146 Американски Терминаторки чакат рилийза на новата, дебъгната версия на вида!

• 33 369
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Не, нямах предвид че има разлики в закона. Имах предвид разлики в crash tests results.

Аз на бустера на разчитам, за да го предпази в случай на сблъсък (не дай си боже!). Идеята, до колкото аз я схващам, е, че коланът така им идва правилно през торсото, както трябва да идва на възрастен. Ако не са повдигнати е по вероятно да ги удуши или да се измъкнат при сблъсък и тогава няма файда от колана.

Агент, ако си чела нещо различно - ще се радвам да пуснеш.

# 616
  • WA, USA
А има и бустери които са с пет точково закопчаване и висок гръб, като седалка са, и смея да твърдя че са по удобни от обикновена седалка на кола, в която моето дете се губи. Иво е с такъв и му е много удобен като заспи и главата му не се мятка на всички посоки.

# 617
Излизам и нямам време да поровя за доказатествен материал, но знам, че дадени модели коли имат различни позиции на стандартните колани, което помага за правилното им ползване...

Помня, че като бяха по-малки имаше разлики в изискванията на различните авиокомпании как да са закопчани в скута ми и няколко пъти доста кисело съм спорила със стюардесите...

Това със разликите за училищните автобуси ме изненада! Как е при останалите?
(ще питам как е тук)

# 618
Бенс, ако те притеснява, говори с майката; малко е деликатна ситуацията - може би можеш да и предложиш столче за детето (под предтекст да завържиш разговора), защото с директни поучения ефектът от разговора със сигурност ще е нулев.

Иначе за репортване ми се вижда крайно; поставете се на мястото на тази жена - някой иска ли да получи визита от полицията, защото гражданинът Х бил решил, че не си гледате детето, както пише в книгите?

Междувпрочем, имам една приятелка, много интелигентно момиче, прекрасна майка и страхотен човек. Един път я видях, че превозва бебето си на предната седалка до нея; да в столче, но бебето не беше закопчано, защото беше твърде дебело облечено. Опасно. Не я репортнах на 911  Grinning, защото смятам, че не ми е в призванието да спасявам света; цъкнах удивено по повод ситуацията, тя каза, че знае колко не е добре и с това приключихме разговора.

Последна редакция: пт, 22 мар 2013, 16:05 от Лeни

# 619
  • WA, USA
http://www.safercar.gov/parents/RightSeat.htm

точно от твоя линк Агент - информация за карсийтс, инсталации, бустери и прочие.

Кар краш тестовете се правят с манекени на възрастни хора, eто малко филмчета за тестове с деца -

http://www.youtube.com/watch?v=AjKeq2p8kRY

http://www.youtube.com/watch?v=V2kO8AxKbrM

и разликата между свободно стоене с колан и седалка за деца.

# 620
  • Boston, MA
О, снощи се изключих и не съм видяла разговора. Коланите отзад ми се регулират на височина и не им минават през вратлетата. Бустерите ги изхвърлих като много неудобни просто защото моите деца се качват в колата предимно уикенда (всичко наоколо ни е на пеш разстояние), спят понякога и се ръбят в тях.

А бях толкова остра (извинявай, Бенс), защото си спомням как на моя приятелка идваха социалните да проверяват защо са извадили детето от училище, за да отиде в родителите си в чужбина, а детето винаги е било отличничка, сега учи в Бостън Латин, една от най-добрите гимназии с изпит, може би в страната. Просто е много трудно винаги да предвидим всички обстоятелства, в които родителят е поставен, та извън открито насилие не бих се месила. 

# 621
без колани в скул бъс-а..моите деца пътуват по 2 часа на ден така,по магистрала вкл, историите кой лазил под седалката защото бил спайдермен и кой седи на пътеката на пода,за да му е по-лесно да реди легос са безкрайни и не за деликатната аудитория тук..
*
И аз кът' Цонна по на Бенсън чуденинката..
*
аз возя 3 деца в хонда акорд- #2 в бусър с колан,#3 в голям бустърс,#1 между тях на възглавница с колан или отпред инцидентно.Случвало се е и без за големите ; само преди 3 седмици пукнах гума и се наложи да натоваря 4 съученички на Ния (9-10г)и Ния в акорда за 10 мили Sick  Аджъстърите за колани не работят,според моя опит и ги подарих.

Последна редакция: пт, 22 мар 2013, 16:28 от anette1104

# 622
  • САЩ
Добре е първо да се погледне какви са изискванията за кар сиит в конкретния щат преди да се правят изводи дали хората си возят детето правилно. Ето тук например има инфо по щати http://www.edgarsnyder.com/car-accident/car-seat-laws/index.html

Изненадах се например че за ФЛ децата само до 3 години трябва да са в седалка. От там нагоре до 15 може само с колан. Моето е на 6 и се вози в бустър с колана от колата.

Отделно за себе си знам че не бих направила забележка на никой. Може да си помисля нещо си, но не бих казала директно. Всеки си има глава на раменете да мисли. Ако човека ми е близък бих питала защо така е решил и коментирала, ама пак само до там.

# 623
Подсетихте ме, че в едно такси бях видяла едно като седалка, която пада от задната седалка и си имаше 5 пойнт харнес на нея. Супер удобно според мен, особено за таксита, да де бяха всичките с такива!

Хитруша, права си за разликите, но предполагам Бенс си знае изискванията за нейния щат. Само се чудя, ако децата са с такива колани като на Бубка - може ли да се види отдалеч? Бубка, това предпазва ли те от глоби за нямане на бустер, предполагам си проучила?

Аз също не бих викала полиция, защото веднъж спрат ли колата не се знае какво още могат да намерят (без джъджмътн, ама хората са различни).

Това ме подсеща също така да ви кажа, че разбрах за няколко случая, в различни щати, при които социалните са били уведомени за ко-слиипинг (най-вероятно от педиатъра). Та да го имате предвид, ако някой се итнересува, ще пиша за кои точно щати става въпрос.

# 624
  • WA, USA
Това ме подсеща също така да ви кажа, че разбрах за няколко случая, в различни щати, при които социалните са били уведомени за ко-слиипинг (най-вероятно от педиатъра). Та да го имате предвид, ако някой се итнересува, ще пиша за кои точно щати става въпрос.

както и за непоставяне на ваксини по имунизационен паспорт, хоумбърт или пък оспорване на процедури по време на раждането - за моя любим South Jersey става въпрос Crazy

и не че нещо правят, идват, говорят, извиняват се и си тръгват, но ако се случи на мен ще ми очерни досието, че работя с деца и всеки бекграунд към CPS ще ми излиза с наличното разследване, освен ако специално не подам молба в писмен вид да ми го изтрият от досието.

# 625
Благодаря за отговорите!  bouquet
Първоначалната ми реакция беше нищо да ме казвам, но вместо да забравя ме човърка все повече. Може би защото всеки ден ставам свидетел на какви ли не нарушения на правилника. Чудя се по-скоро на тях как/какво да им кажа(в никакъв случай не искам да ги поучавам) или на учителката да им говори в клас по темата, нещо такова. Полиция не бих намесила за момента. Офф, някой вместо мен иска ли да им каже. Mr. Green

+++
Веднъж съм се возила на училищен автобус и имаше колани.

В New Hampshire коланите не са задължителни, но за три години там не забелязах някой да не ги използва.

С интерес чета мненията ви, мерси отново.

Последна редакция: сб, 23 мар 2013, 03:11 от benson10

# 626
  • САЩ
Какво ще рече ко-слиипинг? Брат и сестра спят в една стая ли?  newsm78 Ако е това, оффф аман. Ние с брат ми спахме в една стая дооо, абе докато аз се омъжих  Mr. Green За мен не беше проблем, ама сега се чудя да не би той нещо да се е "осакатил психически" та затова да не се жени още  Thinking

# 627
Hitrusha, не, означава да вземаш бебето при теб на голямото легло през нощта и да заспивате там, например докато кърмиш, и след това не го връщаш в креватчето.

За другото - няма да се учудя и за това да има закони, но не съм запозната.

# 628
  • WA, USA
Кослийпинг е когато ти спиш с децата си в едно легло. Ние сме за оплакване в това отношение - и двете не могат да се разделят с нас Laughing как някой не ни е изтропал още не знам. Или пък че ме виждат гола като се къпя, това направо на секшуъл абюз отива Whistling

наскоро ми доведоха един сладур за евалюейшън, че учителката му се притеснила когато й казал че я харесва и искал да прави секс с нея - на 5 години беше младежа и от паника никой не се сетил да го пита какво е това секс и как се прави секс Shocked поиграхме си малко и си отиде по живо по здраво.
Струва ми се че много разчитаме на органите тук, забравихме какво е нормален човешки разговор, пък дори и до спор да се стигне, пак ми се струва че е по-добре от 911 за всяко нещо дето е извън норма.

# 629
Естествено, че знам за нашият щат правилника, за това е цялата ми драма.  
Пука ми за децата, а не това че родителите са в нарушение, ако разбирате какво искам да кажа.

Руми, Laughing. И моето не мога да го изкарам от банята, като е болен спя с него..голяма глупост за кослийпинг. По хотели пък спим всички заедно.

Общи условия

Активация на акаунт