Изследване на ХОРМОНИ – 6 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 86 954
  • 791
  •   1
Отговори
# 465
  • София

да, тогава имам предвид да пусна, като засека О
До тогава няма смисъл да пускам Пролактин или мога да го пусна и в някой от следващите дни?
ТСХ ми беше

TSH   2.28   mU/l    рефер. 0.35 - 5.00  през февруари

Не съм пускала после, не приемам таблетки, но мисля да го пусна пак по някое време  Peace

До колко са опасни тези високи стойности -за бебеправенето или за вече станало бебе? До колкото разбирам др-те хормони са в норма...

Благодаря ти за помоща  Hug

Пролактинът може да пуснеш когато искаш, може с Прогестерона за да минеш с едно вземане на кръв
ТСХ трябва да е под 2,0, но тези стойности не са проблем, не това е причината за високия Пролактин

Пролактинът потиска О., това му е проблема Simple Smile
Др. хормони са добре
Дано да е лабор. грешка

# 466
момичета как мислите добри са резултатите ми на 3 ден от цикъла ,за първи път ги пускам

LH    S          5.54(2.4-12.6)     
FSH    S          7.00  (3.5-12.5)     
Prolactin    S          183.9  (102-496)     
Estradiol    S          34.35 (12.5-166)      
Progesterone    S          0.373  (0.2.-1.5)
Testosterone    S          0.715  (0.29-1.67)     

Последна редакция: чт, 06 юни 2013, 14:17 от ваня/kalpazanka77

# 467
  • Sofia
Здравейте, знае ли някой ако всички изследвания са в норма но единствено Anti TRO (MAT) e 89,50 IU/ml при референтни 0- 60 какъв може да е проблема? ТSH е 1,21 mU/I при референтни 0,40 -4. Благодаря предварително!

Напр. възпаление на ЩЖ
Лекар трябва да прецени /Ендокринолог/

Ще чакам да споделиш какво е неговото заключение, дано да няма сериозен проблем
Здравей Денис. Вчера бях при ендокринолог с резултатите, за увеличения МАТ каза че не се нуждая от терапия имайки в предвид, че ехографията на ШЖ е ок!
Поздрави Simple Smile

# 468
Денис, имам един въпрос - каква е ролята на Геритамин при цпкя, приеман от 1-10ден на мц? newsm78
Възможно ли е да стимулира овулацията и как става това? Т.е. какъв е ефекта на витамините А и Е върху овулацията?

# 469
  • София
момичета как мислите добри са резултатите ми на 3 ден от цикъла ,за първи път ги пускам

LH    S          5.54(2.4-12.6)     
FSH    S          7.00  (3.5-12.5)     
Prolactin    S          183.9  (102-496)     
Estradiol    S          34.35 (12.5-166)      
Progesterone    S          0.373  (0.2.-1.5)
Testosterone    S          0.715  (0.29-1.67)     

Добре са

# 470
  • София
Денис, имам един въпрос - каква е ролята на Геритамин при цпкя, приеман от 1-10ден на мц? newsm78
Възможно ли е да стимулира овулацията и как става това? Т.е. какъв е ефекта на витамините А и Е върху овулацията?
Витамините имат слабо действие и не може да се очакват чудеса, когато има сериозен проблем - както е СПКЯ. Но най-общо Геритамина подпомага половата/яйчникова финкция, стимулира синтеза на половите хормони и от там повлиява О. 
Вит.Е подпомага също функцията на ЖТ и синтеза на Прогестерон - не случайно е наречен витамина на Плодовитостта  - лат.  Токоферол, токос -- потомство, феро- - нося

# 471
Благодаря ти!  bouquet
Имам още един въпрос. Направих си контролно изследване на тсх. Днес се оказа, че е 3,44. На какво може да се дължи, при положение, че във витамините има и йод и би трябвало да е спаднало от последния път, а не да се е качило... newsm78 И с какви добавки мога да го смъкна. С това тсх изобщо може ли да се забременее?

# 472
  • София
Благодаря ти!  bouquet
Имам още един въпрос. Направих си контролно изследване на тсх. Днес се оказа, че е 3,44. На какво може да се дължи, при положение, че във витамините има и йод и би трябвало да е спаднало от последния път, а не да се е качило... newsm78 И с какви добавки мога да го смъкна. С това тсх изобщо може ли да се забременее?

Не може с добавки да се смъкте тази стойност - при условие, че се правят опити за бебе, не може да губиш време и да експериментираш.
Високият ТСХ не е проблем за зачеване, но може да увреди ембриона, затова трябва да го смъкнеш под 2.0  с Л-Тироксин / назначен от Ендокринолог/

# 473
може ли мнение - 3 ден от МЦ
Prolactin   954.6   mlU/l   М(83.0 - 414), Ж(90 - 523)
LH   5.90   IU/l   М(1.0-5.8 ) Ж(фол 1.9-8.0; ов.11.3-59.0; лут 0.8-10
FSH   6.17   IU/l   М(1.0-10.5) Ж(фол 2.4-9.3; ов3.9-13.3; лут 0.6-10
Estradiol   0.07   nmol/l   М(0.0-0.13) Ж(фол 0.08-0.79; ов0.7-2.1; лут 0.0-1.13

Виждам, че Пролактина е мн.висок, а уж спазих правилата.  Sad  Единствено може би, че предния ден не спах много (към 7 часа), бях доста изтощена през деня от един изпит ... и ми се натрупа умора и стрес; Не сме правили секс, не съм пипала гърдите, внимавах да заспя не по корем, но т.като ми е мн.голямо мъчение и навик и се чудя дали в крайна сметка като заспя вече не съм се обръщала по корем и гърди... много се бутам вечер като спа  Rolling Eyes Но чак пък такива стойности, предполагам че Денис ще напише, че не е от това... ще пусна пак Пролактин сигурно заедно с Прогестерон  Tired

Да, причината за високия пролактин не е това  - доста са високи стойностите
Добре е да  го изследваш отново - може да е лабор. грешка
При тези високи нива на Пролактина и ниски стойности на Е2 е интересно защо ФСХ не се е повишил?!
Колко ти е ТСХ? Изследвала ли си го?

Няма нужда да пускаш Прогестерон, ако не си засякла О.
Той трябва да се изследва на 7 ден след О.

Денис, днес си пуснах пак Пролактина и ето резултата
Prolactin   536.7   mlU/l   М(83.0 - 414), Ж(90 - 523)

Пак е висок, но все пак има много голяма разлика, все пак си мисля че е имало значение стреса и умората, които имах тогава; не съм правила дълга почивка преди днешното вземане на кръв, но др-то го спазих;
като засека О (този път с мерене на темп. и с тестове) ще пусна Прогестерон, ТСХ, ТАТ, МАТ и Пролактина и вече ще реша какво да правя;
Исках да те питам нормално ли е температура 37, 0 измерена в 6,45 ч като спазвах правилата, в края на МЦ, мерена е с дигитален термометър, ректално  Peace

# 474
  • София
Мога да ти отговоря за температурата. Да нормална е. При мен пада в деня, в който ми идва МЦ на 36,7-36,8. Преди това си държи 37-37,1.

# 475
Извинявай, аз съм объркала - като край на МЦ имах предвид че ми е 5-6 ден от кървенето, значи всъщност е начало на МЦ  Peace

# 476
  • София
Azira_smile 
Хубаво е, че Пролактина не е вече толкова висок, но трябва да е по-нисък - около 200-300
Да, най-правилно е пак да пуснеш Пролактин, както и ТСХ и Т4, ТАТ и МАТ - и да се консултираш с Ендокринолог
Прогестерон се пуска само на 7 ден след О. /доказана с УЗ или поне с тестове за О.+ БТ/

За БТ - една стойност нищо не означава
37.0 е висока стойност за ФФ

# 477
Denis, мила защо се изследват ТСХ и Пролактина заедно? Те свързани ли са по някакъв начин? Когато се пуска ТСХ трябва ли да сепусне и Т4 задължително?

Много се извинявам, че задавам толкова въпроси! Blush

# 478
  • София
Denis, мила защо се изследват ТСХ и Пролактина заедно? Те свързани ли са по някакъв начин? Когато се пуска ТСХ трябва ли да сепусне и Т4 задължително?

Много се извинявам, че задавам толкова въпроси! Blush
Защото и двата хормона се секретират от Хипофиза /ТСХ и Пролактин/
Да, добре е да се пуска поне Т4
ТСХ и Т4 се поемат от ЗК затова посочвам само двата хормона, а ако има проблем лекарите да пуснат всичките Simple Smile - но като за начало и тези са достатъчни

# 479
ТСХ не се ли секретира от щитовидната жлеза?

Аз си пуснах изследване на ТСХ 1.60 реф.(0.27-4.2)
                                             пролактин 1257 реф.(42-511)

Попитах лекаря не са ли свързани тези хормони и той ми отговори, че нямат нищо общо. Аз нямам никакви симптоми за висок пролактин. Спазих изискванията, но тази седмица е ми е доста натоварена физически, знам че той се влияе и от това, въпреки че бях спокойна при вземането на хормона. Не знам мн се обърках за тоя пролактин. Ти какво мислиш?

Общи условия

Активация на акаунт