Голямата тема за малките масла - 6

• 72 667
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Аз си правя маслени маски веднъж на 20 дена, преди много по- често, но ужасно ми пада боята.
Нанасям ги преди шампоан, а след него задължително готова маска.

# 496
Иля,благодаря,иначе поста ти го видях,но тъй като моето е без аромат,за по-сигурно поптах .... Peace
Мун,благодаря за отзивчивоста   bouquet

# 497
Ще ми препоръчате ли масло за околоочния контур? В момента ползвам пшеничен зародиш, не мога още да дам отзиви. Благодаря! Praynig

# 498
Ще ми препоръчате ли масло за околоочния контур? В момента ползвам пшеничен зародиш, не мога още да дам отзиви. Благодаря! Praynig
жожоба
Страхотно е и за миглите и веждите

# 499
  • Под кленовите дървета
Много съм доволна от какаовото за лице и от шипки за околоочен контур!

Въобще, тази дни преоткривам каковото и да ви кажа, перфекто е за смесена кожа като моята, дори лятото. На лицето попива бързо, по-бързо от гроздовите семки, не запушва порите и прави кожата много мека и приятна.

# 500
  • София
Много съм доволна от какаовото за лице и от шипки за околоочен контур!

Въобще, тази дни преоткривам каковото и да ви кажа, перфекто е за смесена кожа като моята, дори лятото. На лицето попива бързо, по-бързо от гроздовите семки, не запушва порите и прави кожата много мека и приятна.

От колко време го ползваш?

# 501
  • Пловдив
Здравейте!

Аз маслени маски си правя (най-често с кокосово масло, понякога и арганово), когато се сетя, може би 2-3 пъти месечно.

Преди време бях чела, че рициновото масло не се препоръчва по-време на бременност (бях питала и Мун), но ме достраша да го ползвам в този период. Сега искам да попитам : а, по време на кърмене може ли да се ползва като маска за коса? И, дали някоя от вас, докато е била бременна, го е ползвала като козметично средство?

Хвърлила съм око на това http://www.zoya.bg/%D0%AF%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D … _20_D0_BC_D0_BB-s Какво мислете за него? Някой ползвал ли го е? Какво е вашето?

Има ли някакво масло, което да може да се ползва по време на бременност и кърмене и да облекчава уморените крака?

# 502
Благодаря за отговорите!   Simple Smile

# 503
  • София
жожоба
Страхотно е и за миглите и веждите

Как се отразява това масло на миглите и веждите? Simple Smile
Имам проблем с едната вежда. Не израстват косъмчета на едно определено място. третирах с ампула срещу косопад, сега вечер намазвам с вазелина на Балеа и до момента никакъв резултат. А вече 2 месеца се БОРЯ с този проблем. Sad

# 504
Според моя опит - много добре се отразява. Подхранващо и стимулиращо разстеж.
Пробвай - нищо не губиш  Peace.
Капка жожоба можеш да сложиш и в спирала, и в крем ... освен директното мазане.

# 505
  • София
Според моя опит - много добре се отразява. Подхранващо и стимулиращо разстеж.
Пробвай - нищо не губиш  Peace.
Капка жожоба можеш да сложиш и в спирала, и в крем ... освен директното мазане.

Благодаря!   bouquet Задължително ще пробвам. Simple Smile

# 506
Лазурит, и аз съм доволна от какаовото масло за лице, много добре омекотява и прави кожата кадифена - и аз съм със смесена кожа. Ползвах го и за косата, също много мии хареса, но нали е твърдо - трудно се отмива. Аз веднъж седмично си слагам масло на косата преди къпане, после нищо друго не слагам освен няколко капки, разтъркани между дланите по краищата. Пробвала съм (за коса) жожоба, какаово и кокосово. Първите две най ми допаднаха.

# 507
  • Пловдив
Здравейте отново  Simple Smile

Почнах да чета темите назад и прочетох за една интересна маска : жълтък, масла, желатин, бирена мая и бира.

Въпрос: какво полезно има в желатина  Blush, за какво помага?

Тези дни ще си ходя на село и ще се снабдя с домашни яйца (преди сто години си правих маски с жълтъци, даже и съм си мила косата само с тях) и ще си забъркам един бъркоч, но може би без бирената мая и желатина.

Прочетох и, че някой от вас ползват за домашните маски и терапевтичната преса. И аз я имам. По-добър ли е ефекта с нея?

Самоцитирам се, ако някой може да помогне   bouquet

Здравейте!

Аз маслени маски си правя (най-често с кокосово масло, понякога и арганово), когато се сетя, може би 2-3 пъти месечно.

Преди време бях чела, че рициновото масло не се препоръчва по-време на бременност (бях питала и Мун), но ме достраша да го ползвам в този период. Сега искам да попитам : а, по време на кърмене може ли да се ползва като маска за коса? И, дали някоя от вас, докато е била бременна, го е ползвала като козметично средство?

Хвърлила съм око на това http://www.zoya.bg/%D0%AF%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D … _20_D0_BC_D0_BB-s Какво мислете за него? Някой ползвал ли го е? Какво е вашето?

Има ли някакво масло, което да може да се ползва по време на бременност и кърмене и да облекчава уморените крака?

# 508
Богат е на протеин (хидролизиран колаген), аминокиселините глицин, пролин, аргинин (ускорява растежа), метионин и лизин (предотвратяват косопад), и много други. Метионин помага за стимулиране на растежа, уплътнява косъма и подобравя текстурата на косата. Така действа приеман вътрешно.

Маските с желатин - хидратират и уплътняват косъма, придават обем и блясък. Подходящи са и при цъфтене и късане на косата.
Желатинът може да се смесва с шампоана, вместо да се прави маска с него.

Аз го ползвам и за кожата (правя си маски и пилинг-маска), а също и го пия два пъти в годината на капсули като добавка.

Колкото до рициновото масло и кърменето - не е за предпочитане (макар да няма категорични доказателства) да се приема вътрешно от майката, защото отивайки в кърмата, може да причини диария на бебето.
Ако се ползва за коса и кожа се смята, че не би навредило на кърмачето.

# 509
  • Пловдив
Мун, благодаря!  Hug  bouquet

Сега се ровя и чета за рициновото масло и до колкото правилно съм разбрала, е вредно по време на бременност, ако се приема вътрешно. А, аз искам да го ползвам външно, за косата.  newsm78, моята работа е хем боли, хем сърби. Чудя се дали да не поръчам днес от зоята, че утре да ми го доставят. И в същото време ме е страх да не направя някоя беля.

Общи условия

Активация на акаунт