Парфюмни размисли и страсти - 169

• 54 248
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
траен, алдехидово-шипров ретро парфюм, най-вероятно ще ти се отрази по-зле от този, който имаш
http://www.fragrantica.com/perfume/Krizia/K-de-Krizia-2833.html

smile3525 Благодаря ти, спаси ме от необмислена покупка.

# 661
  • София
Можете ли да ми припомните в PG Tonkamande горчиви ли бяха бадемите? Или е по-скоро аромат сходен с Etro Heliotrope, сладникъв?  Praynig

# 662
Помня аз, че съм пробвала Tonkamande, но не помнех много от усещането, та пуснах търсачката - написала съм, че е сочна тонка с нещо лекарствено. Пробичката най-вероятно е била на Ковачева.

Аз пък много си обичам Градската кралица на Мосю Ричи. За мен е един от най-интригуващите и отличаващи се модерни шипри от последното десетилетие. Подкрепям Ковачева, че в по-топло и даже в по-влажно време (особено край морето) е вдъхновяващ и носи комплименти. Досега не съм останала незабелязана с него. Но интересно, въпреки че някои хора го определят като 'ретро', точно една възрастна жена миналата година, докато бързах за представянето на книгата на Лин, се отмести с намусено изражение далеч от мен в трамвая...А какво му е лошото на ароматът на крем Здраве? И чак пък 'грозен' - Денси, ти обикновено не използваш такива епитети за парфюмите!

# 663
Хехе, повече от два месеца не съм влизала в любимата тема, а все едно не съм отсъствала. Само фокусът е изместен от Chanel N5 към Том Форд.( Странни са ми подобни квалификации по отношение на последния като се вземе предвид факта, че от всичките му творби харесвам само Бялото пачули и Носе де Ноар). Добре, че е тъгата ми по вас, че да се усетя.
Абсолютно съм съгласна с характеристиката на Бубанка за К de Krizia - алдехидно-шипров, бих добавила и стар сапун към описанието. Аз го харесвам, имам и пръскам с кеф.

Моите модерни шипров са Бялото пачули и Ком де гарсон 2. Градската Кралица ми е любима, топла, пухеста, женствена. По- скоро я чувствам Ориентал. Странно Simple Smile

ПП: и аз не мога да оценя някои парфюми (колкото и да съм се напъваха през годините): Неприличната Органза, Глория, Госпожица Коко, Адикт, Ангела.  За сметка на това ми допадна Прекрасния Живот на Ланком ( последното, което съм тествала са той и Малката Черна Рокля... Ужас!). А някои други парфюми прескочиха от рафта "Ужас! Това кой го носи!" на "Мммм, блаженство! Къде съм бляла досега!?"

В парфюмно отношение мога да се похваля само с Амбровия Мервей ( толкова го харесва сам), но вие сигурно сте го обсъждали вече... Имам доста теми да наваксвам. Започвам от сега.

# 664
  • Germany
Денси, честита ти придобивка! Да се пръскаш със здраве и да радваш с ухание (и не само Wink ) дарителя на парфюма;)
Можете ли да ми припомните в PG Tonkamande горчиви ли бяха бадемите? Или е по-скоро аромат сходен с Etro Heliotrope, сладникъв?  Praynig
Не са горчиви, по-скоро са като полъх. Преобладава бобовата тонка. Сладичък, мек и приятен. При мен не търпи някакво супер развитие и не можа да ме грабне в периода, когато залитах по гурмета. Пиши на ЛС ако искаш да пробваш Wink.

ПП. Днес дойде нова колежка в работата. Беше с Уоманити ooooh! ooooh! Sick Обмислях да скоча от терасата по едно време, толкова зле се чувствУвах, значииии Crossing Arms За пореден път се убеждавам, че на работа трябва да се избира интимен и ненатрапващ се аромат. Гледам да се съобразявам, дано и другите го направят, че иначе.... Sick ooooh!

ПП. Оле, честит ти Амбров Мервей, и аз го имам отскоро и е от големите ми любови вече! Невероятен е, нали!!!

Последна редакция: ср, 13 мар 2013, 20:10 от kovatcheva

# 665
А какво му е лошото на ароматът на крем Здраве?
Нищо! Аз много уважавам този крем. Grinning

Оленце,  Heart Eyes Heart Eyes !

# 666
И чак пък 'грозен' - Денси, ти обикновено не използваш такива епитети за парфюмите!
Ми не използвам Лю, но този ми стои ужасно и го чувствам точно грозен, лошо миксиран. Аз като цяло не харесвам бранда с изключение на Отмъстителната, но дори и тя ме дразни понякога, кагота не съм в настроение за нея.

Благодаря ви, да се връща! Hug  bouquet

И мен ме тровеха с Уоманити, но явно свърши юхууууу! Whistling Whistling Whistling

# 667
  • София
kovatcheva,   bouquet ! Сещам се аз, че от твоя пробичка на Tonkamande си го бях харесала, но тогава доста неща издуших и ми се стори 1:1 с Heliotrop-a, който вече имам. Определено ми се иска пак да го тествам!  Hug По-скоро ми се иска обаче аромат на горчиви бадеми!  newsm78 Знам, че сме обсъждали такива парфюми, но не мога да намеря къде точно сте ги писали. Някакви идеи?

# 668
  • София
Моят спомен за Tonkamande - също пробван между много други - е точно за горчиви бадеми. Не остро горчиви, просто без захар. И гладки някак си, не смлени.

Цитат
От няколко дни съм с Ветивер Тонка и е невероятен в това дъждовно влажно време.
И аз - когато му е сезона, ми изглежда най-хубавият и неповторим парфюм на света.

Денси - честита Берлинчанка! Пробвах я и особено ми харесва като престои - става по-топла и тъмна.

Хей Оле прегръдки Hug

# 669
Денси, честита придобивка! Със здраве да си го ползваш!  bouquet
Уоманити така и не успях да го разменя и сега твърдо съм решила да си го ползвам, пък каквото ще да става.  Joy

# 670
Можете ли да ми припомните в PG Tonkamande горчиви ли бяха бадемите? Или е по-скоро аромат сходен с Etro Heliotrope, сладникъв?  Praynig

Сладък за моя нос, пудрен; бадемите не са горчиви. Лека версия на локумите на Кейко.

Пробвам и аз Момичето от Берлин на СЛ последните няколко дни. Да си призная, асоциациите със студената война ме отблъскваха преди да съм го пробвала. Някои ревюта го определиха като "chilly" в развитието си.  Не, не е чили. Напротив, топъл е. Започва като роза--дълбока, кадифена и пурпурна на цвят, не розова, не ярко червена. В самото начало има и една много приятна нота на плод, но тя не е никак доминираща. Радвам му се първите 1-2 минути. След това розата остава, но придобива нещо като "метален" нюанс или това са анималистичните ноти, за които четох. Не ги усещам като озонови. За мене озоновите акорди са свежи, а тука не са. В тази фаза усещам и виолетките, които, за радост, също не започват да доминират.  След около 25-30 минути, тези "метално-анималистични" ноти си отиват и остава приятен, с малко пудрен-кремов елемент. Не мисля, че е чиста роза, поне не в драй-дауна. 

Носих на една ръка Момичето вчера, а на другата Розата на Мона ди Орио. Приличат си по дълбочината, мекотата, и цвета на розата, но не са идентични. Питах СО кой от двата харесва повече. Момичето не беше особено харесано, но този на Мона предизвика по-силна реакция: определи го като сапун в  "public restroom"  newsm78  #Crazy  

Да си призная, нищо от излезлите напоследък не ме развълнува. Може би носът ми има нужда от дълга почивка.

Последна редакция: чт, 14 мар 2013, 04:12 от Pixie

# 671

Цитат
От няколко дни съм с Ветивер Тонка и е невероятен в това дъждовно влажно време.
И аз - когато му е сезона, ми изглежда най-хубавият и неповторим парфюм на света.
Денси - честита Берлинчанка! Пробвах я и особено ми харесва като престои - става по-топла и тъмна.
И аз днес го носих Ветивер Тонка, невероятен е! Heart Eyes
Благодаря, не мога да и се нарадвам на Берлинчанката. Сега ще нося основно нея, въпреки многото нови проби, които имах в торбичката от Олфактив.

# 672
Момичета, трябва да купя парфюм, който ухае на фрезии. Моля ви за идеи!  Praynig

# 673
  • София, Лагера
Момичета, бихте ли ме посъветвали в кой сайт мога да намеря оригинални парфюми на цени не като в БЗ  Simple Smile Мерси предварително!  Hug
Самоцитирам се  Rolling Eyes

# 674

Общи условия

Активация на акаунт