146 Американски Терминаторки чакат рилийза на новата, дебъгната версия на вида!

• 33 363
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Семена за кълдъръмче има и в Уолмарт за скромните $1.28. Продават го и като вкоренено растение в Ловс анд Хомдепот.
При нас здравец не вирее, както и някой цветя виреят зимата, а лятото сдават багажа.
За рози препоръчвам този сайт : http://www.davidaustinroses.com/american/advanced.asp имат наистина уникални неща.

# 646
Момичета, някой заквасва ли си кисело мляко? Замислям се да купим машина за йогурт, не мога да го понасям този американския, дето има сладък вкус. Какви прясни млека използвате? А българско кисело мляко може ли да се купи тук? Малката пиеше страшно много айриан в България, пробвах да й направя тук, но не ще да го близне.

# 647
Джейн, от годни не купувам тукашното безхарактерно кисело мляко. Че то даже не е и кисело мляко. Йогурт му е името и много си му подхожда.

Ползвам машина на YoLife, защото е с висок капак и мога да завра под него 4 литров стъклен буркан, който купих от Уолмарт. Слагам един галон 50/50 и един галон пълномаслено мляко на Хърайзън. Закваската е Natren Probiotic yogurt starter, по една лъжичка на литър => 4 ч. л. на буркан.

# 648
  • WA, USA
Аз квася в буркани директно от години. Прясното мляко е органик. Спестява ми много пари и вкусът е като старото мляко на село което помня.

Калдърмчета и аз предпочитам да садя готови направо. Тук ги има и в хранителните ни магазини когато дойде сезона. Иначе от семена като сея трябва да ги разреждам и ми е много работа.

# 649
Джейн, какво мляко си пробвала дето има сладък вкус? Има много хубави млека, но трябва пробване да видите на вас точно какво ще ви допадне. На мен примерно много от млеката в БГ са ми гадни (особено На Баба), та зависи какво точно търсите. Chobani е хубаво мляко. Mountain High прилича на българските. И Kalona е хубаво. Ние лично харесваме едно European Style Yogurt от Trader Joe's, но то е много течно и киселее и сигурно няма да допадне на някой, който търси мляко "като българското." И лична препоръка - каквото и да изберете, не купувайте low fat или fat free.

# 650
Фея, а тази закваска от къде?

С мм спорихме онзи ден, беше купил лоу фат прясно мляко. Накрая кандиса да купуваме нормално, макар че аргументите ми много издишаха, ама като не бях подготвена Simple Smile

Зоуи, то на баба си е йогурт ако питаш мен. И аз не го харесвам. А тукашни млека съм опитала две до сега, но не помня фирмите - бяха ми блудкави, сладникави...

Мисля утре да си купя машина за йогурт, ще видим колко багаж ще имаме, че нали още сме без кола. Нямам желание да завивам в одеала, пък и никога не съм го правила.

В какви буркани може/ не може да се съхранява млякото?

# 651
Зоуи, явно сте експериментирали по-дълго от нас. Аз загубих търпение някъде на третата година. Единственото кисело мляко, което ни харесваше, намирахме в Хол Фуудс. Само дето беше към $5 за около 200 гр., а ние омитаме по 4 кг седмично. През лятото и повече.

"Чобани" стана популярно около Олимпиадата. Пробвах го заради рекламите. Сухо ми се видя. И децата не го харесаха. Трябваше да го изхвърля.

Джейн, директно от сайта на Натрен го взимам. Имай предвид, че го пращат от СА, така че отнема около седмица, докато стигне ПА.

# 652
http://www.amazon.com/s/?ie=UTF8&keywords=euro-cuisine+yogur … d_sl_9o9p9ci95n_b

Ето тази закваска ползвам и съм много доволна.

# 653
И аз давам един глас за Mountain High. Най доброто мляко, което съм опитвала в живота си. Аз обичам гъстички и затова не се наемам да квася, пък и много работа ми се вижда. Е, в Маунтина има малко пектин, ама не ми е болка за умиране. Това европейското от Трейдъра го пробвахме, ама то мнооого кисело, даже мислих, че е развалено. Други видове май не съм купувала, ама предполагам на какво приличат.

# 654
Erivan е като българско, кисело, със същата консистенция и е правено само от мляко и бактерии. Има и други такива, според района. Важното е да се четат етикетите, да се опитва и да се избягват масовите марки Yoplait, Danon, Stonyfield и прочие, които заемат 3/4 от щанда с кисело мляко. Има и artisan магазини, където, ако искаш да се разделиш с една добра сума, можеш да си купиш кисело мляко, което ще те накара да забравиш българското мляко завинаги. Simple Smile

Аз ям само plain Fage, което е сухо, много мазно и пухкаво и не е подходящо за хора, които търсят заместител на българското.

Подминавам всякакви обезмаслени продукти.

Последна редакция: нд, 24 мар 2013, 23:23 от Hear Again

# 655
 Когато правиш мляко с машинка не може ли да заквасваш с кисело мляко? задължително ли е с тази суха закваска? най-вкусното мляко което съм яла беше заквасено с кефир.

# 656
  • Под сянката на разлистените кактуси
Аз квася в крок-пота, много е лесно и удобно. Иначе имам машина, но с малки бурканчета и в нея правя само плодово.

# 657
Добро утро, цветарки. Много харесвам лавандула и розмарин...
Пишман цветарки  Mr. Green Идеята е супер, дали ще замирише на Южна Франция!?! Kажи как ги сееш, плс  Grinning

Всеки път се убеждавам, че всеки вилает е различен... при мен калдаръмче съм виждала само в скъп градински център, някакви безобразни пари за няколко коренчета, били внос! Но благодаря за инфото!

Момичета,...кисело мляко?
Най-най-най фантастичното американско мляко е канадско! Liberte! Като отидохме до Кебек ни сервират за закуска кисело мляко и плодове, a аз след първата лъжица го познах, смях! Келнерът силно се впечатли от изискания ми вкус, рече "мадам е connoisseur"  Mr. Green Ето за тази благина иде реч -  Our plain yogurt is just milk and good bacteria, nothing else. It reflects Liberté's unique savoir faire. No gelatin, additives or preservatives. Pure, simple,natural and good for you!:

От Трейдъра (Trader Joe's)- Трейдър Джо Органик Евро Стил, Трейдър Джо Органик Гръцки Стил и Трейдър Джо Органик Плейн - първите 2 - разкошни, особено първото, уникално вкусно и кисело БГ вкус, последното е ужасно, поне за мен - не е кисело, май че има пектин или каквото там му придава нехарактерната консистенция...
И естествено - Fage!
И естествено - кефири, ряженки, сметани, простокваши и подобни от руските магазини! Мммм! И пломбир!

Ето ти цяла 15 стр тема за киселото мляко по местните ширини:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=448580.0

PS Голямата кофичка (765 гр.) я изяждам преди да съм разтоварила покупките!!!
ММ квасеше, но не може да се доближи до Либертето...

Последна редакция: пн, 25 мар 2013, 04:41 от Agent Provocateur

# 658
Брей, Агент, ентусиазира ме, сега ще трябва да го намеря това мляко да го пробвам!

Аз също си квася и експериментирам с вида мляко и колко дълго го държа, колкото по-дълго, толкова по-кисело, но все пак не трябва да се прекалява. Simple Smile

# 659
Ето това купувам аз и е като в спомените ми Simple Smile

От WF, на тази компания: http://www.whitemountainfoods.com/YogurtProductPage.html

Общи условия

Активация на акаунт