Бременни майки в чужбина - тема 46

• 25 322
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
  • Paris, France
Дорис, добре дошла и леко бременеене!

Да махаш веднага лентичката с диетата - от тук нататък само здравословно хапване и не мисли прекалено много за килограмите! Wink

Много целувки от мен и слънчев ден на всички!  newsm08

# 241
fashionmama, благодаря Hug. Мдааа, ще трябва скоро да сменя лентичката, чакам само да отида на доктор, за да видя в коя точно гестационна седмица съм Simple Smile. За диети има време, сега ще се храня здравословно за бебчо, за да бъде едно здраво детенце baby_neutral

# 242
Добре дошли на новите момичета! Лека бременност и здрави бебчета на финала!

При мен нещата засега са спокойни, ама нещо взе да ме обвзема паниката и вече си събрах част от багажа за родилното.  Joy Малко рано, ама и с предите раждания чантата си чакаше прилежно още от 7ми месец.  Simple Smile

# 243
Здравейте и от мен момичета!Добре дошли на новите мамчета,лека и спокойна бременност ви пожелавам!

Мива,май вече всички сме с теб,дръж се,дано до утре да има развитие,че да избегнеш тая гадна процедура.Знам че ти е бая тежичко вече,ама не остана.Обаче ти след утре пак можеш да я откажеш,то 2 седмици от термина ти още не са минали,така че не се притеснявай.

The light,на теб още не ти ли е рано,аз защо така 16 съм запомнила незнам.Тебе поне няма да те мисля толкова много,нали си с момиче Wink.Маймунката май вече наистина си гушка бебока,някоя от мартенската нещо не знае ли за нея?

# 244
Vlastefan, ако сестрати си е плащала иншуранса, може да взима да. Но трябва да иска форма от мидуайфката (мисля че може да я изискаш след 28 седмица) MAT B1 се казва.. Изтегляш си maternity allowance от интернет, попълваш и им го пращаш заедно с мат б1... Но това всичко трябва да се направи в определен период , кога точно - пише в maternity allowance ..
Това важи ако сестрати е селф имплойд
За България не знам как стоят нещата
Май е това
Лек ден  Peace

Мерси диемди , утре ще пиша какво е станало

Последна редакция: пн, 04 мар 2013, 16:46 от MIVA06

# 245
Аз се завърнах от акушерка,всичко ми е наред и главата доста е слезнала. Там където отбелязват за нея ми е 2/5. Мива ти можеш ли да погледнеш ако не те затруднява твоите числа какви са? Акушерката каза,че мога да родя тази седмица,а можело и да пренося хаха,корема ми е малко над 39см,но акушерката каза,че много жени с големи кореми раждали малки бебета.
Властефан много зависи сестра ти с какъв статут е,има ли прекъсвания през този период и т.н. Дай малко инфо ако обичаш. За Бг майчинство нищо не знам.
Пиша от телефона и за сега спирам.

# 246
The light

36та ми пише 4/5
38- 3/5. 37см
38+6- 3/5 38см
И 40 пак 3/5 40см
Никъде нямам 2/5  newsm78

# 247
Оле Мива ти направо ме уби.Ами то значи само теменцето му е слезнало на твоя бебок  newsm78
И от тук си права извода,че моя момент скоро ще настъпи #Crazy Аз това 3/5 го прескокнах-в 36та бях 4/5 и сега в 38ма-2/5,а видимо корема ми е горе,аз си усещам бебето горе newsm78

Diemdi правилно си запомнила за 16ти ама ве4е не мога да ги контролирам тези кг и корема огромен,а и всичко съм изпрала и изгладила и се изнервям.А маймунката последно май прочетох във фейса,че е в болницата заради бъбрека,но от тогава няма инфо за нея.Нека да й стиснем палци всичко да е наред,че тя каквато е финничка... Sad

ДжейДжей много ранко с багажчето,с предишните като го стегна кога се появиха? Simple Smile

# 248
Здравейте и от мен!
Добре дошли на новите мами!Желая ви лека и спокойна бременност!
Властефан писах ти на лични, но и момичетата са ти обяснили вече  Wink Успех!

Днес на излизане от вкъщи видях midwife-ката ми от последните 2пъти.И тя ми вика,а още ли си с корем Simple Smile На ММ,нали ти казах какво да правиш,че да помогнеш бебето да излиза.А той-еми действам,тя вика-явно не е достатъчно!  Mr. Green Пожела ми леко раждане и каза,че другата сед се надява да ни посети с бебето вкъщи  Praynig
След като прочетох за membrane sweep се замислих,че  luvbed всъщност върши същата работа.Поне така си мисля и сега с мъжо се отдаваме на маратон  Mr. Green Той се престраши  newsm44 ,та надявам се да има ефект!
Мива,дано и при теб нещата да си тръгна от самосебе си!
The light, ти да не ни изпревариш?! Simple Smile Шегувам се,когато бебето си реши!Желая и на теб леко и безпроблемно раждане!
А за Маймунката няма новини и в мартенската тема.Надявам се,че вече се гушкат със здраво,хубаво бебче!

# 249
the light, и двамата се появиха 1 седмица преди термин.  Wink Дъщеря ми нормално, а синът ми - предизвикано, уж заради високо кръвно.

Стискам палци на всички чакащи! Скоро да се хвалите една след друга в темата.  Wink

# 250
Благодаря за отговорите. Имам още един въпрос Embarassed когато се върне в БГ необходимо ли е да си плаща здравни осигуровки за периода в който не е била в страната /но си ги е плащала в англ./

# 251
Здравейте момичета,

Вчера бяхме с моя мъж на консултация при една позната акушерка относно раждането и беше супер интересно. Отдели ни 3 часа и ни разказа супер подробно как се практикува във Финландия и освен това показа на мъжа ми различни начини и места да ме масажира и да ми помага по време на раждането. Също така ни показа две зони за масаж за след раждането, които спомагат лактацията.

Аз случайно се запознах с тази жена покрай работа, работя малко или много в сферата за здравеопазването. Тя е акушерка от 40 години и преди няколко години е създала нов "стол" за раждане, с който смятам да се пробвам да родя. Разказа ни подробно за ергономията при раждането, нагледно ни показа как ставите и костите се разместват и как в различните позиции които заемаш се разширява родилния канал. Беше супер супер интересно и за мен и за съпруга ми.

Не знам дали при вас повечето жени раждат на легло. Тук се практикува най вече легнало положение, но в момента правят клинични изследвания за този нов "стол" и до сега от 200 раждания, няма нито едно секцио и само 6 вакума. Поради ергономията на стола се улеснява целия родилен процес и позволява на майката да има повече контрол над тялото си.

Пращам ви линк на този нов стол да го видите ако ви е интересно.

http://www.relaxbirth.com/en

Хубав ден на всички мамчета Simple Smile Аз вече нямам търпение да раждам, толкова се ентусиазирах след вчера

# 252
Здравейте момичета Hug
  Добре дошли на новите бременелки и от мен Hug,здрави и сладки бебчета на всички.
Veni_vini много интересно при теб браво.
Кофеинче давайте смело Wink няма по-хубав и приятен начин за предизвикване на раждане Mr. Green
  И ние вчера ходихме на преглед,всичко е наред само че сестрата забравила да ми даде да разпиша нещо и сега ще чакам още една седмица резултатите от БХС Sad
И...май е момче но доктора не съвсем сигурен.Много хубаво се виждаше този път,направо си прилича на човек Joy
Хубав и слънчев ден от мен Hug

# 253
Ооо момичета трогнахте ме с вниманието си   bouquet Hug
Бях в болница 10 дни заради бъбрека пак и чак днес ме изписаха, малкия не иска и да помръдне, добре си му е вътре... Аз сигурно ще пренося така го усещам, та така че дълго време още ще бъда плътно на линия  Mr. Green

# 254
Маймунке ами ти имаш още доста време,като гледам лентичката,аз със синът ми като бях бременна нямаше индикаций за раждане,но ден преди термина  #Crazy изненада,ама аз много ходех,много ми тежеше,но сутрин и следобед излизах,и така,не исках да пренося,тя мойта лекарка казваше че вероятно две седмици ще пренося,а аз не издържах вече  Confused
В петък съм на преглед,много се надявам всичко да е наред,че да спирам тези гадни хапове,хич не ми се пият вече.
Вени,много добре че са ви обяснили и то така подробно,на мен много би ми било интересно,иначе тук също е на легло,но полуизправено,не ми беше изобщо удобно,като се замисля май,на стол би било по-добре,аз нямах сила да се изправя тогава,оххх нямам търпение да родя,а имам още доооста време,ама много ми е гадно бременна,и този корем доста е порастнал,и взе да ми пречи, Tired

Общи условия

Активация на акаунт