БРОДИРАНА КРАСОТА - ТЕМА 106

• 71 416
  • 718
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте ! Моля,ви кажете ми от къде мога да си поръчам зеленчуците на Вервако окомплектовани.Ако някой знае къде мога да си ги купя в Бургас  моля да ми каже .

# 211
Някой да е попадал на нови схеми за ключодържатели? Имам доста - трябва да ги запълня,но нещо от схемите който имам не се спирам.... Rolling Eyes newsm78

# 212
# 213
ИнаТ какво е поверието за конете,фара и слънчогледите ? Стана ми любопитно,защото вече имам ушити коне,следващия заплануван гоблен пък е слънчогледи.

Не знам, не вярвам на такива неща и не съм запомнила, много пъти е обсъждано в темите. За ангелчетата съм запомнила, защото са свързани с най-радостното събитие в човешкия живот  Heart Eyes , а и са много сладки. И аз бих си ушила, но заради поверието се въздържам  Mr. Green

# 214
pepen, благодаря   bouquet Много са ще ги огледам с голямо удоволствие Heart Eyes

# 215
  • Троян
Аз знам само за Фара ,че е за сбъдване на желание Wink 
Но веднъж при рускините като видях какво обяснение беше за един гоблен,всяка запетайка в гобленчето означаваше нещо,беше за семейно щасти е и късмет Simple Smile

# 216
Преди много години докато си шиех Коне на водопой ( първият ми голям гобелен ), някой ми каза, че носи щастие и всяка гобленарка трябва да ушие кон/коне( може би продавачката... не помня ), но за др 2 елемента от тук разбрах  Joy

Тогава някой ми беше казал, че ако не рамкирам веднага гоблена е добре да не се ушие целият, а да се остави 1-2 бода който да се боцнат чак като реша да го рамкирам и сега като си гледам конете виждам, че съм оставила по средата няколко бода  ooooh! Joy Голяма съм патка  tooth Следващите ми гоблени са били бродирани изцяло.
Вие знаете ли нещо по тази въпрос?  Mr. Green

# 217
Аз не вярвам в суеверия, но си спомням, че преди доста време се обсъждаше и бяха 4 неща. чувала съм и за гоблени, които носели нещастие. честно казано са ми странни подобни вярвания, но аз съм предубедена и просветена- всякакви митологии, етнологии, истории на религиите ми бяха голяма слабост на млади години, изкарала съм какви ли не курсове.
Сори за спама!
  bouquet

# 218
  • София
ИнаТ какво е поверието за конете,фара и слънчогледите ? Стана ми любопитно,защото вече имам ушити коне,следващия заплануван гоблен пък е слънчогледи.

Поверието е, че всяка гобленарка трябва да има ушити тези три мотива  Peace.
Поотделно фарът (както и мелницата) е за сбъдване на желание, което се намисля с първия бод. Коне трябва задължително трябва да ушие жена, която има момче. Слънчогледите са благополучие и разбирателство в семейството.

Реа, точно това не съм го чувала, но нещо подобно ми се върти в главата - във всеки гоблен трябва да има сбъркан поне един бод (при мен обикновено са повече  Mr. Green), но не помня каква беше целта. А за иконите важеше, че не трябва да има нищо объркано  Peace

Сега като написах това за конете... отивам да си харесам Mr. Green

# 219
Хайде и моите макове са готови, утре отиват за рамка /малко лоша снимка, но снимах току-що/:

Последна редакция: вт, 26 фев 2013, 21:20 от Аз! Lady N

# 220
Lady N, как успя толкова бързо #Crazy Много хубаво се е получило, на картинката изглеждаше по друг начин.

# 221
  • София / Баня
Ей Лейди кога успя - браво много са готини.   smile3501 smile3501

# 222
Поверието е, че всяка гобленарка трябва да има ушити тези три мотива  Peace.
Поотделно фарът (както и мелницата) е за сбъдване на желание, което се намисля с първия бод. Коне трябва задължително трябва да ушие жена, която има момче. Слънчогледите са благополучие и разбирателство в семейството.

Реа, точно това не съм го чувала, но нещо подобно ми се върти в главата - във всеки гоблен трябва да има сбъркан поне един бод (при мен обикновено са повече  Mr. Green), но не помня каква беше целта. А за иконите важеше, че не трябва да има нищо объркано  Peace

Сега като написах това за конете... отивам да си харесам Mr. Green

Joy Joy Joy Искрено ме разсмя твоя пост! Представих си те много образно как захвърляш всичко останало и започваш усилено да търсиш подходящо гобленче.  Heart Eyes
Скрит текст:
Малко извън гобленарството, но как е малкия мъж?
Освен това ме накара да се замисля, че фар уших, кончето ми е почти готово, така че аз май ще трябва да търся слънчогледи!  Laughing Но като се сетя, че това са ми едни от любимите цветя и колко много гоблени съм изгледала  #Crazy Все нещо намирам кусури!  Май съм прекалено капризна  Whistling

Аз! Lady N, що за скорострелница си ти?  Shocked На това не помня и етап да съм виждала! Браво! Прекрасен е!

Поздравления и за всички, които показаха прекрасни картички! Вълшебници!   bouquet

Бяло цвете, хич няма да ти се разсърдя, ако имаш възможност и ми пратиш схемата на пчеличката, моля  Praynig

# 223
Здравейте момичета.
Вие направо "избихте рибата" с тези картички - коя от коя по-красиви. Тази година базарите ще са пълни с много красиви картички (ако са за там).  Аз също мислех да ушия няколко, но вашите са толкова красиви, че за сега не смея.
Толкова ми се шие, но нямам време. Гобленът които шия (Лещен) стои само с дувари. Къщите ще ушия някога в бъдещето (живот и здраве).
В неделя уших две миниатюри за великденския базар. Другата ще правя още две, а след това - ще видим.
Ето ги и тях - непрани и не гладени, но като нямам друго нищо...

# 224
Какъв етап, момичета, беше ми подарено от Хриси на 22, на 23 започнах да го шия, днес е 26-ти, за 3 дни съм готова.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт