Красотата на земята сме събрали във цветята! Пролетни тръпки.

• 42 964
  • 730
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
Ей, браво на теб Hug Аз така и не събрах смелост сама да си правя разсад.
Нели,
нещо за теб (Това ще го запазя като идея, ако някой ден ми дойдеш на гости Grinning Hug )

# 391
  • на североизток от Рая
 Ех, таз Месечинка, как ме накара да се усмихна.  Hug

Тези калинки откога им имам мерак, ама ...

А ти си много божурена, червена, свежа. Ама Борко липсва някакси.  Confused Върни го, плийз!  Praynig

До похваля  и тази година моята бегония. Като я прибера есента и като й премахна стъблото, напълно я зарязвам. Това вече го правя 3-4 години. И онзи ден изсипах една чаша вода в саксията , а вчера гледам,  Rolling Eyes, изникнало растението. Иска да живее, и това е. Така стана и миналата година. Полях на шега, пък тя изби. Това е борба за живот. А има цветя, дето и да им трепериш, те си правят каквото си искат.
Скрит текст:
И те като мен.  Joy

Май вече трябва да полея и сакъзчетата в мазата. И дори не е зле да ги изнеса оттам, че е доста тъмно. А за големи студове не съм чувала, може да ги оставя на стъпалата, поне да има повече светлина.

Хубава вечер!  Hug

# 392
  • в огледалото на живота
Привет дами.Аз с един въпрос пак,но обещайте да не се смеете.... Crazy
Вчера се прибрах от разходка в парка с дъщерята,навсякъде нацъфтели едни лилави диви теменужки от онези миризливите като бонбонки.Направих си няколко букетчета и ми щукна мисълта да пробвам да си ги насея директно в саксиика.
Та си извадих една туфичка и я дупнах на шега.Сега и се радвам и се питам дали може да оцелее в домашни условия или дивото я зове....
Ей такива ми ти работи  newsm78
Дори и да не стане,ще си я гледам поне известно време .
Ето я срамежливката:
Скрит текст:

# 393
Що да не оцелее? Само я дръж на хладно място, че тези теменужки за градински.

# 394
devi4ca, аз така си бях насадила една туфичка на терасата в сандъчето. На другата година си цъфна пак и миришеше много хубаво, но ми зае и цялото сандъче. Те се разпространяват като ягодите, с ластуни.

От наръсените семенца преди 10 дена вече има поникнали и сега остава да разбера кои са се хванали.

# 395
Здравейте!:)
Имам няколко въпроса и ви моля за помощ.
Не съм от гледащите цветя, но сега ми се налага за известно време да гледам едни цветенца.
Покрай това си купих Ацидантера: http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=179
Засях луковички в продълговата дълбока саксия. Пишеше на 12 см дълбочина, но ги засях на 7-8 см.
Така и не намерих информация как се поливат. Прочетох, че поливането трябва да е оскъдно, но при засаждане и докато поникнат как да ги поливам?
Сложих саксията на отоплена тераса на светло.

И, има ли някакъв шанс да спася орхидеи, които са с отрязани пръчки, едната е с отрязани листа. Само корени се виждат, а другата има зелени листа?
Извинявам се за може би глупавите въпроси и ви моля за мнение!  Simple Smile

# 396
  • в огледалото на живота
Sea lights   благодаря за споделеното  Hug
Значи има шанс да си ги прихвана.Разкажи моля,къде и как ги съхраняваш зимата;поливка и всичко останало.

П.П:Много си красива и теменужена  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 397
  • Варна
Merelenda,
за фаленопсиси ли става дума? След прецъфтяване пръчките така или иначе изсъхват и се режат. Тази, която е с листа вероятно е ОК, наесен ще пусне нов цветонос. Обаче тази, която е само  корени... И за нея има надежда да си пусне ново растение, но може да стане след доста време. Аз имам такава, пусна издънка след 2 години в замръзнало състояние. Пусни снимки, ако можеш, за да видим как точно стоят нещата.
Да се похваля и тук, вчера си взех страхотно мини - много е красиво и нежно, отрупано е с пъпки. Дано да го отгледам и след като прецъфти, че минитата са доста махнати май Confused Ето го:

Скрит текст:

Малко теменужки:

Скрит текст:

И китайката - имам чувството, че всеки следващ цвят е по-огромен:

Скрит текст:

Нели,
ще сложа пак малкия мушморок по някое време Simple Smile
off: ти имаш ли регистрация във ФБ?

# 398
  • на североизток от Рая
Плами, прекрасни цветя! Дано да те радват с цветове!  Hug

Скрит текст:
ФБ нямам. Пък и интерес не проявявам.

# 399
  • Gone with the wind
А трябва  bowuu ЗнаЙш ли какви готини снимки на Борко има там  Heart Eyes

# 400
Sea lights   благодаря за споделеното  Hug
Значи има шанс да си ги прихвана.Разкажи моля,къде и как ги съхраняваш зимата;поливка и всичко останало.

П.П:Много си красива и теменужена  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Зимата си стоят навън в сандъчетата. Те и в природата са така, нали са диви теменужки. Изсъхват си, махам им само листата и внимавам да не измъкна коренчето и напролет си пускат нови листенца.

ПП Благодаря  Hug

# 401
Месечинка виторога , благодаря! Мисля че точно за фаленопсис става въпрос.
Снимката е от интернет, но така изглеждаха и двете:

Ето и снимките на орхидеите от телефон, дано се вижда добре:

Корените изглеждат зелено - сиви, но на дъното не се виждат.

А тази е без листата, и тя със зелено - сиви корени.

Орхидеите са на свекърва ми и тя няма възможност да се грижи за тях. Ако има шанс да оживеят, ще се заема, но съм боса в отглеждането на цветя.

# 402
Месечинка виторога- наистина цветятат са ти прекрасни.
Аз да споделя, че всички семенца засяти /калдъръмче, петуния, флокс и телефонче/ миналия уикенд са поникнали. А телефончетата са първенци. Бързат та бързат, вече са 5-6 см. Тях ги пикирах по 2-3 в кофички.
Имам виоли на терасата, цяла зима си цъфтяха. Вчера си взех една чисто жълта и я сложих в съндъ
ето при виолетовите, но сигурно ще и се промени цвета. Говорих си с жената от магазинчето и тя каза, че прецъфтявали през м.май и после? Какво да ги правя? Прибирам сандъчетата на тъмно и ги вадя през септември ли или? Тя каза, че няма да мога да събера семена, но те си падали в почвата и пак покарвали.

# 403
То защото имам с какво да се похваля и за това не можеше да се влезе в сайта Simple Smile
Свекито ми подари този зюмбюл ухае страхотно,а от вас искам съвет как да го гледам,че да уживее в саксия ] [/url][/img]
И да ви кажа вчера бременния ми мозък кат се сети за ананас та хайде до кауфлант и се сетих,че бях чела как да го засадим в домашни условия и сега пробвам] [/url][/img]

# 404
Да ти кажа тоз ананас по-дълбочко е трябвало да го срежеш  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт