Ноемврийски бебета - тема 4.

• 23 136
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Един въпрос към ЛЛЛ
Магдалена вече не се буди да яде от 00 до 6ч. Ако случайно се събуди, то е веднъж на две седмици! трябва ли да се събуждам да се цедя, за да стимулирам лактацията, понеже искам да кърмя година и нещо, две? newsm78 Кърмата й стига, наддава добре, но ме притеснява,  ако няма нощно кърмене, да не ми намалее кърмата!

# 616
Танче, честит двоен празник! Бъдете здрави и щастливи  bouquet
И аз нямам още цикъл, много си ми е добре Mr. Green
Дейза, не съм ЛЛЛ, но с времето кърмата се регулира спрямо нуждите на детето, ако се цедиш мисля, че ще си предизвикаш по-голяма лактация нощем, когато се цедиш, а тогава детето няма нужда, щом си спи. Направо ви завиждам как спят вашите деца - Иви става все още поне 2 пъти и то рядко, повечето пъти през 2 часа прецоква ooooh!, само една 4-часова паузва в началото има, ама аз докато легна и след час два станало време за цокане пак Twisted Evil

# 617
Уф, и аз се депресирам понякога. Вие за какво се депресирате, мами?

На мен ми е много самотно това майчинство. Старите приятели са се покрили, все едно съм прокажена  Cry Ако се разберем с някого да се чуем за разходка през уикенда, като звънна и се оказва, че са вече заети с нещо друго или имат друга уговорка. Как пък така 1 път не се уговориха с мен. Днес вместо да чакам за една такава мнима уговорка, можех да отида на лекция за кърменето или да се кача на Витоша с дребчо, че там поне е слънчево. А пък приятелките с деца са вечно заети с тях (как съм търчала при тях при всяко мрънкане, че имат нужда от компания, ама сега все са заети за разходки).
Айде, оплаках се. А сега е време поне двамата с малчо да излезнем, докато е още топличко.

# 618
  • София
Някоя мама да е давала Синекод- за кашлицата ни го предписаха. Кашля от повече от седмица и нито се влошава, нито подобрява. Ще почна да му го давам, ако не се оправи днес,утре.
Не съм ползвала, но до колкото знам Синекод е сироп, който подтиска кашлицата. А това не е препоръчително, ако тя е вследствие от сополи, задна хрема  - въобще в случаите, когато трябва да се кашля, за да се отхрачва. Не знам какъв е случая при вас точно, само информативно го споделям.
Дано се оправя бързо малчо.  Hug

# 619
titolino според мен трябва да си зададеш въпроса доколко са ти приятелки щом не могат да ти отделят поне 1 час. искам да ти кажа, че – "Имаш ли желание намираш начин, нямаш ли желание намираш оправдания"

# 620
  • Пловдив
Jiema, така прочетох и аз, затова питам. Според мен е от сополки, но втора седмица вече не спира. Сутрин е по-притеснителна. През деня е повърхностна.

# 621
deiza Ако не те мързи и се събуждаш с много твърди гърди ставай да цедиш. Тя Лили от няколко месеца така прави. Напоследък ме домързява да се будя нощем и цедя в 6 сутринта само.

Аз лично, ако много ми се втърдят по нощите гърдите събуждам Лили да цокне колкото цока и после доизтисквам ( това след няколко кофти случки да се изцедя и тя да ревне че гладна, ама моята хептен не иска шише)

Ако пиете от шише си се цеди смело.

# 622
  • София
Jiema, така прочетох и аз, затова питам. Според мен е от сополки, но втора седмица вече не спира. Сутрин е по-притеснителна. През деня е повърхностна.
Ей това също подсказва, че по-скоро е от сополи, а в такъв случай според мен Синекода не е хич подходящ, защото подтискането на кашлицата може да доведе до задържане на секрет и да слезе към дробовете. Може би е добра идея да потърсите още едно лекарско мнение. Ти нали роди в Токуда? Там неонатолозите са доста добри специалисти. Успех.

# 623
  • Пловдив
Има ли значение при кой ще го заведа, че за Масларска успях за след две седмици да го запиша?

# 624
Здравейте, мами!
За събуждането - обикновено спи до 06:00 и се буди за ядене. После заспива до към 08:30 и така. Сега обаче ни изникна проблем - сутрин е озверял от глад и изяжда всичко, като започва неистово да реве ако прекъсна да се оригне. Та затова изпива цялата доза мляко и след това го оригвам. Вече 2 пъти започва да кашля и преди да се оригне и връща поръчката. Какво да го правя не знам.
Искам да ви питам трябва ли да запиша час за ортопед в Горна Баня или мога да отида без час. Имам направление и ми се ще тази седмица да го отведа най-накрая.
Чанче, честит двоен празник и от нас! Бъдете живи и здрави цялото семейство!

# 625
  • София
skeila, според мен - не. Там всички са добри (не познавам само д-рката, която е в четвъртък на кабинет, защото е по-нова; на времето ходех често с каката там), а за Масларска наистина доста се чака.

# 626
  • Пловдив
Благодаря ти много    Hug

# 627
  • Sofia
Норичка, няма нужда да си записваш час. То не е в самата болница, а отстрани в един медицински център, в момента не мога да се сетя как се казваше, Орто..... -нещо си. Човекът на бариерата ще ви упъти много добре, как точно да стигнете.

Ние днес най-после направихме отпечатък на ръчичката на мравчето. Много добре се получи  Simple Smile Вярно, че от четвъртия път, защото все не ни харесваше как става, но крайният резултат е супер.

Хетера, все забравям да кажа колко съм впечатлена от твоя "поход". А ти къде кърмиш като цял ден сте навън. Аз до сега навън съм кърмила само в Борисовата и като ходихме по болници, но там беше в кабинет. Първият път особено би беше доста кофти, малката опищя Борисовата, докато намеря възможно най-скришната пейка.  Embarassed Предполагам, че с времето ще свикна. Но в парк - ок, ама иначе ако се наложи, не знам. То и затова ние много не излизаме, само в квартала, а то тук няма много какво да се прави, дори няма парк. Ако го преодолея това притеснение ще ми е по-лесен животът, сигурна съм.

А малката как си лапа ръчичките, направо цялата ръка си вкарва в устата. Аз в началото нямах намерение да давам биберон, но на няколко пъти пробвах - не ще. Имахме един на Нук, каучуков. Поднасяхме го известно време, нищо. Накрая дори го изхвърлих. Вчера реших пак да пробвам, купихме на Авент, силиконов, за да е някакъв различен, да не би просто онзи да не й е харесвал. Тцъ. Баща й я беше гушнал, а аз стоя и й натискам с пръст биберона в устата. Плюеше го и даже правеше физиономии, все едно й даваме нещо супер гадно. Чуствахме се, все едно я учим да пуши....

И последно да ви питам. Мравева спи на сгъваема кошарка, на горното ниво,  като отгоре сме сложили матрак, не знам, сигурно има 12-15 см  newsm78 Идва доста високо и вече ме е страх да не падне. Тя не се надига още, но прави някакви опити. А не ми се иска да свалям на долното ниво (едно защото ще ми е по-неудобно нощно време  Embarassed), но най-вече защото нали в ниското въздухът е по-студен и ме е страх, че ще й духа... Ако има други с такива легълца ще споделите ли какво мислите по въпроса? Мисля, че Ангелчето и Юлето бяха така, но не съм сигурна... (извинявам се ако бъркам)

# 628
  • София
Никола нали кашляше от сополи и пи отхрачващ сироп.Опасно е да се подтиска влажна кашлица.
Аз не вярвам да не ви прегледат и без час,просто доста ще почакате,но то и с час се чака.Д-р Калайджиева е също много добра според мен -тя е във Вторник.

Лилито,то в тези пакетчета чай едва ли е много концентрирана ментата,та може и да не намалее кърмата.Иначе може нещо хомеопатия -гастроцинезин или нещо билково.

Нашият бонбон изобщо не е спал в леглото си още,то докато успеем да го прилъжем и ще трябва и ние да маха нивото,но за сега няма и 1 час спане там. SadБаткото и той беше с такава кошара и 5 месеца си спа на горното ниво.

Аз не се депресирам за нищо.Но по принцип съм и спокоен човек,пък и сама съм си достатъчна  Laughing.В смисъл ,че мога да си седя у нас и 5 дни без да излизам примерно и няма да ми е хич драма.Около мен няма познати с бебета(една мацка роди миналата седмица и се надявам скоро да си правим компания в разходките),та и аз си кукувам сама по улиците.
Чат пат като се видя ,че съм още слонче и циците ми са увиснали,не ми става много гот ,ма гледам бързо да пренасоча мислите.Той и Никола много не ме оставя да мисля за глупости,та така си живея без излишни драми.

Последна редакция: сб, 23 фев 2013, 17:39 от angels_zg

# 629
А малката как си лапа ръчичките, направо цялата ръка си вкарва в устата. Аз в началото нямах намерение да давам биберон, но на няколко пъти пробвах - не ще. Имахме един на Нук, каучуков. Поднасяхме го известно време, нищо. Накрая дори го изхвърлих. Вчера реших пак да пробвам, купихме на Авент, силиконов, за да е някакъв различен, да не би просто онзи да не й е харесвал. Тцъ. Баща й я беше гушнал, а аз стоя и й натискам с пръст биберона в устата. Плюеше го и даже правеше физиономии, все едно й даваме нещо супер гадно. Чуствахме се, все едно я учим да пуши....

И ние сме така, не иска биберон и това си е. Даже ММ вика - едни се мъчат да го отучат от биберон, ние се мъчим да го научим. Но предполагам, че покрай растенето на зъбите ще му хареса

Общи условия

Активация на акаунт