Голямата тема за малките масла - 6

• 72 651
  • 735
  •   1
Отговори
# 705
Тъкмо гласувах в анкетата за любими масла за коса, моят коктейл е от 2 с.л. кокосово, 1 с.л. рициново, 1с.л. бадемово, 1 с.л. жожоба и 1 ч.л. зехтин (може и по-малко). Стига ми за два пъти и остава, а косата ми е дълга и гъста. Ползвам веднъж на две седмици. Във всяка смес слагам задължително по няколко капки чаено дърво и на настроение лавандула, розмарин, каквото имам. С маската стоя не повече от половин час, но винаги се налага да мия с шампоана по 3 пъти (не ползвам дрогерийни марки шампоани, които се пенят като луди, сега съм на Логона против пърхут заради половинката). Тази смес ми действа страхотно, косъмът е плътен, здрав и не се къса. За лятото смятам да остана с този бленд, ако започне да се омазнява по-бързо от обикновено ще махна изцяло зехтина. Аз не се стремя към бърз растеж, ползвам маслата, които имам в момента у дома. Само още не съм намерила най-доброто масло за връхчетата. Мазала съм с жожоба, бадем и оризови трици, но ми мазнее. Дали маслото от гроздови семки няма да е подходящо за след баня без отмиване, някакви съвети?

# 706
  • гр.Варна
Добри отзиви съм чела за аргановото масло и мисля да опитам ,само на връхчетата след баня. Peace

# 707
Добри отзиви съм чела за аргановото масло и мисля да опитам ,само на връхчетата след баня. Peace
Да, да и аз. Съвсем изключих за него. Днес съм на пазар за масла и смятам да си взема от него. Още утре ще пиша как ми действа на връхчетата след баня.

# 708
  • В полите на Пирин планина
За връхчетата съм ползвала арганово и жожоба. И двете ми понасят добре, но моята коса е чуплива и доста суха. Не ми омазняват допълнително и дори например след миене и нанасяне да стои косата леко с мокър ефект, то на сутринта това вече го няма.

# 709
  • София
Моля препоръчайте ми масло за околоочния контур/днес като си погледнах бръчките и лошо ми стана,до сега използвам околоочни на ейвън и орифлейм/.На 38г. съм.

# 710
Не знаех ,че аргановото се слага след баня на връхчетата. Аз днес си намазах дължините и постоях половин час преди да си измия косата. Embarassed Иначе понякога си мажа лицето с него, вместо крем.

Не съм ползвала кой знае колко масла, за да имам база за сравнение и съответно любимо масло.Ползвала съм кокосово масло за тялото, пшеничен зародиш за под очите и върховете на косата против цъфтеж и бадемово за корени.
В момента имам само арганово.

# 711
  • В полите на Пирин планина
Моля препоръчайте ми масло за околоочния контур/днес като си погледнах бръчките и лошо ми стана,до сега използвам околоочни на ейвън и орифлейм/.На 38г. съм.

Чела съм, че маслото жожоба е подходящо, а също - шипковото.

Не знаех ,че аргановото се слага след баня на връхчетата. Аз днес си намазах дължините и постоях половин час преди да си измия косата. Embarassed Иначе понякога си мажа лицето с него, вместо крем.

Вместо кристали, за поддържане на връхчетата и против накъсване, цъфтене. Но трябва буквално 1-2 капки, за да не стане обратен ефект - мазна и смачкана коса.

# 712

Шипково масло, малиново, масло от нар, масло от невен - но само вечер. През деня не слагам масла по лицето си, освен на плажа.
Отскоро ползвам (пестеливо и без да прекалявам, защото е тежко) и червено палмово масло. Много ми харесва за лятото (за лице, шия и тяло), защото подсилва тена (оцветява кожата). Sunglasses

Скрит текст:
Защо не погледнеш козметиката на Филорга? Мисля, че много ще ти хареса (ако представлява интерес за теб, виж темата за Филорга).

# 713
Днес вместо да отида да си купя арганово масло за връхчетата, се вдъхнових и забърках едно желе за тяло. Естествено, като стегне хич не е желе.Давам ви рецептата, става за нула време. Нарекох си го Преасковено желе, защото от смеската етерични масла се получи аромат, който докарва на праскови. Не ми се е сторило, защото и приятелят ми ме попита, от къде съм намерила такава есенция:
3 с.л. кокосово масло
2 с.л. масло от карите
1 непълна с.л. восък от канделила (ако е с пчелен восък 2с.л.),
2 с.л. масло от оризови трици
2 с.л. масло от сладък бадем
 6 к. лавандула
 5 к. палма роза
2 к. чаено дърво

Изключително приятно и хидратиращо е и тъй като в него няма вода може да издържи, без да стои в хладилник, няколко месеца.

# 714
  • Варна
Много съм  доволна от композицията от етерични масла  против гъбички на RIVANA.

# 715
  • София
rosalka , много моля за снимка на този продукт. Simple Smile

# 716
# 717
да споделя и моят малък опит с масла различни от тези на Икаров  Joy

моля и за препоръка за хубаво арганово масло, ако може на по-прилична цена  Embarassed

# 718
И аз съм доволна от същия продукт, писах преди няколко страници  Peace

# 719
 Има ли как да се направи почистващ, измивен гел за проблемна кожа?

Общи условия

Активация на акаунт