Как приемате отношението на лекарите към проблемите на осиновените деца!

• 3 853
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
  • София
mama Merita, аз също не съм юрист, но съм прегледала всички документи от съдебното дело и мога да  споделя личен опит - моето дело беше в СГС и там ми разрешиха да прочета всичко и да си водя записки - нямах право на ксерокопия, защото такава била практиката там. Във всеки съд е различно, някъде искат молба, за да ти направят копие на документите или просто, за да ти разрешат да копираш сама това, което те интересува. По отношение на информацията - в социалния доклад за моето дете нямаше НИЩО за здравословното му състояние, просто защото след като е изведена с полицейска закрила никой повече не се е поинтересувал от нея. Имаше резултати от изследване за СПИН, сифилис и за разни гадинки, нищо повече. При деца, които от бебета са в институция се надявам, че имат здравен картон с всички преминали заболявания. На моята красавица здравният картон ми го дадоха от дома, но в него нямаше почти нищо. Социалният доклад ми беше полезен от гледна точка на това да разбера как се е развивала, докато е била в институциите, а в делото намерих родословната таблица - баби, дядовци, братя и сестри на майката и т. н При почти 70 документа към делото със сигурност ще откриеш неща, които биха били полезни, даже и да не касаят здравната история на детето.  Simple Smile

# 16
Благодаря Alleks, ще трябва сама да поискам да ми дадат делото за да преценя какво за мен е важно в него.

# 17
Аз съм осиновена през 70-те, нямам никаква здравна и генетична история и на всеки преглед ми се налага да го обяснявам. Не мисля, че някой се държи различно обаче. В БГ ми се е случвало да се стреснат, когато им го кажа. В Австралия са по-подготвени, като че ли, макар че тук повечето осиновени имат някаква история.
Нормално е лекар да пита за наследствени заболявания, когато не може да получи информация е редно да я набави по друг начин.
Ако лекарят не ви допада - сменете го. Не се тормозете за "хипотетичните" болести, които детето може да е наследило, защото и биологичните деца могат да се разболеят. Ако има проблем с много неизвестни, лекарят е длъжен да положи старание да открие причината, ако той не го прави, сменяте лекаря.

# 18
  • София
Ще ви разкажа за най-потресаващата реакция на доктор по темата. Дъщеря ми беше на 1г и 3 мес когато я заведохме на ортопед, крачетата и бяха в тази форма () и аз се притеснявах да няма някакъв проблем. Четейки по форумите, се спрях на д-р Драганов от ВМА. С влизането при него изложих страховете си, информирах го че от 3 месеца сме осиновили детето и т.н. Той каза - дават ви такива хубави деца, а вие ги сговнявате! Направо онемях  Shocked. Той продължи - ето до мен е АГ кабинет, само да видите колко девойки на 14-15 години и по-малки, осиновени, идват за аборт. Това е защото вие сговнявате децата.
Веднъж като гледах как мъжът ми глези малката на шега му казах да не я сговнява  Simple Smile, а той вика - не ми напомняй, защото още съжалявам, че си прибрах ръката в джоба  Mr. Green

# 19
Kari-em, благодаря , че сте разбрали темата ! Хубаво е, че мъжа Ви е бил на тази среща , защото не мога да се сетя колко арогантно би се държал само във ваше присъствие този "доктор" Драганов.   Дано поне е помогнал на момиченцето Ви!

# 20
  • София
Kari-em, благодаря , че сте разбрали темата ! Хубаво е, че мъжа Ви е бил на тази среща , защото не мога да се сетя колко арогантно би се държал само във ваше присъствие този "доктор" Драганов.   Дано поне е помогнал на момиченцето Ви!
mama merita, не се наложи да ни помага доктора, с времето крачетата и се изправиха, което в интерес на истината д-ра беше предвидил  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт