгоре буркан.Доста време му трябваше,но се хвана.Цъфна на следващата година,но в доста миниатюрен размер.Явно хибридните сортове се променят,ако се опиташ да ги пприспособиш.Сега пак съм сложила едно заедно с коледната ми звезда която за моя радост май ще се размножи/има си нови листенца/  Heart Eyes
Предполагам и с розичката може на същия принцип.

# 383
Според мен може, обаче след като я мушнеш в пръст и сложи буркан отгоре, за да имитираш парник.

# 384
  Много ви благодаря  bouquet Ще пробвам веднага!

# 385
  • Варна.
Според мен може, обаче след като я мушнеш в пръст и сложи буркан отгоре, за да имитираш парник.

Малкия принц също може да се появи Wink

# 386
  Появи се Големия hahaha

# 387
  • Пловдив
Важното е принц да има!

# 388
  • на североизток от Рая
Важното е принц да има!

Нещо не мога да се впиша в тона напоследък.

Идвам да видя к`ви са тез принцове. Аха, схванах. А кралски двор?  Thinking Не ми е интересно, сори.

Мариетка
, твоето мушкато-подарък напъпи. Това ме радва тия дни. Както беше залиняло, така живна. И нови издънки пуска. Иска да ме радва.  Simple Smile
 Циганчето се разклони  и цъфти ли, цъфти. Simple Smile

А топ 10/20/50/намколкоси не мога да напиша. Всички цветя харесвам, нещо не ми се пишат имена.
 Това с каква цел е? За магазин е, прочетох, но... Rolling Eyes

Hug

# 389
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
.... А топ 10/20/50/намколкоси не мога да напиша. Всички цветя харесвам, нещо не ми се пишат имена.
 Това с каква цел е? За магазин е, прочетох, но... Rolling Eyes

Hug

безплатно проучване Wink не е редно, противоречи на правилата на форума и сигурно ще го изтрият  Hug

казах ли ви какъв хубав разсад на винка си направих? Simple Smile обичливото ми най-голямо момче ми подари семенца за рождения ден, знае милият, че не обичам рязан цвят, видял е, че няма място за саксии и ми купил семенца.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
другата седмица ще пресаждам в малки саксийки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт