Студенти в чужбина - 3

• 73 299
  • 804
  •   1
Отговори
# 285
  • Русе
Между другото, понеже стана дума за студентското финансиране, някой от кандидат-студентите за Англия, получил ли е вече одобрение от SFE?  newsm78

# 286
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
gal94, благодаря за бързия отговор!
Имах предвид по коя куриерска фирма изпращате формуляра или попощата. Второто не ми се струва много сигурно.

Сигурен или не - начинът е само един. По пощата. Няма как да стане чрез куриер, тъй като куриерските служби изискват телефон за връзка и точно име на получателя. В случая, адресът, до който се изпраща формуляра, освен град и област, съдържа само номер на пощенска кутия.
С куриерска компания се предава писмото срещу подпис. Ако получателя е пощенска кутия няма как да стане. По пощата с обратна разписка е сравнително надежден вариант!

# 287
  • Варна
Формуляра миналата година и ние го пращахме с Български Пощи. Не е имало проблем, писмото си стигна и след около месец одобриха синът ми за заем, но той влезе в Глазгоу и се наложи да пише на Student Finance ,че заема няма да му трябва и се отказва от него.

Моят син вече се прибра, сега чакаме резултатите от изпитите . Първото ,което си хапна беше баничка с боза  Mr. Green Търся самолетни билети за септември ,но ми се изправя косата от цени . Уиз еър уж днес имат "намаление" от 20 % , но както винаги при намаление цените им са  по-високи от тези в предходните дни. Вчера имаше цена от 214 лв. Варна - Лутън, днес под 350 лв . няма. А имаше години в които сме пътували за по 50 евро от Варна  #2gunfire От година на година става все по-скъпо.  Май ще следя румънците за нещо по-евтино. Проблема е ,че моя иска да пътува с още 2 -ма колеги , а те още не са решили кога ще пътуват и аз за сега само гледам и се възмущавам от цени  #Crazy

Вашите деца прибраха ли се ?

Добре дошли на новите в темата и да се включвате по-често   bouquet

# 288

Добре дошли на новите в темата и да се включвате по-често   bouquet

Благодаря!  bouquet
Аз ще пиша, ако имам новини, надявам се и вие да ми помогнете с инфо, ако можете Simple Smile

# 289

Моят син вече се прибра, сега чакаме резултатите от изпитите . Първото ,което си хапна беше баничка с боза  Mr. Green Търся самолетни билети за септември ,но ми се изправя косата от цени . Уиз еър уж днес имат "намаление" от 20 % , но както винаги при намаление цените им са  по-високи от тези в предходните дни. Вчера имаше цена от 214 лв. Варна - Лутън, днес под 350 лв . няма. А имаше години в които сме пътували за по 50 евро от Варна  #2gunfire От година на година става все по-скъпо.  Май ще следя румънците за нещо по-евтино. Проблема е ,че моя иска да пътува с още 2 -ма колеги , а те още не са решили кога ще пътуват и аз за сега само гледам и се възмущавам от цени  #Crazy

Вашите деца прибраха
В Абърдийн сега започна сесията, все пак те започват по-късно от Глазгоу. Последният изпит на сина ми е на 31.05. и после се прибира. Аз също следя самолетните билети и виждам, че са доста високи цените. Моят син ми казва да не бързам, защото не иска да пътува сам и чака уговорките с приятелите. Да видим после какво ще купуваме...

# 290
  • Варна
Само информативно - вчера  дойде писмото от SAAS, че синът е одобрен за заем за 2-рата учебна година  Peace

/ то не е точно заем, де , но ме разбрахте   Wink /

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 14:17 от Сребърна паричка

# 291
Само информативно - вчера  дойде писмото от SAAS, че синът е одобрен за заем за 2-рата учебна година  Peace

Супер! Вече имте малко спокойствие.

# 292
Само информативно - вчера  дойде писмото от SAAS, че синът е одобрен за заем за 2-рата учебна година  Peace

Браво! И ние чакаме вече, мина почти месец откакто синът ми подаде молбата към SAAS.
Някой беше писал скоро тук, че са им искали доход на семейството. Споделете, ако има някакво развитие.

# 293
Здравейте, записвам се и аз в темата....тази година ме чака студентка в чужбина. Засега сме към Единбург, в смисъл, че това ще й е първо желание, офертата е изпълнима и ако всичко е ок, би трябвало да пътува наесен. А мен отсега ме тресе треска - въпроси, чуденки...като всяка майка Simple Smile
Има ли някой с дете в Единбург, че май повечето са в Глазгоу или поне така ми се стори като прочетох темата?
И се чудя дали е рано още за билет като нямаме потвърждение - от една страна, от друга - пътя до там е по-дълъг и съответно по-скъп и ако по-рано купя билети, ще е по-евтин....
Ако някой също може да сподели нещо за общежитията на Единбург Непиър, ще съм благодарна!

Ще се радвам да споделите мнение  Grinning

# 294
Здравейте, записвам се и аз в темата....тази година ме чака студентка в чужбина. Засега сме към Единбург, в смисъл, че това ще й е първо желание, офертата е изпълнима и ако всичко е ок, би трябвало да пътува наесен. А мен отсега ме тресе треска - въпроси, чуденки...като всяка майка Simple Smile
Има ли някой с дете в Единбург, че май повечето са в Глазгоу или поне така ми се стори като прочетох темата?
И се чудя дали е рано още за билет като нямаме потвърждение - от една страна, от друга - пътя до там е по-дълъг и съответно по-скъп и ако по-рано купя билети, ще е по-евтин....
Ако някой също може да сподели нещо за общежитията на Единбург Непиър, ще съм благодарна!

Ще се радвам да споделите мнение  Grinning
Привет, дано да получите оферта, Единбург е страхотен град. Дъщеря ми е 1-ва година в University of Edinburgh и миналата година си купихме билети като излязоха резултатите от матурите и разбрахме, че ще покрие офертата. Бяха 240 евро двупосочен на KLM, за Коледа двупосочен беше 271 евро.Днес погледнах цените за края на август- около 400 евро мин. За съжаление май всички са вдигнали цените.
Иначе пътуването не е тежко, с прикачване в Париж или Амстердам, става. За Напиер не мога да ти кажа нищо за съжаление.

# 295
Аз май пак ще се включа с глупав въпрос, ама ще питам. Grinning От университета с бакалавърска степен ли излизаш след 4те години? И каква е точно разликата между бакалавърска и магистърска, защото някъде четох, че може да влемеш бакалавър по някаква специалност и магистър по друга.. двете паралелно ли се изучават, свързани ли са?

# 296
Аз май пак ще се включа с глупав въпрос, ама ще питам. Grinning От университета с бакалавърска степен ли излизаш след 4те години? И каква е точно разликата между бакалавърска и магистърска, защото някъде четох, че може да влемеш бакалавър по някаква специалност и магистър по друга.. двете паралелно ли се изучават, свързани ли са?

Трябва да си бакалвър, за да кандидатстваш за магистър, това е следващата степен.

# 297
Обикновено за бакалавърските степени срока на обучение е четири годишен,след получена такава може да се кандидатства за магистратура-тя е с по-къс период на обучение.И в България е така.Има специалности ,при които е задължителна магистратурата-медицина например.При други не-например икономическите специалности.

# 298
И аз така знам, но ме обърка това, че прочетох, че може да вземеш бакалавър по дадена специалност и магистър по друга, съвсем различна.. Shocked Колко е срокът на магистратурата? Попринцип бакалавърската достатъчна ли е?

# 299
Да за упражняването на някои професии е достатъчна и бакалавърка степен.Да може също така в някои случаи бакалавърската  и магистърска степени да са различна специалност.Например педагогика -бакалавър и социология като магистър.Както писах за определени специалности и двете степени трябва да са еднакви.

Общи условия

Активация на акаунт