Красотата на земята сме събрали във цветята! Пролетни тръпки.

• 42 663
  • 730
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Исках да ви питам първо за Кротона - има точно 5 листа и му седи голичко отдолу стеблото...четох, че трябвало често да се полива в купичката на саксията, но онзи ден пак опада едно листо. Моля ви за съвет.

Ах, този Кротон - красив и претенциозен.  Simple Smile
Кротона не обича течение, не обича местене и много слънчево място! Кротона обича топло!!! И в никакъв случай - ЧЕСТО ПОЛИВАНЕ!!! Затова падат листата. Sad

Последна редакция: нд, 31 мар 2013, 16:19 от nikolinanik

# 586
Исках да ви питам първо за Кротона - има точно 5 листа и му седи голичко отдолу стеблото...четох, че трябвало често да се полива в купичката на саксията, но онзи ден пак опада едно листо. Моля ви за съвет.

Кротона не обича течение, не обича местене и много слънчево място! Кротона обича топло!!! И в никакъв случай - ЧЕСТО ПОЛИВАНЕ!!! Затова падат листата. Sad

А в линка в  предния пост пък точно обратното пишеше....а сега де...като за начало мисля да го преместя на по-светло място, защото са му се обезцветили листата, ще го поливам умерено. Поне е на топло. Благодаря за съвета Simple Smile

Иначе след зимата, след появата на бебчо и в комбинация с котка цветята малко са ми се поразсърдили, но почвам да ги стягам едно по едно Simple Smile

# 587
  • София

А в линка в  предния пост пък точно обратното пишеше....а сега де...като за начало мисля да го преместя на по-светло място, защото са му се обезцветили листата, ще го поливам умерено. Поне е на топло. Благодаря за съвета Simple Smile

Иначе след зимата, след появата на бебчо и в комбинация с котка цветята малко са ми се поразсърдили, но почвам да ги стягам едно по едно Simple Smile

На светло, не не на директна слънчева светлина! Simple Smile

Преди 2 години си купих най-големия и красив кротон в един магазин. Продавачката ми каза, че няма проблеми с гледането на това цвете и доста често да опръсквам листата. Аз я послушах и резултаът беше..................мортос! Sad За парите не сжалих, но за цветето много ме заболя. Едва след това четох за него и разбрах грешките си, но беше късно. Sad
УСПЕХ! Simple Smile

# 588
  • София
  Нали може да се присъединя в темичката, за да я следя и да научавам полезни нещица. Simple Smile
  Обичам цветята, но много много не успявам да се грижа за тях. Днес отново направих опит с покупката на няколко цъфтящи, да видим дали ще оцелеят този път  Simple Smile

# 589
  Нали може да се присъединя в темичката, за да я следя и да научавам полезни нещица. Simple Smile
  Обичам цветята, но много много не успявам да се грижа за тях. Днес отново направих опит с покупката на няколко цъфтящи, да видим дали ще оцелеят този път  Simple Smile
Добре дошла  HugСтискаме ти палци този път да успееш и ако имаш въпроси–колкото можем ще помагаме   bouquet

# 590
  • на североизток от Рая
   Здравейте!

Понеже днес ми е пролетно, реших да покажа няколко китки.

Снимките са от 20-тина дни, но сега чак ги показвам.

Скрит текст:

Тази, обаче, няма да я крия. Прекрасна е!  Heart Eyes

А в градинката вече ми е цъфнало

# 591
# 592
  • на 90 км от морето
Нели, страхотни са  Heart Eyes Hug

kremenu6a, калата е просто  Heart Eyes

# 593
 smile3501 Много красиви цветя!!!
При нас днес беше топло и посадих днес тагетис ,хризантеми ,латинки и далии.
Ще ви покажа моите зюмбюли-най-накрая цъфнаха.Тъкмо бяха тръгнали и студа ги забави.Пресаждах и зокуми днес цели 6 броя.Извадих ги вече вън.
  -любимия ми цвят.  Heart Eyes

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:
дано ви харесат. Simple Smile

# 594
  • Gone with the wind
Аз много доволен - вчера и днес се сдобих с тоооооооооолкооооооовааааааааааааа много прекраснотии за двора  Heart Eyes Чак ме е яд, че не заръчах повече, а Боян само мрънка, че били много  Laughing

# 595
  • София
Чухте ли Емо какво каза тази сутрин - сняг в края на първата десетдневка Sad А цветенцата ми вече искат слънце Sad

# 596
  • Бургас
Големи красоти сте показа пак  Hug
Кучо ,той и моя мрънка ама днес го хванах да копае дупки.Вчера засадих лилиумите а днес гладиолите и разни други.Две лозички също и една маслинка имаме ама още не сме решили къде.А дупки копае защото си имаме сляпо куче и всички луковици засаждам в бутилки от минерална вода ,големи.Омаля ми ръката два дена да пробивам дупки,да ги направя на решето,обаче не ми се рискува.Под ранните пролетни луковици сложихме мрежа и за сега са си на лице,дано не намери начин да ги отмъкне Cry
Ето нещо пролетно с днешна дата и от мен

# 597
Красиво е, денима и пихенцето! Peace

Тука само минзухари и кокичета имам, лалетата седят замръзнали, снега едва се стопи и днес казаха че щяло да вали пак през седмицата... Sad

Е уморих се
 Crossing Arms
Кучо, какво си купи?   Party

# 598
neli mar4, много красиви иглики Peace Аз в началото ги мислех за теменужки, бях се засилила да купувам, ама продавачката ме светна по въпроса Embarassed
Когато бяхме малки деца със сестра ми, много сме обикаляли из гората за гъби, билки, шипки и пролетно време винаги се връщахме с големи букети от тази иглика Grinning Много я обичам - мирише на пролет, на събуждане, на зелено Grinning
kremenu6a, много хубави и нежни циклами Peace
pisenxeto и  denima , мирише на пролет от вашите снимки! Hug

Лек ден ви желая, момичета! Hug

# 599
  • Gone with the wind
Денима,  Heart Eyes
А за Боян - онзи ден стоварваме Донката, отваря багажника да си вземе нещата и чувам "ето, вземи и това, на Лина и без туй са й много"  Mr. Green

tatianka,
Andromeda polifolia ’Blue Ice’
Euonymus alatus
Hibiscus syriacus ’China Chiffon’
Hibiscus syriacus ’Hamabo’
Hydrangea paniculata ’Vanille Fraise’
няколко брунери, няколко ехинацеи, няколко папрати за двора и мноооооооооооого хойхери  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт