ОКТОМВРИйче иска да играе, а майка му за сън мечтае!

• 24 322
  • 730
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте!
Сутринта ходих да разказвам за Баба Марта в детската градина на Борис. Децата получиха от моите мартеници, пусках им клипче с песнички и мартенички. Правихме заедно една голяма мартеница, която окачиха на вратата, а накрая ядоха от домашните ми бисквити с шоколад. Бобо знаеше предварително сценария и само ме подканяше какво следва да направя. Хубаво си изкарахме. Цялата работа отне около 40 минути. През това време мъжът ми беше с Мина вкъщи. Връщам се и питам как са изкарали, а той - ами, тя иска само да я гушкам, дори чиниите не можах да си измия. Аааа, викам му, сега разбра ли защо всяка вечер се къпя в 22 ч. (понеже снощи ми направи такава забележка). Ха представи си сега, че и Борис си беше вкъщи, а ти трябваше да изчистиш, да изпереш и простреш, да сготвиш, да кърмиш и да извеждаш деца на разходка. Нашият си замълча и май скоро няма да ми прави тъпи бележки. А не е като да няма опит с деца. Даже доста добре се справя, но обикновено се концентрира само върху детето и нищо вкъщи друго не пипва, така че като се прибера е на вили и могили.  Оставяла съм го с Борис докато съм ходила в командировка за 3-4 дни, но детето беше вече над 2г. Беше разказал на всичките си колеги и приятели какви чудеса от храброст извършва да гледа сам детето, което през деня е на ясла. Съответно за чистене, пране, готвене и дума не може да става. А аз като бях с месеци сама с Бобо в България, бременна, ходеща на работа и с големия батко на главата ми, никой не ме попита как съм се оправяла. Даже като повдигнах въпроса, ми се каза, че реагирам прекалено емоционално и издребнявам. 
Така че, blasphemy, ситуацията ти ми е напълно позната. И аз като Деси и Миленита ще ти кажа, че макар и неприятно, това е нормално състояние на нещата при отглеждане на бебе без помощ. Обещавам ти, че ще мине.
Сега да кажа нещо за нощната пауза. При нас беше 4-5 часа преко сили - от 23.30 до 4.30. Започнах обаче да я разтеглям - лягане по-рано, като в момента вече е 22 ч. При размърдване, не я чакам да се събуди, а в просъница й тикам биберонката в устата. Ако плюе, повтарям процедурата. Обикновено се унася отново и откарва още 1-2 часа. Ако обаче номерът ми не мине, тогава я кърмя. Тази сутрин се размърда в 3.40, но с бибата спа до 6 ч., когато вече беше доста гладна, защото изкара 8 часа и повече без храна. Твърдо съм решена да изградим нощния режим, защото никак не ми звучи добре детето да пие мляко нощес до 2-3 години. Това значи аз да съм постоянно изцедена от безсъние, а и не съм убедена, че е добре за самото дете. Причината да не съм го направила досега е в кърменето - понеже не знам колко изяжда бебето и дали винаги има задоволителни количества кърма, си обещах докато е изключително кърмена, да не й отказвам мляко. Още повече, че то задоволява и жаждата й. Но почнем ли захранване със заместени дажби, съм категорична, че ще положа всички усилия да няма нощно хранене. Те и зъбки ще се появат, а нощните хранения са си предпоставка за кариеси.
После това ставане и лягане ми се струва излишна хамалогия. Ние си спим на спалнята двете и това е добре, както за спокойствието на бебето, така и за моето. В тази връзка, Азария, защо не опитате да спите с бебето, може да е по-спокойно и да не се буди така често, като е до мама.
Milenita, заедно с Хидрасека аз бих давала и пробиотик. На Борис му разтварях по една капсула Нормофлор в охладено мляко и бързо му минаваха тези стомашни неразположения. Сега гледам, че има вече и пробиотици за бебета, например Линекс Бебе.
И накрая да ви кажа какви я свършиха господа дипломатите по повод доставката на ваксина от БГ, която се оказа, че тук липсва. Колегата на мъжа ми вместо две дози, купил и донесъл само една, въпреки че му дадохме пари за две, написахме му на един лист и т.н. А какви еквилбристики е направил, не е истина. Вместо да иде в някоя по-заредена аптека, стигнал чак до склад за лекарства и дори връзки използвал. И сега хем работата наполовина свършена, хем пък ние се чувстваме ужасно кофти, че сме му създали такива главоболия. Аз често се шегувам с моя мъж, че досега няма случай да му поръчам да купи нещо и той да ми е донесъл това, което съм искала. Може да е малко по-различно, но същото никога. И пак се потвърдиха констатациите ми.

# 586
  • София
Marie Curie, ЧРД на патерица и от мен! Много усмивки и сбъднати желания!
Вчера се попилях, но бях заета. Mr. Green Бях си наумила, че ще правя мъфини и в събота си купих формички. И вчера следобяда, докато мъжа, добитъците и сина спяха, аз правих мъфини. Използвах рецептата на майонезения сладкиш, но без глазурата. Миналия път го правих с глазурата и ми беше доста сладък. А сега ги направих направо професионално - със силиконови формички, вътре с хартиени шарени кошнички, просто муцинка. Консумирам си ги блажено с кеф и гордост. Laughing
Вечерта половинката ме изкара да купуваме камера за наблюдение с нощен режим. Тва дете вече е като в Биг Брадър. Снощи готвим вечерта и надзираваме дребния как се върти като лалугер в леглото. Simple Smile
Май се очертава все пак да не пътувам. Миграционните власти ми късат нервите. В петъка ме записали за 08.03, мъжа ми пак да се обадел и да му кажели дали е разрешено временното пребиваване. В събота вечерта получавам писмо на хартия, изпратено в петък, с което ме уведомяват, че имам разрешение, но да съм отидела до сряда да го оформят.  Shocked Утре ще ходя и сигурно ще ми вземат задграничния паспорт и няма да мога да пътувам на 12.03, както ми беше билета. Явно ще стане ясно в последния момент. Confused
Сър Андрю пак се изрива, макар и да пие Фенистил. Странното е, че обривите като че ли изчезват, докато е навън. Или поне стават по-малко видими, след като го съблека, когато се приберем. Вече просто нямам идея от какво може да е. Имам съмнения, че може да е алергия към кравия белтък, но не знам как се изследва. От педиатърката особена мисъл не очаквам, тя ще си чака глистите.  ooooh!
Някой питаше за обръщането - обръща се и ръката му е отдолу. И след това си я вади. Засега обръщането е от гръб по корем, но не може да се върне и закъсва. И продължава да се занимава с това по цяла нощ. Нощес пак спа вързан с колана против колики.
blasphemy, споко, не си единствена пред изтрещяване. Нема се пуашиш. Mr. Green Гледам самичка сър Андрю, откак сме се прибрали от болницата, демек от 4тия или 5тия му ден. Съпружието се прибира обикновено около 20ч., нощните смени са мои. Жива съм още. За психично здрава не твърдя. Mr. Green
Майтапът настрана, но това, което можеш да направиш: пий по 4-5 капки от Вигантола на Кирил. Вит. Д много влияе върху настроенията, а все пак е зима още. Може също да си вземеш Селен на таблетки, виждала съм го на GNC, сигурно има и други производители. Той също има противостресов ефект. Ако си по-стресоустойчива, разбирай ревоустойчива, можеш да започнеш лекичко да го отучаваш от това разнасяне на ръце. Кърмата може да намалява и от физическата преумора. За себе си съм убедена, че това, че не го кърмих Андрей, се дължеше изцяло на стреса и физическата умора. Раждането в чужда държава и на чужд език, после грижите, без да има кой и за секунда да помогне, бяха много силни стресови фактори. Клише, но трябва да намериш начина да забавиш темпото, за да не превърнеш умората в център на вселената ти.  Hug

# 587
  • България/Германия
blasphemy Hug Бройте и мен към отбора на изтрещелите, каката още не ходи на градина (решихме да не я пускаме точно в най-вирусното време), не иска да спи на обяд, бебокът се храни нормално само когато е полузаспал, иначе се почва едно безконечно въртене, ритане, мятане на ръце  ooooh! И моята кърма намаля от нерви и притеснения, засега стига като количество, но ми отнема все повече време, докато изцедя достатъчно. И после дребният като започне да се мръщи и не иска да си пие млякото, направо издивявам. Вече сериозно се замислям за АМ, колкото и хубаво нещо да е кърмата, имам все пак още едно дете, за което почти не ми остава време Sad

милинка, какъв е този колан за колики?  Embarassed Дали може да се използва за бебе, неспокойно по време на хранене, което само маха с ръце, опитва се да хваща шишето и така се превъзбужда още повече?  Thinking

Деси, аз имам много шишета, защото съхранявам кърма в хладилника, но си мечтая за момента, когато ще ги махна всичките и ще ми се освободи място  Tired

# 588
  • София
Елфи, това е дълъг правоъгълник с велкро в двата края. Преди го имаше на сайта на Пакостник, сега не го намирам. Купувала съм го за 6-7 лв. от София. За колики не помогна, но го ползвам за усмирителна риза - обездвижвам ръцете, за да не се превърта и да спи нощно време и преди да не се чеше, докато бяха големите обриви.

# 589
elfie, опитай да повиваш ръцете по време на кърмене, може да се успокои.
Деси, малките шишета вършат работа само първите месеци. Предполагам, че ти имаш от големите - между 200 и 300 мл. Такива е добре да имаш за вода и АМ. Аз си държах едно шише с вода в чантата за излизане, а за вкъщи имах друго - за да не се налага при всяко излизане да слагам шишето в чантата, понеже имах случаи да забравя. Освен това на моите шишета впоследствие им махнах бибероните и им сложих преходни накрайници, при което ги ползвахме почти до 3 години. Бобо вкъщи пиеше от чашка, но при пътуване или излизане навън си носехме шишетата. Ако ходите на гости за по-дълго при роднини, не е лошо там детето да си има шишета, за да не ги вземаш всеки път, но това вслучай че го правите често. С други думи максимум 4 шишета вършат перфектна работа. Аз сега въобще не ползвам, но впоследствие ще карам с тези от баткото. Новите, дето ми ги подариха, ще ги запазя за някой бъдещ племенник.
милинка, да не би пък алергията да е от нещо, което имате вкъщи? В крайна сметка добитъците не са изключени като вероятност да са алерген, но има и други вероятности. Аз онзи ден измих банята с Мистър Пропър, след което устата ми изпръхна. За пръв път забелязвам такова нещо. Майка ми има доказана алергия към фугите на фаянса и теракота. Абе, шантава работа.
Мина от два часа спи, а исках да я нахраня и да излизаме.

# 590
  • София
Поли, четох какви ли не изследвания на тема "Домашни любимци и бебета".  newsm78 По време на бременността се изграждат антитела и вероятността да е алергия към тях е малка. Алергии към любимци най-често се появяват, когато се вземат след като детето стане на 1 годинка и нагоре. Имаме прахосмукачка-робот и минава сутрин и следобяд из целия апартамент, вкл. и под мебелите. Чаршафи пера през ден, дивана в хола го покрих с одела, които също пера през ден. Пода започнах да мия с препарат за бебешки играчки. Неговите дрехи пера отделно от нашите, с бебешки препарат. Храня го с хипоалергенно мляко. Водата е бебешка и преварена. Мия бутилките и принадлежностите с бебешки препарат. Нашите дрехи също се перат с Персил Сенситив. Все още гладя всичките му дрехи и постелно бельо. Дрехите му са само памук, имаше вълнена шапка, махнах я. Thinking Пушачи сме, в апартамента не се пуши. Кучетата редовно се мият, обезпаразитяват, всички хигиенни изисквания за тях са спазени. Увлажняваме въздуха до към 50% нощем и около 40% денем (при АД има значение).
Изчерпана съм вече откъм идеи какво може да бъде. Аз реагирам мигновено към Мистър Пропър, дори само капачката му да пипна, изривам се почти със 100% сигурност.

# 591
Привет, момичета!  Hug
милинка, цветя имате ли в апартамента? Одеалата какви са? Нашата кака е с алергичен ринит и макар че е в края на лечението, все още усеща запушване на носа, когато се добре до вълнено одеало. Друго, матрака на леглото виж какъв е, просто давам идея. Дано да е добре вече сър Андрю.  Hug
късметче, Катрин най-напред суче спокойно и после започва да се върти, да се хили. Но от самото начало издава едни звуци като мучене, сякаш са израз на удоволствие от храната.  Laughing
Отивам да я видя, че нещо мрънка, след малко пак ще пиша.

# 592
Слънце, топло, а какъв вятър ме надуха днес в парка .. брррр  ooooh!

милинка  Hug Милия сър Андрю, какво още остава да му се случи на горкия. Дано го израсте, макар че като те слушам и ти си бая алергична.

blasphemy те и другите са ти го казали, но е съвсем нормално да се чустваш от време на време така, просто имаш нужда някой да те отмени за 30 мин, да излезеш навън сама, да се разведриш и ще се върнеш друг човек  Hug Дори и това да е в 10 часа вечерта  Peace

За неспокойното сучене ох успокоихте ме, че не е само той да ми играе рокендрол докато се храни - то не е блъскане, мърдане, въртене, дращене  ooooh!

Да ви се похваля и с първата книга на Бузан Grinning Все пак манджата е най-важна  Mr. Green
Скрит текст:

# 593
  • София
Птиците ... , много е сладък Бузанчо с готварската книга.
Сър Андрю не подозира какво му готвя за отмъщение. Twisted Evil Откак стана от следобеден сън, няма угодия - ни в люлката, ни на пода, ни легнал, ни лазещ, ни в леглото, ни на повивалника, никъде не му харесва. Дадох му едно шише с дръжки, за експеримент дали ще се нахрани сам. Използваше го да се полива с мляко, омаза се като добиче. И сега ще го пусна да сърфира във ваната, от много време не е плувал. Има и 3 корабчета, ще има удоволствието да се поцамбурка. Спорт за здраве, амаха! Mr. Green
След банята ще отговоря сериозно за алергиите, само да го изтощя чудовището. Simple Smile

# 594
Ааааа, милинка, да не говориш така за моя бъдещ зет като мед! Чудовище, ама друг път.
Птиците, на Бузан отвсякъде си му личи, че храненето му е приоритет. Много е сладък. Имахме един такъв пух в темата, когато синът ми беше бебе. Винаги беше първенец по ръст и тегло - и до днес е така. Борис тежи 16 кг и не е никак дребен, а онова момченце е 25. И е едно хубаво, стройно, високо дете - на 4 години изглежда като второкласник. Бузан май натам се е запътил, да не са му уроки.
Ние излязохме все пак, макар и за един час. Слязохме от баира и стигнахме до крайречната алея, повървяхме по нея. После се върнахме обратно, отидохме до посолството и таткото ни качи до вкъщи с колата, като прибрахме и Бобо от детската градина. Така че направих днешното бързо ходене, което ми е толкова важно. И мен ме пообрули вятърът, но с качулката на главата беше прилично. Ако и утре е слънчево, пак по същата схема ще се разхождаме, но искам повече време.

# 595
  • под тепетата
Такаа, да се оплача сега от прегледа при ортопеда, дето все го отлагах... Сутринта се обадих, дадоха ни час още за днес, отидохме и доктора ни обясни, че ще прегледа детето, обаче ехографа не е по здравна каса, така че ако го искаме, трябва да си платим 20 лв. Ние с татето предварително бяхме обсъдили, че няма да искаме ехограф, излишно е според нас. Татето се върна до колата, че бяхме забравили постелката и сестрата казва "ами тогава има вариант за рентген, ако така искате".  Аз това си го пуснах покрай ушите, защото кой е луд насила да си води детето на рентген, но след още няколко реплики от страна на доктора картинката взе да ми се изяснява - освен неговия преглед ТРЯБВА да има снимка - пък няма значение дали ехографска, дали рентгенова. Няма не искам! Моят мъж в това време се върна и аз възможно най-деликатно му представих условията, защото знаех, че ще избухне и естествено, избрахме ехографа. Не е въпросът за 20-те лева, ясно ви е, ама защо така поставят нещата! Първо изобщо не ми обясниха, че тази снимка е задължителна и второ, защо си спестиха варианта с рентгена (не че щяхме да го предпочетем, де)?! Както и да е, платихме на регистратурата и започна същинския преглед. Бебка се държа много добре, само се хили на доктора, който, както на мен, вече останала с неприятно чувство от него, ми се стори, че се опитва да измисли нещо притеснително по детенцето. Видя му се, че стомахчето се издува повече отдясно, като се свива и взе да се пита дали не било увеличен черен дроб, ама това не било негова специалност, нека педиатърът да си го видел, той само констатирал. В крайна сметка заключи, че всичко е както трябва по неговата част, но след два месеца трябва пак да отидем, защото ядрата на тазобедрените стави още не се били окончателно вкостили, което впрочем за нашата възраст си било съвсем в реда на нещата. Не ме разбирайте погрешно, момичета, не съм скръндза, най-малкото пък за детето си, но защо трябва да те изнудват по такъв начин! Когато преди 14 години синът ми беше на такъв преглед, това стана като беше на 7 месеца - когато би трябвало всичко вече да се е оформило и вкостило достатъчно - и ехограф нямаше - как са могли специалистите тогава да направят заключение без машина, и това са в огромната си част същите тези специалисти, които сега без прословутия ехограф не могат и дума да напишат като заключение! Ядосана съм и скоро няма да ми мине, ама не ми обръщайте много внимание, просто исках да се оплача някъде.  Tired
red_nelitka, питаше за лек против херпес - мога да ти дам идея, звучи странно и направо гадно, ако искаш го направи, но за резултата гарантирам, защото съм го изпробвала на себе си не един път, още веднага като усетя, че се кани да ми излиза. Бъркаш с пръст в ухото и каквото изкараш оттам, мажеш върху херпеса. Ушна кал, другояче казано, да.  Simple Smile Аз също бях скептична, когато преди време го прочетох някъде, но се престраших веднъж да опитам и наистина подейства, много по-бързо и ефективно от пастата за зъби. Само трябва да помниш да не се облизваш.  Laughing

# 596
Такаа, да се оплача сега от прегледа при ортопеда, дето все го отлагах... Сутринта се обадих, дадоха ни час още за днес, отидохме и доктора ни обясни, че ще прегледа детето, обаче ехографа не е по здравна каса, така че ако го искаме, трябва да си платим 20 лв. Ние с татето предварително бяхме обсъдили, че няма да искаме ехограф, излишно е според нас. Татето се върна до колата, че бяхме забравили постелката и сестрата казва "ами тогава има вариант за рентген, ако така искате".  Аз това си го пуснах покрай ушите, защото кой е луд насила да си води детето на рентген, но след още няколко реплики от страна на доктора картинката взе да ми се изяснява - освен неговия преглед ТРЯБВА да има снимка - пък няма значение дали ехографска, дали рентгенова. Няма не искам! Моят мъж в това време се върна и аз възможно най-деликатно му представих условията, защото знаех, че ще избухне и естествено, избрахме ехографа. Не е въпросът за 20-те лева, ясно ви е, ама защо така поставят нещата! Първо изобщо не ми обясниха, че тази снимка е задължителна и второ, защо си спестиха варианта с рентгена (не че щяхме да го предпочетем, де)?! Както и да е, платихме на регистратурата и започна същинския преглед. изпробвала на себе си не един път, още веднага като усетя, че се кани да ми излиза. Бър

Ние също миналия месец бяхме на ехограф, но не сме плащали при ортопеда.
Бяхме с направление

# 597
  • София
Poli BK, благодаря за съвета за пробиотика, но след като Биогайа-та й подейства слабително и нощем взе да ака по 2 пъти (ефект, за който не пишеше нито в листовката, нито в темата помня някой да е споделил подобен опит и за да съм сигурна, че е от нея, го давах два дни и като спрях и нощните "изпълнения" спряха), не смея да й давам други пробиотици  Confused
 Прочетох листовката на Лимекс Бебе и звучи добре (ама тя и на Биогайата така звучи) - ти (или някокй друг) ползвала ли си го?
Какъв е този преглед при ортопеда - след този във втория месец има и такъв след 4-тия ли?  Thinking

# 598
Птиците, на Бузан отвсякъде си му личи, че храненето му е приоритет. Много е сладък. Имахме един такъв пух в темата, когато синът ми беше бебе. Винаги беше първенец по ръст и тегло - и до днес е така. Борис тежи 16 кг и не е никак дребен, а онова момченце е 25. И е едно хубаво, стройно, високо дете - на 4 години изглежда като второкласник. Бузан май натам се е запътил, да не са му уроки.

Въх Поли нИдей тъй молА тА  ooooh! Аз все се надявам като проходи и да се изравни с наборите, че ръце не ми останаха, а и не искам да е сумистче  Crazy Баща му му се е заканил да го води на фитнес, ако продължава така  Mr. Green

# 599
  • София
Milenita, дано да нямате повече такива проблеми  Hug За Биогайата знам, че има такъв ефект при деца със запек, но по-скоро просто регулира изхождането. Мен напоследък нещо ме мързи да й я давам, но не забелязвам да има разлика в изхожданията, независимо дали давам или не понякога просто си ака по 3-4 пъти на ден, а понякога пропуска по един ден и на другия компенсира с количество  Mr. Green

Милинка, понеже беше мазала с Тридерм, по колко пъти на ден го мажеше? На Танчето АД е много зле от няколко дни, днес вече е на рани с коричка, май пак ще се върна към диетата, толкова зле не й беше ставал досега.  Хич не исках да стигам до кортикостероиди, но днес взех Тридерм, нашата педи веднага ще каже Елоком, за него знам, че е по 1 път на ден, но то си има и възпаление понеже се пипа с ръчички и предпочитам поне да е нещо комбинирано. А вие щом сте на АМ може да пробваш специализирано за деца с АБКМ, не е достатъчно да е само ХА, тук в БГ специалното мляко е Фризопеп AC, не знам при вас има ли го. Мен някои видни доктори ме съветваха да спра да кърмя и да ми изпишат с протокол такова, но тази няма да я бъде.

Храненето
и при нас е ужас, дърпа всичко, върти се, заглежда се нанякъде, а пък някой друг човек ако се появи или звънне телефона и аз го вдигна - край с яденето, вече е на всяка манджа мерудия  hahaha И това е по-добрият вариант, все пак успява да изяде нещо. Понякога просто се дърпа, извива се назад и реве, лапа си палеца и се успокоява, но в момента, в който се опитам пак да й дам гърдата пак се дърпа и реве и тогава нищо не изяжда, нещо я мъчи в такива моменти, но не знам корем ли е, зъби ли са.

Общи условия

Активация на акаунт