Изследване на ХОРМОНИ – 6 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 86 939
  • 791
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Денис, благодаря ти за бързия отговор! Peace Месо не ям, но пък червено вино си пийвам.  Laughing Някакви добавки няма ли да помогнат повече? Примерно спирулина...
А за ЩЗ съм си взела келп. Мога ли да го пия в този случай? И възможно ли е тсх да е леко завишено заради анемията? А защо при ниско желязо хемоглобинът е толкова висок?  newsm78

Желязото може да е паднало в резултат на  някакво възпаление, кръвозагуба / някъде/, недостатъчен прием на желязо, напр. - лекар трябва да прецени.
След като хемоглобина е добре, това означава че си в начален стадий на Железен дефицит -изчерпване на запасите от желязо в организма, следващия е когато падне и  хемоглобина ... и чак след това е ЖДА.
Добавки  желязо - само лекаря може да назначава
Не е свързано с ЩЖ
Може да си пиеш Келпа - няма проблем

# 436
  • NE
Денис, може ли да погледнеш резултатите от изследването на хормоните. Правени на са 3-ти ден от МЦ. Падна ми много кръвното изведнъж и мисля, че може да е повлияло върху резултата на пролактина. Другия месец отново ще го пусна и ще го занеса на моя док. Peace

Хормони /Hormones/
Забележка: Няма.
Име на теста (изследването)   Резултат   Единици   Референтни граници
LH              5.12   mIU/ml   Ж-Фол.-до12.6, Ов.:до 95.6,Лут.:до11.4, Мено:до58.5
FSH            6.18   mIU/ml   Ж:Фол:до 12,5; Ов:до 21,5;Лут:до 7,7;Мено:до 134,8
Prolactin    691.5 mcIU/ml   Мъже: 86 - 390: Жени: 72 - 511

# 437
Не си пуснала IgG?! -  тези антитела биха показали дали си боледувала преди от Токсоплазмоза

За Прогестерона - не може да засечеш О. само с тестове за О., защото те показват само кога да очакваш О. - не гарантират, че ще има О.
За да си сигурна, че е имало О. и точно да се определи денят и,  трябва да се направят:
Тестове за О. + Измерване на БТ
не съм пускала IgG, защото лекарката ми каза, че най-вероятно съм боледувала, защото съм имала често досег с котки... това ми го каза гинеколог, ако трябва ще пусна   bouquet а колко време  важи изследването за токсползмата  Confused: и кога се пуска-преди бременност, по време ...  Confused:
 За тестовете знам, че е добре да се мери и температурата, ще се опитам другия месец, значи ако сега пусна след седем дни за прогестерона, не е добре, не се препоръчва?

Благодаря ти  Flowers Sunflower

# 438
  • София
Денис, може ли да погледнеш резултатите от изследването на хормоните. Правени на са 3-ти ден от МЦ. Падна ми много кръвното изведнъж и мисля, че може да е повлияло върху резултата на пролактина. Другия месец отново ще го пусна и ще го занеса на моя док. Peace

Хормони /Hormones/
Забележка: Няма.
Име на теста (изследването)   Резултат   Единици   Референтни граници
LH              5.12   mIU/ml   Ж-Фол.-до12.6, Ов.:до 95.6,Лут.:до11.4, Мено:до58.5
FSH            6.18   mIU/ml   Ж:Фол:до 12,5; Ов:до 21,5;Лут:до 7,7;Мено:до 134,8
Prolactin    691.5 mcIU/ml   Мъже: 86 - 390: Жени: 72 - 511

Пролактинът е висок - трябва да е около 200-300 , причината не е кръвното налягане
Др. хормони са добре
Защо няма Е2? - той е много важен
Тълкуването става при: ЛХ - ФСХ - Е2

# 439
  • NE

Пролактинът е висок - трябва да е около 200-300 , причината не е кръвното налягане
Др. хормони са добре

Е2 пропуснах да пусна. Мисля другия месец да го пусна заедно с пролактин. Опитах се да бъда максимална в изисквания за пролактина. Не съм яла,пила, пипала гърди или правила секс в същия ден. Единствено не спазих кафето, но то беше около 8 часа преди изследването и в малко количество.

# 440
  • София

Др. хормони са добре

Е2 пропуснах да пусна. Мисля другия месец да го пусна заедно с пролактин. Опитах се да бъда максимална в изисквания за пролактина. Не съм яла,пила, пипала гърди или правила секс в същия ден. Единствено не спазих кафето, но то беше около 8 часа преди изследването и в малко количество.

Няма нужда да пускаш само Е2, той се пуска заедно с ЛХ и ФСХ

Пролактинът ти е много висок -  няма нищо общо със спазените изисквания или кафето

Консултирай се с Ендокринолог
Ще чакам да пишеш какъв е проблема

# 441
  • NE
Благодаря ти Денис.  bouquet За по-сигурно ще пусна ТСХ и прогестерон и отново пролактин и вече при доктор. Надявам се да съм намерила заека от шапката. Peace

# 442
Здравей Денис! Моля за коментар на хормоните които изследвах на 3-ти ден от МЦ!

Пролактин - 7,18  mcg/l                       реф. 3,34 - 26,72
FТ3            - 3,16  pg/ml                     реф. 2,5 - 3,9
FT4            -  0,78 ng/dl                        реф. 0,48 - 1,05
TSH            - 1,30 uUI /ml                     реф. 0,34 - 5,60
TAT            - 0,1 UI/ml                           < 4
MAT            - 0,2  UI/ml                          < 9,0

На мен ми се виждат добре и от лабораторията така казаха, но искам и твоето мнение!  bouquet

# 443
  • София
Здравей Денис! Моля за коментар на хормоните които изследвах на 3-ти ден от МЦ!

Пролактин - 7,18  mcg/l                       реф. 3,34 - 26,72
FТ3            - 3,16  pg/ml                     реф. 2,5 - 3,9
FT4            -  0,78 ng/dl                        реф. 0,48 - 1,05
TSH            - 1,30 uUI /ml                     реф. 0,34 - 5,60
TAT            - 0,1 UI/ml                           < 4
MAT            - 0,2  UI/ml                          < 9,0

На мен ми се виждат добре и от лабораторията така казаха, но искам и твоето мнение!  bouquet

Супер са!
Браво! Simple Smile

# 444
Мерси Денис. Ако ти кажа че цяла нощт не съм спала от притеснения как ще са резултатите. Мислех, че имам проблем с ЩЖ и затова съм абортирала  Blush, но не е било така. Явно така е трябвало да стане и не му е било писано да се роди.... Дано всичко е наред, ако забременея пак. Отдъхнах си и то доста. Денис, другата събота ще пусна, мико, уреоплазма, хламидия и изследване за гъбички. Мисля с това да приключвам с изскледванията за момента! Ще пиша пак при следващите резултати! Hug

# 445
  • София
Мерси Денис. Ако ти кажа че цяла нощт не съм спала от притеснения как ще са резултатите. Мислех, че имам проблем с ЩЖ и затова съм абортирала  Blush, но не е било така. Явно така е трябвало да стане и не му е било писано да се роди.... Дано всичко е наред, ако забременея пак. Отдъхнах си и то доста. Денис, другата събота ще пусна, мико, уреоплазма, хламидия и изследване за гъбички. Мисля с това да приключвам с изскледванията за момента! Ще пиша пак при следващите резултати! Hug

Дано и там всичко да е Ок. Simple Smile
Зз Хламидия - пускаш само Иг.А и Иг.Г

Ще чакам новини Simple Smile

# 446
  • София
Скрит текст:
Извинявайте, че ще се повторя, но понеже не получих коментар на хормоните, а LH ме притеснява..., може ли да помоля да коментирате резултатите ми, ако имате възможност. Пуснати са на 3-ти ден от МЦ:

FT 4 ( свободен Т4 ) 12.13 pmol/l 12.00 - 22.00
TSH ( Тиреотропен Хормон ) 1.600 mIU/l 0.27 - 4.20

Prolactin ( Пролактин ) 168.20 mIU/l М: 86 - 324; Ж: 127 - 637
LH ( Лутеинизиращ Хормон ) 1.93 IU/l М: 1.7-8.6; Ж: фол. 2.4-12.6, овул. 14-96, лут. 1.0-11.4, мен. 7.7-59
FSH ( Фуликул Стим. Хормон ) 4.84 IU/l М: 1.5-12.4; Ж: фол. 3.5-12.5, овул. 4.7-21.5, лут. 1.7-7.7, мен. 25.8-134.8
Estradiol (Естрадиол) 151.40 pmol/l М:28-156;Ж: 1-10г.22-99.1,фол. 46-607 овул. 315-1828, лут. 161-774, мен. до 201
Progesterone ( Прогестерон ) 1.11 nmol/l М: 0.7-4.3; Ж: фол. 0.6-4.7, овул. 2.4-9.4, лут. 5.3-86, мен. до 2.5

Видях, че LH е под долната граница  newsm78.  По принцип съм с късна О. (след 21 ден) като напоследък цикълът ми се удължи като че ли още (О. стига и до 30-ти ден). Наближавам 33г.
При тези стойности на TSH и fT4, има ли нужда да пускам fT3, TAT и MAT?
Благодаря ви   bouquet
ЛХ е ниско, може да е от по-късната О.
Засечи О. с тестове за О. + Измерване на БТ /поне 3 поредни МЦ/
Другите хормони са добре
Трябва да пуснеш ТАТ и МАТ - те ще покажат дали имаш или не автоим. заболяване  на ЩЖ / а него може да го има при нормална, хипо- или хиперфункция на ЩЖ/

Не е нормално О. да е на 30 ден от МЦ
Мери редовно БТ за да видим какво става с О.
Може нещо да подтиска О. / напр. Тестостерон, ДХЕА и т.н./
Този месец О. е на 20-ти ден (засечена с тест + цервикална слуз и болки в яйчниците). Възможно ли е пиенето на чай от бабини зъби да е дал толкова бърз ефект върху регулиране на хормоните?  newsm78
Ето я и продължителността на предните цикли:
  • 41
  • 34
  • 42
  • 35
  • 31
Лутеалната фаза продължава между 11 и 12 дни. В месеците, в които съм мерила БТ има ясно изразена двуфазност на графиките.

# 447
Здравей Денис!
Преди месец ТСХ беше 3.06, вчера изследвах пак защото рабрах че съм бременна и е 1.82 без да съм пила хапчета! Док каза че е добре и да го следя всеки месец за сега!
Можеш да ми погледнеш и графиката!
Ще се раадвам ако и ти споделиш мнението си,  благодаря предварително!

# 448
Denis, моля за мнение Прогестерон, 7 ден след О- 17.22, реф лут:1.7-27
DHEA-4.19 ,реф.1.8-7.7
А-ТРО - 7.09 - 0.00-34.05
Този прогестерон счита ли се за нисък в случай, че целя забременяване? И тъй като и ЛХ ми излезе ниско на 3-ти ден 2.38 има ли пряка връзка между двата хормона?

# 449
  • София
Здравей Денис!
Преди месец ТСХ беше 3.06, вчера изследвах пак защото рабрах че съм бременна и е 1.82 без да съм пила хапчета! Док каза че е добре и да го следя всеки месец за сега!
Можеш да ми погледнеш и графиката!
Ще се раадвам ако и ти споделиш мнението си,  благодаря предварително!

Супер!  Hug Много се радвам, много Simple Smile

Много тихичко, Честито!
Лека и спокойна бременност

bouquet  bouquet  bouquet

Супер ти е ТСХ, само си го следи
За графиката - нямаш нанесени стойности.
Но, ти не я мисли, тя вече не е толкова важна

... Много се радвам  Hug

Общи условия

Активация на акаунт