ОКТОМВРИйче иска да играе, а майка му за сън мечтае!

• 24 476
  • 730
  •   1
Отговори
# 615
  • под тепетата
Чудомира, и ние си бяхме с направление, ама то вършеше работа само за прегледа с голи ръце на доктора! Иначе идея си нямам кога по принцип се прави този първи преглед, може и след втори да е, но нашите консултации се изместиха по средата на периода и ми стана едно объркано. А и споменах, че преди време с баткото този преглед беше на 7 месеца, затова изобщо не съм предполагала да бъде толкова рано, че да го търся от педито.
Ей, зарибихте ме и мен с тоя прословут сладкиш с майонеза Laughing. Тия дни ще го пробвам - дали ще стане добре във форма за кекс с дупка в средата или ще остане неизпечен? Thinking Я по-добре да не рискувам, че като се знам какъв съм пишман майстор-сладкар! Laughing Мария, как изглежда тоя кувертюр от Лидл, та да знам за какво да гледам като ида?
Момичета, вие подмятате ли много вашите бебчета? Нашата я правим какво ли не, особено аз  Blush. Подхвърляме я лекичко във въздуха, а тя се смее! Правим самолетче и тя пуска бомби от слюнки Laughing. Много обича да я люшкам по корем върху ръцете ми, като я засилвам докъдето мога напред-назад. Както казва батко й, като една интерактивна кукла е.  Simple Smile Но тя много рядко е връщала мляко, затова съм толкова смела. Аз самата нямам страх от височини и дано и тя си остане такъв любител на екстремното!

# 616
  • София
Милинка, голяма рибка е сър Андрю. А с какво миете ваната? Да не е нещо от прихванал този АД? Знам ли, просто налучкам.

Или нещо от самата вода?  newsm78 Милинка, пробвай да къпете рибката с преварена  Peace

Ние привечер сме на последната ваксина "Пентаксим", стискайте палци  Peace

А току-що ми преведоха и майчинството, просто супер!  Simple Smile

Последна редакция: вт, 05 мар 2013, 10:53 от -=Деси=-

# 617
  • София
Здравейте, благодаря на всички за идеите, които ми подсказахте!   bouquet
Намерих една интересна статия, в която, за съжаление, откривам като описани грешки някои от стъпките, които съм направила и аз. Статията е писана от доктора, по чиято книга гледам горе-долу да обгрижвам сър Андрю. Вътре като една от основните причини за АД е посочено прехранването с мляко.
Първите два месеца сър Андрю беше учебникарски пример за прехранване - за 1вия месец беше наддал над 1.5 кг., за втория - 1.3 кг.
Като втора грешка се посочва даването на ензим (Колийф и подобните му), подпомагащи разграждането на лактозата. Той помага срещу коликите, но води до още по-пълно усвояване на белтъка на млякото. Един вид, получава се пренасищане с крави белтък. Извинявам се за лаишкия език, но не съм медицинско лице и трудно боравя с терминологията.
Трети фактор - топлината. В апартамента продължава да е нечовешка жега (28 градуса в леглото му). Пише, че ако се изрива навсякъде другаде, освен под памперса, значи развива алергия към токсините, изхвърлящи се от потта. Той е точно такъв случай. А и вчера това бях писала като наблюдение - след разходки или след сън на терасата, кожата винаги изглежда спокойна.
Четвърта грешка - препаратите. Явно се престаравам с хигиенизацията. Уж да избегна алергия от кучетат, минавам в другата крайност.
Пета грешка - изриването съвпадна с момента, когато започнах да давам вит. Д и смених ХА с обикновен Аптамил. Отдадох го на храната. А е било от витамина. Пише, че вит. Д по някакъв начин води до недостатък на калций в периода на растеж, който от своя страна също води до проблеми с кожата.
Шеста грешка - давах чай от копър, който е подсладен. В статията е описано как въглехидратите на захарите влияят върху процесите на гниене и оттам предизвикват кожни реакции.
Ще се опитам да отстраня всички дразнещи фактори като перилни препарати и пр., както и по някакъв начин да редуцирам температурата в спалнята. Ако постигна известен пробив, ще пиша. Simple Smile

# 618
  • София
Милинка, не съм съгласна с тези точки:
1. Наддаването на Зарчето: 1-ри и 2-ри месец -  по 1,5 кг, 3 - 900 гр, ще видим сега колко е качил, но не е по-малко от 1 кг.  
2. "Колийф" давах два месеца.
6. Чай от копър пие и досега.

Както го описваш, за мен причината са топлината и препаратите, кучетата според мен нямат нищо общо. Дано бързо се нормализират нещата  Praynig Hug

# 619
Деси, подсети ме и аз да проверя за майчинството. Моите болнични нали с голямо закъснение ги представих, та ми преведоха една сума миналия месец по това време, но не цялата дължима. Трябва да видя сега какво са ми пуснали. И дали от работата са представили декларациите в НОИ.
Не се тревожи за ваксината, всичко ще е наред. Мина изкара вече цялата серия от двойни ваксинации. Малко по-нервна е след последната, но не го отдавам само на ваксината, а и на това, че вече е по-впечатлителна, повече й се играе. Иначе дори зачервяване нямаше на крачетата и никакви температури, слава Богу.

Само един съвет към всички майки, на чиито деца предстоят ваксини - когато ви дават час за ваксината, изявявайте претенция тя да бъде поставена сутрин. Причините за това са две - първо, ако има реакция по-лесно ще е да се консултирате с лекар следобед или вечер, отколкото през нощта. Второ, през светлата част на деня е по-малко вероятно да се вдигне температура чисто физиологически и детето може да премине първите критични часове по-безпроблемно. Предполагам по себе си сте забелязали, че когато сте болни обикновено през деня се чувствате по-добре, а вечер ви става по-зле, хремата се усилва, вдигате температура. При децата е същото.

Птиците, elfie, верно 25 кг звучи много за четиригодишно дете. Обаче това дете не е никак дебело, напротив - много стройно, атлетично момченце. Но винаги си вървеше много пред останалите връстничета по ръст и тегло. А родителите не са много високи или нещо извънредно да речеш.

късметче, радвам се, че млякото се е харесало на бебчето. Аз съм много доволна от тази марка, а и доста положителни отзиви съм чела от други майки. Пък и съотношението грамаж-цена-качество е най-доброто на пазара според мен. Не е за пренебрегване това, че е био продукт и е немско производство. А и на вкус не е много сладко или ароматизирано, като някои други видове.

милинка, не можех да си го представя този пояс досега, но вече разбрах. Андрюшата ще става плувец, то е ясно. Звучат логично написаните от теб неща, които си прочела. То е ясно, че не при всички наддаващи деца (а тези на АМ определено наддават повече от кърмените в началото), пиещи чай и колийф, ще има проблем. По-скоро при тези, при които си има самото предразположение, а явно вие сте такъв случай. Също АД не е просто кожен и алергичен проблем. Той се отразява и на психо-емоционалното състояние на детето. Атопичните деца са по-ечвуствителни, емоционални и неспокойни натури, впоследствие се оказват и по-нестандартни като идеи, хрумвания и т.н. С други думи - интересни птици. Определено споделям виждането на Деси, че прекаляваш с чистенето и миенето. За високата температура спор няма - голям враг е на кожата.

Тази сутрин мъжът ми докато карал Бобо към детската градина по един стръмен път (тук повечето са такива), отгоре го блъснала леко някаква канадка с джип. Та направили двамцата едно дипломатическо ПТП и дори им пратили от тукашния КАТ специалисти по точно такива катастрофи.  Joy Както и да е, интересното е, че се запознали, разприказвали и сприятелили. Колите ще ходят на ремонт, ама нали за това си има застраховки, какво да се косим за някакви ламарини. Жената пък карала нейните момченца към другата детска градина, която също е близо до нас. Важното е, че с малко се е разминала работата и няма пострадали. Ама то тука с тия тесни стръмни улички, няма как две коли нормално да се разминат.
Отплеснах се, а Мина в момента пълни памперса, гледа ме и се смее. Сякаш казва: не ми обръщаш внимание, но ето ти сега моето отмъщение.

# 620
Пак малко спам за сладкиша..
Marie Curie,
Скрит текст:
цъкнах набързо опаковката.

По принцип се намира не при шоколадите, а на отделен стелаж, където са желатини, ванилии и др. подобни. От него за дозата са ми достатъчни 4 блокчета. Не покривам изцяло, а само напръксвам за красота над основната заливка, която си е с 200 гр. шоколад и 100 гр. масло. За нея купувам от най-евтиния млечен шоколад (65 ст. в Кауфланд), но е важно маслото да е хубаво. Засега от всички, които съм ползвала, май на на Вълчев е най-подходящо. Последното, което взех на Пилко от Лидл, нещо не ми хареса. Та, шоколадът може да е всякакъв, но с маслото не прави компромис.

Милинка, май си има крушката опашка. Със сигурност ще има някакъв ефект от мерките ти.
А за компетентността - вчера ви го спестих, че бях много ядосана, но днес ще ви разкажа да се посмеете и вие:
Като тръгна жената да ми обяснява, че няма причина да не си взема млечна каша, за да е по-убедителна вика, те безмлечните са само за деца с алергии. Аз й обяснявам, че искам да я направя с кърма, а тя пак на нейното държи: "Ама може да сте спокойна, щом яде кърма, значи няма алергия." Пак се опитах да обясня, че алергията е към кравия белтък. А тя се изцъкли възмутена: "Ама те кашите не са с кисело мляко".... .... .... ..... .....
Което ми припомни пък за една колежка (и да отбележа, че работя в среда с претенции за висока интелигентност...  който е гледал столичани в повече - "елитът на нацията"......хахахахаха:)))))
Та, колежката се възмущава, че над тях комшиите имали бебе. Цяла седмица не спирало да плаче. Викам, явно коликите са го почнали. А тя: как така колики, то е на 2-3 седмици, рано му е за зъби още. Оказа се, че не знае какво са колики и кога се проявяват, та взех да обяснявам аз, че нали ми е мома и това й предстои. Не обърнах чак такова внимание, че не знае (а и тя вече беше ми блеснала един път със следния лаф: Знаеш ли колко струва да ти махнат костилката от сливата? 2 лв. на 100 гр. Този труд вика е по-скъпоплатен от нашия високоинтелектуален. Защото сливите с костилки стрували 1 лев, а без костилки 3. Там не ме разбра, макар че дадох пример с орехите - белени и с черупки... какво купуваш в единия и какво в другия случай).. таааааааааа, отплеснах се, ама бебето спи Simple Smile продължавам с това, че обяснявам какво са коликите, а тя милата учудена ми вика - какво има да укрепва коремчето му, то нали се е хранило през цялата бременност от пъпната връв, която тя си мислела, че е свързана с хранопровода на майката.. та, набивам аз кИфте и бебето се оригва доволно Simple Smile виж, за отделителната система на бебето нямаше решение с какво е свързана в такъв случай Simple Smile))))
Надявам се да не съм ви отегчила, но милинка ме подсети с кравия белтък и притесненията си, че не била спец Simple Smile))))))))))))))))))))))))))

Деси, мерси за напомката!!! И аз имам парички Simple Smile))))))))))))

# 621
  • София
Поли, мерси за успокоението  Hug

Много странно  Thinking: аз пък четох, че е по-хубаво ваксините при децата да се поставят в следобедните часове, обаче не помня причината  Thinking Нещо, че температурата се нормализира и вече си проличава дали ще се вдига, нослето се отпушва от сутрешните секрети и се вижда дали е секрет или хрема, организмът се е разсънил достатъчно, за да понесе такава намеса - нещо такова беше  Peace Затова винаги записвам час за следобяд  Simple Smile

Иначе за реакциите: нашата педиатърка затова би първата на два пъти, за да види дали има реакция и да е спокойна за по-нататъшните  Peace

Мария, такива "интелектуалки" много ги харесвам  Peace Кувертюра, който си показала, е много хубав - ние си купуваме, но го ядем в чист вид  Peace

Последна редакция: вт, 05 мар 2013, 12:25 от -=Деси=-

# 622
Мapия,  Joy умрях си от смях...........
И аз ще правя тоя сладкиш, а каква майонеза ползвате, че ние много ядем "Краси", тя става ли?

# 623
  • София
Ей ме пак. Сега се връщам от миграционната служба, последно няма да пътувам. Разрешението за временно пребиваване е излезнало. Ще ми вземат задграничния и около 3 седмици ще съм без паспорт. От една страна ми стана много криво, че няма да се прибирам до БГ, бях се настроила за малко слънце, почивка, социални контакти. От друга, спестяват ми едни 1500 лв. за билет и виза, които хич не са ми в излишък. Rolling Eyes В тази връзка и на мен са ми превели парите от НОИ днес.
Докато бях в миграционната служба, оставих малкия да се гледат с баща му. Прибирам се, дребното разпищолено като 5 пари в кесия на дивана. А не трябва да е там, а да спи в количката на терасата. Питам половинката що дири на дивана, бил плакал. Било му студено сигурно, навън е -15. Аааа... Че какво като е -15, нищо му няма, спи си кат талпа. И естествено, веднага беше изкъшкан навън. Това си е моето време и си искам спокойствието до 17ч.
Бързах да се прибера, че мъжа ми беше излезнал от работа, инак после и аз ще ходя за майонеза, че си изядох мъфините.  Mr. Green А трябваше да отслабвам, даже си бях сложила краен срок - до 01.03. Ма то с мъфини отслабва ли се?
Деси, не при всяко дете се отключват такива проблеми. Сър Андрю е изтеглил късата клечка в мое лице като тежък носител на алергии. В детските години имах сериозни проблеми, бяха подлудили родителите ми с диагнози като туберкулоза, левкемия и пр. Докато се откри причината за проблемите ми, минаха няколко години, после още няколко години пих лекарства. Основното при АД е наследствената предразположеност, после останалото. Confused
Като за начало мисля да изключа изцяло отоплението в спалнята или да го включвам за малко. Няма възможност за регулиране, но поне може да се изключи. След това ще сменя чаршафчетата с някакви бели пелени, ще пера само с течни препарати, ще пускам и допълнителното изплакване, на пода - само с вода. Ще увеличим още повече влажността на въздуха и дано това доведе до някакви по-добри резултати. Наистина, обривите са навсякъде другаде, освен по памперс зоната. Тезата на тоя доктор е, че там кожата се подсушава заради памперса и не успява да реагира на потта.
Поли, тия пояси са много популярни тук. Като цяло и плуването. Има курсове и за бебета над 6-тия месец. Simple Smile
Мария, аз, че съм скарана с биологията, спор няма. Но имало и по-зле от мен, което направо не ми се вярваше.  Laughing

# 624
Изтървах ви последните 3-4 дни, ама бяхме на гости на нашите, а сега изобщо не ми достига време да ви прочета. Исках, обаче, да предложа на милинка ето този прах за пране. Абсолютно натурален, без никакви миризми, синтетики и т.н. Мисля, че ще й е от полза при положението на малкия Андрей. Дано да го овладеете скоро и да не се мъчи милото.

Само аз ли не го харесвам този сладкиш с майонеза  newsm78

# 625

Само аз ли не го харесвам този сладкиш с майонеза  newsm78

Не само ти  Peace

Ние пък приключихме с ваксините и предстои хепатитната, която е в 6-ти месец.
Захранването върви все така добре. Засега не сме се запекли, за което много се радвам.
От горе-горе ви чета, че сме на гости при родителите ми и нямам комп.
Бебка, татко и я размята, както си иска  Laughing научи я да пръцка с уста, та вече се чудя едно или две деца имам  Mr. Green
Някой ще постне ли пощата на Рали, че аз не я помня, а не ми се рови назад  Praynig че времето за колажът наближава.

# 626
  • София
Ето ни и нас след последната ваксина, след месец и ние сме на хепатитна и приключваме. Живот и здраве, другата сряда започвам захранването.

Резултат: за последния месец е наддал само 700 грама (8500), но доста е дръпнал на дължина - 6 см (67 см). Така трябвало да бъде - или на килограми или на сантиметри.

Милинка, баш с тази "потна" алергия съм  Tired Дано бързо отшумят нещата при Андрей  Praynig Много жалко, че няма да си идваш  Tired

Имейлът на Рали -    r.cvetkova@gmail.com

# 627
  • София
Изтървах ви последните 3-4 дни, ама бяхме на гости на нашите, а сега изобщо не ми достига време да ви прочета. Исках, обаче, да предложа на милинка ето този прах за пране. Абсолютно натурален, без никакви миризми, синтетики и т.н. Мисля, че ще й е от полза при положението на малкия Андрей. Дано да го овладеете скоро и да не се мъчи милото.

Дион, много благодаря за предложението! Проблемът е, че не съм в БГ и изборът ми е редуциран до няколко възможности - Персил, Сано, Домал, някакво руско по-читаво и съвсем долнопробни руски. Пера с Персил Сензитив и по-читавото руско с надеждата, че на него нямат интерес да му правят ментета.  
През уикенда ще отида пак до детския магазин да видя какви перилни препарати предлагат, но био няма със сигурност. Другият вариант, който някъде четох, беше да се използва шампоана, с който се къпе бебето. Освен да почна да пера с Бюбхен, което съм ползвала за дупето. Thinking
Заспа. Днес го пуснах да се плацика във ваната, но без да го мия с препарат. Намазах го с Липикар. Парното е изключено, температурата е около 20 градуса, сложих го в чувалче за спане, бяло. След малко включвам и овлажнителите.
Ще докладвам докъде съм го докарала в борбата с обривите, "потната" алергия и пр.
Деси, на мен също ми докривя за идването, но хубавото е, че след като получа временното жителство, ще си решавам сама кога да идвам, а не заради визите, както беше досега.

# 628
  • София
Милинка, то всяко зло за добро - 1500 лева няколко пъти в годината са си огромна сума  ooooh!

# 629
Да се отчета и аз днес - голяяяяяяма разходка направих и сега краката ми пулсират.  Laughing

Обаче малката ми вдигна 37,4 преди час, а сега пак има около 36,7   newsm78 newsm78 Странна работа!   За ввсеки случай педито ще я прегледа утре. От какво ли може да е   Thinking

Общи условия

Активация на акаунт