73 СОУ-начална степен и прогимназиален етап

• 115 984
  • 729
  •   1
Отговори
# 120
След 1ви клас не мисля, че ви е необходима адресна регистрация.

# 121
  • София
rainbow2012, най-добре е да отидеш да си говориш с ръководството лично. Имайки предвид, че в първи клас немски се учи предимно на ниво думички и все още не пишат, "приравнителният" не би трябвало да ви плаши.

# 122
Ходих.Казаха ми,че на 15 06 ще обявят свободните места.След това,ако има повече кандидати ще има препитване,но кога точно?Доколкото разбрах броя на децата в един клас трябва да е 25,но има класове с 27 и 31 деца.Значи ли това,че има вратичка в правилника.И се чудя,защо за първи клас адресната регистрация да има значение,а за втори да няма...По местоживеене това ни е най близкото училище.Чудя се и защо сглупих преди две години и се подведох,че всички училища били еднакви...

# 123
  • София
Ходих.Казаха ми,че на 15 06 ще обявят свободните места.След това,ако има повече кандидати ще има препитване,но кога точно?Доколкото разбрах броя на децата в един клас трябва да е 25,но има класове с 27 и 31 деца.Значи ли това,че има вратичка в правилника.И се чудя,защо за първи клас адресната регистрация да има значение,а за втори да няма...По местоживеене това ни е най близкото училище.Чудя се и защо сглупих преди две години и се подведох,че всички училища били еднакви...
Класовете с голяма бройка деца останаха в миналото, преди да бъде въведено законовото ограничение от 24 + 10% максимум. В последните випуски се спазва. Освободили се място обаче, то веднага се запълва. За прием местожителството има значение само като част от предимствата. Не знам как е при допълнителния прием след първи клас, но преполагам не би трявбало да важи със същата сила. Може би при равни други условия,но само си разсъждавам... За еднаквите училища... мммм.... нищо не е еднакво, въпрос на виждания... Но и всяка грешка има поправка!  Laughing Успех!

# 124
  • София
Наборът на сина ми - 2003 - е последният с големи паралелки. В класа на сина ми са 31 деца.

# 125
Благодаря.В никакъв случай не ме слагайте в числото на амбициозните майки.Просто положението в 121 е отчайващо.Като родител се срамувам,че две год. си затварях очите и все се надявах,че дисциплината ще се оправи.Чувствам се виновна,и то много,че оставих детето си в тази ненормална обстановка за обучение.Плодовете на тази безумна глупост ги бера в момента.Дъщеря ми попива всичко лошо и го носи в къщи.След някоя година ще излезе завършено психясало неграмотно идиотче.А седми клас със сигурност ще я гоня по околовръстното...Детето има потенциал и трябва да се развива.Длъжна съм да и дам шанс за по-добро образование.По-добре да психяса от учене,отколкото от неучене.Въпреки,че в момента е пълна отличничка,по моята скала има знания за четворка-груби грешки,елементарни пропуски,какво чула,какво не дочула в панаира по време на час...Родих я на 40 и нямам право на грешки.

# 126
  • софия
rainbow2012 и синът ми учи в това училище и не бих казала чак такива думи за него. Може би не сте случили на класна, не знам, но от друга страна не бива да разчитаме, че и госпожите ще ни превъзпитат децата. И в нашият клас има по-буйни и невъзпитани деца и класната им не може да се справи с тях, но може би и в 73-то има такива. Аз синът ми го записах в 121-во понеже ни е най-близко /и аз се чудя защо сте избрали него, при положение, че 73-то е до Вас/, въпреки че знаех за славата на това училище и точно поради тази слава и аз като Вас сега се замислям дали пък да не го прехвърля в друго училище, понеже той сега завършва 4-ти клас и преминава в съвсем различна среда. Имаше организирана среща с прогимназиалните преподаватели и останах с отлични впечатления за тях и мисля да им се доверя в следващите 3 години, понеже на моят човек не му се учи това лято немски език Simple Smile Говорих и с майки, които имат деца в по-горен клас и всички ме убеждаваха, че това е просто една "слава" и нищо повече, и как децата им след 7-ми клас са били приети в елитни училища, дано да е така Simple Smile Желая Ви успех!

# 127
  • София
Благодаря.В никакъв случай не ме слагайте в числото на амбициозните майки.Просто положението в 121 е отчайващо.Като родител се срамувам,че две год. си затварях очите и все се надявах,че дисциплината ще се оправи.Чувствам се виновна,и то много,че оставих детето си в тази ненормална обстановка за обучение.Плодовете на тази безумна глупост ги бера в момента.Дъщеря ми попива всичко лошо и го носи в къщи.След някоя година ще излезе завършено психясало неграмотно идиотче.А седми клас със сигурност ще я гоня по околовръстното...Детето има потенциал и трябва да се развива.Длъжна съм да и дам шанс за по-добро образование.По-добре да психяса от учене,отколкото от неучене.Въпреки,че в момента е пълна отличничка,по моята скала има знания за четворка-груби грешки,елементарни пропуски,какво чула,какво не дочула в панаира по време на час...Родих я на 40 и нямам право на грешки.

Здравейте, съжалявам за това, което се случва в класа на дъщеря ви, но не мога да остана безучастна към обобщенията за 121 училище. Моята дъщеря  е в трети клас там и досега никога не съм се намесвала срещу "плюенето" по училището в този форум. Общувам с приятели, чиито деца са в различни училища (по-престижни) и не мисля, че сме изостанали в образованието, напротив. Вероятно зависи от преподавателя също, но като пример 50 % от класа участваха на националното състезание на сдружението на началните учители (което означава, че са имали максимален брой точки на поне две междинни състезания), а няколко от тях изкараха максималния брой точки и на това финално състезание (вкл. моето дете). Няма да влизам в подробности, аз самата страдах от писанията по повод училището, но е факт, че детето ми става и всяка сутрин тръгва с удоволствие на училище, а всички вкупом обожават госпожата си. Деветнадесет деца са и са много задружни, няма боища, няма лоши думи.
Нека това да не звучи като обощение в другата посока, просто искам да кажа, че в училището има и качествени преподаватели и деца, които се стараят, учат, спортуват и са на достатъчно добро ниво като възпитание, социално поведение.

# 128
Просто сте имали късмета,децата Ви да попаднат в кротък клас.Госпожата ни е отличен педагог.На занималнята също,въпреки,че си загуби работата,заради пет зрънца с проблемно поведение.Часовете са по 35 мин.,но половината от това време се губи в усмиряване,наказване,уговорки,викане на директор и т.н.,е за останалата половина какво да научат?Седем годишно дете,което се обръща към госпожата с "ей пу...ко" или "ей жено...",краде пари от дамската и чанта и родителите ги защитават,не знам как да коментирам.Едно изключиха,останаха още 4-5,но нищо не можело да се направи...На времето имаше детска педагогическа стая,възпитателно-помощни училища,а сега с това интегрирано обучение,какво правим?Пет гаменчета интегрират останалите 22 добри.Директорът казва"Да знам,че класът е проблемен.От години такова чудо сме нямали...".Добре,но нали проблемите са за това,да бъдат решавани,да се намери механизъм за въздействие.Точно в това упреквам училището-в пълно безхаберие,нерешаване на проблемите и невъзможност да установят ред и дисциплина подобаваща за едно училище.Да прибавим и хигиената,която е под всякаква критика-фоайето вечно мирише на тютюнев дим и тоалетна.За стола и храната,която дават на децата, въобще не ми се говори.За кочината в класните стаи нямам думи.Лафката е пълна с ГМО боклучета,стари закуски,а цените Шератонски...А за тоалетните по-добре да не започвам...Иначе нямам нищо против никого.Всички са ми много симпатични и проблемните деца,и родителите им.Нали ще съживяваме земеделието и животновъдството-на България ще и трябват и кадри да пасат патките и овцете.Но защо да се пречи на останалите умни деца,които искат да са лекари,адвокати и т.н.

# 129
Просто сте имали късмета,децата Ви да попаднат в кротък клас.Госпожата ни е отличен педагог.На занималнята също,въпреки,че си загуби работата,заради пет зрънца с проблемно поведение.Часовете са по 35 мин.,но половината от това време се губи в усмиряване,наказване,уговорки,викане на директор и т.н.,е за останалата половина какво да научат?Седем годишно дете,което се обръща към госпожата с "ей пу...ко" или "ей жено...",краде пари от дамската и чанта и родителите ги защитават,не знам как да коментирам.Едно изключиха,останаха още 4-5,но нищо не можело да се направи...На времето имаше детска педагогическа стая,възпитателно-помощни училища,а сега с това интегрирано обучение,какво правим?Пет гаменчета интегрират останалите 22 добри.Директорът казва"Да знам,че класът е проблемен.От години такова чудо сме нямали...".Добре,но нали проблемите са за това,да бъдат решавани,да се намери механизъм за въздействие.Точно в това упреквам училището-в пълно безхаберие,нерешаване на проблемите и невъзможност да установят ред и дисциплина подобаваща за едно училище.Да прибавим и хигиената,която е под всякаква критика-фоайето вечно мирише на тютюнев дим и тоалетна.За стола и храната,която дават на децата, въобще не ми се говори.За кочината в класните стаи нямам думи.Лафката е пълна с ГМО боклучета,стари закуски,а цените Шератонски...А за тоалетните по-добре да не започвам...Иначе нямам нищо против никого.Всички са ми много симпатични и проблемните деца,и родителите им.Нали ще съживяваме земеделието и животновъдството-на България ще и трябват и кадри да пасат патките и овцете.Но защо да се пречи на останалите умни деца,които искат да са лекари,адвокати и т.н.

Много се извинявам, но не мога да остана безучастна към подчертаното от мен изречение, т.е. две изречения. Какво значи "умните" деца, които искат да стават лекари, адвокати... А тези, които са в земеделието и "пасат патки" са глупави, така ли? Вие, госпожо, с тези си мисли, искрено се надявам да не се паднете в нашия клас ако изобщо ви приемат в 73-то училище.

Извинявам се за офф-а и ако преценят модераторите, нека изтрият мнението ми.

# 130
Не виждам моите мисли какво точно Ви възмущават.Това,че наричам нещата с истинските им имена ли.Всеки випуск има своите отличници и слабаци,всички го знаем.Малко ли са неграмотните ученици,които бълват училищата ,и за които слушаме всеки ден.И не поради липса на добри преподаватели,а просто от слаб родителски контрол и не желание да се образоват.Може да не съм се изразила достатъчно ясно или Вие да не сте ме разбрали точно.Сега всеки има право на избор- като не му се учи,добре-да си стои неграмотен,да мете по улиците,като нямаме патки и овце,ако така Ви по-харесва.Но не ме убеждавайте,че е нормално пет деца,на които не им се учи,да пречат на двайсет,на които им се учи.Или идеята Ви е,че за пасането на патки ще ни трябват вишисти..

# 131
  • софия
SZA подкрепям мнението ти  Peace

rainbow2012 не бива така да се говори за децата.

Има ли изобщо майка, която си мисли, че детето й е "глупаво"??? 

Недей така и пожарникари стават Министри нали? А много "умните" гласуват за тях  Mr. Green
Това е в кръга на шегата, но си е и живата истина!!!

# 132
Никъде не споменавам за майка,която смята детето си за глупаво .Описвам нещата,както са си.Няма как всички да са еднакви .Измествате темата в друга посока.И за пожарникар трябва да се учи.Учил е станал е...Тезата ми е,че всички деца трябва да се обучават в нормална обстановка ,не някои да пречат на други.

# 133
  • софия
rainbow2012 щом не сме доволни от класа, говорете с Вълчева и преместете детето си в някоя от другите паралелки, тя е много разбран човек и не мисля, че ще е проблем  Peace

# 134
Това също е вариант,ако не се класираме в 73-то.Всъщност темата е за 73 СОУ и не искам да коментирам 121 СОУ.Доколкото знам дисциплината в първото е на изключително високо ниво.Не вярвам в 73 СОУ да има родители,които да бъркат училището с цирка.Всъщност в цирка също има правила и дисциплина.Ако някой пречи на останалите да гледат и слушат,любезно го молят да напусне...

Общи условия

Активация на акаунт