Красотата на земята сме събрали във цветята! Пролетни тръпки.

• 42 937
  • 730
  •   1
Отговори
# 450
  • Gone with the wind
poepie, честит ти фъстък!
Да ви е жив и здрав, див и щастлив  Heart Eyes

пс - така като гледам се е родил на РД-то на тате ми  Laughing

# 451
Честито бебече, poepie! Да е здравичко ,усмихнато и палаво! newsm30
Честита първа пролет момичета! Малко пролетно ухание от моята градинка. Simple Smile
Скрит текст:

Извинете ме,пак се улях със снимките... ooooh!

# 452
  • в огледалото на живота
Аууу,нези къде са расли тези срамежливковци  Heart Eyes
Прекрасни са   bouquet

# 453
Благодаря ти,devi4ca! На мойта тераска. Wink

# 454
  • София
Уф, да. Калатея е. Обича много вода и пъстра сянка. Аз и двете не ги спазвам, тц тц.. Мерси!

А това, някой разпознава ли го? 

Прилича ми на Калатея Руфибарба. Но е още малка.

# 455
Здравейте. Влизам тук с едно питане, надявам се да не ви досаждам.
Та в моята скромна градинка растат две цветя, които си нямам и идея какви са, нито как изглеждат, защото са садени от предишния собственик и миналата година юли ги нямаше, а сега излязоха. Та ако някой може да ми каже какви са-става дума за конусчетата на снимката.

Имам и един бенджамин в плачевно състояние-окапаха му повечето листа и не знам дали сега лятото ще се възстанови. Листата са му бледи, не изглеждат тъмнозелени и красиви както съм ги виждала на други растения.

# 456
  • Бургас
На нещо луковично ми прилича или грудково  newsm78 Калите избиват така.Ако никой не го разпознае изчакай да дръпне и пак го снимай.

# 457
На нещо луковично ми прилича или грудково  newsm78 Калите избиват така.Ако никой не го разпознае изчакай да дръпне и пак го снимай.

И на мен ми заприлича на кала, но незнам дали това е името на цветето. Не мога да намеря снимка в нета на това, което ние си имаме в двора. Аз си го кръстих градинска кала, но листата са различни от тези на калата, нищо, че цъфти почти по същия начин. Плюс това калата мисля цъфти пролетта към март, април, а тази която аз имам цъфти август.

# 458
Ми не знам грудка ли е, що ли. Миналата година юли събрах елхова торф и цялата пръст я меших с торф. Тогава не намерих грудки, но може и да съм пропуснала Thinking А и поливах от юли до ноември, после оставих почти всичките цветя намира и сега напролет-изненада. Ще видим какво ще стане. А какво ще ми кажете за бенджамина?

# 459
Золка, и моят бенджамин нещо страда. Сменях пръст, саксии и тук ме посъветваха да поливам с медена вода. На литър вода чаена лъжица мед. Все още не мога да кажа има ли ефект. Не го отписвай още, а като се постопли го вади на вън но не на пряко слънце.
Скрит текст:
и що така се скатаваш и ти и Хриси. То в нашата темичка никой не остана. Май само аз си пиша там

Последна редакция: ср, 20 мар 2013, 11:41 от agnesana

# 460
Много красота има в темата и затова си я обичам  Heart Eyes. Като вляза и видя цветята и ми се оправя настроението.

poepie, кога ще ни покажеш твоето малко цветенце? Честита рожба! Да е здрава и да ви носи много радости!

# 461
Хайде и аз тук!  Grinning
Следя ви, но досега не съм писала, а ми се запролети и ми се иска всичко в цветя да зарина.
Също имам един бенджамин, който явно страда, защото почти не расте.Не вехне, не жълтее, просто си стои такъв, какъвто беше преди 2 години. Как да му помогна?А, и още нещо, имам едни амарилиси, които не съм видяла да цъфтят, само листна маса са Sad Дайте идеи как да се справя.

# 462

Здравейте,кажете ми каква почва(субстракт)трябва да си закупя за кактуси.Търсих из големите вериги магазини,но не открих някоя на която да пише за кактуси.Имам една Мадагаскарска палма,която я купих преди няколко дена и из интернет пише,че всяка пролет се пресажда и предполагам,че тази година не са я пресаждали в магазина и ще мисля да го направя аз.Нямам опит в цветята,затова се извинявам,ако ми е тъп въпроса.Също така си купих и едно малко кактусче,предполагам и то трябва да се пресади,понеже ми изглежда,че му е тясно в саксийката.Ако някой може да ми каже и какъв му е вида и как се гледа ще съм много благодарна.

# 463
  • Бургас
Охо благодаря ви момичета за хубавите пожелания  Hug и на вас да ви се връща  Flutter
Вики се роди на 10 март сутринта със мерки 2,950 кг и 50см..За сега времето ми е оскъдно, но е така първите седмици докато се нагодим.
Снимка ще кача, обещавам! Wink
Тези дни успях по- голямата част от цветята да ги пооправя малко, разсадя и така почти се освежиха!
До една две седмици ще избърша прозорците и ще измия терасите и почвам да нареждам цветята на вън Simple Smile
Zolka  За бенджамина, според мен първо го пресади във нова пръст и си мисля, че ще почне да пуска нови листенца.
Минзухарите на nezi са прекрасни, странно е при мен защо не виреят newsm78

# 464
  • София
desito_88, почвата за кактуси и сукулентни трябва да е водопропусклива. Задължително на дъното на саксията се прави дренаж: камъчета, 2 см. пясък и след това почвата.

Общи условия

Активация на акаунт