Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 185

• 28 030
  • 725
  •   1
Отговори
# 450
[/b]

Няма много връзка. Но избрах една фотография на Невена Коканова, която много харесвам.
Аз възприемам Енгин А. по-скоро графично, отколкото в цветове. Не само от начина, по който го обличат, но цялостно като въздействие. В съзнанието ми е доста рязък, с изразен профил, категоричен. Изненадах се, когато веднъж Мустафа Булут беше в розова риза. А в реалния живот го виждаме доста цветен.
При възприемане на даден образ дори и да не искам, но ми влияее предишен образ или това, което знам за актьора. Нямам много интерес към новините за сватбите и разделите на актьорите, но тези новини проникват, дори и човек да не ги търси специално. Не бих искала да гледам един актьор много често. За мен е добре да има отдалечаване. Особено когато избира роли, които са много характерни, толкова продължителни и така играни. В тоя момент все още не искам да гледам нещо друго. От Керим съм се освободила, но от Мустафа - още не.
Отрицателните герои са нещо относително според мен. Защото всеки човек е в много връзки - веднъж той е лош, но в същото време и на него му причиняват или преди това са причинили лошо. Не съм гледала изцяло ЗБ, но Бихтер ми се струва, че не беше само отрицателен образ. Тя беше и жертва на средата, в която живее. 

# 451
Ето например Джoни Деп игражда много фантастични образи и го прави перфектно Но някакси няма как да има опит от реала. Всичко е до талант и въображение.

Ако на някого се наложи да изиграе извънземен, не знам как точно би могъл да го съпреживее.  Joy Joy Joy Joy

# 452
[/b]

Няма много връзка. Но избрах една фотография на Невена Коканова, която много харесвам.
Аз възприемам Енгин А. по-скоро графично, отколкото в цветове. Не само от начина, по който го обличат, но цялостно като въздействие. В съзнанието ми е доста рязък, с изразен профил, категоричен. Изненадах се, когато веднъж Мустафа Булут беше в розова риза. А в реалния живот го виждаме доста цветен.
При възприемане на даден образ дори и да не искам, но ми влияее предишен образ или това, което знам за актьора. Нямам много интерес към новините за сватбите и разделите на актьорите, но тези новини проникват, дори и човек да не ги търси специално. Не бих искала да гледам един актьор много често. За мен е добре да има отдалечаване. Особено когато избира роли, които са много характерни, толкова продължителни и така играни. В тоя момент все още не искам да гледам нещо друго. От Керим съм се освободила, но от Мустафа - още не.
Отрицателните герои са нещо относително според мен. Защото всеки човек е в много връзки - веднъж той е лош, но в същото време и на него му причиняват или преди това са причинили лошо. Не съм гледала изцяло ЗБ, но Бихтер ми се струва, че не беше само отрицателен образ. Тя беше и жертва на средата, в която живее. 

newsm10 newsm10 Истинско удоволствие ми доставяш, когато те чета! Благодаря ти Ваня!  bouquet  bouquet

# 453
Оф, бееееееееее. Няма начин да покажеш чувство, което ти е непознато, по убедителен начин на екрана. Съжалявам, но имитацията си личи. Хич не ми ги пробутвай тия. Нека аз да нямам понятие от чувството "завист", примерно, и да ти го предам убедително на екрана. Еми няма да се получи, колкото и да гримаснича. Ще предам наблюдението си върху хора, изпитали завист, но то няма да може да убеди зрителя. Трябва да познавам, да съм разбрала усещането, което предизвиква завистта, за да го предам. Може да ме сметнете за отвеяна и даже луда, но аз разчитам на очите при четенето на емоции. Умея да чета емоциите по очите. Когато една емоция не стигне до тях, за мен тя е фалшива и неубедително предадена. Това важи най-вече за актьротите. Актьорът трябва да умее да предава емоциите, които е длъжен да покаже на екрана в определен момент, чрез очите си. Всички, които сме признали за велика актьори, са имали това умение. Останалите са марионетки, маркиращи чувства, но ние сме разбрали, че това е пунтаж. Аз не казвам, че актьорът непременно трябва да е завистник, за да успее да предаде завистта. Но той първо трябва да има сетива, за да разпознае това чувство у другите, и второ, трябва да успее да го съпреживее, за да го разбере и предаде УБЕДИТЕЛНО. Т.е., той трябва да усети това чувство. Което не значи, че ще го изпита в живота си спрямо някого. Всичко това актьорът прави в ума си. Когато има Божия дар да го покаже чрез лицето и тялото си, нещата се получават. Основното, което се изисква, за да бъдеш убедителен на екран е разбирането на човешките емоции. Което обикновено изисква голяма чувствителност. А чувствителността вече е качество на самия актьор. И то задължително качество, за да успее да разбере своя герой, да го анализира като поведение и да да го покаже на зрителя.

# 454
  • Пловдив

За мен истината която търсим около Енгин, е и се доказва и покрива с думата талант. Характер е друго....Той вече се оформя от средата и събитията които съпътстват определения човек.
Ето: "Талантът е умение и възможност за постигане на високи резултати в някаква област на човешката дейност. Физиологическите особености на отделния човек и усилията му да развие тези природни дадености го отличават от другите и е предпоставка да бъде забележителна личност на своето време и в дадената област."

Справка:
http://bg.wiktionary.org/wiki/%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%82

# 455
Ето например Джoни Деп игражда много фантастични образи и го прави перфектно Но някакси няма как да има опит от реала. Всичко е до талант и въображение.

Ако на някого се наложи да изиграе извънземен, не знам как точно би могъл да го съпреживее.  Joy Joy Joy Joy

Дейзи, няма как да съпреживееш извънземен, по простата причина, че никой не е срещал и познавал такъв. ВСИЧКИ извънземни, които сме гледали на екрана са носители на ЧОВЕШКИ, ЗЕМНИ емоции. Аз дори не знам може ли да се говори за емоции на извънземни. Simple Smile)) Ами ако те нямат такива? Какво тогава ще съпреживяваш? Simple Smile)))

Последна редакция: сб, 16 фев 2013, 14:24 от marytza

# 456

За мен истината която търсим около Енгин, е и се доказва и покрива с думата талант. Характер е друго....Той вече се оформя от средата и събитията които съпътстват определения човек.
Ето: "Талантът е умение и възможност за постигане на високи резултати в някаква област на човешката дейност. Физиологическите особености на отделния човек и усилията му да развие тези природни дадености го отличават от другите и е предпоставка да бъде забележителна личност на своето време и в дадената област."

Справка:
http://bg.wiktionary.org/wiki/%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%82

Абсолютно съм съгласна. Simple Smile)) Въпросът е в това, че актьорската професия изисква специфичен талант - талантът да разчиташ и предаваш човешките емоции. Е, Бог е дарил Енгин Акюрек с този талант. И то в извънмерно количество. Simple Smile))

# 457
Боже, какви красоти има по прекрасната ни планета!...

Скрит текст:

Къде ли се намира това чудо на природата?... Красота!

Аха!... в Китай -  Китайското чудо Данксия (Chinese miracle Danxia).

# 458
Също нe мога да се съглася, че Берен не е изпитвала страст в живота. Това, че не може да я изиграе убедително е друго. В живота, тя споделя тази страст със своя любим , а в сериала с актьор, към който няма чувства, има много камери , екип, режисьори, осветители и тн. Тези сцени са много трудни за снимане, може би най-трудните.  И не всеки актьор успява да се отпусне и да изиграе всичко убедително . Но това не значи, че не не е изпитвал страст към любимия си човек.

# 459
Мило! Simple Smile) "Колко мило, колко сладко е при мама и при татко!"... Simple Smile

# 460
Също нe мога да се съглася, че Берен не е изпитвала страст в живота. Това, че не може да я изиграе убедително е друго. В живота, тя споделя тази страст със своя любим , а в сериала с актьор, към който няма чувства, има много камери , екип, режисьори, осветители и тн. Тези сцени са много трудни за снимане, може би най-трудните.  И не всеки актьор успява да се отпусне и да изиграе всичко убедително . Но това не значи, че не не е изпитвал страст към любимия си човек.

Може да е изпитвала, но на екран не и се получава. Каква е причината, няма да гадая. За мен тя страст до сега не е показала.
Освен това, всички гореизброени условия ги има и при работата на "Ассссие" и Енгин Акюрек. Да не мислиш, че те са изпитвали точно тези чувства един към друг, та така ни разтърсват от екрана? Не са. Предполагам, че с нея, както и с останалите актьори от екипа, Енгин е в напълно приятелски отношения. Личи от снимките извън кадър. Но на екран ни взривяват с емоция. Енгин (Булут) я ненавижда (страстно ненавижда Simple Smile)), тя го желае (страстно... пак... Simple Smile)) И аз им вярвам като на Асие и Мустафа Булут. Това е така  - между тях наистина прехвърчат искри, като при сблъсъка на два кремъка. Пожарът се разрази после в сценария... всичко е адски убедително... въпреки липсата на такива чувства между актьорите, наличието на камери, осветители, режисьори и една камара народ...

Ще добавя за последно: Когато не искаш да направиш нещо, намираш причина, когато искаш да го направиш, намираш начин. Няма какво повече да коментираме, мисля.

Последна редакция: сб, 16 фев 2013, 14:48 от marytza

# 461

Дейзи, няма как да съпреживееш извънземен, по простата причина, че никой не е срещал и познавал такъв. ВСИЧКИ извънземни, които сме гледали на екрана са носители на ЧОВЕШКИ, ЗЕМНИ емоции. Аз дори не знам може ли да се говори за емоции на извънземни. Simple Smile)) Ами ако те нямат такива? Какво тогава ще съпреживяваш? Simple Smile)))

Маричке
, това с извънземните е много спорна тема, има много хора, които твърдят, че са срещали. , даже си има цяла телевизия в Америка UFO program. Хора споделят, за отвличания от извънземни, поставят ги под хипноза , за да разберат какво са преживяли и тн. Учени се изказват, абе въобще не се знае кога ще можем и това да съпреживеем.  Mr. Green Mr. Green

# 462

Може да е изпитвала, но на екран не и се получава. Каква е причината, няма да гадая. За мен тя страст до сега не е показала.

Съгласна съм, че на екран не е показала, но дано в живота да я е изпитала.  Simple Smile Simple Smile

# 463
Спорна, безспорна... абстракция. Ние говорим за конкретни изпълнители, роли, персонажи, изразяване. Аз съм на мнение, че "Асие" и "Булут" го могат, защото имат таланта и желанието да го покажат. А какво включва талантът.... това вече е много спорна тема. Моето мнение го изказах многократно - изисква се чувствителност, интелигентност, разбиране, способност да съпреживяваш и способност (нека да добавя - и желание) да предадеш емоциите чрез лице и тяло.

Елементарно като сцена... и все пак... колко много казва с очи Енгин/Керим...

# 464
  • Пловдив

Дейзи, много обичам и уважавам Берен като актриса. Възможно е да не е изпитвала страст. На такива жени им казват "студени - фригидни". Тя може да не е такава, но може и да е. Факта, че е изоставяна от толкова мъже /което си е абсолютно нейно право на избор/ в личен план ме кара да си мисля - може да има нещо такова. Това се лекува....Не искам да вменявам нищо към личните и качества - но в страстните сцени и целувките е слаба....В новия и сериал - направо съм разочарована. То това зависи и от партньора - актьор. Ако поеме половината страст - няма да е толкова очевадно - целувки като допир ....Омръзна ми да пиша, че нямат химия...Мъжете там не могат ли да се целуват като хората - да им повярваме....Щом зрителят не е повярвал - слаба игра....А иначе Берен си е перфектна в показването на абсолютно всички други състояния на героините си. Пак казвам - харесвам играта на Берен. Гледала съм я във всичките и превъплъщения. Така както и всичко на Енгин. Те са ми любимци.

Последна редакция: сб, 16 фев 2013, 14:59 от mariana51

Общи условия

Активация на акаунт