Студенти в чужбина - 3

• 73 146
  • 804
  •   1
Отговори
# 360
valha, защо се изнася от квартирата едно от твоите момичета? В друг град ли ще се мести? Поздравления за каката.

И малко извън темата - тъкмо се бях похвалила, че в Плевен и тази година както в последните две няма много "ексцентрични" абитуриентки и тази вечер видях няколко такива примера...

# 361
Темата за издръжката е ясна , всеки се оправя както може.
По важно е завършилите в чужбина къде и как успяват да се реализарат  ? Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 28 май 2013, 23:28 от Markrit

# 362
Темата за издръжката е ясна , всеки се оправя както може.
По важно е завършилите в чужбина къде успяват да се реализарат  ? Rolling Eyes

+1 и се включвам да ви следя да трупам опит , че и мен ме чака  Peace

# 363
  • някъде из облаците
Благодаря ви момичета, много бързо минаха 3 години, като че вчера завърши училище и замина. И не са само моите, а една доста голяма част от децата ни са успели и успяват да се справят.
И аз бях от тези дето смятаха, че обучението в чужбина за нас е мисия невъзможна. Голямата имаше приятелка, която мечтаеше да учи в Англия, а аз подскачах, като чуех за Англия, откъде пари, това е голяма сума, как ще те издържаме.... Случайно ги заведох в София на една лекция за образованието в чужбина, голямата беше 11 клас и си спомням как излязоха с един куп брошури и казаха, ами то не е чак толкова невъзможно, така че ние съвсем не бяхме подготвени финансово за това, при това две едно след друго, но почти се справихме и повечето заминали дечица са като нас, работят и учат, това е.

valha, защо се изнася от квартирата едно от твоите момичета? В друг град ли ще се мести? Поздравления за каката.

Квартирата им беше от 12 август до 12 юни, така я взеха, защото другите 2 момичета лятото са си в България, а пък ние икономисахме 20 дена докато си беше тук миналото лято, сега пак ще е без квартира за времето прекарано тук, временно ще я приютят и аз не знам за колко, но като се върне ще си търси нова.

За реализацията според мен е много относително, нямаме още опит, но едно приятелче от университета на малката, миналата година кара плейсмънт в една фирма, тази завършва и има предложение за работа от същата фирма.

Ванчето имаш страхотно дете, сигурна съм, че ще постигне целите си.

# 364
Много ви благодаря ,момичета.   bouquet С времето въпроси ще възникнат,но вече съм спокойна,че има кой да ми отговори. Благодаря ви!  bouquet Hug

# 365
  • Русе
RSGeorgieva, valha, irenapleven, mamaTin и всички останали майчета, които подкрепяте във всяко действие упоритите си и амбициозни деца - написали сте толкова вдъхновяващи коментари, за което може само да ви се благодари.   bouquet   bouquet   bouquet

# 366
  • Варна
RSGeorgieva, valha, irenapleven, mamaTin и всички останали майчета, които подкрепяте във всяко действие упоритите си и амбициозни деца - написали сте толкова вдъхновяващи коментари, за което може само да ви се благодари.   bouquet   bouquet   bouquet
И аз искам да благодаря за страхотните позитивни истории! От все сърце се радвам на успехите на вашите деца.   bouquet

Моята дъщеря още не е решила какво точно й се учи, но засега обмисля фармация, медицина или право. Да, много са различни, знам. Но като знам колко много се учи по тези специалности, много ми е трудно да си представя как ще й остава време да работи. Да не закъса учението?

Иначе най-добрият вариант е като при щерката на MamaTin - хем учи, хем работи по специалността.

# 367
Ако учи медицина, едва ли ще може да работи - имат много упражнения. Но на моята дъщеря приятелката учи Фармация в Бон, и за да не плаща общежитие е отговорник в нейния вход. Така си спестява 250 евро на месец, което пак си е вид работа. Иначе ако учи право, мисля че няма да има проблем с работата. В Германия Студентен верт са много силна организация и непрекъснато предлагат работа на студентите - моята щерка е работила за по ден два какво ли не - броила е коли по кръстовищата, регистрирала е студентите в общежитието и така - тук 80 евро, там 60 евро, справят се децата, стига да имат желание.

# 368
Да се отчета и аз - бала на детето мина, беше много весело, емоции и всичко както си му е реда... Simple Smile
Сега се ориентираме към по-практични неща като получаване на диплома, билети, общежития, банкови карти....
Само да не пропуснем нещо, било то практично или документално  newsm78 Simple Smile...продължавам да следя темата

# 369
  • Варна
Ufi12345 ,честито официално завършване   bouquet Резултатите от матурите излязоха ли вече или е още рано ?

Ей, да му се не види, една не си призна, че си копае парите с лопатата  Mr. Green

Гледам, че модератора е изтрил и част от моите мнения , вероятно поради цитиране на друг потребител  newsm78

Сребърна паричка вие във кой уни сте? и ако може да кажете и общежитието?  

Синът е в Глазгоу уни, общежитието се казваше Фърхил, но от следващата година има увеличение на таксите с около 50 % и поради тази причина най-вероятно моичкият ще е на квартира от септември.

bouquet

# 370

Гледам, че модератора е изтрил и част от моите мнения , вероятно поради цитиране на друг потребител  newsm78

Модераторът трие наред. Simple Smile Не може да изтрие избирателно мнения,защото останалите ще "увиснат"  без смисъл.

Това вдигане на такси не ми харесва.  Mr. Green Ще се вади лопатата.  Laughing

# 371

Гледам, че модератора е изтрил и част от моите мнения , вероятно поради цитиране на друг потребител  newsm78

Модераторът трие наред. Simple Smile Не може да изтрие избирателно мнения,защото останалите ще "увиснат"  без смисъл.

Това вдигане на такси не ми харесва.  Mr. Green Ще се вади лопатата.  Laughing

Аз пък влизам в морето с мрежите да си наловя малко парички). Въпреки вдигнатите цени, Фърхил засега ни остава като първа опция. Но ще видим, може пък да намерят нещо по-добро.

# 372
Благодаря ти, Сребърна паричка!
Чакаме резултатите от матурите към 10-ти юни, дотогава леко разпускаме  Grinning

# 373
аха-а, и аз забелязах, че един мой пост липсва, но обвиних стария си комп, че нещо е запецнал /той има тоя навик/ и всъщност не съм го пратила.

# 374
  • София
Ясмина, работа и следване по медицина е мисия невъможна.
Лекции, упражнения, а останалото време в библиотеката. Дъщеря ми работи едва по 4 часа седмично в библиотеката, тъй като по нейни думи "и без това тук си прекарвам цялото време извън университета". За подпомагане в издръжката не може и да става дума.

Общи условия

Активация на акаунт