ОКТОМВРИйче иска да играе, а майка му за сън мечтае!

• 24 337
  • 730
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Жени, Азария, мерси  Hug
Азария, тези таблици дори не съм ги и поглеждала  Peace

Fortuna, мерси, значи книжката е нещо като нашата  Simple Smile

От собствен опит казвам, че помпата на "Авент" не е най-добрият вариант. Аз след нея си купих обикновена вакуумна и ми вършеше 100 пъти по-добра работа  Peace

От предложенията за анкетата ми харесва това на ShySun + точка 2 на Птиците (не че не ми харесва и точка 1, но не е толкова точно - преди 6 може да значи 2,3,4 и 5 месец) Peace

За чашката: аз мисля да взема точно тази с дръжките, но в никакъв случай не с биберон, а направо с твърд накрайник  Simple Smile

# 76
За тези мамчета, които имат временно затруднение с кърменето - при нас биологичната поза направи чудеса. Не бях чувала за нея, но се оказа много удобна и за мен, и за бебето. Естествено, пак дохранвам с шише, но вече сукането заема доста по-голяма част от времето, по-активен е и се забавлява.

# 77
  • София
Здравейте, душички!

След малко ще пусна анкетата,понеже още мисля как точно да формулирам въпроса. Благодаря на Птиците... и ShySun за предложенията.

Деси, не знам дали е за "честито" това със зъбките. Всеки ми вика, че било по-хубаво по-късно да излезнат, ама знам ли и аз... newsm78 То може да си седят така дълго време. Определено не мисля, че е кистичка, понеже си изглеждат точно като зъбчета, покрити с кожа, обаче. Ех, ама и аз как го описах, дано сте ме разбрали Mr. Green

Изцеждам се на ръка. Имам ръчна помпа на Томи Тип, ама не я ползвам. Пробвах с нея, ама след 20-30 мин цедене, първо , че ми окапват ръцете и второ - след това на ръка изкарвам още доста кърма. МИсля, че на ръка по-бързо и по-голямо количество цедя. Не знам с ел. помпа как е.

Този сок от арония и мен ме вълнува живо. Peace

Аз дохранвам  с АМ Фризолак и нямам проблеми. Е, то при мен е ведъж-два пъти в седмицата по едно хранене, ама преди беше и по-често, но нито запек, нито нищо..... Много ме дразнят тия лекари с техните препоръки - имам чувството,че за тоя Аптамил имат печалба от продажбите му. Да ме извиняват майките дето дават от него, ама цената му е двойна почти в сравнение с по-масовите АМ и имам чувството , че нарочно го препоръчват #Cussing out Аз например, понеже беше спешно, изобщо не съм ходила да питам педи - отидох в аптеката и питах да ми препоръчат АМ, което така повече го купуват. Нямах си и бъкел представа кое колко пари е и че има чак такава разлика в цените. Дадоха ми Фризолак и точка. После разбрах,че нашата педи препоръчва Аптамил на майките покрай мен и се радвам, че не съм я питала предварително. Като й казах, че дохранвам с Фризолак, тя отговори - "Да, то е хубаво това АМ" така, че все си мисля, че малко се прекалява с тоя Аптамил Thinking

Захранване - смятам да е около 6-тия месец, но идея си нямам с какво, колко, как и т.н. Не съм от тези дето правят таблици, проучвания и т.н. Не ме бива в това. По-скооро, след като захраня, бих могла да кажа как и какво е било. Тук пак се обръщам към Деси - ще те помоля, като направиш табличката, ако е удобно да ми я пратиш, за да я сложа на 1-ва страничка  bouquet

Относно пюретата - споделям мнението, че когато мога ще правя, когато не мога ще купувам. В крайна сметка, освен майка, съм и съпруга, домакина и жена. Трябва да имам време за всичко -  newsm64 newsm79 newsm28 1ironing wash hang 1dishes newsm71 newsm55 feeding 1crib luvbed 4470 lalalala cook prostor clean Още повече, че като стане топло и сме по разходки, е, точно тогава няма да ми е до правене на пюрета. Ще гледам да си свърша набързо другата работа и да изведа Ади на разходка с едно купено пюренце, вместо да губя време вкъщи да го приготвям.
Не съм привърженик или по-точно не вярвам в БИО продуктите на пазара, а и освен това съм на мнение, че детето така или иначе все някога трябва да се "сблъска" с масовите храни, които и ние ядем. По някаква си моя логика, имам чувството, че ако прекалено го пазя от "боклуците", ще му изнежа прекалено стомаха и в един момент като порасне и яде нещо "не био"  може по-лошо да го понесе и да развие алергии и т.н. Имам наблюдения какво се случва с деца гледани в "стерилна среда" и хранени само с "био храна" Sick

Чорапки - имам и с ластици, и без ластици. Обувам ги над ританките и не се събуват. Само, когато е с панталонче, тогава гледам да захвана края на панталона с чорапите, така по-малко се изхлузват. Е, доста често я сварвам Ади без чорапи, то се вижда и по колажа, де  Joy hahaha единственото бебе с едно босо и едно обуто краче Joy

Това е от мен за сега. Лек ден!  bouquet

# 78
Здравейте,
И нас ни хвана вече мерака да си чешем венците. Сега съм й връчила на Мина една удобна за тази цел играчка и пада голямо въртене из ръцете и тикане в устичката. Много ми е интересно, защото Боби като бебе така и веднъж не се заигра с играчка, все искаше някой друг да го забавлява. Мисля, че бебка е добре - киха понякога, но едва ли е от хрема, защото нищо не изпомпвам от нослето, а и не хърка. Ще й давам още ден-два Коризалия и антибиотични капки за нос, но май се оправихме най-после. Баткото днесе е на градина, все още има лека хрема, но и той е на оправяне. Смятам, че вече не е заразен. Проблемът при него е, че като се закучат секретите, минават само след смяна на климата.
За родилните белези, аз и друг тъ съм казвала, че и двете ми деца имат петна по клепачите, а баткото и на челото. Но с времето стават все по-бледи. На снимки вече дори не си личат.

# 79
за анкетата, може да се включи и въпросът с какво захранихте или мислите да захранвате? плод,зеленчук, каша...купешки или домашни
мисля че ще е полезно newsm10

# 80
Здравейте, пуснах Анкетата. Мисля, че така ще можем да отговорим на 2 въпроса - кога и как. Някой, ако има други идеи - приемам с удоволствие  bouquet

# 81
Здравейте, моимичета!

Да се отчета и аз докато Ели спи. Тази нощ, по неизветстни за никого причини, заспа чак в 1 часа. За сметка на това пък си спа спокойно и стана пак в 9:30 сутринта. Сега варим картофче, че след малко ще обядваме  smile3521

За помпите: Аз изцеждам само с класиюеската на Чико : http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=11700&cat=16 Честно казано електронна не ми беше по възможностите, когато се роди малката, а след като ми се скъса балончето, пак такава си купих. Свикнала съм си с нея, прави ми хубав вакуум и съм доволна.
За лактогонните "продукти": откакто се разболя детето, явно от притеснение, рязко ми намаля кърмата. Чайчета пия, жито си варих,цедя се много често, резултат - НЯМА. Така че съвети приемам всякакви.

# 82
Още едно решение за падащи чорапчета http://sladurite.com/product.php?ProductID=1404

# 83
Може би по-коректно щеше да е да пуснем анкетата след месец-два, когато всички така или иначе вече ще са захранили. Защото може да се случи някой да мисли да захрани на 6м, ама нещо да се случи и да захрани на 5 примерно. Или обратното. Но както и да е. Все долу-горе ще добием представа. Иначе така формулирана анкетата на мен мнпого ми допада  Peace

# 84
Отговарям за сока от Арония: позабавих се, защото по принцип този, който купувам, го има до нас в един супермаркет Ралица, но той е единствено и само на Дондуков. Та...След проверката... Купувам Арония без захар на фирма Витанеа. Като натурален сок е. Намира се и по "Плод и зеленчуците". Днес го намерих поне в един такъв на Шишман, а и до нас в магазина за плодове и зеленчуци го има. Влязох и в магазин за диетични и био храни. Там имаше два варианта: Концентриран сок от Арония, който се пие за пречистване по 50 мл. на ден и някакъв вариант, който може да се разрежда с вода. Честно казано не знаех дали би било да купя от концентрирания, затова просто пак си взех натуралния сок. Дано не се залъгвам, че има ефект, та да излъжа и вас.

Дадох на Кирил 1-2 лъжички пюре от круша и дано има ефект върху акането. Не исках да давам лактулоза или свещички и избрах този вариант. Дано има ефект, че ако не, ще прибегна до другите средства. Голям зор беше обаче да намеря пюре без никакви добавки. Единственото такова, което открих, беше на Гербер. Всичко друго има призов гриз, нишесте, някаква модифицирана скорбяла, захар (от което съм потресена) и всякакви други подобни shits.

Аз на ръка едната гърда не мога да я цедя. Пръска навсякъде, някакъв ужас е, а и трудно излиза. Другата е по-добре, но за да кажа, че имам успех и съм по-добра от помпата, гърдата трябва да е бая препълнена. Иначе...Освен, че накрая почва да ме боли, друг ефект няма.

Мисля наистина да захраня около 6 месец, само че знам ли дали ще имам кърма. Кирил се облиза бая на пюрето де и ревна за още, ама няма как Grinning

# 85
Здравейте мами, цяло нощ не спахме  Cry и сега също ... днес за целия ден е спала 2 пъти по 20 минути.... боже какво да правя, тръсках, друсках гушках не и не, и понеже и времето е ужасно не можах да я изведа та да поспи... аз съм като парцал...
Забравих вече какво исках да ви кажа newsm78
С помпа не се научих да се цедя и на ръка ми също, все ме болят гърдите, каквото изяде толкова, изобщо не знам колко изяжда и дали й стига, щом не плаче и наддава значи е ок, памперсите са пълни, ака всеки ден минимум веднъж и така. Иначе ми бяха дали на Авент електрическа, много ми беше удобна в началото когато ми се запушваха гърдите.
Деси, още не мога да прегледам спокойно табличката, но искам само да споделя, може да се запише ако искаш - захранване с каши знам, че не е препоръчително да се прави на по-пълните и едрички деца. При тях е по-добре зеленчуково пюре, плодово и чак тогава каши. И другото бих сложила тиквичката преди броколито в първия месец. Следващите ще прегледам, че дребната гадинка пак мрънка, днес ще е ад.....
Сетих се още нещо - за родилните белези - Сиана има на едното бедро нещо като червена ягодка, прилича на 2 червени точици. Също на гръбчето отзад и на едното краче много малки по-тъмни петънца.
Вчера за пръв път дадохме на бебка резен ябълка - дадох й го в ръката и тя го смука с голям кеф, така смених 2-3 резенчета. Не го броя за захранване, просто я пробвах, много й хареса. Това е първото нещо извън кърма, което опитва.
И да ви питам - тези, които бебчетата им спят в тези шушляковите кошарки, не дървените, кога мислите да слагате бебетата да спят на долното ниво, че ние сме горе, ама скоро мисля да я свалям долу.

Последна редакция: вт, 19 фев 2013, 15:20 от късметче

# 86
Голяма активност в писането.....браво  Hug.
Когато Иво не акаше и докторката ми каза да пробвам да му дам плодово пюре, купих на Hame Bio чиста круша. Давах му по една- две лъжички. Понякога имаше ефект, друг път не. Явно не му е стигала кърмата, защото когато започнах да дохранвам и изхождането се регулира донякъде... Ето днес пак сам ака. Та пробата с плодово пюре за акане беше почти неуспешна и приключи бързо.
Деси втората операция ще е март месец в началото. Искам по-бързо да дойде момента, да мине и замине, че това чакане и притеснение не е никак лесно.
Сега ми грабнахте вниманието с този сок от арония. Ще взема и аз да потърся и да пия.
slavip  влизам ти в положението, знам какво е да стоиш без мъж. От две години сме така, идва за малко и пак заминава. На всяко тръгване и аз голям рев, но се свиква. На тях им е по-трудно, че остават сами, без жена и деца, а ние тук поне си гушкаме дечицата. Още повече, че сега идва топлото време и по-голяма част от деня ще си навън. Времето ще мине бързо.

# 87
Ivality, не ми се искаше да давам лактулоза или глицеринови свещички Sad Много се надявам да стане с пюренцето.

# 88
И да ви питам - тези, които бебчетата им спят в тези шушляковите кошарки, не дървените, кога мислите да слагате бебетата да спят на долното ниво, че ние сме горе, ама скоро мисля да я свалям долу.

Когато започне да се изправя сам. Големият беше към 10месечен някъде, ако не ме лъже паметта.

Аз да споделя, че ето тази гризалка при нас е мнооого вървежна - удобна за хващане и чеше идеално.

# 89

Аз смятам да минем на по-долното ниво, когато бебка започне да се изправя.
Съжалявам, че си толкова изтощена. Дано поне довечера имате по-спокойна нощ  Hug

blasphemy, не съм проучвала другите пюрета само тези на Хип, но знам, че и в техните крушови няма захар, което много ме радва. За жалост не е така с пюрето от сливи  Confused И аз съм много възмутена, че в някои пюрета се добавя захар, че и сол... Аз поне не бих дала на детето си преди 1 годинка.

Смятам да захранвам около 6-ти месец, но и да започна по-рано не е болка за умиране. Нека видим как наддаваме и дали млекцето ще стига. И смятам да е по-педиатричният метод.

Общи условия

Активация на акаунт