Бременни майки в чужбина - тема 46

• 25 308
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
The_Sunrise, да ти е жив и здрав малкия Симеон! Hug

# 601
Sunrise браво ти си героиня  bouquet и аз съм ЗА нормалното раждане без упойки,но да видим на финала Simple Smile За теглото на бебето,четох че е нормално да губят до 10% от теглото си след раждането.Нямам опит все още с кърменето,но това което знам е ,че колкото по често бебето се слага на гърда (през 10-15 мин) толкова повече се стимулира кърмата,а цеденето да се прави по малко на по късен етап,за да не свиква с бутилката.Сигурна съм ,че всичко ще се нормализира,все още се нагаждате един с друг baby_neutral

Diemdi как се чувстваш? Някакви симптоми  baby_neutral Аз немога да спя вече ,много жестоко ме боли кръста като си легна,ставам по 5 пъти на нощ а се разхождам ooooh!

И да питам последно,това със жълтеницата на какво се дължи,защо някои бебета се раждат с нея,а други не,и може ли да се предотврати по някакъв начин newsm78

Лек ден от мен бременелки Hug

# 602
  • E-CLM & CH-VD
Сънрайз, честито!!!  Hug Не се притеснявай за спадането на теглото и жълтеницата, нормално е да загуби малко тегло след раждането, ще си го възстанови скоро  Hug И жълтеницата ще мине.

Ивели, ето малко инфо за най-важните неща за новороденото, има и за жълтеницата малко по-надолу.

# 603
  • И аз не знам къде
Честито на the light.  bouquet Да ти е жива и здрава принцесата със завидни размери и много да ви радва. Аз се включвам набързо да разкажа за моето голямо раждане.Честно казано очаквах по-лесничко да е  Blush и така да започваме. На 7 март забелязах  да ми пада така наречената тапа,но нищо друго.Мина си и 8 март,дойде 9,тогава забелязах още от това чудо тапа и към следобед започнаха леки болки.Така до вечерта,докато не станаха нетърпими болките и нямаше никакъв шанс за спане. Към 1 часа вдигнах мъжа и викам айде към болницата. Отидохме ние слушахаме,прегледахеме-3см. разкритие казаха че ако не е тая нощ ще е през деня и да отидем да се поразходим и след  час пак обратно при тях.(болките ужасни) Прегледаха ни след разходката(при което с мъжо придремвахме,докато чакахме  hahaha) и нищо същото положение -по желание да остана при тях или обратно вкъщи-еми у дома естесtвено. Така цял ден болки,дойде пак нощта  smile3533 пак не може да се спи,болиии ставам разхождам се на всяка контракция,плача от болка и се подготвих пак за болницата.Мъжо вика чакай поне сутринта,ама то трае ли се едвам до 5 сутринта и пак потеглихме.Слушаха ми пак тоновете прегледаха разкритието и мамка му пак 3 см  #2gunfire Пак разходка един час и пак да ни преглеждат,при което естествено същото разкритие и пак избора вкъщи,но този път успях да се измоля за едни свещички за успокоение на болката,но ми казаха вече да се върна при контракции на 5 мин. smile3555 Прибрах се и цял ден търпях болките като очаквам нощта(тогава са по-силни болките) и се моля да мога да поспа най-накрая.Още към 9 часа зачестехя контракциите,но после уредяха и реших да си лягаме. Мъжо заспа,аз пак като бяс хванала на всяка контракция ставам разхождам се,плача от болка,лягам пак,как ли не се обърнах в това легло,но полза няма.Към 2 часа пак вдигам мъжо и отново към болницата ooooh! Станах им редовна пациентка,имаше едни лелки там пациентки като ме видяха и "Ама ти още ли не си родила"  Joy За моя радост вече бях с 5 см разкритие  Praynig В една стая ни сложиха две легла и да поспим,но то ако можех и  у дома щях да поспа то боли. Хебамето беше много мила и ми даде от свещичките,които не ми помагат с обещание,че ако няма ефект ще има  инжекция  newsm68
След половин час мъчения извиках хебамето за инжекция,прегледа ме и ето 8 см разкритие,тъкмо да тръгваме за родилна и аз като започнах едно повръщане(ама само ме напъва,преди да тръгнем си върнах цялата вечеря) и сестрата вика ще дойда след малко отивам да видя др пациентка.Еми не знам колко се забави,но на ме ми стори час,понаредих я малко,но ми е простено с тея болки 3 дни.Най-накрая дойде и отидохме в родилна,биха ми инжекцията,почувствах се като пияна и болките намялаха и аз успях да заспа. smile3501 Моя мъж беше на един стол до мен и той положи глава до моята,сестрата влиза и ни гледа двамата къртим  hahaha вика доста сте изморени.И нали ми е за първи път напъва ме за голяма нужда и аз бягам до тоалетна Joy ама нищо,след малко пак да ходя и хебамето ме спря вика това е бебо.И така ми спука водите и родих своя Любомир.Мъжо беше до мен държеше ми ръчичка и даваше кураж  hug Не знам само дали скоро ще се съглася на друго бебоче  Sunglasses Леле позабравила съм се с писането.Е  Hug това е от мен отивам да си храня гладничето

# 604
1mimi, хубав разказ, но си се поизмъчила доста. Но болките се забравят и остават само хубавите спомени Hug. Доволна ли си иначе като цяло от докторите в Германия и от самото внимание, което ти отделиха по време на бременността и раждането ти? Защото и аз ще раждам тук. Благодаря ти предварително

# 605
Честито на мамчетата, които вече гушкат техните съкровища! Да са ви живи и здрави, много да ви радват и да слушкат  newsm51 . 1mimi бая зор си видяла... 3 дена ужас, но важен е крайният резултат . Моля се като ми дойде времето да раждам и аз по-бързичко да мине  Embarassed

# 606
  • Edinburgh-UK
zdraveita badeshi mami.ne sam se razpisvala ot mnogo vreme no ne mi ostava vreme malkiqt vse e bolen mykni bacilite ot qslata sega i az se razbolqh a pochti ne mi ostana.chestito na rodilite mami da sa im jivi i zdravi bebochite i mnogo da gi radvat!THE Sunrise i malkiqt beshe taka zaspivashe na gardata oshe e manichak i nqma sila da suchi no sled mesec she vidish kskav smokach she e ,kato zaspi go pobutvai po nosleto i ushichkite taka se probijdat .uspeh s karmeneto ti pojelavam.Diemdi pochti ne osrana,kak se chuvatash?az nqmam vreme da se zamislq za bebeto malkiqt ne me ostava za sekunda.izvinqvaite za latinicata no pisha ot telefona

# 607
  • И аз не знам къде
За отношението на докторите и вниманието нямам оплаквания,наистина ти обръщат внимание и полагат грижи да се чувстваш комфортно.От разказите на майки раждали в България се бях поуплашила,но каквото зависи от тях си го правят грижовно  Wink Дано по скоро забравя болките,че сега нещо с шева не ми е наред  ooooh! и вече съвсем се отказвам . То не стигаха тея болки,ами после 2 дни с постоянна температурата от гърдите,боли и шева,какво ли не преживява една майка-истински герои сме  Peace

# 608
Sunrise браво ти си героиня  bouquet и аз съм ЗА нормалното раждане без упойки,но да видим на финала Simple Smile За теглото на бебето,четох че е нормално да губят до 10% от теглото си след раждането.Нямам опит все още с кърменето,но това което знам е ,че колкото по често бебето се слага на гърда (през 10-15 мин) толкова повече се стимулира кърмата,а цеденето да се прави по малко на по късен етап,за да не свиква с бутилката.Сигурна съм ,че всичко ще се нормализира,все още се нагаждате един с друг baby_neutral

Diemdi как се чувстваш? Някакви симптоми  baby_neutral Аз немога да спя вече ,много жестоко ме боли кръста като си легна,ставам по 5 пъти на нощ а се разхождам ooooh!

И да питам последно,това със жълтеницата на какво се дължи,защо някои бебета се раждат с нея,а други не,и може ли да се предотврати по някакъв начин newsm78

Лек ден от мен бременелки Hug

За кърменето не мисля, че е много препоръчително да се слага през 10-15 мин да гърда, защото ако свикне така нощно време е някакъв ад (казвам от личен опит) ... Естествено е възможно да се храни и 1 час дори 2 часа, защото бебето се измаря, спира, почива си и след това пак засмуква.. Така постоянно си прави паузи..
Относно изцеждането е хубаво да се прави, за да не стават гърдите на буци и за да не доведе до мастит.. Без значение дали от рано се започне или от късно.. При всяка жена е различно.. Аз се изцеждам редовно, защото от тези буци и температура се вдига ...
Също така го и дохранвам защото кърмата ми явно не му стига вече, а на всяко хранене след като го накърмя изяжда още около 80 мл. АМ а сме само на 15 дни  Crazy ...

Жълтеничката идва след като се роди бебо, не с раждането.. Иии може и да има бебенце, които не са я карали, но аз още не съм чувала за такъв случай... Просто има бебенца, които я карат много по-леко от други.. Моя малкия я изкара тежко, пада билирубина и съответно го слагат да го пекът на едни сини лампи и за около 2-3 дни се вдига билирубина и бебо отново се чувства добре Simple Smile

# 609
Лунна Самодива,Канарска-Маймунка  благодаря за инфото

# 610
  • USA
Моето бебе нямаше жълтеница Peace Въпреки това си беше малък и поспалив и ако не му бутах цица в устата всеки път като се разплаче,едва ли щях да кърмя до годинката и кърмата ми щеше да е спряла,защото естествено,че с шише е по-лесно Rolling Eyes
За жълтеницата знам,че е по-силно изразена когато бебето и майката са с различни кръвни групи.Лекси е с моята кръвна група ,но не е това причината да няма.
Момичета като ви прочетох какви тежки раждания сте имали и косата ми настръхва.Дано се възстановите бързичко и забравите Hug

# 611
Ха-ха,Маймунке Вики май няма да е като теб,щом яде по много от сега и не му стига,ама нека така да е,нали са мъже!

Светле,точно днес си мислех за тебе,много дълго те няма вече,а и твоето време наближава Grinning.

Много гадни разкази за ражданията пишете тука,аз си се надъхвам,вие пък всяка с проблеми.А,ама сега ще видите априлки даже и няма да усетят че са родили Laughing.

А иначе как съм-една вечер седя будна,на другата спя като пън,уморена от предишната.Е така вчера бях пак като парцал,детето не се спира,не мога да заспя така,корема все различни форми приема.А като мърда толкова много през15 мин.тичам до тоалетна,да не говорим,че ми се налага понякога да заспивам седнала,защото иначе всичко ми се връща...За обръщането как се обръщам да кажа,не мога сама,много ми е трудно, хващам се за моя и се набирам,той горкия уж спи Embarassed.А бебетата уж не мърдали в 9тия,нали тясно им ставало,това обаче не се спира горкото.

Смятам от днес да увеличавам чая,почвам по 2 чаши дневно,и без това много тежко взе да ми става,е да излиза там вече,че от мисли кое как ще е главата ми гърми вече.

Иве,и мене вчера почна да ме наболява кръста,ама е търпимо,от това не се оплаквам,нямам търпение да идва и да заминава вече,опитвам да не ме е страх и чакам.Дрехите вече са готови,изгладени,къщата изчистихме,вече само чакаме.За жълтеница хич не се тревожа,всички я минават,някой не разбират,други пък ги пекат,както казва и маймунката,абе вярвяй на докторите че знаят какво правят и не се спичай,а се надъхвай!

# 612
За отношението на докторите и вниманието нямам оплаквания,наистина ти обръщат внимание и полагат грижи да се чувстваш комфортно.От разказите на майки раждали в България се бях поуплашила,но каквото зависи от тях си го правят грижовно  Wink Дано по скоро забравя болките,че сега нещо с шева не ми е наред  ooooh! и вече съвсем се отказвам . То не стигаха тея болки,ами после 2 дни с постоянна температурата от гърдите,боли и шева,какво ли не преживява една майка-истински герои сме  Peace
Бързо възстановяване ти желая и дано всичко да е наред Hug.

# 613
Здравейте момичета и честито от мен на всички родили мами Simple Smile Дано скоро всичко е добре и се нормализират нещата с кърменето и жълтениците.
Искам да кажа на всички родили мами, че са големи героини, на мен ми настръхват косите като чета за такива раждания по 3 дни...Силно се надявам моето раждане да мине бързо и лесно, ама ще видим накрая Grinning

Аз днес бях в болницата в която искам да раждам и говорих 2 часа с една от акушерките, зададох и милион въпроси и жената беше супер любезна и отзивчива. Да ви кажа радвам се че ще раждам тук, понеже всички са много внимателни и те изслушват какво искаш и ти отделят внимание. Аз понеже казах на моята докторка че много ме е страх от раждането и сега ме водят по специален случаи и ми отделят повече внимание, понеже едва ли не имам някакъв психичен проблем Laughing
Та сега ми пише в картона че имам страх от раждане и като започна да раждам ще ми отделят допълнитлено внимание. Надявам се всичко да мине наред и да бъда и аз майка героиня като Сънраиз, Канарска Маймуна, 1мими, и лайт Hug

Искам да попитам тези от вас които вече родиха и тези които имат бебчета, до кой месец пътувахте? Мен ме хващат лудите вече от това ужасно време и този уикенд заминавам за Германия да се видя малко с дружките и на едно моминско парти, но средата на април искам с ММ да отидем за 4 дни до Аликанте, че времето там е слънчево и топло. Тогава ще съм в 32 седмица и по принцип се чувствам много добре и не ме е страх да пътувам, но ММ постоянно мрънка ако станело нещо и се наложило да раждам в Испания Laughing А аз му се смея и му викам ми кво ще си имаме едно испанче тогава. Та така с мойте грижи.

Хубав ден на всички и много поздрави от Лапландия и белите мечки Laughing

# 614
the light, сънрайз Честито newsm51
Да са ви живи и здрави мъничетата и много много да ви слушкат и да ви радват.

Тук при мен е още почти зима егати писна ми. Като гледам в Бг колко е топло и много ме е яд  #Cussing out #2gunfire Трябва да си намеря място да живея, където има многооооо слънце, но не е страшна жега например около 20-25 градуса по-голямата част от годината  Grinning

Аз също като чета за премеждията ви при раждането и лошичко ми става, но то ако става на въпрос аз и без да чета ми е много странно/страшно все пак 1во детенце ще ми е това.

Общи условия

Активация на акаунт