Отговори
Здравейте!

Можете ли да ми препоръчате продукт за отслабване за лице с подагра и високо кръвно налягане (високото кръвно налягане се дължи на доста натрупани килограми...) ?

Аз в момента живея в Германия, та ако някой знае хубав, качествен продукт в Германия, нека също каже!

Поздрави!

# 1
  • в колонките
Здравейте!

Можете ли да ми препоръчате продукт за отслабване за лице с подагра и високо кръвно налягане (високото кръвно налягане се дължи на доста натрупани килограми...) ?

Аз в момента живея в Германия, та ако някой знае хубав, качествен продукт в Германия, нека също каже!

Поздрави!

Преди години имахме съсед, българин с подагра, високо кръвно и даже диабет тип 2 от свръхтегло. Спомням си,че наблягаше на зеленини повече, рядко месо - пилешко или пуешко /постно/. Подаграта не се лекува,но човекът непременно да ограничи храната, соленото /заради кръвното/. Ако се сетя още нещо ще допълня. Дано някой се включи с такова заболяване. Килограмите незабавно трябва да ги свали. Не смятам,че е необходим някакво лекарство за отслабване - това ще усложни състоянието му. Глад му е майката .

# 2
Медицината традиционно препоръчва да се избягват вътрешности и морски деликатеси. Но подаграта и високото кръвно налягане, а и диабет тип 2, за който пише Сивила, са все заболявания/състояния от спектъра на метаболитния синдром. При тях е необходимо да се промени начинът на хранене, а не да се използват продукти за отслабване. И това, което е най-важно да се промени, е да се ограничи съществено консумацията на въглехидрати - тестено, сладко, подсладени газирани напитки, картофи, ориз, дори и плодовете. Напоследък, през последните години, е установено, че ключова роля при подаграта има фруктозата - пикочната киселина се конкурира за изхвърляне от организма с фруктозата. Фруктозата се съдържа в захарта и в глюкозо-фруктозния сироп, който се използва за подслаждане на много напитки и храни. Ако се консумира много захар, много газирани напитки или дори много плодове, то тогава се приема голямо количество фруктоза и при организми със затруднена въглехидратна обмяна е възможно да се развие подагра. Затова съветът ми е този: човекът да ограничи драстично всичко сладко, включително плодовете и плодовите сокове, също газираните напитки, да ограничи също и тестеното, картофите и ориза. Месо може да яде, млечни, яйца, риба, зеленчуци също. Този начин на хранене ще спомогне и за намаляване на теглото, и за нормализиране на кръвното налягане (постепенно, не веднага), и за нормализиране на нивото на пикочната киселина.

# 3
  • в колонките
Cioccolata ,   Hug , на съседът ми не му разрешаваха често месото, но ориз разрешаваха. Спомням си,че ядеше веднъж седмично обезкожено не тлъсто пилешко, през останалите дни си караше на  постно и зелени салати. Прясно зеле , краставици хапваше  неограничено количество, защото си беше и бая дебел.

# 4
Ами, именно, причината е, че не са знаели достатъчно за подаграта. Както писах, има нови данни, от последните години, че е вредна на първо място консумацията на рафинирани въглехидрати и в частност фруктоза. Говорим за метаболитно заболяване. Месото няма нищо общо. Знам какво е мнението на медицината, но фактите са други.

# 5
  • SA
Влизам само да подкрепя казаното от Cioccolata   bouquet. През последните години все повече се изтьква врьзката между метаболитния синдром и повишената пикочна киселина и главната причина за вьзникването им - консумация на голямо количество рафинирани вьглехидрати. Искам само да отбележа, че двама мои близки с подобни проблеми , само след 2-3 месечно спазване на препорьките, които Шоки е описала по-подробно, успяха да нормализират пикочната си киселина и крьвното налягане, плюс свалиха и някой килограм / не бяха с екстремно затльстяване/. И само да добавя - никаква бира!

# 6
Благодаря много за отговорите!

Аз й обясних какво сте казали тук и дадох същите съвети. Тя ми каза, че повечето от нещата й били известни, но била искала да си помогне с нещо леко ... Също така тя има сериозно затлъстяване (не знам каква степен) и наистина незабавно трябва да загуби килограми!

Четох за някакви леки антиоксиданти, които чистели организма от въглехидратите?... Има ли нещо вярно и подходящо ли е да се взимат такива?

Hug

# 7
  • в колонките
Благодаря много за отговорите!

Аз й обясних какво сте казали тук и дадох същите съвети. Тя ми каза, че повечето от нещата й били известни, но била искала да си помогне с нещо леко ... Също така тя има сериозно затлъстяване (не знам каква степен) и наистина незабавно трябва да загуби килограми!

Четох за някакви леки антиоксиданти, които чистели организма от въглехидратите?... Има ли нещо вярно и подходящо ли е да се взимат такива?

Hug

Мила, Hug, не може ли сестра ти да посети някой добър специалист. По някога те препоръчват и изписват отслабващи средства в зависимост от здравословното и състояние.Това е сериозен проблем,лично аз от форуми никога не съм искала помощи. Тук всички са  "знаещи", но най-добре да иде при известен специалист. Със здравето шега не бива - мое мнение,  Peace

Общи условия

Активация на акаунт