Бременни майки в чужбина - тема 46

• 25 400
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
  • E-CLM & CH-VD
Мива, честито!!!!  Hug Hug Hug Добре дошла и на малката госпожица!!

the light, сега за теб ще стискаме палци  Hug

Малечка Палечка, всяка болница си има протокол за ражданията и като отидеш следващия път, можеш да го поискаш  Peace, там си пише за всички процедури. Някои болници имат по няколко протокола в зависимост от вида раждане, който би искала - изцяло с лекарска намеса, с минимална или никаква освен в случай на усложнение. Щом тук в Испания има, значи и във Франция ще има.

За епидуралната поне тук слагат различни дози, обикновено дозират така, че да не се усещат болките, но да се усещат контракциите, за да е по-лесно раждането, а не само акушерката да следи по корема кога има контракция и съответно да дава указания.  Peace

Калалили, добре дошла (завърнала се) Simple Smile Hug

Ели 181288, линковете нещо не се отварят  Thinking, напиши моделите на количките, ако можеш.

# 361
Честито на мама MIVA доста дълго почака , но си заслужаваше  Hug  Ти преноси май точно 2 седмици , имаше ли мекониум във водите или някакви последствия от преносването ?

Veni_Vivi , не съм разглеждала мебелите на Мамас § Папас , гледала съм само количките им. Но съм почти сигурна , че цените във Финландия са доста завишени спрямо тези в Англия. Примерно при нас (Норвегия) всичко е минимум 3 пъти по-скъпо отколкото в Англия или Германия. Затова силно препоръчвам пазаруването онлайн. Вие поне сте в ЕС , та няма да ти се налага да плащаш мита и ДДС , както е при мен.

Можеш да разгледаш примерно този сайт : http://www.kiddies24.de/shop/en/Sleep-Relax/Beds:::1026_2063.html
От него си поръчах количката и стола за кола. Естония също ви е близо та може и там да разгледате , със сигурност ще има нещо което да ти хване окото . Защо не провериш дали не продават Мамас§Папас в Естония ?

Относно количката , ако си си купила типичната скандинавска количка тип танк си мисля , че за БГ ще ти трябва нещо лекичко , което да се сгъва лесно и да можеш да си го занесеш до самолета. Примерно нещо такова : http://www.mamasandpapas.com/range/sola/4928/  , като сме на вълна Мамас§Папас  Laughing
Има напълно легнало положение и е много лекичка , аз си я бях харесала също за лятото за БГ.

# 362
  • Монреал
Мива, честита ви рожбичка - да ви е жива и здрава и винаги да ви носи радост и гордост! Бързо възстановяване на теб!

# 363
  • Paris, France
MIVA06  Hug  Толкова се радвам за теб! Да ви е живо и здраво бебчето и да ви прави неземно щастливи! Simple Smile Да се готви the light, а ние вече почваме да тренираме със стиснати палци.

# 364
  • USA
МИва честито бебече! ДА е жива и здрава и много да ви радва!Бързо възстановяване и скоро да се приберете в къщи!
Вени моята количка също е с огромни гуми и ми свърши страхотна работа в БГ по кратерите.Количката щом се сгъва няма да е проблем за самолета.Вземат я като багаж,а бебето го сложи в кенгуруто за да ти е по-удобно ако си сама PeaceДруга количка все още не съм купила и май няма нужда поне според мен.Ти полети предполагам няма да сменяш така ,че няма да ти е проблем че не се свалят гумите.Ние купихме много хубаво легло втора ръка,което си беше като ново и съм много доволна.Замислете се и за такива покупки,защото наистина някой неща се ползват за много кратко и не си струва инвестирането на много пари. Peace

# 365
Честито на най-дълго чаканото бебоче в темата!Най-накрая!

The light,ти пък сега,недей така,тук съм си,само че сериозно обмислям да взема да се прекръстя на Мързелана парцаливова,такъв мързел ме е налегнал,а по принцип съм много дейна.Чета ви,но не пиша,няма какво,освен само да се оплача,спя много по малко,направо съм като парцал.Браво на мамите,които са с по едно,две дечица,аз само с един корем не се оправям,а вие как сте незнам!Никога,ама никога не съм си представяла,че е така!Да са живи и здрави пък ще издържим няма как.

На мамас и папас нещата са много качествени,но съм съгласна с маймунката,че името много надува цената!Вени,ти си ми била съгражданка!

За количките има цяла тема в На пазар,там четете мнения,аз количка няма да ползвам и не мога да дам мнение.

Упражненията на Кегел ги правя,ама все ги забравям,сега ще се опитам вече да съм по редовна,че малко остава.За йогата и аз така-знам че е хубаво,ама така и не се мобилизирах да отида!

# 366
Diemdi,след the light и канарска-маймунка ,сме ние двете Laughing,не ти остана много време за мързелуване,и аз немога да спя вечер ,но то е защото си мисля разни неща,но пък си наваксвам през деня.

Кофеинче,видяхте ме си онлайн ,бях те питала за кърменето,дали те вкарваха в тази стерилната стая за обучение или нещо друго?Ако имаш възможност,ще се радвам ако ми разкажеш.

# 367
Мива!!!Честито!Да ви е жива и здрава малката и много да ви радва! Желая ти бързо възстановяване и скорошно прибиране вкъщи!   bouquet
Хайде The light твой ред е!  Flowers Four Leaf Clover
Вени Mamas &Papas са доста популярна и уважавана марка в Англия.Хубави да им нещата,но и цените Simple Smile За мен е излишно да си купуваш 2колички.Какво те притеснява да пътувате с вашата си? Или пък,ако можеш да я продадеш после или да си я ползваш другите лета също-става.
 Аз правех упражненията на Кегел (не бях от най-стриктните,когато се сетя)и имам шевове,но ме посъветваха и сега да ги правя за по-бързо възстановяване на мускулите,така че със сигурност помагат Simple Smile За йогата приятелка прави и каза,че и помогнало много за дишането при раждането.Аз си купих диск и така си стои на бюрото  Embarassed
Извинявай Иве!Забравих!Не са ме водили в тази стая,бебка си засука добре от самото начало и аз им казвах,че сме ок.После вкъщи се оказа,ча кърмата ми не е слязла и тогава ми пратиха консултант по кърменето вкъщи!Много ми помогна,показа ми няколко пози за кърмене и стимулира гърдите да слезе по бързо кърмата.Беше петък и в понеделник щеше да дойде пак,но нещата се подредиха и не се наложи.
Да се отчета-днес бяхме на първа консултация!Всичко е наред,правиха кръвен тест на Емма,теглиха я и е качила 86гр! Което е супер,защото бебетата обикновено сваляли след раждането!
Да се похваля-влязох си в дънките-леко ме стягат в колана,но доста ми се е прибрал корема вече!

# 368
MIVA06 Честито и от мен. Пожелавам ти да сте многоо многоо здрави и игриви и бързо възстановяване smile3504

Аз днес официално съобщих в работа и ми съобщиха официалните дати на майчинството и за пореден път се присетих колко абсурдни хора са тия французи, хем уж много социална държава хем майчинството им някаква подигравка- 6 седмици преди раждането и после още 10... Тоест според тях аз трябва да си зарежа 2 месечно и половина бебе при някоя бавачка или ясла и да тръгна на работа... И явно така не подтикват особено кърменето.. После имаш право там и на друг вид отпуски, но самото майчинство си е 16 седмици.... Ненормална работа.
При вас по колко време е майчинството?

# 369
Браво,много бързо си си върнала формата,на всички това им пожелавам.Иве,абе няма то време,ама какво да направя признавам си без бой,незнам как ще я чистя тая къща,преди много обичах да готвя,сега хич не ми се занимава.За спането ми е странно как спите,ясно че всеки е различен,ама аз като се обърна на една страна той винаги си ме бута,сякаш тръпки ме побиват,такова едно никакво.Незнам много ми тежи този корем,по принцип по много ходя,еми не мога сега уморявам се,да не говорим че в магазина клякам и там оставам,мале срам голям,ами забравям че не мога да се изправя после.Касиерката днеска ме пита даже кога ми е термина,бая измъчен вид имам днес.И бебето даже не е седалищно,в някаква странна поза стои,някак на една страна,пак ми каза за скана,ако не се обърне май ще се ходи в болницата.

# 370
Diemdi,От сърце се смях с твоя пост  Joy,и мен бебо много ме рита като не му е удобно може би newsm78,но някак си се нагаждаме взаимно.За позата и моят юнак,май не се е обърнал още,напипвам странни гърбици от двете страни на пъпа си,а крака и ръце усещам навсякъде Joy.Утре съм на консултация ще видим как е застанал.Акушерката ми каза последният път ,че бебета се обръщали след 34 г.с.,така че Diemdi ,не бързай толкова за болницата.

Кофеинче,благодаря за отговора,надявам се и аз да се справя толкова добре като теб,и благородно ти завиждам ,че толкова бързо влезе във форма  bouquet.Надявам се да се оправи това лошо време ,и да се видим скоро Hug

# 371
  • E-CLM & CH-VD
После имаш право там и на друг вид отпуски, но самото майчинство си е 16 седмици.... Ненормална работа.
При вас по колко време е майчинството?

И в Испания е толкова.

# 372
При нас има 2 варианта за платено майчинство :

1. 10 месеца получаваш 100% от заплатата , която си получавал преди раждането
или
2. 12 месеца получаваш 80% от заплатата

Ако след връщане на работа продължаваш да кърмиш , работиш един час по-малко на ден от нормалното работно време , за да можеш примерно на обяд да се прибереш и да кърмиш детето.

# 373
Малко се престарах с хвалбата май Simple Smile Имам още 7 кг да свалям,просто се побрах в дънките   Mr. Green
Аз си мислех,че при нас е малко майчинството  #Crazy При вас направо е лудост! При нас е 9 месеца.
Момичета,още малко ви остава Simple Smile Диемди и на мен не ми се готвеше накрая,почивай си,прави си кефа Simple Smile отдели си време за себе си!

# 374
Момичета благодаря,че сте с мен и ме подкрепяте.Това ми дава сили и ме кара да се надъхвам хаха Ама шубето е голям страх. Simple Smile
Кофеин ти колко кг качи по време на бременността?За пръв път чувам толкова скорошно сваляне на кг?
Аз днес се престраших да се премеря и честно казано не се изненадах +30 EmbarassedСтарите дънки са ми 6ти номер и 8ми номер и едва ли ще се вкарам в тях преди 1та година.Като си гледам задника и бутовете Shocked-няма начин
Диемди радвам се,че се включи и си добре.За мързела не ми говори,че и аз меко казано се престарах да не правя нищо 9месеца.Готвенето и при мен е рядкост,все гледам нещо на бързо да сглобя или take away чиста работа Grinning За спането-спя си като пич независимо,че ставам по 20 пъти да пишкам.
Иве и на мен ми се появяват тези гърбици от началото на 9ия ама то това е бебето.
За Мамас и Папас и аз да се изкажа.По Коледа хванах оферти и накупих доста дрешки,чувалче за спане аксесоари за леглото примерно,където да стоят памперси и т.н.Мебелите наистина са им безбожно скъпи и както е казала Kalalily не си струва да се инвестират много пари ако няма да се ползва дълго време.

Общи условия

Активация на акаунт