ОКТОМВРИйче иска да играе, а майка му за сън мечтае!

• 24 518
  • 730
  •   1
Отговори
# 480
Относно статията съм доста съгласна с нещата. Но всяка майка си преценя за нейното си дете  Peace
Fortuna спокойна и радостна, както винаги Simple Smile Пъпчиците почти изчезнаха. Била е претоплена според мен  Simple Smile

# 481
  • София
милинка с теб сме за книгата знаеш  Mr. Green

така, така - много сме  Peace

милинк-ин, пак да си рекА:  грехота е да не го издадеш тоз труд - и в темата момичетата, и сред домашните ми любимци си е забава да те четем, та смятай колко хиляди семейства може още да оценят твоя жизнеутвърждаващ стил!   bouquet

# 482
Just a Dreamer, дано да е претоплена, сега времето е такова, че човек да се чуди как да се облече.
За статията съгласна съм с повечето неща. За водата и аз бях на принципа детето да си прецени иска ли да пие или не, като от време на време предлагам. Понякога пие по малко, в повечето случаи и особено напоследък категорично отказва. За къпането - моята идея е, че така провеждам закалителни процедури. Каката я къпех всеки ден, без да пропускам изобщо, не е имала проблем с кожата. Катрин я къпя всяка вечер, но имам и доста пропуснати дни. Тя пък има проблем с кожата, но пък много се радва като я къпя, така че не мисля да я лишавам от това удоволствие. Но всеки си гледа детето както прецени, че е най-добре за него.  Peace

# 483
Just a Dreamer, при претопляне не сме имали пъпчици на дупето, а само по коречето, вратлето и крачетата. По лицето не виждам защо да има, при положение, че е открито, по-скоро е от храната или ако сте акали повече този ден newsm78
Marousia, аз действам абсолютно по този начин - вода не давам отдавна щото установих, че като преварявам само я хвърлям всеки ден. Детето го къпя 2 пъти в седмицата - сряда и събота, понякога променям. Иначе дупето се мие при всяко наакване, като сменям памперса - с мокра кърпичка почиствам.
jomo, за маската съм съгласна само не слагайте белтък, а жълтък. Белтъкът като влезете в банята от горещата вода се пресича и става на парцали, които трудно се измиват после.

# 484
Аз малкия като го претоплех и му се изриваше челото и слепоочията.Понякога и по вратлето имаше.Но пък ето на по късен етап установиха наченки на АД може и от това да е било  newsm78
Вече и аз не знам с тези малките как се процедира.

# 485
Аз малкия като го претоплех и му се изриваше челото и слепоочията.Понякога и по вратлето имаше.Но пък ето на по късен етап установиха наченки на АД може и от това да е било  newsm78
Вече и аз не знам с тези малките как се процедира.
И аз мисля, че е по-скоро от АД, отколкото от претопляне защото претоплянето е там където детето е покрито с дрехи или шапка например.

# 486
  • София
Какво мислите за тези съвети :
http://www.edna.bg/za-roditeli/syveti/narychnik-za-babi-pri-otgl … na-vnuche-4629517
и по-специално:

"Вода до шестия месец не се дава. Но най-правилно е да "попитаме" детето. Предлагай, ако иска - нека пие, ако не иска, може и без вода.
И още една отживелица: малкото бебе не се къпе всеки ден! Два пъти седмично е достатъчно. Кожата е покрита със защитен хидролипиден слой, водата и сапуните го унищожават и може да развие атопичен дерматит. Първите месеци бебето няма развити потни жлези, не се поти, не е миньор, не копае в градината, защо да го къпем всеки ден?"

Първото е на 99% вярно за бебета на кърма, няма да обяснявам защо, всички го знаят. Както винаги повечето съвети за отглеждане на бебета някак си пренебрегват децата на АМ, а за тях важат съвсем други правила  Peace

За къпането: ако си спомняте, аз още докато бяхме бременни казах, че е изключено да къпя детето всеки ден  Wink Къпем Зарчето през 1-2-3 дни, т.е., събират ни се 3-4 на седмица, а преди и по 1 седмица е стоял некъпан - ако храненето се падаше така, че или бях сама, или вече ставаше прекалено късно за къпане и той спеше.

За наакано дупе е ясно, за подмиването също  Peace

Зарчето от претопляне се е изривал само в зоната на памперса  Peace

Последна редакция: пт, 01 мар 2013, 00:25 от -=Деси=-

# 487
Добро утро и Честита Баба Марта на всички бебчовци и мами!Да са бели и червени,живи и здрави!Аз да се включа набързо,че днес ще идват свекъра и свекървата.
За почистването и подреждането на къщата:ами никак не ми харесва,когато е разхвърляно,ама взех да свиквам.Леглата неоправени,дрехи навсякъде и въобще пълна идилия  Embarassed Аз ходя цял ден по пижама и с вързана коса и въобще нелицеприятна гледка.
За къпането:аз също като Fortuna възприемам къпането като закалителна процедура.Къпя всеки ден с изключение на деня,в който сме слагали ваксина или когато е много късно и Коко спи.
Сияна,браво на твоя лекар, ако ти направи схема за захранването.Би ли я споделила после?Аз съм писала и преди,че педи беше казала да се почне с картоф и после да се прибавят към него постепенно зеленчуци,които се варят.
За стилизирането и преваряването на вода: преварявам по-голямо количество вода (1л.) и съхранявам в бутилка.От нея давам на Коко и с нея правя АМ.Стига ми за ден-два.За изваряването на шишетата,когато се сетя.

# 488
  • София
Гутен морген, ето ме, отново бодър кукуряк от 5.30 тази сутрин. Вече като чуя думата "изследване" се изривам първо аз, после дребния. Да те събудят в ранни зори, да те измият насилствено и да ти лепнат пликче на пишката е наистина издевателство над личността. Накрая, след всичките тия процедури, когато очакваш, че ще си поиграят с теб за награда, те паркират най-нагло да спиш. Къде е справедливостта в живота, горкият сър Андрю!  Laughing
Но с това не приключихме. Тъй като реших, че може и пробата да не е достатъчно прясна, в 8ч. повторих процедурата и когато сестрата дойде в 8.15, той вече беше на ръба на търпението, защото продължаваше да стои със залепеното пликче, но така и нищо не пусна.
Вчера в най-големия сняг го водих да купуваме контейнерчета. И от аптеката си взех шампоан Конска сила.  Laughing Така се казва. Шампоаните за коне (животните) са много популярни в този регион на света. Но понеже съдържат противопаразитни компоненти (срещу бълхи, кърлежи и пр.), са направени редица предавания, статии и т.н., за да убедят женското съсловие да не ползва конски шампоани. Laughing
Някой предприемчив руснак започва да произвежда въпросния шампоан, но предназначен за хора. И са цяла серия - Опашка и грива, Конска сила, Пони за деца и забравих още какви. Ако от утре се похваля от буйните ми 3 косъма, да знаете, че е от конския шампоан. Купих си и витамини, дано спасят положението, защото е наистина зле.
Снощи така и не намерих изписаното шампоанче на Uriage за главата и се принудих и купих Мустела. Чешеше се като маймуна и даже рани си направи. Снощи го измихме, комай намали сърбежа, дано да му успокои скалпа. Горкото чудовище се измъчи с тия кожни неразположения.
А за книгата... Ако започна да ви разказвам "руските" си впечатления, ще изпокапете като гнили круши. Това е друг свят, нереален. Разбира се, моите впечатления са от дълбоката провинция, Москва и Санкт Петербург са друга бира.

За статията: аз също не знаех, че на деца на АМ трябва да се предлага вода. Добре, че беше Деси, да ме открехне. Hug Сега не, че пие кой знае колко, но предлагам.
За къпането е абсолютно вярно. Водата изсушава кожата, а химикалите за дезинфекция дразнят по-чувствителните деца и предизвикват кожни дразнения. На деца с АД пък е абсолютно противопоказно да се къпят всеки ден.
За бабите нямам отношение, тъй като нашите са на 3000 км и засега са го виждали само на снимки.

Честита Баба Марта на всички! Пожелавам най-вече здраве, късмет и усмивки! Simple Smile

# 489

Честита Баба Марта! Да сте здрави и щастливи всички откомврийски мами, както и вашите дечица и семейства!  Hug

Благодаря за включванията относно питането ми. Наистина сме били претоплени. Снощи и дадох съвсем малко каша, пъпките бяха изчезнали, та ми стана ясно Simple Smile Друг път ще внимавам ама наистина с това променливо време, човек да се чуди как да си облече детето.

милинка а дано сър Андрю с оправи по-бързо, че сигурно се измъчи милият! И да се похвалиш с буйна грива  Laughing

# 490
Just a Dreamer от кога захрани с каша? Каква е? Как я даваш (в какъв вид и съотношение с вода, мляко и т.н.)? Кога я даваше в началото и сега кога я даваш (часове)? Simple Smile   Изпуснала съм частта  с теб и кашата явно, а тези дни  умувам по въпроса, тъй като перфектното ни кърмене се наруши и то сериозно.

Днес имам път към бебешките борси и искам да взема някаква каша и 1-2 пюренца.  Ако проблемите ни нямат положително развитие скоро може и да захраня.  Confused

# 491
  • София
Преди малко се потвърди, че в средата на март се прибирам до България. Още не са ми излезнали документите за временното жителство. Записали са ми час за 08.03 да се обадя и да проверя дали са готови. ooooh! На мен визата ми изтича на 12.03, така че пътувам. Половинката отново ще има честта да се оправя сам с дребния и двете кучета една седмица.

# 492
милинка  Честито на половинката!  Laughing  Този мъж заслужава медал! Колкото и да ми помага моя, не ми се вярва  да оцелее в такава ситуация. Ще се види в чудо и ще прибегне до услугите на някоя  баба, леля, съседка, 20-тина годишна детегледачка..    smile3560

# 493
Честита Баба Марта, момичета. Да сте весели, засмери, румени, червени и с добри деца благословени Wink
Srebrina81 , разбира се че ще споделя, всъщност надявам се точно така подробно да ме насочи педи и ще си го изискам, все пак ходим на частно и плащаме не малко пари.
За водата, аз много пъти съм споделяла, Сияна е изцяло на АМ, но вода отказва да пие, щом памперсите са напишкани, фунтанелата не е вдлъбната, устичката не е суха, значи АМ задоволява жаждата на детето напълно.
За къпането, при нас е ритуал и е всяка вечерпо едно и също време. Не мога да си представя да пропуснем, правим го само сле ваксина. От вечерната баня Сияна се отпуска, а масажа и гимнастиката съвсем я успиват, така че за нас това е мнооооооооого важен момент от денонощието. Освен това, мамите с бебета с буйни косички знаят, колко бързо им се цапат косичките на бебоците, така че банята си е задължителна Hug

# 494
  • София
ShySun, вече веднъж го игра това упражнение, точно когато Андрей навърши 1 месец. Пак за една седмица. Трябва да излеза от страната и визата няма как да стане по-бързо от 4 дни. И като се сложи и пътя, защото съм с прекачвания, та още два дни и така. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт