Голямата тема за малките масла - 6

• 72 636
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
Alexandria37, 1-2 жълтъка, 2-3 с. л. рициново масло и малко (затоплена) бира (може би 2-4 с.л.). Стои се около 40-60 минути.
Когато си правя бирена маска слагам и сухи добавки (желатин, бирана мая), които "гълтат" повече бира, затова не мога точно да ти кажа колко да сложиш. Добавяй лъжица по лъжица бирата, пък ще прецениш на момента колко течна искаш да ти е сместа. Simple Smile

monii , миризмата на аргановото масло зависи от много фактори (от какъв район е, как е извлечено, дали е обезмирисявано допълнително (чрез пара) и т.н.). Обикновено студено-пресованото кулинарно има тежка костилкова миризма, за разлика от козметичното (може да няма миризма или да е лека цитрусова, или ядкова и др.).

# 526
  • Пловдив
Аз искам да попитам, дали мога да стоя с жълтъците+маслата цяла нощ? До сега с маслата почти така процедирам, защото ми е най-удобно, ставам по-рано сутрин, мия си косата и съм ок. Но сега с тези жълтъци? Запасих се с яйца от село и мисля да пробвам и аз една такава подобна маска.

# 527
  • София
monii, всичките ми масла са на марка Акамути и според мен са страхотни, аз съм убедена, че са истински.
Имам и точно като твоето арганово, ползвам го от година и половина.
В началото имаше слаб аромат на зехтин, мазнина, а сега като го помирисах е много по- наситена, но това е заради стоенето му дълго време отворено.
С времето става и наситено жълт цвета, моя в момента е такъв.

# 528
Аз искам да попитам, дали мога да стоя с жълтъците+маслата цяла нощ? До сега с маслата почти така процедирам, защото ми е най-удобно, ставам по-рано сутрин, мия си косата и съм ок. Но сега с тези жълтъци? Запасих се с яйца от село и мисля да пробвам и аз една такава подобна маска.
Може, може  Peace Единствено ако си на работа или трябва да ходиш някъде не е желателно, защото ще понамирисва косата ти  Laughing

# 529
Мун, благодаря за инфото!

Иля , успокои ме! Аз сега започвам да го ползвам: за косата вече пробвах, при леко влажна коса третирах върховете. Ти за какво и как ползваш това масло?

# 530
  • София
monii , ползвах го половин година за цялото лице, от малкото масла, които не ми запушват порите.
Пробвах го и на косата, но все не мога да улуча количеството и ми ставаше на клечки.
Сега го смесвам с други масла и си правя маслени маски, много съм доволна от резултата.

Благодаря на GodaiVa и Bukuto0o  за отзивите за маслото от гроздови семки, ще го пробвам.  Wink Hug

# 531
Някой ползвал ли е какаово масло за маска за коса newsm78??

# 532
  • София
Какаовото масло е разкош за косата. Heart Eyes

# 533
И аз ползвам какаово закоса, много ми допада.

# 534
  • в огледалото на живота
Би ли споделила как го ползваш моля  Hug

# 535
Аз не мога да го отмия от косата си  Tired Два пъти опитах и двата пъти остана мазна и сякаш неизмита.

# 536
Моето какаово масло е на люспи. Как да го ползвам за коса или тяло?

# 537
Моето какаово масло е на люспи. Как да го ползвам за коса или тяло?
Не се ли разтапя на топлина?

# 538
  • София
Какаовото масло е много твърдо, разтапя се на водна баня на много ниска температура, след това може да се нанесе на тяло и коса.
За косата, втривам в корените, по дължините, на цялата коса докато е топло, слагам шапчица, отгоре хавлия и стоя 40 мин, след това шампоан и готова маска.
Обикновено смесвам какаово, кокосово, арганово и бадемово масло, но и самостоятелно си е разкош.
Аз нямам никакви проблеми с измиването.

______Freya_______ , странно, защо така при теб, нали два пъти шампунираш?  Thinking

# 539
Иля,да винаги по два пъти с ш-на, уж е измита, докато е мокра не мазнее и изсуша ли я се проявява "ефекта на мръсната коса"  Grinning Мун беше казала,че е от времето,за което стоя с маслото (около 2 часа) втвърдявало се за толкова пак. Ти колко време стоиш с него?

Общи условия

Активация на акаунт