КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 26

• 42 375
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Простете спама. Един потребител ме е питал нещо, но е пълна пощенската му кутия. Моля да си я изчисти, ако иска да получи отговор.

# 616
  • Пловдив
А какво мислите за това...в друга тема майка пише,че освен кл.хомеопатия имо и друга и те са много доволни от боаронското си лечение,което е успешно вече цели 5 години. Rolling Eyes А преди това ка пробвали и красическа безуспешно.

Знам,че е говорено за това...но все пак хомеопатите какво обяснение ще дадете?

# 617
Той и онзи, дето пиеше содата за киселините от рекламата двайсет години беше доволен. На общ въпрос, общ отговор.
Хреми, ангини, кашлици - добре. При това говорихме за палиациите назад. Но емоционални проблеми, делюзии, страхове - надали. Тоест - нищо. Всичко временно с риск от хронификация.

# 618
Вижте , и аз лекувах детето си по Боаронски със четене от тук оттам. Като се появи хремичка като вода давах нещо си /да не казвам какво / и тя до часове спираше, като падне и се удари а покрай прохождането беше велико падане давах друго нещо и нещата се оправяла вместо за седмици със дни , като му откриха Стафилококи Аерелиус му давах нещо по схема и после изчезнаха при повторното изследване . Във семейството макар и във друга къща имахме скарлатина и неможах да спра приходящите от там към вкъщи пак давах нещо по схема и не се разболяхме. Преди по време и след ваксина давах пак нещо и сякаш по- лесно се преживяваше , че беше ужас от към реакций . В детската градина се тръшкаше и ревеше постоянно повръщаше от рев чак - изпадаше в истерия , пак давах нещо и на петият ден спряха всички неща .......НО  дали сега не жъна последиците от тоавашното си УЖ ЛЕЧЕНИЕ....дали не съм вкарала нещата на вътре вместо навън  newsm78 .
Сутринта детенце беше зле пак прихъркваше и присвирваше , но след Вентолин се оправи. Утре сме на пулмолог  дано да не сме се влошили .......Ще устискаме до четвъртък МАЙ..... Rolling Eyes

# 619
Клемче, много показателно изказване от твоя страна Peace
Чистият опит учи и най-добре показва...

# 620
Най - тъжното е че тогава се радвах на подобренията на детето си , че и акъли давах на други майки ..........Даже си виках , абе защо да давам толкова пари за хомеопат като се случват нещата ......Е да ама не - и това било до време ...
    И сега като си помисля че може би е болно заради мен направо ми иде ....да не казвам какво да се направя сама..Че си и поплаквам даже отвреме на време ..Само се моля нещата да са поправими Praynig Praynig Praynig

Пак се оплаках - извинете ме  Cry

# 621
Не си вменявай вини. При боаронец сме били един-единствен път, но затова пък съм тъпкала голямото си дете едно време с толкова прочетени схеми тук-там и осцилококцинуми, че не е истина. Освен това имя няколко превишени дози на убитата полиомиелитна ваксина, защото по това време се слагаше живата. "Деактивираната" не беше още позната добре в БГ, така че я сложихме в плюс на приемите. Изобщо....
Така че: четене, обективност, смирение, преценяване на всички гледни точки и неотричане на това, с което не сме запознати.

# 622
Но емоционални проблеми, делюзии, страхове - надали. Тоест - нищо. Всичко временно с риск от хронификация.
Наблюдавал съм един случай с психически проблеми. Класическият хомеопат-лекар назначи лекарство, но категорично спомена, че силите на хомеопатията няма да са достатъчни и трябва лечение от психиатър. Пациента беше много параноичен и в началото приемаше само хомеопатичното лечение. Ефекта беше малък. Накрая посети психиатър и много се подобри от назначените му медикаменти. Един хомеопат може да изключително добър, може да помогне там където медицината е неспособна. Но е вярно и точно обратното -медицината може да помогне там където хомеопатията е безсилна. Затова е важно хомеопатите да положат усилия за да завършат медицинско образование. Или да се сработят тясно с лекари за всеки един случай. Отговорността към здравето на пациентите го налага.

# 623
Но емоционални проблеми, делюзии, страхове - надали. Тоест - нищо. Всичко временно с риск от хронификация.
Наблюдавал съм един случай с психически проблеми. Класическият хомеопат-лекар назначи лекарство, но категорично спомена, че силите на хомеопатията няма да са достатъчни и трябва лечение от психиатър. Пациента беше много параноичен и в началото приемаше само хомеопатичното лечение. Ефекта беше малък. Накрая посети психиатър и много се подобри от назначените му медикаменти. Един хомеопат може да изключително добър, може да помогне там където медицината е неспособна. Но е вярно и точно обратното -медицината може да помогне там където хомеопатията е безсилна. Затова е важно хомеопатите да положат усилия за да завършат медицинско образование. Или да се сработят тясно с лекари за всеки един случай. Отговорността към здравето на пациентите го налага.
Психозите се ЛЕКУВАТ с хомеопатия и терапия, а се потискат от психиатри с медикаменти. Да ти кажа ли и що? Ето ти един случай. Човек чува глас, даже води разговор с него, когато никой друг човек няма покрай него. Минава психиатрично "лечение", спира да чува гласа и започва сам да говори с Бог и с другия свят (да не изпадам в детайли). Хайде сега да помислим къде е разцепването? Ако първо е било в рамките  на личността, сега вече става между този и онзи свят. И е съвсем ясно кое е по-дълбоката патология.
Когато човек страда, няма нужда от ХИМИЯ, която отвън да му "внася щастие".
В твоя случай криво  е било лечението, не хомеопатията. Не забравяй човешкия фактор като грешка. Simple Smile

Впрочем съм писала назад за моите притеснения относно операцията ми едно време и какво бе становището на светилото психиатър. Срамота!
Та...случаи мога да те зарина какво са сторили психиатрите на хората. (За аудиторията - да се прави разлика между психолог, психиатър, психотерапевт)

# 624
Хомеопатични лекарства влияят на физическо, емоционално и ментално ниво. И само, който не минал по пътя да бъде лекуван с хомеопатия, може да мисли, че не е възможно да се повлияе на подобен тип заболявания.

# 625
Абсолютно подкрепям Мечка Малинарка за психозите. Страхове и депресия "лекувани" години от психиатър с антидепресанти и други щуротии доведоха до страшни панически атаки, а хомеопатията помогна окончателно за няколко месеца!!! Така че Asasamas  хич не ми хвалете психиатрите. Права е Мечка, че лечението е било криво, а не хомеопатията.

# 626
Здравейте,по технически причини останах малко назад от темата.Благодаря Ви за мненията и съветите!
Детето ми е с ревматоиден артрит,за съжаление късно научавам и осъзнавам ,че кортикостероидите са отрова и само влошиха състоянието на моето слънчице,но сега неможем да ги спрем напълно.Цялото лечение се основава  на подтискане на имунната система. И трите медикамента са с това действие.Е с това т не съм съгласна нещо-хем заболяването е грешка в имунната система ,хем дай да я мачкаме още с лекарства.
 Искам консултация със специалист по заболяването във Франция ,за да съм наясно със състоянието на детето ми на този етап заболяването,защото тук всеки доктор или доцент е със собствено мнение.Това вече шест години. 
 Относно хомеопатията - искам преглед и при хомеопат,защото си мисля ,че за да се лекува основното заболяване трябва да се търсят по дълбоко причините за него.Дъщеря ми е много емоционална, силно притеснителна ,с големи страхове от какво ли не.Посещаваме и училищния психолог.
 Досега изписваните гранулки са били с цел да облекчат болките,но дори едно притеснение на детето от това ,че ще е на рожден ден предизвиква разболяване/хрема основно/ ,а оттам болка и скованост в крачето

# 627
Кой ви е изписвал "гранулките" досега? Ако е било с цел облекчаване на болките, най-вероятно просто сте подтискали симптоми, но с хомеопатия.
Съветвам ви да се обърнете към добър класически хомеопат  Peace

# 628
mimozche вие сте прочели вече дискусията ни.

Явно в случая не може да иде реч за каквото и да е спиране на каквито и да е медикаменти ей така просто щото се предприема хомеопатично лечение. Също така явно трябва да се продължи с наблюдаването на състоянието на детето.
Каквито и обаче специалисти алопати да намерите, те ще продължат да предписват подобен тип медикаменти и както сама сте разбрали - да подтискат имунната система или както се говори в хомеопатията - жизнената сила.
Интервюто при класически хомеопат може да продължи час-два-три, след което ще бъде определено съответното едно течно лекарство и ще ви бъде казано как точно да бъде приемано от детето т.е. каква е дозата на лекарството. На това интервю се разговаря за много неща, които целят единствено и само определянето на правилното лекарство в правилната му доза. Нещата няма как да станат от раз, като с вълшебна пръчица. Ще се чуете с хомеопата след 7-10 дни, след около 30-40 дни ще има проследяване на състоянието. Тогава ще се направи преценка как да се продължи лечението. И отново, и отново ... докато състоянието на здраве на пациента се подобри. Кога и как може евентуално да се намаляват медикаменти ще покаже самото възстановяване на детето (разбира се е добре да се види и от лекуващите го до момента лекари). Никой не може да изгадае как и колко пъти ще бъде необходимо да се чувате и виждате с хомеопата. Защото това зависи от индивидуалното възстановяване на здравето.
Та не знам дали е удачно да го търсите толкова далече и на чужд език.

Имаше в темата някой, който живееше в чужбина и изрично търсеше класически хомеопат в България, за да води тези важни разговори на родния си език.

Пожелавам ви успех!

# 629
Цитат
Ще се чуете с хомеопата след 7-10 дни, след около 30-40 дни ще има проследяване на състоянието. Тогава ще се направи преценка как да се продължи лечението
Нека не слагаме под общ знаменател проследяването на случаите. Всеки случай изисква различен подход по повод отчитането на резултатите. Няма такива универсални схеми. Хубаво е да се изясняват тези неща.

Цитат
съответното едно течно лекарство
Първият прием може да е в суха форма. Ако обстоятелствата го изискват или позволяват, приемът може да е единствен за момента и да е в суха форма.  Освен това в отделни случаи може да се наложи прием на две лекарства едно след друго. (ако пита някой за пример, няма да давам такъв, защото е твърде сложно имунологично)

Общи условия

Активация на акаунт