Аз няма да разреша такова нещо, а сега като го дигаме нагоре и не е на кеф - не ме питайте

anyway Бузан така или иначе не обича офроуд, но си го подмятане вкъщи, щото много сладко пищи от кеф
Но пък сме го друсали в количката,когато е особено крив.Да не говорим,че приспиването е на ръба на килима или върху подложен чехъл,но не мисля,че е било кой знае колко фатално.Пък и като излезем навън тротоарите хич не са гладки и равни.Отделно ММ като си играе с него на леглото го върти в най-различни посоки и го търкаля,та явно сме му размътили мозъка вече
) Роден е 2200 гр и 46 см, първите месеци наддаваше повече от добре. Днес реших да го претегля и установих, че за последните 11 дни е качил около 150 гр, което е много малко. Възможно ли е кърмата ми вече да не е достатъчно хранителна и калорична?
Цедя се на около 3 часа, като цедя, докато гърдата спре да пуска, за да мога да изцедя достатъчно задно мляко. Не знам защо толкова малко е наддал
Дали ако минем на АМ, ще наддава повечко? 
Да не би като си го теглила, също да е мърдал доста и да не е отчело съвсем точно? Дали преди 11 дни е теглен на същия кантар, със същите дрешки? Често споменаваме, че много пъти се случва тегленето да не е съвсем коректно и да има някакви отклонения. От друга страна, бебетата растат не постоянно с един е същи темп, а скокообразно – например, ако за тези десетина дни не е качил много, може да е дръпнал на сантиметри, а следващите десетина – да качи повече на грамчета. От трета страна – наддаването е най-голямо през първите месеци, и после забавя темп, бебето става все по-активно физически (както споменаваш за Алекс
) и съответно започва да качва по-малко, което е съвсем обичайно.
Нещо повече – от кърмата той си набавя необходимите му калории най-пълноценно, спрямо всякаква друга храна, която би му предложила (в тази връзка, дори и да започне захранването, бебето пак има нужда да приема адекватно количество кърма на всяко хранене – до около годинката, от кърмата то си набавя около 75% от калорийния прием). Т.е. – като качество, тя е най-подходящата храна за него, ако имаш някакви колебания дали като количество му е достатъчна – би могла да опиташ да добавиш още едно (или повече) хранения. Тъй като храниш с изцедена кърма (респект за което!
) – би могла, съответно, да добавиш едно (или няколко) изцеждания – по кое време и колко да изцеждаш, може сама да определиш – ти вече имаш и опита, и рутината за това. Ако имаш някакви запаси – може и тях да започнеш да даваш допълнително. Разбира се, това съвсем не е задължително - просто ако имаш усещането, че той има нужда от повече количество (евентуално, той сам би ти показал дали е така).
Абсолютно съм съгласна с написаното от Поли за калоричността на пюретата
При деца с наднормено и нормално тегло захранването се започна със зеленчукови пюрета точно за да не качват толкова много (и ние сме в тази категория). По-слабичките или изоставащите по някаква причина започват с каши, които са по-хранителни.
) Роден е 2200 гр и 46 см, първите месеци наддаваше повече от добре. Днес реших да го претегля и установих, че за последните 11 дни е качил около 150 гр, което е много малко. Възможно ли е кърмата ми вече да не е достатъчно хранителна и калорична?
Цедя се на около 3 часа, като цедя, докато гърдата спре да пуска, за да мога да изцедя достатъчно задно мляко. Не знам защо толкова малко е наддал
Дали ако минем на АМ, ще наддава повечко? 
Да не би като си го теглила, също да е мърдал доста и да не е отчело съвсем точно? Дали преди 11 дни е теглен на същия кантар, със същите дрешки? Често споменаваме, че много пъти се случва тегленето да не е съвсем коректно и да има някакви отклонения. От друга страна, бебетата растат не постоянно с един е същи темп, а скокообразно – например, ако за тези десетина дни не е качил много, може да е дръпнал на сантиметри, а следващите десетина – да качи повече на грамчета. От трета страна – наддаването е най-голямо през първите месеци, и после забавя темп, бебето става все по-активно физически (както споменаваш за Алекс
) и съответно започва да качва по-малко, което е съвсем обичайно.
Нещо повече – от кърмата той си набавя необходимите му калории най-пълноценно, спрямо всякаква друга храна, която би му предложила (в тази връзка, дори и да започне захранването, бебето пак има нужда да приема адекватно количество кърма на всяко хранене – до около годинката, от кърмата то си набавя около 75% от калорийния прием). Т.е. – като качество, тя е най-подходящата храна за него, ако имаш някакви колебания дали като количество му е достатъчна – би могла да опиташ да добавиш още едно (или повече) хранения. Тъй като храниш с изцедена кърма (респект за което!
) – би могла, съответно, да добавиш едно (или няколко) изцеждания – по кое време и колко да изцеждаш, може сама да определиш – ти вече имаш и опита, и рутината за това. Ако имаш някакви запаси – може и тях да започнеш да даваш допълнително. Разбира се, това съвсем не е задължително - просто ако имаш усещането, че той има нужда от повече количество (евентуално, той сам би ти показал дали е така).

А дали му стига количеството - той не иска повече, т.е. това количество между 800 и 900 мл си го определя той. Ако се опитам да му дам повече, започва да се сърди и ръмжи. Между храненията е кротък и спокоен, спи добре, пълни памперсите поне два пъти на ден, има всички признаци, че кърмата му стига, затова се притесних от слабото наддаване и се замислих дали с кърмата всичко е наред.
Абсолютно съм съгласна с написаното от Поли за калоричността на пюретата
При деца с наднормено и нормално тегло захранването се започна със зеленчукови пюрета точно за да не качват толкова много (и ние сме в тази категория). По-слабичките или изоставащите по някаква причина започват с каши, които са по-хранителни. 
Два дена беше като парцал, с висока температура, а днес все едно нищо не е било - дивее и има страхотен апетит. Дано и Алекс да не се зарази
И много си зависи от детето, Зарчето от самото начало върви набито и едро
Вероятно това си е неговият темп на наддаване, а и вече изразходва доста повече енергия. Пък и до края на месеца има още време да качи грамчета
, ще се радвам да споделиш как е минала консултацията.
Два часа след изваждането му от фурната половината магически се беше озовал в корема ми. И не ме е срам !
Да живее отслабването!
Зарязвам чистенето за някой по-мрачен ден.
И много си зависи от детето, Зарчето от самото начало върви набито и едро 
Тук има за децата едни графики, в които се нанасят ръст и тегло и се следи индивидуалната крива на растежа, като е важно да няма особени отклонения от кривата. Каката например от самото начало си върви на ръст над, а на тегло под средното. За бебо е трудно още да се каже, защото той дръпна в началото много, за да компенсира ниското рождено тегло и сега явно забавя леко темповете, за да се нагоди към своята крива на растеж.
Предполагам, че с кърмата е по-различно положението, защото има различен състав и се усвоява по различен начин от организма