Красотата на земята сме събрали във цветята! Пролетни тръпки.

• 42 948
  • 730
  •   1
Отговори
# 465
  • DE
Честита Първа Пролет!
Нека да е топла, красива и ухайна!

poepie, честито ти бебче! Здраво да е!

# 466
Честито бебче на poepie. Да са ти живи и здрави дечицата и много да ви радват  Heart Eyes
Честита Първа пролет и на всички   bouquet Обожавам пролетта. Това е моя сезон!
Момичета, можете ли да ми кажете по кое време на годината в търговската цветова мрежа пускат каменно-то цвете? Много искам да го имам, но не знам кога да започна да се оглеждам за него.

# 467
Каменните цветя сега ги събуждат. Предполагам до месец два ще са вече на пазара. Сега може да има и от някоя подранила оранжерия.

# 468
Благодаря ти. В темата за сефте видях такова цвете и много ме впечатли. Има нещо странно в него, поне в моите очи. Хем е красиво, хем ми е "студено", зловещо, а в същото време нежно..Не знам..Сигурно полудявам  Crazy

# 469
Благодаря ти. В темата за сефте видях такова цвете и много ме впечатли. Има нещо странно в него, поне в моите очи. Хем е красиво, хем ми е "студено", зловещо, а в същото време нежно..Не знам..Сигурно полудявам  Crazy

И аз го харесвам. Не изисква кой знае какви грижи, не се нуждае от място зимата, а цъфти много красиво. Есента прибирам в шкафа на тъмно и си решавам проблемите.

# 470
  • София
Има грудки за засаждане в мосю Бриколаж, даже са на промоция

# 471
Гледам в продавалника продават луковици. Писах на продавача, дано има петнисти.  Hug А за отглеждането - ще ви тормозя с въпроси, то е ясно. Квато съм "цветарка" Crazy Добре, че вие сте отзивчиви, мили и добри  Hug

# 472
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте. Влизам тук с едно питане, надявам се да не ви досаждам.
Та в моята скромна градинка растат две цветя, които си нямам и идея какви са, нито как изглеждат, защото са садени от предишния собственик и миналата година юли ги нямаше, а сега излязоха. Та ако някой може да ми каже какви са-става дума за конусчетата на снимката.

...

хоста?

# 473
ку4о мерси само не разбрах като му опадат листата.Да я извадя от пръста ли защото после нали пишеш зимата да я засадя.Още не сме разбрали пола малкия лисугер се крие  Laughing на 27.03 съм на фетална мурфолофия и се надявам да ми кажат.Ама ако знаеш как рита вече  Grinning

# 474
desito_88, почвата за кактуси и сукулентни трябва да е водопропусклива. Задължително на дъното на саксията се прави дренаж: камъчета, 2 см. пясък и след това почвата.

мале малко сложно ми се вижда.Къде ще ги търся тези неща не знам.Значи да търся почва-водопропусклива.На саксийката трябва най-отдоло да има дупки,за да се оттича водата нали

# 475
Здравейте. Влизам тук с едно питане, надявам се да не ви досаждам.
Та в моята скромна градинка растат две цветя, които си нямам и идея какви са, нито как изглеждат, защото са садени от предишния собственик и миналата година юли ги нямаше, а сега излязоха. Та ако някой може да ми каже какви са-става дума за конусчетата на снимката.

...

хоста?

Точно за това и аз си мислех само че не му знам името. Те и цветовете му не са баш като на калата  Embarassed

# 476
  • Бургас
Вярно ,че може да  е хоста  ooooh! цял ден се чудя на какво ми прилича.
Деси ,готова почва за кактуси продават в  Баумакс и Бриколаж със сигурност.На всички саксии се пробиват дупки без значение какво ще садиш,нали водата трябва да се изтича от някъде.
Грудки на глоксинии,продават в повечето магазини и големи вериги,иначе вече започнаха да зареждат и от оранжерии цъфнали ,но не така масово.Тези които видях бяха страшно красиви.
Аз имам 5-6 от листенца,но като гледам как се развиват със скоростта на костенурка едва ли скоро,ще имам цвят,грудчиците са колкото лещено зърно Rolling Eyes
Миналогодишните още спят и нямам идея дали ще се събудят.Поне е сигурно ,че ще имам цвят на един хипеаструм от миналата пролет и калите и лилиумите тръгнаха.

# 477
а аз само да попитам–колко време им трябва да се събудят на глоксиниите,че нямам вече търпение за моите  Rolling Eyes 

# 478
  • Gone with the wind
ку4о мерси само не разбрах като му опадат листата.Да я извадя от пръста ли защото после нали пишеш зимата да я засадя.Още не сме разбрали пола малкия лисугер се крие  Laughing на 27.03 съм на фетална мурфолофия и се надявам да ми кажат.Ама ако знаеш как рита вече  Grinning

Мдам, вади я - щом е нова, предполагам е в онези тесни чашки, които са крайно недостатъчни.
Пък и така заемапо-малко място.
Извинявай, че чак сега отговарям, просто съм го пропуснала

# 479
Аааа, сега като я видях на снимка тая хоста се сетих, че миналата година свекърва ми ми беше дала такова нещо, но не помня къде я боднах, това ще да е!  Embarassed Поне научих как се казва.

Общи условия

Активация на акаунт