Училищата в район Младост, София- ІІ част

• 61 910
  • 962
  •   1
Отговори
# 825
Ето това е списък http://81sou.org/root/Priem_1klas_2013g.pdf
Има си реалния входящ номер, списък с резерви.
този списък е също толкова неинформативен по отношение на това как са класирани децата. виждаш, че и там не са приети по ред на входящите номера, нали?

Може и да гадая, но логиката ме навежда, че децата са подредени по съответните критерии. Първо се изброяват всички, които отговарят едновременно / ако има изобщо такива/ на всички критерии или поне два критерия и после по местоживеене Мл-3. Вероятно гаранция за влизане са тези от Мл-3. Относно тези с еднакви критерии, директора обясни, че се класират на принципа на лотарията. За парашутисти съм сигурна, че има както и при приемите на детските градини, уж с електронната система щяло да се премахне. Поне именно, че не се класират по входящи номера не беше нужно родителите да вардят пред училището.

# 826
П.С. След първо класиране мъжът ми отиде да говори с зам. директорката съвсем миролюбиво и любезно да попита ще има ли бройки за 2-ро класиране, за да знаем дали да чакаме 2-то класиране или да го записваме другаде, то тя без да знае кое детето, какви сме, що сме му заявила, че нямаме никакъв шанс. Как може да била толкова сигурна?????
Жалко , че мъжът ми е бил токова хрисим. Ако се беше позаял , кой знае - можеше и моят син да влезе...

Изобщо цялата работа си понамирисва добре...
На кандидатстващите догодина: ако можете - опичайте си работата предварително.

Единствената разлика е, че аз не висях два дена пред училището и се "борихме" за руска паралелка.
Отидох след първо класиране и също като мъжа ти, внимателно и любезно попитах за второто класиране, отговорът беше същият. И понеже детето ми не е прието, научих доста неща. Ако беше приет, даже и тази тема сигурно нямаше да отворя.
И за спокойствието на децата ми, тази сага със 125-то е приключена за нас. Времето ще покаже дали сме взели правилното решение.

# 827
Резултати на всички столични училища от матурите за 4 клас (2013)
Като изключим частните, списъкът за Младост става такъв:

36. 145 ОУ - 17,76
41. 128 СОУ - 17,62
47. 125 СОУ - 17,48
68. 81 СОУ - 17,05
98. 39 СОУ - 16,46
99. 144 СОУ - 16,45
106. 118 СОУ - 16,31
120. 10 СОУ - 15,75
138. 131 СОУ - 14,71

# 828
А това са резултатите от матурите за 7 клас (2013):

http://danybon.com/index.php/education/maturi/1003-rezultati-clasacia-sofia-2013

Според тях класацията за Младост става следната:

39. 125 СОУ - 22,68
52. 81 СОУ - 21,41
62. 128 СОУ - 20,90
67. 118 СОУ - 20,71
85. 39 СОУ - 19,72
132. 144 СОУ - 17,06
172. 10 СОУ - 13,34
174. 131 СОУ - 13,23

Не можах да открия 145-то. Ако някой го намери, моля да го добави и него.

В класирането участват 195 училища.

# 829
  • София
ами както се вижда, това отговаря и на подредбата в нашата анкета.

тоест, крушката си има опашка и репутацията - основание.

че общото ниво спада, то е ясно, но все пак, винаги има по-добри и по-лоши.

# 830
Мен при четвъртокласниците ме смущават леко резултатите. За 128-мо не се споменава нищо добро.
Предполагам, че 145-то е представено от Шилер, а след две години и 10-то на база Послушковци ще покажат доста по-добри резултати.

# 831
И за мен в двете класирания голямата изненада е 128 СОУ.

# 832
  • София
За мен също. Явно се е засилило 128-о, а в темата ни май няма кой да го похвали.

125-о и 81-о за мен са напълно съпоставими, с изключение на двете математически паралелки след 4-ти клас, които в 125-о са с подбор.

# 833
  • с/у ОколоМръсТното
И за мен в двете класирания голямата изненада е 128 СОУ.

Ами запитайте се, защо?
И веднага ще престанете да си пълните главата с празни (и/или нагласени резултати, статистики, че дори и стъкмистики).

# 834
Уф, подскажи, де, Шани!

# 835
  • с/у ОколоМръсТното
Не ми се ще да навлизам в дълбоките и миризливи води на Образованието в БГ.
Но примерно... да сте чували за прогнозни резултати. Да сте чували, че това ВО след 4ти клас е за оценка на учителите, не толкоз за успеваемостта на децата...
А школите за подготовка за изпити след 7ми клас. Отгде имат рейтинг?
Ами тези, дето водят кандидат-студентските курсове? Те от къде имат рейтинг и успеваемост...

# 836
  • София
извинявай, ама нищо не разбрах, честно... Simple Smile

# 837
извинявай, ама нищо не разбрах, честно... Simple Smile

Тъкмо си мислех, че само аз нещо не вдявам....

# 838
  • Там, където мечтите се сбъдват
искрено ми се иска да вярвам, че матурите след 4 клас са протекли без никаква намеса от страна на учителите, че на децата им е бил даден реален шанс да покажат на какво са способни. Като ни дойде времето и моят син за матури ще споделя пак впечатления Simple Smile

# 839
  • София
Шани има предвид външното оценяване в 4 клас.
То се провежда в средата на май месец и е върху материала за цялата година по математика,български език,човек и природа и човек и общество.
Тестовете са с отворени въпроси,а по български език има и диктовка.
Има определена скала за проверка и точкуване.Обикновено проверката се извършва от началните учители,а квестори са учителите от среден и горен курс.Зависи от организацията.
Максималният брой точки,които може да получи ученик е 20.
Колкото повече деца с максимален брой точки има в един клас,значи толкова по-добър е учителя.

Общи условия

Активация на акаунт