Голямата тема за малките масла - 6

• 72 777
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
  • Русе
Аз пък съм така след две майонезини  маски, мои интерпретации  bowuu

# 256
За малко да забравя да похваля това масло против гъбички по ноктите http://rivana.eu/shop/index.php?route=product/product&product_id=82 . Няма и седмица нередовно мазане по капка на нокътя и вече почти се е изчистил. Сега си направих и минерална вода 50 мл с няколко капки и мисля да използвам за лицето си, понеже маслата са лавандула,чаено дърво и лимон. Няма какво да ми навреди, нали?

# 257
За малко да забравя да похваля това масло против гъбички по ноктите http://rivana.eu/shop/index.php?route=product/product&product_id=82 . Няма и седмица нередовно мазане по капка на нокътя и вече почти се е изчистил.
А от къде си го купила?

# 258
А, дали ще мога сама да спретна такова масло п/в гъбички? Имам чаено дърво, лимон, ще купя и лавандула...Но в каква пропорция да са? newsm78

# 259
За пигментните петна - рициновото, да, както и маслото от сандалово дърво, гелът алое вера, разни билки...
ВСички цитрусови масла са фототоксични, т.е. не трябва да се излагаш на слънце.
Виж  тук, може би ще ти е полезна информацията.

За гъбички под ноктите - концентрацията на чаеното масло трябва да е до 2%.
Много подходящи са и масло от риган /може да се прилага неразредено по 1-2 капки/, масло от нийм, масло от лимонена трева /10 капки на 30 мл базово масло/.

Примерна рецепта
10 капки етерично масло от лавандула
10 капки етерично масло от чаено дърво
10 капки етерично масло от лимон
100 мл базово масло или /гел алое вера, хамамелис гел/.
Прилага се 3 пъти дневно

# 260
Не знам, не пише концентрацията. Взех го от Елитис (Варна), но мисля че и в аптеките го има.

# 261
Следващото масло за коса ще си го забъркам сама от арганово, бадемово (земен бадем) и ленено. Simple Smile
Идеята от тук.
Само трябва да разбера пропорциите...

# 262
  • София
Наскоро се сдобих с доста етерични и базови масла и започвам да се чудя как да ги съхранявам.Държа ги в шкафче далеч от слънчева светлина,в стаята е около 22-23 градуса,но с идването на по-топлите дни ще стане доста топло от рода на 25-27 градуса.Дайте идея къде мога да ги съхранявам,в хладилник удачно ли е ?

# 263
... сдобих с доста етерични и базови масла и започвам да се чудя как да ги съхранявам...
Ако са истински етерични масла, можеш да ги държиш където пожелаеш. Само не забравяй да си ги затвориш  Grinning

# 264
  • UK
Следващото масло за коса ще си го забъркам сама от арганово, бадемово (земен бадем) и ленено. Simple Smile
Идеята от тук.
Само трябва да разбера пропорциите...
Като ги разбереш ще ги и споделиш, нали  Crazy    bouquet
Мун отново благодаря за връзките, за масла за пигментни петна bouquet

# 265
Ако са истински етерични масла, можеш да ги държиш където пожелаеш.
Не е вярно това. Маслата е задължително да се съхраняват на сухо и хладно място, което не кореспондира с "където пожелаеш".
Цитрусовите етерични масла бързо се окисляват /от температурните промени/, затова е удачно да се съхраняват в хладилник или при температура 5-10 градуса.

# 266
1. Лимон - козметични средства: 5 к.+ 5 г. основа (крем, шампоан, паста за зъби) при акне, пигментни петна, и за избелване на зъби.
2. Портокал:
- Обогатяване на шампоани: 5 к. етерично масло на 10г основа при пърхот, суха коса
- Обогатяване на кремове: 5 к. на 10г. крем за грижа на повяхнала кожа, стимулира процесите на регенерация на кожата, почиства, избелва, овлажнява кожата, също и за получаване на бърз и красив загар.
3. Чаено дърво:
- 3к. + 1 суп. л. растително масло при различни кожни проблеми.
- Косопад – 30 к + 50 мл дестилирана вода за втриване вечер
- 3к. на доза шампоан за обогатяване.
4. Масло с екстракт от семена на Грейпфрут:
- Пърхот, заболявания на кожата на главата - 5 – 10 капки в малко количество шампоан за измиване на главата.
- Проблемна кожа ( пъпки, акне, обрив) - кожата се навлажнява, с върха на пръстите се нанасят от 1 до 4 капки на проблемните места, масажират се и се измиват.
5. Жожоба и Авокадо са много дълги при интерес ще ги напиша.
6. Пачули - Използвам го, да си пръскам портмонето  Grinning
7. Евкалипт:
- Обогатяване на шампоани: 5к. масло на 10г. шампоан.
- Обогатяване на козметични средства: 7-10к. на 5г. основа.
8. Лавандула:
- Обогатяване на шампоани: 3-5к. етерично масло на 10г основа (профилактика на пърхот, пре-пятства косопада)
- Обогатяване на козметични средства: 5к. на 10г крем (изгаряния, рани, не зарастващи операционни шевове)
9. Розмарин:
- Обогатяване на шампоани: 3-5к. на 10г. основа (пърхот, за укрепване на косата)
- Обогатяване на козметични средства: 3к. + 3к. масло Лимон на 10 г.крем (мазна, склонна към възпаления кожа)
10. Столистна роза - Обогатяване на козметични средства: крем, тоник,  гел – 3к. на 5гр. основа при старееща, суха, груба, чувствителна и купероза кожа.
11. Тамян - Обогатяване на козметични средства: крем, тоник, шампоани, гел за душ - 4к. на 5гр. основа при напреднала възраст, старееща кожа, възрастови бръчки, повяхваща кожа.

Това са приложенията при козметичните средства, иначе имат и много други профилактични действия, който най вероятно, сте обсъждали вече.

# 267
Ако са истински етерични масла, можеш да ги държиш където пожелаеш.
Не е вярно това. Маслата е задължително да се съхраняват на сухо и хладно място, което не кореспондира с "където пожелаеш".
Цитрусовите етерични масла бързо се окисляват /от температурните промени/, затова е удачно да се съхраняват в хладилник или при температура 5-10 градуса.

Истинските етерични масла се продават в специално произведени шишета, които са затъмнени и термично пригодени. С цел транспортиране и складиране 365 дни в годината. Повечето продукти от които се правят растат на доста далечни места, а маслата сами по себе си са естествен консервант, за това ѝ се добавят в някои продукти за удължаване трайността им.

# 268
Аз досега /купувам масла от цял свят/ на термично пригодени шишета не съм попадала.
В указанията на всички масла се казва: да се съхраняват в стъклени тъмни /UV/ шишета, на хладно и тъмно място /далеч от слънчева светлина!/.
Другото е ала-бала, че да върви алъш-вериша.  Simple Smile Wink

Всеки да си ги съхранява както иска. Не налагам мнение, само споделям. Peace

# 269
Всеки да си ги съхранява както иска. Не налагам мнение, само споделям. Peace
И аз така. Но въпросния надпис за който споделяш, го няма на моите масла. Фигурира този текст:  Да се съхранява на недостъпни за деца места. Относно атмосферните влияния ми беше обяснено написаното в предишният пост. Доверих се, ползвам ги и съм доволна. Нямам опит с други фирми. Не съм ползвала услугите на местни хомеопати, тъй като не се доверявам на масла с недоказан произход. Когато касае здравето на децата ми и моето, съм по внимателна и отказвам да съм родолюбка. Далече съм от мисълта да купувам билки които са "обработени" след като са доставени от пунктове снабдили се с тях, чрез изкупуване на метени по тротоарите билки.

Общи условия

Активация на акаунт