МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 5

• 93 427
  • 763
  •   1
Отговори
# 540
Моя Мъж се оперира във Варна при д-р.  ТОШО ГАНЕВ
 http://infojoker.bg/cgi-bin/index.pl?_state=Info_free&dtype= … amp;cat=&sec=
При нас има подобрение.
 А на нас не ни изписаха никакви витамини след операцията.
Даже в клиниката когато  правихме ин-витрото , ни попитаха кой ни е оперирал,  и казаха , че много рядко имало такова подобрение. И поискаха данните на доктора.  
Диагноза :
1  Олигоастенотератозооспермия
неподвижни - 78%
активно подвижни - 6%
подвижни - 8%
Бавно подвижни - 8%

след операцията
2. тератозооспермия
неподвижни - 54%
активно подвижни - 22%
подвижни - 18%
Бавно подвижни - 6%
Но морфологията още куца

# 541
  • София
Билките,които ги дава Е.Миламов не са 2,а поне 22.Освен това дава и извлек от още под формата на капки.ММ е пил и Фертил айд и Прегникеър и билки,от всичките неща е подобрявал показателите,но след билките се случи забременяването,което разбира се е и в слвдствие на много други неща-МАКС ИМСИ и т.н.Всеки сам си преценява какво да прави и на кой да се довери.За тези,които искат координати на Е.Миланов тел.02/961 20 74

# 542
здравейте момичета,можете ли да ми кажете какво мислите за тази спермограма пражихме я вчера
 Материалът е: еякулат...V...;получен  чрез: мастурбация..V..;PESA, TESA ...друг метод..
                         урина.....;  отделен в лабораторията .....V.. донесен .........замразен..............

втечняване....15...(<60мин)             обща концентр-я на сперм...46....х106/мл(20х106/мл)
обем.....5,2.....(2-6мл)                      нормокин. сперматозоиди(А+Б)................61......(>50%)
вискозитет...0....(0,1,2,3)                 А) бързи линеарни постъпателни движения....55......%
рН...8.....(7,2-7,8)                             Б) бавни (ЛПД)......................................................6.....%
желатин........не..                              В) хипокинетични................................................5......%
цвят .........б.о...                                Г) акинетични......................................................33.......%
мирис......б.о....                                 концентр.(А+Б/мл)на сперм.....28.......х106(10х106/мл)
                                                          общ брой нормокин.сперм......145.......(20х106 в обема)
аглутинати......не.....тип...............
незрели кл.от сперматогенезата....
левкоцити............2-3...........(3-5/поле)
други..........................................

SWIM UP:                                                     Подвижност на сперматоз.в еякулата на:

-сперм.конц./мл ...27.....х106/мл.....                                                       
-нормокинет.сперм ...........х106...                                                         4-ти час........60........%
-% хиперактивирани  ..62...%.....                                                          6-ти час........22.........%

Биологична преживяемост на сперм.след SWIM UP на 24-ти час.......................10.........%

Морфология на сперматозоидите по критериите на Крюгер:

С нормална морфология........28..........бр.......14.......(>14%)
С анормална морфология......172.........бр......86.............%

С макроцефалия .............15....................бр          с микроцефалия...................-........бр
С двойни глави.................6.....................бр         с аморфни глави................26...........бр
С акрозомни дефекти.......25...................бр         с опашни дефекти.............13............бр
С вакуолизация.................6...................бр          с цитоплазматичен остатък.. …..37..бр
С  елонгирани глави.........25................бр           с шийни дефекти..........................21.......бр

# 543
  • В сърцето на любимия човек
Няма ли заключение на края на спермограмата?

Според мен е нормална, даже доста добра.
Не виждам тератозооспермален индекс, но предполагам, че е в нормата.

ПП: Сега видях, че преживяемостта след 24ч е малко ниска, по спомен от спермограмите на ММ от Щерев трябваше да е 50%, поправете ме , ако греша.

# 544
# 545
Здравейте момичета,
Аз съм Теди   bouquet!
С два спонтанни аборта съм и хиляди изследвания. Днес ни излезе поредната спермограма по Крюгер и MAR тест. Много ще се радвам на коментарите ви, защото чак утре след обяд ще се чуем с лекаря ни и до тогава  #Crazy .

Ето и резултатите:

Обща концентрация на сперматозоиди/1 мл/Total sperm count/1 ml/: 74,1 (20.106/ml)
Нормокинетични сперматозоиди (А+B)/normokinetic sperm cells/: 80 %(≥ 50%)
A. с бързи линеарни постъпателни движения (ЛПД) 41,3 %
B. с бавни ЛПД 38,7 %
Хипокинетични/hypokinetic/: 12,7 % акинетични/akinetic/: 7,3 %
концентрация нормокинетични сперм. (A+B) /1 мл/normokinetic sperm cells concentration/: 59,28 (10.106/ml)
Обща концентрация на нормокинетични сперм.: 154,128 (20.106/ml) в обема
/Total concentration of normokinetic sperm in the volume/
Заключение /Conclusion and recommendation/: Normozoospermia,
След селективна обработка:
След селективна обработка (DGC x106):
Сперматозоиди с нормокинеза след DGC ( ≥90%):
HBA (Sperm-Hyaluronan Binding Assay) (норма≥80%):
Биологична преживяемост/24ч. (норма ≥50%):
37ºС/5% СО2 : стайна tºС :
Оценка на морфологията по Kruger's strict criteria.
Нормални (%) : 6
Абнормални (%) : 94
Тератозооспермичен индекс (макс. стойност: 4.0) : 1,29
Деформационен индекс (макс. стойност: 3.0) : 1,21
Нормални : 12 - 6%
Аморфна глава : 188 - 94%
Шийни дефекти : 44 - 22%
Опашни дефекти : 4 - 2%
Цитоплазмен дефект : 6 - 3%
Заключение морфология: Вероятна оплодителна способност

Наличие на 26 % имун.реагирали сперматозоиди на изследван пациент.
Заключение/Conclusion: Суспектен имунологичен стерилите

Hug Благодаря,

# 546
  • Italia
А имате ли опит с ампулите L - arginina (на бълг. не ми е много ясно как се казват ).. Дали при лоша морфология могът да пооправят нещата. Този месец съм с доказана от тестове овулация...така че дано чудото да стане  Praynig Praynig

# 547
Аз давах на ММ доста неща. Всичко, което бях прочела по чуждите сайтове, а и по нашите за повлияване на морфологията. Л аргинин също приемаше. Няколко месеца след приема нямаше промяна. А някои от останалите показатели даже бяха малко занижени. Но при тази СГ въздържанието беше с един ден в повече - 4 дни. Може и това да оказва влияние. Ембриолозите ни казаха следващия път, когато дава материал за инсеминацията да направи американската схема. Така се вдигала бройката на бързоподвижните сперматозоиди.

# 548
  • Italia
. Ембриолозите ни казаха следващия път, когато дава материал за инсеминацията да направи американската схема. Така се вдигала бройката на бързоподвижните сперматозоиди.

А каква е тази схема  newsm78 newsm78

# 549
Пате, приема на добавки трябва да е минимум 4 месеци...за да се усети някаква промяна, толкова време горе-долу минава за образуването на нова сперма и за да може да се усети разликата.

Много е важно според мен, освен приема на добавки, при лоша морфология и фрагментация, да се съблюдава и начина на живот и да се проверят нивата на кръвната захар/аз ще си дудна за тях до последно, стига да мога да помогна на някого/ , както и да се проверят всякакви пикочо-полови инфекции. Защото начина да се увреди спермата не е само механичен- от варикоцеле, а от оксидативните и възпалителни процеси в организма.Накратко, свободните радикали, увреждат сперматозоидите, бактериите -също.

# 550
  • София
. Ембриолозите ни казаха следващия път, когато дава материал за инсеминацията да направи американската схема. Така се вдигала бройката на бързоподвижните сперматозоиди.

А каква е тази схема  newsm78 newsm78
5 дена изпразване, 2 дена въздържание и след това даване на материал.

# 551
 newsm03 Здравейте момичета! Искам да попитам ако някой е ползвал   пре сийд гел дали наистина увеличава подвижността на спермадозоидите, така поне пише. Четох тук там за него, но не ми стана съвсем ясно дали помага или не. 2-3% по Крюгер сме, бавноподвижни и ми се иска с нещо да ги забързам newsm68. Ползвали сме фертил айд, но без резултат, разни витамини и т.н. Ако някой знае нека сподели Grinning Успех и хубав ден на всички Hug

# 552
Няма как да се разбере като се използва дали се увеличава подвижността. Освен някой с такъв проблем  да се похвали със забременяване при употребата му.
Ние го използвахме мисля три месеца и не съм забременяла. Ако си го вземеш, слагай по малко, че много се хлъзга и малко усещането на мен не ми допада.

# 553
Мерси white duck  Hug Ще пробвам и ще споделя резултата. Пък дено да стане, че какво ли не съм пробвала вече.. newsm53

# 554
Значи след 24 часа преживяемостта трябва да е 50 процента? Confused

Имам и друго питане, към тези които са минали операция за подобряване и не само:
Скрит текст:
ако може на лс имал ли е мъжа ви проблем с ерекцията? И нещо правили ли сте по този повод?
Peace

Общи условия

Активация на акаунт