КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 26

• 42 381
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас
Де да знам, аз пък разбрах, че mimozche е вдигнала ръце от нашенските специалисти - и хомеопати, и алопати. И съответно, във "френско" иска да опита с хомеопат, пък ако успее и да получи мнение от специалист-алопат (вече в зависимост от хрон.проблем, който има детето).
Ама защо да се въздържа?!Та нали хората тук влизат с питане,тя отговаря от своята гледна точка.И аз бих отговорила така,че и почти всички тук в темата.Ако има нужда от алопат ще го намери другаде,а не да не търси и негова помощ.Просто не е нужно хомеопатът да е алопат.
За DarinaK принципно ми е странно, защото темата се състои на 1/3 от нейни постове. И аз, и ти и всички ние имаме гледна точка по много въпроси. Мисля, че е редно тук на въпроси да отговарят именно хомеопати или хора, които са се посветили на учене на хомеопатия или поне хора, които са сигурни на 100%, че отговарят компетентно.

# 601
 Повечето хора трябва да са благодарни,че някой им отговаря.А това дали ще вземеш мнението ѝ за истина или не си е личен избор.Човек чете и отсява каквото на него му се вижда рационално,или поне аз така правя.А това ,че някой се води "специалист" в дадена област не го прави такъв в действителност.
А и заглавието на темата отдавна се промени и вече не е  "Въпроси към класически хомеопати" ,а "Споделяне на опит и знания" ,което автоматично означава,че всеки пише каквото знае без претенции.
Всичко това го казвам с най-добри чувства.

# 602
Цитат
които са сигурни на 100%, че отговарят компетентно.
Надали има такъв човек, който се е взел толкова насериозно. Grinning
Аз лично се стремя да посочвам, когато мнението ми е лично и когато е според хомеопатичните постулати. От друга страна е добре, когато пишат повече хомеопати, защото в споровете се ражда истината.

# 603
Катёнок ми не ме чети Simple Smile никой не те кара на сила.

Пишещите в темата Мечка Малинарка и Само за малко са хората, които ми помогнаха когато имах ужасно много въпроси в себе си свързани с хомеопатията. Благодарение на тях и на хомеопата, който лекува семейството ми започнах и аз да изучавам хомеопатия.
Да не говорим, че много от поставяните тук въпроси са многократно коментирани и обсъждани. В тази, в предишната, в по-предишната и в още около 25 теми назад. Но общо никой не си прави труда да чете назад и си мисли, че точно неговият въпрос е възникнал днес, изключително специфичен е, но независимо от това отговор може да получи във форум.

Не мислиш ли, че ако пиша публично неверни неща (не казвам непълни, а неверни) то ще получа публично и корекция от хомеопатите?

# 604
Което ми вменява категорично отговорност, че трябва да те чета дословно и внимателно, Дари. Laughing Няма да стане Sunglasses Laughing
Да преметнем нататък: Добре, че Само за малко ни чете Laughing Laughing Laughing

# 605
Което ми вменява категорично отговорност, че трябва да те чета дословно и внимателно, Дари. Laughing Няма да стане Sunglasses Laughing
Да преметнем нататък: Добре, че Само за малко ни чете Laughing Laughing Laughing
Joy А нея кой ще я поправя по тази логика?!  Whistling

# 606
Мечка Малинарка, ако кажа на черното бяло и с периферно зрение ще го видиш. А в последно време определено въпросите са многократно коментирани и е достатъчно човек просто системно да е следил темата, за да види отговорите.

# 607
Vanqdimitrova1234

Ако хомеопата Ви не е лекар, той няма как да бъде наясно с рисковете от спирането или неизползването на алопатичните медикаменти. Рисковано е да пренебрегвате лечението назначено от лекар. Съветвам Ви или да си намерите лекар -хомеопат или да попитате лекарят специалист можете ли първо да опитате с медикамента назначен от класическият хомеопат нелекар и дали това крие рискове за влошаване от забавянето. Изборът си е напълно Ваш. Вие имате право да постъпите както сметнете за добре. Позволете ми да не се съглася с DarinaK.

# 608
Въпросът е, че не можем да искаме от всички хора да са устроени по еднакъв начин в това отношение. Едни питат, после се заинтересуват и се връщат да четат; други продължават да питат и не се връщат назад - по ред причини, да не спекулирам излишно; трети питат едно и също нещо и независимо как се обясни, не искат да го разберат; четвърти спряха да питат, само споделят, което е добре, защото това значи, че са доволни от хомеопатите си.
Не е лесно на никого да повтаря едно и също нещо отново и отново. Затова сме група пък, да си помагаме взаимно Peace И идеята не е да се въртим една и съща групичка от хора тук, а да помагаме и обясняваме на новодошлите, за да може в по-мащабен план да се популяризира хомеопатията в страната. Аз съм непоправим оптимист в това отношение (наречете го и наивност Grinning) и вярвам, че всичко, което правя и пиша, има смисъл за развитието на всеки човек.
По този повод предвид скорошната Световна седмица на хомеопатията, ще ви зарадваме с изненади. Като имам повече информация, ще пиша официално.

Цитат
Ако хомеопата Ви не е лекар, той няма как да бъде наясно с рисковете от спирането или неизползването на алопатичните медикаменти.
Има как да бъде наясно. Дори да няма наличната информация, винаги може да се обърне към медицински трудове или специалисти. Никой ненормалник няма да спре алопатичните съпътстващи медикаменти отведнъж. Хомеопатите нелекари непрекъснато работят със случаи на зависими от лекарства пациенти - било животоподдържащи, било кофти пристрастявания към антидепресанти и прочие сънотворни и успокоителни, предписвани ненужно и с ЛЕКА РЪКА от доктори по медицина. Докато мисленето е - "Дай сега да ти оправим проблема, а утре какво ще стане - кой го е еня", все ще сме на този хал. Да не говорим за връзката между всички заболявания на човека. При едно безсъние с панически атаки например, колцина лекари знаят, че има разни психотични лекарства, които изобщо не се разбират с фиброаденоми и т.н.

# 609

Цитат
Ако хомеопата Ви не е лекар, той няма как да бъде наясно с рисковете от спирането или неизползването на алопатичните медикаменти.
Има как да бъде наясно. Дори да няма наличната информация, винаги може да се обърне към медицински трудове или специалисти. Никой ненормалник няма да спре алопатичните съпътстващи медикаменти отведнъж. Хомеопатите нелекари непрекъснато работят със случаи на зависими от лекарства пациенти - било животоподдържащи, било кофти пристрастявания към антидепресанти и прочие сънотворни и успокоителни, предписвани ненужно и с ЛЕКА РЪКА от доктори по медицина.
  Винаги може да се обърне към медицински трудове или специалисти ако има нужните знания и опит. Те няма как да са налице без съответната диплома за професионална квалификация и правоспособност. Обективно погледнато хомеопата нелекар може да е много полезен за пациента, но само при условие , че работи заедно с лекар поел отговорността за случая и следящ го непрекъснато. Аз може да съм завършил архитектура примерно и да реша че мога да преподавам философия. Е мога ли да преподавам философия като твърдя че съм много вътре в нещата и да убедя директора, че дипломираният философ вреди на учениците със своите знани и опит?

# 610
Не можеш да задължиш лекарят да носи отговорност за пациента, при положение, че пациентът слуша хомеопата. Както и че предписанията на лекар и хомеопат обикновено няма да имат не само нищо общо, но и ще са взаимоизключващи се.

Цитат
Е мога ли да преподавам философия като твърдя че съм много вътре в нещата и да убедя директора, че дипломираният философ вреди на учениците със своите знани и опит?
Можеш. Никога няма да забравя нашата химичка как щеше да ни изпозапали в лабораторията...

Случаите с животоподдържащи лекарства се третират СЪЩО индивидуално.

# 611
Сетих се нещо много интересно. Имам пингвекула (сама открих из книгите, че е пингвекула) на окото. Джипито каза киста и да мажа с мехлем, приятелка невроложка каза да не пипам мехлема, а да пия витамин С, офталмологът бог знае какво ще каже. У нета пише, че лечение няма, не вреди на зрението, но стои. Евентуално с лазер отстраняване и т.н.
Ми...повлия ми се от хом.л-во като размер. Още не смея да се зарадвам, за да съм обективна.

Отговорност за моето собствено здраве нося само и единствено аз! Лично мнение.

# 612
Здравейте!Съжалявам за рязката си намеса.Много искам да се обърна отново към хомеопатията:)
Случайно да знаете в Стара Загора класически хомеопат?Преди 2 години беше само един,но не  се получи нещо Sad.Ако не ,може ли имена в Пловдив или друг близък град!Благодаря ви ,предварително.

# 613
Assamas, г-н Ханеман не е съгласен с вас на много места в Органона. Може да погледнете параграф 52. И тъй като в случая с дамата не става въпрос за животоподдържащи лекарства, то мисля бих се доверила на него Simple Smile

# 614
  • Пловдив
Цитат
идеята не е да се въртим една и съща групичка от хора тук, а да помагаме и обясняваме на новодошлите, за да може в по-мащабен план да се популяризира хомеопатията в страната. Аз съм непоправим оптимист в това отношение (наречете го и наивност Very Happy) и вярвам, че всичко, което правя и пиша, има смисъл за развитието на всеки човек.
Много ми хареса това!  Hug
Нормално е да изникват периодично едни и същи въпроси. Все пак не всички хора имат време/желание да четат/следят темата. Понякога се случва да питат и хора, които не боравят умело с интернет и трудно се ориентират из форума. Вместо да даваме отговори, които няма да бъдат полезни на отсрещния (да не говорим, че създават и негативно мнение за хомеопатията/хомеопатите), по-добре да замълчим и да отминем, ако нещо ни дразни. Така смятам аз, но всеки има право да се изказва и да се възползва от интернет пространството както му харесва (къде да си чеше егото, къде да избива комплекси, къде да се прави на всезнаещ), което също е поучително за мен, а понякога даже е интересно и забавно.  Wink
Аз лично намирам всички постове полезни, от всеки, пишещ тук, съм научила по нещо, дори и от тези, които споделят опита си само като пациенти.

Общи условия

Активация на акаунт