Красотата на земята сме събрали във цветята! Пролетни тръпки.

• 42 934
  • 730
  •   1
Отговори
# 495
  • Бургас
Сутрин и вечер  Shocked или "сутрин или вечер"То дори и лятото в най големите жеги не поливам някой цветя всеки ден пък ако и е с тор.
Обикновено на опаковките пише лятно време веднъж седмично а през зимния период веднъж месечно.То зависи и от цветята.
Аз все забравям да торя ама лятото гледам да е на 10 дена поне за цъфтящите.
А пък аз понеже не можах да си отгледам теменужки от семенца,след няколко неуспешни опита си купих готов разсад и вчера си ги засадих в градината.Ухаят прекрасно,но няма да имам място и за тях на балконите за сандъче.

# 496
Добър ден ,дами. Не съм от тези които пишат в темата ,но пък съм от тези които редовно ви четат и се възхищават на цветятата ви.Но сега се нуждая от малко помощ относно тигровата бегония.Имам в къщи една която до преди няколко дни вървеше много добре ,но изведнъж започнаха да и падат листата.Не са пожълтели ,сякаш са току що откъснати.Поливам само в чинийката .Сутринта и смених пръстта ,корените не ми се видяха да са изгнили.Та въпросът ми е на какво се дължи падането на листата?.Къде бъркам ?.Гледам да не я поливам често, на место е където поне досега и беше добре и вървеше добре.Моля ви дайте ми някакъв съвет.

# 497
  • Gone with the wind
Според мен поливането в чинийката - водичката й е малко

И да кажа на Нели, че май с мен предчувствието й се е объркало - почти сигурно е, че ще си имаме мома  Heart Eyes

# 498
  • на североизток от Рая

И да кажа на Нели, че май с мен предчувствието й се е объркало - почти сигурно е, че ще си имаме мома  Heart Eyes

Викам да изчакаме, а?!  Laughing  Hug

Вчера направих едно добро - слязох в мазата и полях сакъзчетата. Горките не бяха поливани от есента. Има и зеленичко вече по тях. Някои ще ги бъде.  Peace

# 499
Ku4o, благодаря ти за мнението.Поливам в чинийката защото така ми обясниха при закупуването.Може наистина да е било водата по-малко.

# 500
Да се похваля-днес бяхме на Цветна пролет в панаира в Пловдив.Има доста цветя-мушкати,теменужки,орхидеи,хризантеми,зюмбюли,рози и още достааааа.Много е красиво и има на добра цена,продължава и утре-ако има желаещи да отиват. newsm44 newsm10
Аз си взех две хризантеми ,върбинка и огън- пламък лилав  Laughing,теменужки и магнолии.

# 501
Здравейте,аз съм начинаеща цветарка  Embarassed Искам да попитам много,много неща....Имам спатифилиум,миналата година се скъса да цъфти.От 6 месеца не е цъфтял а от 1 седмица листата му станаха много,много светло жълти а някои дори жълти?!Имам и червена детелина,казаха ми че се приспивала,приспах я и сега,време ли е да я будя?И последен за сега въпрос...  Laughing Имам и Антуриум,като ми го подариха имаше 6-7 цвята постепенно опадаха и сега избиват нови,но не цъфти...???А ииии още един....  Embarassed Embarassed Embarassed Днес засадих Сакъзчета от семена,в саксии,покрих ги със стъкло.На каква t трябва да ги държа.Предварително ви благодаря.Да отбележа,че имате страхотни цветя.

# 502
  • София
Имам и Антуриум,като ми го подариха имаше 6-7 цвята постепенно опадаха и сега избиват нови,но не цъфти...???

Не мога да ти разбера въпроса. Simple Smile  newsm78 Моля, уточни какво имаш пред вид. Simple Smile

# 503
Имам и Антуриум,като ми го подариха имаше 6-7 цвята постепенно опадаха и сега избиват нови,но не цъфти...???

Не мога да ти разбера въпроса. Simple Smile  newsm78 Моля, уточни какво имаш пред вид. Simple Smile

Най вероятно избиват нови листа, но дори и да избиват нови цветове, то процеса там е сравнително бавен докато се стигне до същинския цъфтеж. Няма страшно ако си е намерил мястото ще цъфти. Аз имам антуриум, който си взех от друг голям. Взех си 2 издънки, а сега е станал доста по гъст (5-6). Цъфти от най старият корен само и то по два максимум три цвята годишно. Цветът избива като нови листо, но още в зародиш се вижда, че цветът му е друг и не е листо, а цвят.

За спатифилума, явно му липсва нещо. На мен веднъж ми се е случвало да стане светло зелен към жълт и според мен не му стигаше светлината. Така и не разбрах какъв му е проблема. Обаче той е куча марка, така че вероятноста да се затрие е малка.
Червената детелина не е задължително да се приспива. Свекърва ми има и никога не я е приспивала.

# 504
Здравеййййтееее  Hug
Аз днес изведох на разходка моите сандъчета - сакъзи и петунии. Слънчево и тихо е. Довечера ще си ги прибирам.
На Коледния ми кактус пъпчиците се отвориха, а вчера си купих и циганче. Дадоха ми го за бяло, но една пъпка бая е напъпила и се вижда, че е розово.
С какво мога да съчетая в общо сандъче циганчето ? Thinking

Последна редакция: нд, 24 мар 2013, 21:08 от VK

# 505
  • Варна
Оххх, тук душичката ми се смрази вече... няма слънце, само тъмни облаци и леден вятър. И като погледна прогнозата за следващите дни се смръзвам още повече. Зима ли иде, какво става? Чак се чудя дали да не завия здравеца и чимшира на терасата, вие говорите за изкарване на сакъзи Crazy

# 506
  • Бургас
И при нас е мрачно днес,вчера пекна малко и аз все отлагам,пренареждането.За да изкарам нещо на терасата,трябва да прибера някой неща и да я разчистя.Сега е някакъв хаос ,изкарала съм няколко саксии,но не смея всичко,а направя ли наредба,после ако се наложи ще трябва да ги примъквам навътре,а като знам ,че ми отнеме поне два дена да мъкна навътре,на вън и да нареждам предпочитам да изчакам.
тази сутрин ме изненада този красавец Heart Eyes

само един цвят се е отворил,но нали не мога да трая Laughing

# 507
То за траене ли е. Красота Heart Eyes

# 508
Момичета каня ви да показвате красотите си и в групата която създадох в ФБ за Цветя http://www.facebook.com/groups/279215565545827/

# 509
denima, какво е това цвете?
Миналата година си бях купила 6 грудки и цяло лято чаках да излезе някакъв цвят. Грънци, само листа и листа Close Нищо не покара и накрая ги изхвърлих всичките.

Общи условия

Активация на акаунт