Голямата тема за малките масла - 6

• 72 661
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
В момента чета темата, а вчера си купих кокосово масло на Икаров и кожата ми е като кадифе  bouquet

# 586
Аз вчера си взех масло от гроздови семки на Икаров.Доволна съм. Heart Eyes

# 587
Аз от маслата на Икаров съм доволна единствено от бадемовото и пшеничния зародиш и то ги слагам на косата си. От кокосовото бях много разочарована преди 2 години като си купих за първи път, от авокадовото също.
И въпроси към Мун (извинявам се,че те занимавам,но наистина ми е интересно) по повод тази публикация за http://cosmeticsandoils.blogspot.com/2013/03/hidratirane-i-zapec … ata-v-kosata.html влагата в косата. Разбирам защо трябва да се избягват продукти с алкохол,но Л2 например е с ниско Пх-а и има алкохол на предно място в съдържанието си? И за глицеринът (нямах представа,че отнема от влагата на косъма), нали го има в рецептата за домашния еластисайзър уж за омекотяване хидратиране е тя?
И... последно (не знам дали е много по темата), но рекламата на новата боя на Гарниер "Олиа", трайна пък безамонячна, действаща чрез масла... Може ли масло да ти оцвети толкова много косата?

Последна редакция: чт, 30 май 2013, 14:26 от Анонимен

# 588
  • в Кошера
И за глицеринът (нямах представа,че отнема от влагата на косъма), нали го има в рецептата за домашния еластисайзър уж за омекотяване хидратиране е тя?

Позволявам си да отговоря, макар въпроса ти да е зададен конкретно към Мун, защото именно аз съм написала рецептата за т. нар. "Хоум мейд еластисайзър". Всички съставки в него са копнати от оригинала, разбира се, липсват някои, неоткриваеми и несътворими в домашни условия.
ТУК има полезно инфо за глицерина и употребата му, пействам по-важното:

"...за разлика от повечето компоненти в съвременната козметика, глицеринът има натурален произход. Добива се чрез хидролиза от различни естествени мазнини или с други думи е страничен продукт при производството на сапун. Най-ценен е този, който се извлича от растителни сувовини (Vegetable Glycerin), най-често от кокосово или палмово масло. За съжаление в масовите козметични продукти се използва синтетичен глицерин, заради по-ниската му цена... "

"...Прави косъма гъвкав и еластичен и особено добре се отразява на къдравите коси..."

"...Глицеринът има силно абсорбиращи свойства и ако липсва влага в обръжаващата среда, започва да черпи от самата кожа. Затова не го използвайте, ако живеете на място с прекалено сух климат. Ако обаче се намирате в район с висока влажност, например около морето, глицеринът е идеалната съставка за вашите хидратиращи продукти..."

# 589
Tyra, благодаря за разяснението   bouquet и за рецептата, правила съм си я два пъти и ми хареса,затова и се зачудих дали няма да навреди в дългосрочен план, но ето че имало разлика.  Hug

# 590
Може ли да кажете рецептата   bouquet 
За косопад съм чела ,че  помага  лют пипер прибавен към останалите продукти от домашна маска. Но  при пърхут или кожни проблеми е противопоказно.

# 591
  • Варна
Мъник
[/quote]
Има ли масло етерично, което да успокоява проблемната, мазна кожа и такова, което да изчиства порите от мръсотията, дори чрез парна баня, няма знаение от метода ( какъвто и да е метода на почистване ще го приложа само и само да изчиства   Laughing ) ? И още нещо, за тъмни кръгове, кое етерично масло е подходящо? Simple Smile

[/quote]
аз по-назад бях писала  , че съм изключително доволна от чаеното дърво.Правя си разтвор чаено дърво с вода 1:1 и си почиствам лицето вечер. Сутрин почиствам само с мицеларна вода , за да не и идва много на кожата. По принцип долу горе по същото време спрях да ползвам и фон дьо тен и минах на корейско ББ и смятам , че и това е дало резултат ,но факт е че от трети клас насам не съм се виждала с толкова спокойна кожа , почти без пъпки (1-2 преди цикъл) и със свити пори ,дори и петната започнаха вече да поизбледняват.Пу-пу да не ми е уруки  Heart Eyes

# 592
Ааа ще пробвам Didi_Bidi, благодаря  Peace

# 593
Freya, тъй като глицеринът е силно хигроскопичен, когато се използва в продукти за кожата (косата), се препоръчва да се комбинира с други съставки, напр. масла. Когато сте на място с висока влажност това условие отпада, както е писала и Tyra.

Моето лично мнение е, че прекалената му употреба не се отразява добре в дългосрочен план на косата, затова аз го ползвам рядко.

За алкохола - най-общо казано изсушава косата, уврежда кутикулата и прави косъма крехък и чуплив.
В козметичните продукти се използват два вида алкохоли: денатуриран етанол и емулгиращи (мастни) алкохоли.
Първият вид е изключително вреден за косата. Когато даден козметичен продукт е обозначен като “alcohol free” означава, че в него няма етилов алкохол.

# 594
Мун, благодаря за отговора, стана ми ясно   bouquet

Последна редакция: пт, 31 май 2013, 00:17 от Анонимен

# 595
Момичета има ли масло което помага за премахване на тъмни кръгове под очите ?

# 596
  • София

Няма.

# 597
Хамамелис; бадемово масло с вит. Е; гел алое вера; чаена лъжичка рициново масло с 1 лъж. прясно мляко.
Това, заедно с добро хидратиране, достатъчно сън, здравословна храна (богата на калций и желязо).
Виж и тук за тъмните кръгове: Натурална козметика за околоочния контур

Последна редакция: пн, 03 юни 2013, 12:05 от Мун

# 598
  • Русе
Мун, не ми се отваря линка  newsm78

# 599
Ели, защото съм забравила да сложа линк. Blush
Поправих и вече се отваря.

Общи условия

Активация на акаунт