86th Academy Awards OSCAR'2013–Започваме отрано, да видим докъде ще стигнем :)

• 26 150
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
  • в сърцето на един мъж...
Оо, дааа, Гари Heart Eyes Джовани Рибизи също Peace
Ами Акаша, като си презадоволен и ти омръзва един актьор, то тогава вече /поне за мен/ не е на висота и спира да ми е интересен. Така че губи, колкото и да ми е любим.

# 361
  • В Космоса
Да, това с омръзването вече е до лично усещане. Това, от което ти е писнало на теб, може мен да ме кара да тръпна в очакване все повече след всяко изиграване отново и отново. Grinning

# 362
Ми тогава що спориш? Всеки има право на лично усещане и мнение, нали?

# 363
  • В Космоса
За какво споря, бе Гея?

# 364
Ми ти кажи Mr. Green
Тук си говорим за усещания от различни актьори, ти започна драмата, дай ся кажи що спориш?
Аз не мога да разбера що моята вселена и моите усещания трябва да се покриват с твоите, твоите що трябва да се покрият с на Джо или с на Богинята? Всеки си има нещо негово си.

# 365
  • В Космоса
Ама ти сериозно ли!? Confused

Първо и аз говоря за усещания от различни актьори.
Второ, държа да ми посочиш с кое точно съм започнала някаква драма! Единствено помолих да ми припомните актьори, които умело избягват да повтарят зачекнатите преди да се включа аз мимики и жестове, защото в момента не се сещах за такива.
Трето, къде съм споменала, че трябва твоите усещания да се припокриват с нечии чужди. Напротив, и аз твърдя, че за един е едно, за друг - друго.

# 366
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Просто изводът е, че познатите жестове не са критерий от изключителна значимост за определяне на таланта. Най-вероятно допринасят за едно презадоволяване и омръзване, но пък за някои те са допълнилна причина да се любуват на даден актьор и са търсен и жадуван елемент. Grinning
Ще ти обясня защо лично за мен е важно. И понеже каза, че най-добре познаваш Лео, ще използвам него за пример.
Погледни Рембо от "Пълно затъмнение" и плантатора от "Джанго'. И двамата са тотални психопати/социопати, както искаш ги нарече. Но лудостта от играта с ножа в онази парижка кръчма, и лудостта от епизода с д'Артанян и кучетата са две несравними категории. Нищо общо- поглед, интонация, жестове, мимика. Помня и двете сцени, и двамата герои, и няма начин да ги объркам. Видно беше, че желанието да причиняват болка е различно при двамата, и мотивите- също.
Обаче... Дом Коб, Франк от "Революшънъри" и разните други от този тип ми се сливат в обща мъгла- мъж с проблеми. А героите, както казва Киора, са различни, с различна мотивация, и т.н., и т.н. Оттам ми се губи някак и историята, свързана с тези герои.

Затова ми е важна различността- в един филм помня най-вече историята и героите. А малко или много, в повечето филми играе една и съща група актьори все пак. Ако и играят по един и същи начин, все едно гледаш един и същ филм Embarassed.

Това всичкото се отнася лично за мен- както каза Гея, всички гледаме филми с различна нагласа. Мячик например обръща внимание на режисура, похвати, сценография- и сигурно си има други механизми, по които даденият краен продукт и остава в съзнанието Simple Smile.

# 367
  • В Космоса
Ами аз нямам за цел да споря, както иска да ме набеди Гея  Laughing, просто си разсъждавам. И съм съгласна с теб, Джой. Разбирам те.
Аз самата не мога да кажа, че е значително важно за мен да бъдат неповторими винаги. Мисля, че това е от изключителна трудност и малко го умеят перфектно, още повече, че колкото и да си добър в това отношение, си мисля, че с напредване броя на ролите в един момент е неизбежно да почнеш да се повтаряш. Затова и исках да ми дадете примери и с удоволствие ще изгледам филмите, които се споменаха.

# 368
Не подценявайте сценариста. Ако напише добра роля, ще извади добър герой и от втръснал актьор.  Grinning
Скоро гледах новата бозица с Дж. Бътлър, Ума Търман играе там. Ума не ми се е отличила като изключителна актриса, но ето, Куентин направи роля и за нея, където раздуването на ноздри и въртенето на глава, за да развее косата беше на място. (По повод примера на Джой, отново Куентин е виновен и за Лео  Wink )

Доста  комплексно е.

# 369
А, чак пък да те набедя Joy

# 370
Права си, Тине Peace. Ама тук нали уж обсъждаме филми за награди- тоест все с добри сценарии Wink.
Лошото е, че го има и обратния момент- добър сценарий, опропастен от тривиален актьор.

# 371
  • В Космоса
А, чак пък да те набедя Joy

Ами какво направи?
Втурна се да ме репликираш леко грубовато, без да си си изяснила позицията ми дори.
Не ми стана приятно.

# 372
Аз пък не разбирам защо всяка размяна на реплики трябва да свършва с лични забележки.
Нали сме се събрали всяка да сподели лично мнение за кино, не да си изясняваме отношенията. За тази цел- Клюкарник голям Peace

# 373
  • В Космоса
Тъпо е, да. Колкото и да съм назад с материала и колкото и некомпетентна да съм, ми е много приятно да чета за кино и да дам и аз по някой коментар. Когато, обаче, се стигне до "Що спориш тогава" и то без основание, мигом ми се изпарява удоволствието.

# 374
Изпуснах обсъждането на Оскарите, но горе-долу за мен няма големи изненади Simple Smile))
Многообсъжданата Дж Ло (като известната певица и актриса и т.н. стана  Joy ) аз лично подкрепям (споделяла съм си съображенията), но за съжаление още не съм видяла Рива...Другата ми фаворитка беше Наоми Уотс. За мен по принцип номинирането на дечицата си е малко несериозно  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт