МБАЛ Бургас - V

• 59 733
  • 785
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
прясно инфо Simple Smile след секцио  в МБАЛ всички бебетата са в неонатологията .Раздвижването става на 6 -ия час(преди на следващия ден) и след като пуснете газове дават вода,кисело мляко.На третия ден ви качват в родилно и бебетата се показват между 12,30 и 1.00 часа.На четвъртия ден ви го дават по обед(ако майката се чувства добре и е в състояние да си гледа сама бебето може и да си го вземе в стаята на третия)На петия ден изписват ако всичко е наред с майката и бебето.
Заредете се с  вода,мляко, солети и бисквити,храна на родили секцио не дават (незнам защо ,питах казаха няма:))
За дрехите на бебето,вземете си поне 5 комплекта,може памперс да пусне, или като го преобличате да се напикае и пак да ги намокри.Другото важно нещо е пелена по плътна да си носите ,че техните са тънки.
Това се сещам ,ако има нещо питайте:)

# 226
  • До морето :)
щастливка - мързеливка, честита ви София!   bouquet

Всички бебета след секцио са в неонаталогията. Там са повити само в пелени, не ви трябват дрешки. Хранят ги с тяхно АМ и май с техни памперси ги преобуват. (това не го знам от опит, а така са ми казвали  Peace )

# 227
  • Бургас
Лече-Буболече мерси, така е за пелените повити са, но памперси искат преди раждането 2 ,и след това идват и по 4 на ден.Дрехи за детето трябват като го дадат на майката .

# 228
  • Бургас
С какво мляко да се заредим - имаш предвид за нас, не за бебето АМ?
Каква пелена? Нали ги обличат в дрешки, а не ги повиват?

Заредете се с  вода,мляко, солети и бисквити...,
Другото важно нещо е пелена по плътна да си носите ,че техните са тънки.

# 229
  • Бургас
кисело  мляко за родилките:) а бебетата ги захранват с НАН1
Пелена за завиване ,дават едни тънки а вечер е хладно:)

# 230
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
кисело  мляко за родилките:) а бебетата ги захранват с НАН1

Преди бяха с олекотени завивки. Да не би да имат зимни и летни спални комплекти  Thinking

# 231
Споделям ви моят подробен списък ,който си направих преди да родя,дано ви е полезен:
Списък за майката – на път за родилното:

Документи:
1. Лична и обменна карта, Картонче с кръвната група
2. Направление за хоспитализация
2. Документи и изследвания, които са Ви правени

Принадлежности:

1. Тоалетна хартия,Легнин -2 пакета(предварително си нагънете 1 пакет)
2. Сапун,Шампоан,Гъбичка
3. Хавлиена кърпа-4 бр
4. Мокри кърпички
5. Джапанки-2бр
6. Самобръсначка
7. Бельо
8. Превръзки – силно абсорбиращи, нощни за препоръчване
9. Зарядно
10. Мобилен телефон
11.Четка за зъби и паста
12. Ластик и четка за коса

За Вас:

13. Подплънки за кърма (ако Ви тръгне кърмата)
14. Сутиени за кърмачки – 2 броя
15. Помпа за цедене, ако решите да се опитате да стимулирате кърмата
16. Минерална вода
17. Чорапи за Вас
18.  Връхна дреха
19. Химикалка, тефтерче
20. Дребни пари
21. Крем за подготовка на зърната Ви-Лансинол
22. Вашата козметика, която е добре да ползвате при изписването  За една красива щастлива мама поне малко червило и руж е добре да имате.
23. Отвара от лайка или невен 1,5 литра (много полезно за подмиване, противовъзпалително)
24. От здравна каса Ви се полага и тоалет 2 пъти на ден, за мамите с разкъсвания и шевове! Поинтересувайте се. Има и обезболяващи спрейове (Бивацин – използва се максимум 2 пъти на ден!!!)
25. Акт за граждански брак, ако имате такъв с бащата на бебето (служи за издаване на акт за раждане на бебето).
26. Крем за уморени и отичащи крака
27. Кърпи за гърди
28. Чаршафи за еднократна употреба

За бебето:

1. Мокри кърпи бебешки – 1 пакет
2. Памперси – 20 броя – също Ви ги взимат за тоалета (в някой болници искат неотпечатан пакет, така че вземете малък).
3. Оставете си при Вас да имате допълнително памперси, в случай, че бебето има нужда от тоалет. През нощта са много нелюбезни и е добре да имате с какво Вие да ги подмените. В противен случай се обричате на безсънна нощ в рев  Сменят памперсите на 4-6 часа, и ако малко след като са го преповили се наака, ще си стои така до следващата, ако не го предвидите.
4. Крем и сапунче за дупето на бебето – остава си във Вас – не го давате. Това е в случай, че се наложи да го преповивате Вие.
5. Ръкавички за бебето – обикновено се раждат с нокти и много се дерат. Ще си спестите неприятните драскотини по така нежната му кожичка
6. Лигавник – 1-2 броя, или техзухени кърпи за да го забърсвате – те често връщат и рискувате след току що направен тоалет да чакате 4 часа за да Ви го преоблекат, след като е върнало 
7. Биберон залъгалка – 2 броя

Списък за изписване:

За бебето:
1. Одеяло, порт бебе или пелена (зависи какъв комплект сте си избрали)
2. Боди
3. Шапка
4. Чорапки или терлички
5. Ръкавички (според сезона все пак)
6. Гащеризон или ританки с блузка
7. Еднократна пелена
8. Кошница за бебето (тя може и в колата да стои) 

За Вас:
1. Дрехи – може и за бременни  (не очаквайте да сте се стопили и да Ви стават дънките от преди да забременеете  )
2. Обувки
3. Превръзки (ако са Ви свършили)
4. Не забравяйте да сложите малко грим
5. Сутиен, бикини
6. Връхна дреха за Вас – ако студено.

# 232
Маги, много полезен списък. Има само няколко неща, които на мен не са ми ги искали. Акта за граждански брак не ми е трябвал, питаха ме само дали имаме такъв. Но ако нямат граждански брак, ще им трябва документ за припознаване на бебето от бащата. И помпата - вече писах, че в болницата има.

TDI, дават олекотени завивки, на два ката, но сега е такъв сезона, че нито парно има, нито е топло. Аз като раждах и вечер даже спяхме на отворен прозорец от жега, но сега си е хладно посред нощите.

# 233
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Аз носех един голям куфар с неща, които в последствие ми се оказаха напълно излишни, но може нещата да са се променили, затова ще напиша моите впечатления от преди 3г. пък вие скоро родилите ще кажете дали е така  Simple Smile

1. Тоалетна хартия,Легнин -2 пакета(предварително си нагънете 1 пакет) - тоал. хартия по мое време си зареждаха санитарките, аз си носех, но се оказа излишна

23. Отвара от лайка или невен 1,5 литра (много полезно за подмиване, противовъзпалително)
24. От здравна каса Ви се полага и тоалет 2 пъти на ден, за мамите с разкъсвания и шевове! Поинтересувайте се. Има и обезболяващи спрейове (Бивацин – използва се максимум 2 пъти на ден!!!)
Именно - нас ни питаха всеки ден дали желаем тоалет - идваше акушерката с едно канче и ако някой иска да се подмие, обаче какво имаше в канчето, не знам  newsm78 Според мен е излишно да си носиш отвара, пък и как ще я приготвяш? Една приятелка междудругото си беше взела и кана за преваряване на вода  Crazy

25. Акт за граждански брак, ако имате такъв с бащата на бебето (служи за издаване на акт за раждане на бебето). - На мен не са ми го искали

3. Оставете си при Вас да имате допълнително памперси, в случай, че бебето има нужда от тоалет. През нощта са много нелюбезни и е добре да имате с какво Вие да ги подмените. В противен случай се обричате на безсънна нощ в рев  Сменят памперсите на 4-6 часа, и ако малко след като са го преповили се наака, ще си стои така до следващата, ако не го предвидите. - По мое време памперсите ги сменяха сутрин и вечер в това преходното помещение, но така или иначе целия пакет си стоеше при мен. Ти къде ги даваше тези памперси, че съветваш да си оставим при нас? Да не би вече тоалета да го правят на друго място  newsm78

7. Биберон залъгалка – 2 броя - Ей тука ми идва голямата чуденка - стерилизирани от вкъщи ли си ги носите? И колко време трае стерилизацията, т.е. колко време след като залагалката е стерилизирана остава такава? Аз предния път не си носих и си признавам, че прибягнах до изобретяване на залагалка - взех биберона от шишето с вода и го напълних със суха кърпичка да няма въздух и му го дадох да смуче  Crazy

В крайна сметка тази пелена необходима ли е или не? И аз като раждах имаше олекотени завивки. Или вие завивате и с пелена и с олекотена завивка?
Защото аз от този пост  оставам с впечатление, че вече не се дават олекотени завивки, а пелени?  newsm78

кисело  мляко за родилките:) а бебетата ги захранват с НАН1

# 234
  • Бургас
TDI ,може би когато е раждала щастливка -мързеливка са давали пелени,защото все пак не е толкова студено. По мой спомен,Цвети беше завита с горен чаршаф(от тия дето после в тях се слага одеало или олекотена),сгънато на две. Раждана е на 12 септември.
За легнина прочетох да се сгъва,на мен не ми беше сгънат,сгъваха ми го,като ми го сменяха. Това в реанимация,после аз се оправях.
Памперси ,от моите, които носех ми искаха чак, когато я оставиха при мен. Преди това -не. След ,като я оставиха памперсите съм ги сменяла аз,не е идвал никои да ги сменя специално.
Акт за граждански брак не са ми искали,защото ми казаха че ги проверяват тия неща по служебен път. Искаха данните ма мъжа ми. Три имена, ЕГН,л.к. , месторабота.
Моето инфо е от преди година.

# 235
  • Бургас
TDI оликотени завивки може да дават зимата,аз писах да си вземете ,защото сегашните които раздават са  тънки хавлиени .(всеки сам преценя)
Акт за брак не са ми искали,1пакет лигнин е достатъчен,тоалетна хартия няма.
Тоалета на бебетата е пак там в преходните стаи.За мамите със секцио ни искаха по 4 памперса на ден,пакета си е при теб.
Биберон не ми е трябвал.

# 236
За нормално раждалите - на мен този път ми трябваха 2 пакета легнин, защото единия отиде още в предродилна зала. Втория почти целия го върнах вкъщи, но пак ми потрябва да го отворя в болницата. Моя го нагънах вкъщи, защото просто като раждаш нормално не се знае в каква фаза ще се наложи да си го сгъваш твоя.
На мен не са ми предлагали тоалет. Само подлога, ама трябваше да ида по малка нужда, още преди да ме вдигнат.
Тоалетна хартия наистина нямаше.
Памперсите и всичко въобще си беше при мен. Като идваха за тоалет ти искат памперси и мокри кърпи. Но аз си я сменях и преобличах сама. Само сутрин ми я къпеха.
Ей, сега ме вкарахте в размисъл какви са били нашите завивки. Бяха на 2 ката, ама колко дебели бяха...  ooooh!
Стерилизация за биберон - не съм стерилизирала там нищо. Давах ѝ го така. Като не го иска - прибирах го в кутийката. По принцип като го извадиш от стерилизатора и вече не е стерилно.  Laughing

# 237
Някой раждал ли е секцио в МБАЛ със спинална упойка или нормално с епидурална?  newsm78

# 238
Момичета пак ще се извинявам ама каква е тая обменна карта дето обяснявате че трябва да носим?

# 239
  • Бургас
Издава се от лекаря следящ бременността ти

Общи условия

Активация на акаунт