Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 21

• 60 235
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
  • София

Дони, не ми се обяснявай. Виновна си   Crossing Arms. Ще се наложи да се реваншираш като платиш кафето когато се видиме  Mr. Green . Нали знаеш, че имам черно чувство за хумор и не се засягам лесно  Wink

Ще, ще Hug
Абе май никое дете не иска да е критикувано. нали гледам и Хриси, скарам ли му се почва едно състрадателно реване. Доста често като направи нещо и все ме пита - сега доволна ли си от мен мамо? Почнах да си мисля, че някои неща ги прави само защото аз искам и трябва да съм доволна Rolling Eyes Като каже някоя трудна дума, която преди това съм го поправила няколко пъти, чака одобрението ми добре ли я е казал. В този ред на мисли, май ще си го запиша в нашето квартално училище. Не искам да е сред "елита", защото все още понякога му се подиграват как говори. В смисъл - със звуците той няма проблем вече, но речта и формулировката леко куца

# 61
Аз като майка на момиченце смятам, че за моето дете ще е по-добре да е сред елита.
И сега сме в елитна градина.Смятам, че за нея ще е по-добре да е сред деца, които познава и вече са я приели такава, каквато е.
Хриси много рядко изпитва чувство за вина.Чудя се понякога дали не е до характер. newsm78
При таткото по-бързо заспива. Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 18 фев 2013, 12:36 от n_alex76

# 62
  • София
Аз като майка на момиченце смятам, че за моето дете ще е по-добре да е сред елита.
И сега сме в елитна градина.Смятам, че за нея ще е по-добре да сред деца, които познава и вече са я приели такава, каквато е.
Да де, ама в Свищов колко училища имате? Само от неговата група децата ще са пръснати в поне 10 различни училища. Където и да е ще го приемат наново...А и училището не детска градина - в елитното училище той ще "дърпа" класа назад, което не се нрави особено. не казвам, че детето ми е глупаво, дори напротив, но от етикет "елитен" ми се  Sick

# 63
Доника, много е индивидуално. В Свищов са 4 училища. Живеем на края на града...
Страх ме е за сигурността на детето, ако го запиша в кварталното училище. Sad

# 64
  • София
В какъв смисъл сигурност? Мен за което и да е било училище ме страх за неговата сигурност...А точно в най-елитните училища сигурността не бих казала, че е на ниво. Мъжът ми е завършил СМГ и какви неща ми е разказвал - спокойно си влизаш с пистолет вътре, и боища и тн. Дори сега ме замисли - определено в кварталното ще се чувства по-добре newsm78

# 65
  Ох ,Божичко ...
  Пак неволно ми напомняте за намерението ми да пратя детето на някакво бойно из-во ...

Катина, на твоя син налагало ли му се е да се самозащитава физически и да прилага някакви от научените на айкидо хватки ?
   И по принцип ,какъв заряд му дава айкидото ?

Мен  ме е страх от училището от всичко ,което става там .....
   Отгоре на всичко още не съм измислила как ще се организираме изобщо да ходи и да остава там за положените часове .....
   Кой ще го пази той да не си тръгне сам от училището в някое междучасие ? Ресурсната ще има още 10 такива като него ,не мога да разчитам на нея .....
    Аз ли ще стоя като вързано куче в училищните коридори ?
    Направо ми се плаче .....  Cry

# 66
  Ох ,Божичко ...
  Пак неволно ми напомняте за намерението ми да пратя детето на някакво бойно из-во ...

Катина, на твоя син налагало ли му се е да се самозащитава физически и да прилага някакви от научените на айкидо хватки ?
   И по принцип ,какъв заряд му дава айкидото ?

Мен  ме е страх от училището от всичко ,което става там .....
   Отгоре на всичко още не съм измислила как ще се организираме изобщо да ходи и да остава там за положените часове .....
   Кой ще го пази той да не си тръгне сам от училището в някое междучасие ? Ресурсната ще има още 10 такива като него ,не мога да разчитам на нея .....
    Аз ли ще стоя като вързано куче в училищните коридори ?
    Направо ми се плаче .....  Cry

Мъжът ми между другото от първи клас се е крил от родителите си като са свършвали часовете и е скитал из града(голям град) до късна вечер. Минавал е през най-различни места, чист късмет го е опазил. Родителите му са полудявали.

Момичета, сина ми колкото повече гледам, толкова повече ми прилича на ПДА синдром(pathological demand avoidance). По зле и мъжа ми е в кюпа. Лошото е, че няма как да накарам специалистите с които работим да се замислят. Те си копат едно и също и ефект няма вече повече от година.

# 67
  • София

Момичета, сина ми колкото повече гледам, толкова повече ми прилича на ПДА синдром(pathological demand avoidance). По зле и мъжа ми е в кюпа. Лошото е, че няма как да накарам специалистите с които работим да се замислят. Те си копат едно и също и ефект няма вече повече от година.

Я разкажи какъв е този синдром. И какво трябва да се направи за да се подобри състоянието на детето ти, ако е този синдром. Не го бях чувала досега. А честно - вече не ми се чете за повече диагнози. Малко взе да ме мързи и предпочитам да ми го резюмира някой  Embarassed

Селма. Мога хиляди доводи да ти извадя колко е полезно айкидото за дете като моето, но на практика  изобщо не е като по филмите - да му посегне някой и да се сети да извади една хватка като Брус Лии и да се защити„ Трябва да има поне три четири години активни тренировки за да му стане инстинкт самозащитата. Мишо тренира активно и се справя, но е далеч още от средство за замозащита с айкидо техники.  Предполагам с повечето бойни спортове е така - изисква се време за да станат навик техниките. За сега му харесва да ходи там. Има социален контакт със себеподобни, харесва самите тренировки и се разтоварва физически. Айкидото принципно не е бойно, а защитно изкувство и не учи да се бие. Не го е научило и да се защитава все още, ама продължава да ходи. Надяваме се на най доброто пък каквото дойде.

Сетих се, че мога да покажа тук какво е айкидото.

http://tv7.bg/weekend-s-tv7/VideoDetails&id=9513682

Последна редакция: пн, 18 фев 2013, 21:11 от Катина

# 68
В какъв смисъл сигурност? Мен за което и да е било училище ме страх за неговата сигурност...А точно в най-елитните училища сигурността не бих казала, че е на ниво. Мъжът ми е завършил СМГ и какви неща ми е разказвал - спокойно си влизаш с пистолет вътре, и боища и тн. Дори сега ме замисли - определено в кварталното ще се чувства по-добре newsm78
Доника, като гледам децата в квартала колко са агресивни...
Култура никаква, за бруталността на ромчетата да не споменавам. Close
Просто избирам по-малкото зло.А в интерес на истината най-много проекти за интеграция на деца със СОП има точно в т.нар. елитни у-ща в града.
Селма, и аз не знам как ще се справим след 2 години, когато дойде време за училище.Нека другите мами да пишат. Praynig

# 69

Я разкажи какъв е този синдром. И какво трябва да се направи за да се подобри състоянието на детето ти, ако е този синдром. Не го бях чувала досега. А честно - вече не ми се чете за повече диагнози. Малко взе да ме мързи и предпочитам да ми го резюмира някой  Embarassed

Селма. Мога хиляди доводи да ти извадя колко е полезно айкидото за дете като моето, но на практика  изобщо не е като по филмите - да му посегне някой и да се сети да извади една хватка като Брус Лии и да се защити„ Трябва да има поне три четири години активни тренировки за да му стане инстинкт самозащитата. Мишо тренира активно и се справя, но е далеч още от средство за замозащита с айкидо техники.  Предполагам с повечето бойни спортове е така - изисква се време за да станат навик техниките. За сега му харесва да ходи там. Има социален контакт със себеподобни, харесва самите тренировки и се разтоварва физически. Айкидото принципно не е бойно, а защитно изкувство и не учи да се бие. Не го е научило и да се защитава все още, ама продължава да ходи. Надяваме се на най доброто пък каквото дойде.

http://www.pdacontact.org.uk/frames/index.html?criteria.shtml

# 70
Все пак споровете по форуми и гражанската позиция на хората стигат и до резултати.
Кезая, вероятно сте го гледали, но ето осъществен дебат с експерти по темата ММС.
"Защо силно токсичното вещество натриев хлорит през последните години се предлага като лечебно средство срещу рак и много други заболявания и защо продажбата му за подобни цели е на границата на криминално деяние"
http://bnt.bg/bg/productions/165/edition/29341/studeni_sledi_17_fevruari_2013

# 71
Божанова ,
Нямате ли си друга работа освен да насаждате интриги и да мътите водата ??? Пак ли да казвам ,че всеки сам решава ,кое  е добро и кое не за детето му!!! Защо настройвате  Кезая ?!
Здравейте мами  Hug
Някой може ли да ми препоръча работещо четиво отностно автостимулацийте и по точно тяхното овладяване Sad
Пред пълнолуние сме и моя Даниел за 72 часа му се събират не повече от 12 ч. сън ,понякога се чудя как издържа този негов организъм на това безсъние...защото моя е пред разпад вече. При вашите деца отразява ли се пълнолунието на съня ? И съответно като не е спал ,още с отварянето на очите се почва с автостимулацията ,маниакална е направо вече ,когато се занимавам с него-работи по това ,което съм задала ,но все пак не мога да съм с него 24 ч. ,оставя ли го за секунда сам и се почва пак -да търси с какво да се стимулира и нищо друго не го интересува ,никакви интереси ,нищо...а ще навърши 8 юни,направо се отчайвам вече ....
Съжалявам ,но сега нямах време да Ви чета назад в новата тема ,Благодарности на Селма за труда   bouquet, дано при вашите дечица нещата са далеч по-добре  Hug,при първа възможност ще ви прочета Simple Smile Бъдете здрави !

# 72
Божанова ,
Нямате ли си друга работа освен да насаждате интриги и да мътите водата ??? Пак ли да казвам ,че всеки сам решава ,кое  е добро и кое не за детето му!!! Защо настройвате  Кезая ?!
Здравейте мами  Hug
Някой може ли да ми препоръча работещо четиво отностно автостимулацийте и по точно тяхното овладяване Sad
Пред пълнолуние сме и моя Даниел за 72 часа му се събират не повече от 12 ч. сън ,понякога се чудя как издържа този негов организъм на това безсъние...защото моя е пред разпад вече. При вашите деца отразява ли се пълнолунието на съня ? И съответно като не е спал ,още с отварянето на очите се почва с автостимулацията ,маниакална е направо вече ,когато се занимавам с него-работи по това ,което съм задала ,но все пак не мога да съм с него 24 ч. ,оставя ли го за секунда сам и се почва пак -да търси с какво да се стимулира и нищо друго не го интересува ,никакви интереси ,нищо...а ще навърши 8 юни,направо се отчайвам вече ....
Съжалявам ,но сега нямах време да Ви чета назад в новата тема ,Благодарности на Селма за труда   bouquet, дано при вашите дечица нещата са далеч по-добре  Hug,при първа възможност ще ви прочета Simple Smile Бъдете здрави !

Здрасти, бяхме така съвсем до скоро. Обаче явно правим нещо от което автостимулациите и безсънието изчезнаха сега спи от 8 до 8.
Като начало - това може да е недостиг на цинк. Много много много вероятно.
Освен това гласувам с две ръце за постовете на свинията назад по темата - добавките са много важни Витамин Б12 най-вече.
Също и пробиотици защото може да е стомашен проблем без изобщо да подозирате. Ние започнахме и диета без глутен и казеин, но почти не я спазваме, е опитваме се.

Та тези неща ги правим от около месец - витамините от около 2 седмици. Изчезна махането с ръце, изчезна гледането на ръце пред очите и неспането. Имаме моменти в които е доста комуникативен и обратното. А да, беше в период в който се спъваше, това изчезна.
Много е забавно, преди тичаше от стена до стена. Сега се пробва ама по път се разсейва - започва да рита топката и да тича след нея или пък рита пантоф или в полет ощипе някой от нас за забавление и така.

# 73
Мойто дете се влияе от пълнолунието,но това си го обяснявам астрологично,защото асцендента му е рак.

Вашите деца успокояват ли се от витамините В?Моето дете пие едни добавки, в които има витамини от групата В,но не забелязвам някакво драстично успокояване... Tired
В 2 секунди извъшва по 100 движения.....постоянно.

Една кака,кажи какви точно витамини В взимате?

Последна редакция: нд, 24 фев 2013, 13:42 от Margi_Z_Margi_Z

# 74
Витамин Б комплекс , както и рибено масло и други добавки съм използвала на Солгар. Много са добри. Изчистени са от глутен , казеин, без консерванти и подобрители... Подходящи са за деца на диета. Има много хубав комплекс на капки , за тези деца , които не могат да преглъщат таблетки. Liquid B-12 with B-Complex единственият им недостатък е , че са сравнително скъпи.. магазинът им се намира до турското посолство Адрес: Sofia, Vasil Levski Blvd 80Б

Общи условия

Активация на акаунт