Училищата в район Младост, София- ІІ част

• 61 880
  • 962
  •   1
Отговори
# 885
Касита, Лени, вашите деца бяха твърде уморени за спорт през седмицата в 1ви клас, така ли да разбирам?
Аз не съм решила детето ми да ходи на всяка цена, просто се интересувам какви са възможностите. Ако си пише домашните, когато трябва и има сили и желание, защо не.
Щом си решила записваш, после ако не стане отписваш.

Моето хиперактивно и не спящо дете, в първи клас ходеше на плуване / 2 пъти по обяд-13 ч / и един път в седмицата на англ. език. Ами какво да ти кажа, изморяваше си се. В края на седмицата ми се е случвало да заспи в 19 ч.
През цялата година много държах да ляга първо в 21 ч. после обаче изместих лягането в 20. Събота и неделя задължително спеше на обяд.
Ей го  и сега ,ще бъде третокласник и пак спи в момента.

Имам приятелка на която детето и ходеше на плуване, футбол и англ. И всичко това по 2 и по рано от 22 часа не си е лягал.

# 886
Касита, Лени, вашите деца бяха твърде уморени за спорт през седмицата в 1ви клас, така ли да разбирам?
Аз не съм решила детето ми да ходи на всяка цена, просто се интересувам какви са възможностите. Ако си пише домашните, когато трябва и има сили и желание, защо не.
Щом си решила записваш, после ако не стане отписваш.

Моето хиперактивно и не спящо дете, в първи клас ходеше на плуване / 2 пъти по обяд-13 ч / и един път в седмицата на англ. език. Ами какво да ти кажа, изморяваше си се. В края на седмицата ми се е случвало да заспи в 19 ч.

Последният човек, който ще ти каже да не си записваш детето на спорт съм аз!
Двамата ми големи сина са в залата от предучилищна и до днес, дребния започва наесен пилотния проект "Да настигна батковците"  Wink Wink Wink Wink
Така че жалост от мен не чакай, но няма и как да ти кажа, че не се уморяват.
Въпроса е много комплексен, иде реч за традиции в семейството, за мотивация, за много неща накуп и най-вече за желанията на детето.
Прецени натоварването и следи как се справя.

Като стана дума за частни занимални - има ли тема, дискутираща тези в Младост?

В предната тема, която беше инициирана от мен бях писала, но нямам време и възможност да търся - ще ти ги напиша, тези които се сещам, потърси ги в нета, част от тях имат страници -
http://zanimalnia-mladost.hit.bg/koi%20sme%20nie.htm
http://mediaedu.bg/
http://zanimalnia-mladost.com/?page=registration
http://www.oksinia-bg.com/
http://martyschool.alle.bg/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8/  .... със сигурност има и още, това помня от времето, в което съм ги проучвала, също така ви подсказвам добре проработилия при мен вариант да търсите учител, който да занимава детето на принципа на занималнята, но в къщи.

# 887
Благодаря, Lennyh, аз по-скоро търсех отзиви, но ти ми подсказваш хубава идея.

# 888

Моето се прибираше у дома. Ясно обаче се виждаше разликата между него, отпочиналото, нахраненото, преоблеченото и онези, които са били по цял ден в училище.

Погледнете Занималня Фантазия.
Безкрайно доволна съм от грижите и начина, по който се отнасят с децата.

# 889
май трябва да обърнем внимание на факта,че някои НЯМАТ възможност да гледат децата вкъщи. незнам някой би ли ги водил, ако можеше да не го прави. и не мисля,че са чак толкова зле там, ако бяха - едва ли щяха да бъдат "подлагани" на това.

# 890
Това че родителите масово нямат възможност да предоставят на децата си само полудневна форма на обучение, не прави целодневната приемлива.
Именно тази невъзможност, а не по-доброто за децата е родило и яслите, и детските градини, и занималните. И, не, не отричам плюсовете на втората и третата форма.

# 891
май трябва да обърнем внимание на факта,че някои НЯМАТ възможност да гледат децата вкъщи. незнам някой би ли ги водил, ако можеше да не го прави. и не мисля,че са чак толкова зле там, ако бяха - едва ли щяха да бъдат "подлагани" на това.

Съвсем наясно сме с първото - все пак сме минали два пъти вече по този път  Wink.
И категорично не съм съгласна с второто!
Най-големият ми син израстна по занималните, със средния взех учител у дома - разликата е от земята до небето, като условия за детето и качество на подготовката, разликата в парите беше сравнително малка / от моя гледна точка - към тогавашна дата занималня ми струваше 250 на месец, учителя у дома около 300-320 лв/.

Това че родителите масово нямат възможност да предоставят на децата си само полудневна форма на обучение, не прави целодневната приемлива.
Именно тази невъзможност, а не по-доброто за децата е родило и яслите, и детските градини, и занималните. И, не, не отричам плюсовете на втората и третата форма.

Точно така е  Peace

Позволяваме си да даваме съвети, защото сме видяли разликата, а не защото държим да натрапваме непременно гледната си точка или пък защото не сме наясно, че понякога и 10 лв са много, като ги нямаш по ред причини.
Късмет на всички! Peace

# 892
  • с/у ОколоМръсТното
май трябва да обърнем внимание на факта,че някои НЯМАТ възможност да гледат децата вкъщи.

това е големия проблем.
Училището НЕ гледа деца, понеже родителите им нямат тази възможност. То ги обучва и няма за цел да ги отглежда.

Но както каза и Лени, вече няма да даваме непоискан акъл.  Mr. Green

# 893
  • София
Учител у дома... newsm78  - страхотна идея, понеже съм вкъщи и не се замислих за този начин.
Благодаря за идеята!

# 894

Ами Шани, вие толкова пъти казахте нещата, който иска, ще прочете, който не иска, и 20 пъти да им кажете вашия опит, те пак няма да го видят. Аз лично за себе си намерих много полезна информация точно от теб, Лени и Касита, за което и благодаря. И ако мога, ще спестя на детето си още 5-6 часа в училище. За 6 часа има време за домашни, почивка, спорт и игра. И детето ще е спокойно и здраво. Шумът в училище е страшен, представете си 10 часа на такова място и може и да ви стане жал за децата. На мен отсега ми е жал. Аз не съм ходила на занималня и ще се опитам и моите деца да не ходят. Ако нямате баба и дядо на разположение, винаги може да намерите жена за половин ден, дори с друго дете от класа да си делите парите, пак е нещо. Варианти много, желание да има.

# 895
  • СОФИЯ

Варианти много, желание да има.

И средства също. Не го подценявай и този момент.  Peace

# 896
ооо и на мен са ми полезни съвети. имах предвид един акцент в съветите, нищо друго. наистина е малко прекален, но, ако не серазбра - няма значение. няма да се възпитаваме нас тук, обсъждаме децата Peace

# 897

И ако мога, ще спестя на детето си още 5-6 часа в училище. За 6 часа има време за домашни, почивка, спорт и игра. И детето ще е спокойно и здраво. Шумът в училище е страшен, представете си 10 часа на такова място и може и да ви стане жал за децата. На мен отсега ми е жал. Аз не съм ходила на занималня и ще се опитам и моите деца да не ходят. Ако нямате баба и дядо на разположение, винаги може да намерите жена за половин ден, дори с друго дете от класа да си делите парите, пак е нещо. Варианти много, желание да има.

Радвам се, когато хората четат и влагат мисъл и че успявам да помогна въпреки всичко  Peace както казваше баба ми - "Когато търсиш - намираш решение, иначе причини винаги ще се намерят"

Жани, именно наличието или нямането на средства съм подчертала в поста си - има хора, които имат средства, но не се сещат как да подходят. Ето ХИПП е подходила с мисъл, на която аз също се бях спряла, но не открих другарче, което да иска да се включи към нашата госпожа - а тя беше съгласна, същевременно средният ми син беше на такава "занималня" при една госпожа в дома и за 2 седмици - събираха се към 4-5 деца и пак е по-добре от занималня. Peace
Ето ви още един вариант / намчирате си госпожа и в най-подходящия дом се събирате 2-3 деца и си делите разхода с други родители /- цената е по средата между двете, както и качеството ...

Последна редакция: пт, 05 юли 2013, 10:36 от Lennyh

# 898
  • СОФИЯ
Лени, явно не съм изтрила всичко, което не трябва, за да подчертая с какво не съм съгласна.

А иначе то е ясно. Има хора, които са "пълни с пари", но гледат да минат по лесния начин или както казваш не се сещат как да подходят. Peace

# 899
Лени, явно не съм изтрила всичко, което не трябва, за да подчертая с какво не съм съгласна.

А иначе то е ясно. Има хора, които са "пълни с пари", но гледат да минат по лесния начин или както казваш не се сещат как да подходят. Peace

Жани   bouquet спокойно, то пък не може все да сме на 100% съгласни един с друг. Защото виждаш, че от споровете и допълненията се раждат и нови решения  Peace, което е добре за всички ни  Peace

Общи условия

Активация на акаунт