Изследване на ХОРМОНИ – 6 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 86 967
  • 791
  •   1
Отговори
# 510
  • NE
Progesteron   27.60   ng/ml   Ж:Фол.:0,2-1,5; Ов:0.8-3.0;Лут:1,7-27;Мено:0.1-0.8
Здравей Денис. Преди два дни установихме, че имаме плодно сакче. Док ми каза при кървене да приемам утрогестан 3х2 на 8 часа. Слава Богу такова кървене нямам и се надявам да нямам. Praynig Мога ли да приемам профилактично утрогестан 2х1 при положение че на 20 ден от МЦ прогестерона ме над горната граница? Да допълня, че имам един мисед от миналата година. Забравих да попитам док. Blush

# 511
  • София
Progesteron   27.60   ng/ml   Ж:Фол.:0,2-1,5; Ов:0.8-3.0;Лут:1,7-27;Мено:0.1-0.8
Здравей Денис. Преди два дни установихме, че имаме плодно сакче. Док ми каза при кървене да приемам утрогестан 3х2 на 8 часа. Слава Богу такова кървене нямам и се надявам да нямам. Praynig Мога ли да приемам профилактично утрогестан 2х1 при положение че на 20 ден от МЦ прогестерона ме над горната граница? Да допълня, че имам един мисед от миналата година. Забравих да попитам док. Blush

Не е редно да давам подобни съвети - Прогестин се назначава от лекар

Прогестеронът  е много добре, при бременност той се повишава прогресивно.

# 512
  • NE
Денис благодаря.   bouquet
Следвам указанията на доктора. Peace

# 513
Здравей,Денис!Моля те да погледнеш и моите хормони и ако може да дадеш твоето мнение.Сама си ги назначих и ги пуснах на 3ти ден от МЦ. Днес излезнаха резултатите и все още не съм ходила на лекар. Благодаря предварително!   bouquet

LH 4.4 mU/ml            ф: 2.4 -12.6
Е2 51 pg/ml               ф: 13 - 166
TSH 2.73 µU/ml          ф: 0.30 - 4.00
FSH 5.2                      ф: 3.2 - 12.5
Prolactin 39.2 ng/ml    ф: 6.0 - 29.9
fТ3 3.31 pg/ml            ф: 2.15 - 4.12
fТ4 1.03 ng/dl             ф: 0.70 - 1.70

# 514
  • София
Здравей,Денис!Моля те да погледнеш и моите хормони и ако може да дадеш твоето мнение.Сама си ги назначих и ги пуснах на 3ти ден от МЦ. Днес излезнаха резултатите и все още не съм ходила на лекар. Благодаря предварително!   bouquet

LH 4.4 mU/ml            ф: 2.4 -12.6
Е2 51 pg/ml               ф: 13 - 166
TSH 2.73 µU/ml          ф: 0.30 - 4.00
FSH 5.2                      ф: 3.2 - 12.5
Prolactin 39.2 ng/ml    ф: 6.0 - 29.9
fТ3 3.31 pg/ml            ф: 2.15 - 4.12
fТ4 1.03 ng/dl             ф: 0.70 - 1.70

Пролактинът е висок.
ТСХ показва Хипофункция на ЩЖ - трябва да е под 2.0
Др. хормони  са добре

Трябва да изследваш ТАТ и МАТ
Пиши след прегледа - какво е заключението на лекаря / Ендокринолог/

# 515
Здравейте всички ! Очите ми изтекоха от четене, но никъде не намерих отговор на моя въпрос... писах и на Денис, цял ден я дебна дали ще ми отговори, но тъй като все още не е влизала във форума, а аз съм много нетърпелива, реших да попитам и вас... Моят казус е следният: След спиране на противозачатъчни, ми се удължи цикъла, като последния път ми дойде на 45-я ден. Тогава имах ов. 13 дни преди да ми дойде /засечена/, но не правехме опити за бебе. Започнахме на следващия цикъл... вече съм на 44-я ден от МЦ, а менструация няма. Правих си тест за бременност на 36-я ден от цикъла, защото бях решила, че така е правилно. Откакто спрях хапчетата имах два цикъла на 36 дни и един на 45, та за това реших, че това е моята дължина на цикъла и ако има закъснение, ще е на 37-ми ден от МЦ. Бях решила, че се "засича" закъснение на цикъла сравнявайки го с най-късия такъв, а се оказа точно обратното - трябва да засечеш евентуално закъснение смятано от деня след най-дългия ти МЦ  /стана май много сложно, дано ме разбрахте/ Smile та... След отрицателния тест за бременност на 36-я ден от МЦ, започнах да се ровя в интернет - стресихар се, изчетох какви ли не неща в сайта и си поставих куп диагнози. Още във вторник /18.06.13 / отидох при гинеколога си. Той ме прегледа - каза, че всичко е нормално, каза й, че има малък фоликул в левия яйчник, но е много малък и според него не е проблем и е имало ов. Тогава му казах, че цикъла ми закъснява, а теста е отрицателен и явно имам някакъв проблем. За моя изненада човекът ми каза, че може да съм бременна и да си направя нов тест след една седмица, защото сега било "рано" / за да има закъснение от най-дългия ми цикъл - т.е. да изчакам 46-я ден от МЦ/, аз го погледнах изумена и си казах "Да бе.... не е възможно".... и поисках да ми пусне хормони. Направих ги веднага след прегледа, а резултатите си взех вечерта и те са следните за ЛФ : ЛХ - 8.05 IU/I при референтни стойности 1.0 - 11.4 ; Фоликул стим.хормон 3.06  IU/I при референтни стойности 1.7 - 7.7 ; Естрадиол 942.80 pmol/I при референтни стойности 161 - 774 и прогестерон 52.87 nmol/I при референтни стойности 5.3 - 86 .... Доколкото аз разбирам - в норма са, освен естрадиола.... и оттук идва недоумението ми, защото четох в интернет за този хормон ... разбрах и, че една от причините му той да не спадне през ЛФ е, ако има настъпила бременност, та си вдъхнах малко надежди, но ми се струва прекалено хубаво и "удобно" за мен, за да е истина, а в понеделник трябва да отида на лекар за разчитане на резултатите и за това моля, ако някоя е компетентна или е имала подобен случай, да сподели развръзката и изобщо има ли възможност за бременност или има проблем с този естрадиол... аз съдя по това и други статии, които прочетох: "Количеството естрадиол в кръвта на жените се променя през менструалния цикъл. В началото на менструалния цикъл, когато узрява фоликулът концентрацията на естрадиол в кръвта е ниска. Към датата на овулацията нараства три пъти, след което постепенно нивото на естрадиол спада и до началото на следващия менструален цикъл стига до изходно ниво.
Когато има зачеване концентрацията на естрадиол продължава да расте. "

# 516
  • София
Yoana1989

Отговорих ти Simple Smile

# 517
Ох, ама и мен ме е обзел един ужас... хаха Simple Smile

# 518

Благодаря много, Денис!  bouquet
Аз бях доста изненадана от резултатите, изобщо не очаквах подобни.Февруари месец родих в 21 г.с. и 12 дни след това хормоните бяха ОК с изключение на LH които тогава беше 0.8 (2.4-12.6), Пролактина беше 13.7 (4.79-23.30), а TSH 1.70 (0.27-4.20).Мислех че резултатите сега ще са по-добри от преди, но уви.Другата седмицата ще пусна ТАТ и МАТ и ще пиша.
Всичко най-хубаво от мен!  Hug

# 519
Извинявайте, че нахлувам в темата, но ще съм ви благодарна, ако помогнете. Inhibin B ми е със стойност 27,6  ng /l, АМХ 4,6  ng / ml. От клиниката по репродуктивно здраве, към която съм се насочила ми казаха, че едната стойност е грешна, защото двата резултата си противоречат. Надяват се да е грешен инхибинът, защото неговата стойност води до стойност на АМХ 0,2, което знаете колко е обезкуражаващо...

# 520
Извинявайте, че нахлувам в темата, но ще съм ви благодарна, ако помогнете. Inhibin B ми е със стойност 27,6  ng /l, АМХ 4,6  ng / ml. От клиниката по репродуктивно здраве, към която съм се насочила ми казаха, че едната стойност е грешна, защото двата резултата си противоречат. Надяват се да е грешен инхибинът, защото неговата стойност води до стойност на АМХ 0,2, което знаете колко е обезкуражаващо...
Здравей, предполагам че ако някоя стойност е грешна трябва да направиш пак изследването и може би по-добре в друга лаборатория. Дано всичко да е наред. Simple Smile
Само тези двете ли определят яйчниковия резерв или трябва и друго изследване?  Извинявам се за питането, но искам да си правя тези изследвания и аз но не знам дали са достатъчни. Благодаря Peace

# 521
Инхибин, Антимюлеров и ФСХ  на 3-5 ден от цикъла се изследват за намаляващ яйчников резерв, отделно се броят фоликули пак по същото време. Клиниката към която си се насочила нямат ли лаборатория да ти направят там хормоните? Няма смисъл да си правите изследвания без да са назначени от лекар, защото най-малкото като отидете да конкретния лекар той отново ще иска изследвания.

# 522
Пуснах си отново АМХ, защото той не се влияе от деня на цикъла и чакам да излезе.

# 523
Инхибин, Антимюлеров и ФСХ  на 3-5 ден от цикъла се изследват за намаляващ яйчников резерв, отделно се броят фоликули пак по същото време. Клиниката към която си се насочила нямат ли лаборатория да ти направят там хормоните? Няма смисъл да си правите изследвания без да са назначени от лекар, защото най-малкото като отидете да конкретния лекар той отново ще иска изследвания.
Благодаря за отговора. Аз четох, че се прави освен тези хормони: Е2, ФСХ/ЛХ като се гледа съотношението...Пишеше от 2-5 ден от цикъла. Прави се ултразвукови параметри-размер на яйчника, бр. на антралните фоликули в яйчника и доплерово изследване на кръвоснабдяването на яйчниците. Нямам представа как точно се провежда това с ултразвука и доплера?! newsm78 Някой дали си е правил, за да ми обясни как протича всичко?
Благодаря Peace

# 524
Progesteron  58.11nmol/l    М(2.2-10.7) Ж(фол 0.85-8.2; лут 16.6-122.8  )
FT3+FT4+TSH*ПрофилВиж по-долу
FT 3    5.12pmol/l   2.25 - 6.00
FT 4    16.59pmol/l      9.15 - 23.86
TSH     1.91mU/l       0.35 - 5.00
Край на справката.

Цитирам днешните си резултати . По-нагоре   bouquet  bouquet денис моля те ги коментирай . Благодаря мн мн !!!

Последна редакция: пн, 24 юни 2013, 11:27 от Azira_smile

Общи условия

Активация на акаунт