Киста на черен дроб и бременност

  • 2 431
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 4 708
Преди 6 години претърпях операция за отстраняване на жлъчката, покрай изследванията ми откриха киста на черният дроб - доброкачествена, казаха че трябва да се наблюдава и ако не нараства прекалено, по-добре да не се пипа, освен това след операцията ми казаха, че имам хемангиом на черният дроб. Сега съм бременна, и малко съм притеснена, че с напредването бебето ще притиска органите ми, и какво ще стане ако се спука кистата newsm78 Ако някой е попадал в подобна ситуация, моля за съвет

# 1
  • Мнения: 0
Здравейте, доколкото разбирам по време на операцията за премахване на жлъчния мехур, хирурзите са намерили, като съпътстваща патология - хемангиом на черния дроб. В случая за вас е важно да имате освен добър АГ-специалист, който да следи бременността, и добър Гастроентеролог. Редовно трябва се прави ехография на въпросния хемангиом. В момента подлежите само на проследяване, но все пак за да се прецени какъв е риска от евентуални усложнения от страна на хемангиома трябва да се има предвид - локация (в кой чернодробен сегмент) и размер и всичко това трябва да се съпоставя с вашия гестационен период (в кой месец на бременността сте).

# 2
  • Мнения: 4 708
В 26г.с., АГ специалиста не каза нищо по въпроса за чернодробните ми проблеми, кистата знам че е в десният лоб, и беше 20/25мм.

# 3
  • Мнения: 0
трябва да обърнете внимание на АГ-специалиста за чернодробния проблем и той да изкаже своето мнение (ако не е достатъчно компетентен, потърсете 2-ро мнение). И същевременно потърсете добър гастроентеролог, необходимо е да се изсяни все пак дали това е киста (и ако да какъв вид киста) или хемангиом. Потърсете добър специалист - който да направи ехография с контрастно усилване. С това не искам да ви притеснявам, просто ви съветвам на кои неща да обърнете внимание. В момента при положение че редовно посещават АГ, нямате причина за притеснения!
Пожелавам ви успех с бременността!

# 4
  • Мнения: 4 708
Имам и киста и хемангиом, кистата е доброкачествена, по време на операцията я бяха огледали и казаха, че е по-добре да не се пипа. А хемангиома се появи една година след опрерацията, АГ специалиста съм му казала, но не обърна като че ли внимание, но може да сте прав и да потърся консултация с гастроентеролог. Благодаря за съвета.

Общи условия

Активация на акаунт