Последни покупки трескаво текат, февруари отмина, МАРТ е на път! Тема№12

• 29 111
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
# 106

Канарска маймунка, ти да не си отслабнала след като забременя? Иначе как е възможно -1.5кг #Crazy Аз пък 12 досега, с първата бременност пак там някъде 10,11. Но иначе не сами много, защото тръгнах от почти поднормено тегло, ръст 165, 48кг. Сега съм 60.

Да, бях свалила 4 и върнах 2,5кг. дефакто килограмите на бебо за момента, не знам как се получи, но ето факт е...  newsm78

Ми супер! Тъкмо не ти тежи толкова, колкото на нас!

Мирама, току що ги гледах в Пакостник, и там пише че са за над 15 месеца newsm78. Ето: http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=12914&cat=59
Някак не мога да преценя размера, ама гледах още някакви, Washpod и Tummy tub или нещо подобно и сега ровя да видя къде ги има. Тази прозрачната кофа, със сигурност гледахме клипчетата че е за новородено, ама най-не ми харесва.

Аз малко съм скарана с размерите, вчера ни дойде коша Дрими, леле Божкееееее, огромен е бе! Как не съм обърнала внимание че е толкова голям, то бебето ще плува вътре, той като малко легло! Нали исках черен, та гледах и новите модели кошове Куини съвместими с Бъз, те са по-малки, ма аз - не, да си му е конфортно . Те ти сега. То не до 6 мес., до годинка ще се събира вътре Joy

Белла, да по-добре дишам поне, а и хапвам Laughing До мин. седмица, ако щете ми се смейте, ама имах чувството че стомаха ми е  м/у гърдите. Даже карах доктора да ми гледа с ехографа къде ми е стомаха, че имах чувството че е запушен. Той си легна от смях. Ама аз му обяснявам, че като хапна, на следващия ден чак още усещам храната че си стои , той не вярва.   hahaha
А за кървящи венци -Лакалут актив. Само това ме спасява. Спират да кървят до дни. А ако ви се възпалят ( на мен два пъти вече, с ужасни болки), има едно за жабурене - Елудрил. Много е силно. След две жабурения има подобрение.

Нощна птица, незнам, не че те рзколебавам, подложки има различни. Ние бяхме взели една пластмасова, аз просто не можах да свикна и не ми беше ок, все едната ми ръка беше на бебето. После с анатомичната вана - друга работа. Оставиш си го, то си стои подпряно. Абе с опита човек най-добре вижда кое ще му е удобно, кое не. Лошото е че пари се дават, ама какво да се прави. Понякога аз предпочитам да ги прежаля, но да не се мъча. И втора ръка съм купувала неща и така...

# 107
синео4ка, от над 6месеца пише, че е. )
Ама аз на тези чудеса вече хич не им вярвам.
Като къпех щерката в най-обикновен леген още от раждането, пък нищо и нямаше. Това си е просто една кофа...) така че, поръчала съм я вече, с нея ще е...)

# 108
  • И аз не знам къде

Канарска маймунка, ти да не си отслабнала след като забременя? Иначе как е възможно -1.5кг #Crazy Аз пък 12 досега, с първата бременност пак там някъде 10,11. Но иначе не сами много, защото тръгнах от почти поднормено тегло, ръст 165, 48кг. Сега съм 60.

Да, бях свалила 4 и върнах 2,5кг. дефакто килограмите на бебо за момента, не знам как се получи, но ето факт е...  newsm78
Лелеее как така? ShockedТеб май не те гони лакомията. За първи път чувам при бременност килограми да се свалят  newsm78 ама наистина ти е по-добре,не се чувстваш като плондер  hahaha за разлика от нас с +...

# 109
  • Страната на чудесата
Здравейте коремчета,има ли от вас  някоя с кървящи венци.При мен ту се подобряват,ту се влошават.Оправия няма,жабуря с чай от лайка и смрадлика,като че ли има леко подобрение newsm78.Споделете ако имате същите проблеми.

За тези проблеми има много подходяща паста и вода за уста-казват се "Артродонт", препоръчва се по време на бременност и кърмене Peace

# 110
синео4ка, от над 6месеца пише, че е. )
Ама аз на тези чудеса вече хич не им вярвам.
Като къпех щерката в най-обикновен леген още от раждането, пък нищо и нямаше. Това си е просто една кофа...) така че, поръчала съм я вече, с нея ще е...)

Ууууу, бременен мозък Joy Ама много ми е трудно да се концентрирам напоследък. Както и да е. Като ще взема да купя дето казваш една обикновена обла кофичка за начало. Не ми се ще тези огромнейши вани да ги завирам  някъде...Въпреки че имаме две бани, но пък нямаме килер или помещение за съхраняване на неща и аз направо се чудя вече къде да слагам такива работи, които ползвам междувременно newsm78

# 111
Ехо здравейте, отдавна не съм се включвала.
Относно кървенето на венците - моите не са спирали да кървят цялата бременност, и лявата ми ръка е постоянно изтръпнала, доктора ми каза, че докато не родя няма да се оправят. Иначе и аз съм +20 кг, мъжа ми казва, че съм като пингвин Simple Smile но сладък Simple Smile Моя юнак върви голям 3500 в момента, а термина ми е на 07.03, не знам ако чака до термина какво ще стане. Малко се притеснявам за раждането, свекърва ми има приятелка акушерка, която е в Тина Киркова и ще ми се наложи да раждам там, някой друг ще ражда ли там? Купихте ли си превръзки за родилки, аз питах в 2 аптеки и ме гледаха все едно питам за шишарки. Поздрави бъдещи мамчета   bouquet

# 112
синео4ка, ами купи, дори и да ти се окаже неудобно за ползване за вана, все ще го ползваш за нещо друго...)

# 113
Купихте ли си превръзки за родилки, аз питах в 2 аптеки и ме гледаха все едно питам за шишарки.
Laughing Аз си купих превръзки за родилки от един магазин за бебешки стоки.Но тези превръзки се ползват само за през нощта,когато не минават на визитация,защото през останалото време родилката е с  лигнин и без гащи.Поне такива са изискванията в болницата,в която ще раждам.
Момичета,тази "кофа" за къпане от каква възраст на бебето може да се използва.Струва ми се,че бебето е седнало,а преди 6 месец не трябва да сяда бебето.А трябва и вратлето да се придържа при новородено.За пъпа няма да коментирам.Но ако някой е ползвал да сподели! Simple Smile

# 114
  • София
на мен в списъка за болницата са ми написали и гащи  Crazy
явно ще разрешават да се ползват, иначе как ще се разхожда човек, то ще ги изгубя тия превръзки или лигнини  newsm78
и превръзки си купих, някакви нощни с много капки, дали ще свършат работа или да търся специални?
купила съм 2 пакета, ще стигнат ли, колко време има голям теч  newsm78

# 115
 simona06, то навсякъде в държавните болници искат лигнин и да ходиш с него....ама нали се сещаш колко се спазва. )
Освен на визитация, в никакъв случаи няма да стоя с това отвратително и безумно нещо по цял ден.
Нито съм и стояла предния път, нямам такова намерение и сега. )

А за "кофата", то бебето не е реално седнало в нея и съвсем нищо им няма, така или иначе и във ваничка му се придържа главата. Дават ги че се ползват от новородено.

Лохиите не са чак толкова обилни, така че не ви трябват много дебели превръзки. Може да продължат и месец, че и повече, аз откарах около месец някъде с тях.

# 116
  • бургас/софия
на кофата и аз й се чудих. само че ми се вижда по-сложно, постоянно трябва да му държиш главата и гръбчето може би а и как ще бъркаш да му миеш дупето, ще трябва да го изваждаш..струва ми се не толкова удобно, като къпехме племенника в обикновена вана с хавлиен шезлонг си беше доста удобно, като почне да се плацика и да си играе само седиш до него, не го придържаш през цялото време...
специални превръзки и аз си купих от befit, но по аптеките също съм виждала, взех си 1 пакет (10броя ) и обикновени превръзки за после. звучи ми ужасно да не ти дават да си сложиш гащи!!! Аз си купих едни уж огромни (16 UK размер, при положение че нося 10ти-12ти), бяха много намалени от Marks and Spencer - 5 бр за 10лв, само те са ми тамън вмомента и са много хубави, памучни, повечето ми обикновени гащи се впиват в паласките и хич не е приятно...
ох докога това тлъстеене...на мен никой не ми казва че съм дебела, даже добре съм изглеждала...само аз си се чувствам като лоена топка..
петушка и аз ще раждам в тина киркова, само заради ваната в моя случай Simple Smile

# 117
chocholinka аз също имам проблем с венеца.Поду се от горната страна и вече отока спадна и покри целия ми зъб,а при миене или леко да го натисна потича кръв.Синята слива сушена ли я слагаш и как точно се процедира с нея да пробвам защото е много дразнещо и дори болезнено.
Моите изследвания бяха само вагинален и анален секрет,а като гледам при вас има кръв и урина защо така се разминават нещата не можах да разбера.Ние не знаем колко тежи нашата бебка защото АГ нещо се прави на луд и не иска да ме гледа на ехографа до сега само при регистриране на бременността ме гледа и това беше,а всеки месец просто нямаме сега възможност за частната лекарка да и давам по 50лв
За превръзките обиколих 10 аптеки дори и тези при болницата и никъде нямаше от тези където искам.На всякъде ми предлагат просто малко по-дебела превръзки тип Рози,но в един детски магазин за щастие намерих от тези където приличат на памперс.Тях ги ползвах и предния път и съм много доволна не пропускат и се чувствам сигурна с тях.

# 118
и моите венци кървят, и няма оправия, положението направо е трагично. ходя на зъболекар, провеждаме някакво лечение и след седмица нещата са като от преди това... надявам се след раждането да се оправят.
имаме си коритце за къпане, но с първото бебче най ми е било удобно в два легена, в единия го измивам, а в другия го плакна. може би ще започнем къпането в коритцето, но се оглеждам да си купя легени... Simple Smile
гащи съм си приготвила за родилното, но в болницата, където раждах преди не даваха през деня, че те има няма и току дойдат да те видят за нещо.. и трябва да си подготвена Simple Smile - по превръзка и нощницата над корема Simple Smile

# 119

петушка и аз ще раждам в тина киркова, само заради ваната в моя случай Simple Smile

Е, ще разказваш после как е минало, нямам позната която да е раждала във вана.

Относно превръзки, лигнини, големия теч е първия ден и то след самото раждане някоко часа. Тогава все става мазало, каквото и да се сложи. После може нещо тънко. Аз напр. по препоръка на лекарите в Шейново, заради шевовете, слагах стерилни марли. Раната диша, не се запарява и не стои мокра. Пръсках и Бивацин. Сега имам тайничка надежда да се размина с тези "екстри". Но след секцио не знам как е. Нека момичетата кажат. Веднага ли тече, колко тече...

Алекс, е за анален секрет за първи път чувам #Crazy А иначе пълна кръвна картина, урина и микробиология на мен ми взимат за трети път. Като първите вкл. и сифилис, спин и какво още беше.. Аз си мисля че това си е по здравна каса, как може да не ти пускат, пестят ли нещо, кво? А ехографа аз си го доплащам на самата консултация, според мен е желателно да се види бебчо веднъж на месец, най малкото размери, пъпна връв може да се увие...абе всичко става newsm78 Направо се потрисам тези лекари с какво безхаберие подхождат, ми нали още два ехографа имаш по здравна каса?

Общи условия

Активация на акаунт