Голямата тема за малките масла - 6

• 72 670
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Не съм пробвала какаово. Дано да ми помогне, че лятно време много лъщя.

# 556
Какаовото е комедогенно,особено за смесена и мазна кожа е неподходящо.

# 557
  • Под кленовите дървета
Така ли?
интересно, аз съм със смесена към мазна кожа и от както ползвам какаово нямам и една пъпка. Смесих какаово с гроздови семки за лице, етерични, разбира се, за тяло същата комбинация.
Бяха започнали да ми излизат много пъпки и смених гроздовите семки с предимно какаово. Състоянието на кожата ми значително се подобри, нямам комедони, черни точки пък хич. Също така много белези от акне намаляха значително. Разбира се, редовна парна баня+маски, както преди.

Може би има значение произхода на маслото. Моето се води Light COCOA. ползвах миналта година това което продават в Бг от аптеките, индийското. Има по-силна миризма на какао, доста по-силна, но не ми правеше кожата така кадифена.

Другото, за което се сещам е макадамия. Ползвам по-рядко обаче.

# 558
Може,но аз навсякъде срещам за какаовото,кокосовото,пчелен восък,че запушват порите,но явно както винаги има и изкючения. Peace

# 559
  • Пловдив
Така ли?
интересно, аз съм със смесена към мазна кожа и от както ползвам какаово нямам и една пъпка. Смесих какаово с гроздови семки за лице, етерични, разбира се, за тяло същата комбинация.
Бяха започнали да ми излизат много пъпки и смених гроздовите семки с предимно какаово. Състоянието на кожата ми значително се подобри, нямам комедони, черни точки пък хич. Също така много белези от акне намаляха значително. Разбира се, редовна парна баня+маски, както преди.

Може би има значение произхода на маслото. Моето се води Light COCOA. ползвах миналта година това което продават в Бг от аптеките, индийското. Има по-силна миризма на какао, доста по-силна, но не ми правеше кожата така кадифена.

А кажи какво и колко точно сложи в тазе смес Praynig Grinning за лицето,че и аз съм със същия проблем Tired А за тяло става,нали?

# 560
Здравейте   bouquet  бих искала да задам един въпрос и ще съм много благодарна ако някой може да  ми отговори. От много години къносвам косата си - още на 20 години започна да ми побелява и не исках да започвам още оттогава с боите... Много добре ми действа къната - подхранва, придава блясък... Единственият минус е че лесно се отмива, та въпросът ми е - някой има ли опит с използването на масла върху къносана коса, дали още повече ще съкрати живота на цвета?

# 561
Снощи се оказах без балсам/маска... и набързо спретнах следното за връхчетата - 1 капсулка вит Е, 3 капки Деавит, 5-6 капки Жожоба; разтърках между дланите и намачках краищата на все още влажната си коса... много съм доволна Simple Smile

# 562
  • Под кленовите дървета
Така ли?

А кажи какво и колко точно сложи в тазе смес Praynig Grinning за лицето,че и аз съм със същия проблем Tired А за тяло става,нали?

За лице - 70 гр. какаово, 30-40 мл. гроздови семки, 15 капки чаено дърво, 10 капки лавандула, 5 капки жасминово и малко гераниум сложих.
Същата смес, но вече по-малко гроздови семки забърках за тяло, като добавих и 3 капки кедрово, за дървесна нотка.

# 563
  • Пловдив
Така ли?

За лице - 70 гр. какаово, 30-40 мл. гроздови семки, 15 капки чаено дърво, 10 капки лавандула, 5 капки жасминово и малко гераниум сложих.
Същата смес, но вече по-малко гроздови семки забърках за тяло, като добавих и 3 капки кедрово, за дървесна нотка.
  bouquet

А дали ще мина без лавандулата,че нещо не ми поняся Rolling Eyes

# 564
  • Под кленовите дървета
да Simple Smile

# 565
  • Пловдив

Peace
Разтапяш какаовото на лека водна баня и смесваш с останалите масла,нали така?А кога нанасяш вечер ли?Колко пъти седмично или не е от значение?

# 566
  • Бургас
Мисля да си взема по късно масло от жожоба и да го смеся няколко капки с розова вода за почистване на спирала(по препоръка на една съфорумка). Много са ми чувствително очите и ми сълзят. За какво друго го използвате ?

# 567
Мисля да си взема по късно масло от жожоба и да го смеся няколко капки с розова вода за почистване на спирала(по препоръка на една съфорумка). Много са ми чувствително очите и ми сълзят. За какво друго го използвате ?

Обратното - розова вода с няколко капки жожоба Wink

# 568
  • Бургас
Да да, така си го мислех  Joy но обърках писането

# 569
  • Пловдив
Момичета,някъде имаше препоръка за каково масло от Iherb.,но не го намирам Rolling Eyes и се чудякакво да поръчам...http://www.iherb.com/Now-Foods-Solutions-Cocoa-Butter-7-fl-oz-207-ml/495  това добро ли е? или това...http://www.iherb.com/Palmer-s-Cocoa-Butter-Formula-with-Vitamin- … -5-oz-100-g/46405 ?

Общи условия

Активация на акаунт